- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
dziewczyny!!!! czerwcowki!!!! jazda, jazda!!!!
dziewczyny a macie zamiar po urodzeniu przystrzegac ostrej diety dla karmiacych? bo ja tak jak czytam to rozne sa opinie. ja chyba poprostu przejde na diete wszystko gotowane, maleprzyprawione, no i postaram sie zdrowo odrzywiac, tylko, ze to dlatego, ze chce bardzo schudnac, ale tak mi sie wydaje, ze dla dziecka to bedzie najlepsza opcja.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do diety matki karmiacej, to wlasnie bardzo mnie przeraza, bo nie bede wiedzial co mi mozna zjesc a co nie. Truskawek brzoskwin nie bo moga uczulac, owocow i warzyw pestkowych tez nie bo kolki, smazonego i ostrego tez nie. To co ja mam jesc sie pytam jak ja lubie sobie zjesc!
Tym bardzije ze bede tez poczatkujaca kucharka od poczatku do konca, bo mieszkajac z rodzicami gdzie mama nie pracuje a ja tak, zawsze po powrocie byl obiadek zrobiony jedynie w niedziele moglam sie wykazac ale ile mozna robic rosolek i ziemniaczki ze schabowym?! To to na spiocha bym zrobila, a jak chce cos zrobic to mama zawsze swoje 5 groszy wrzucala i suma sumarum wychodzilo ze ja tylko cos umylam i wsadzilam do gara a ona reszte... I tak wyszlo ze wiem jak co robic ale nigdy sama od poczatku do konca nie zrobilam i mam dylemat czy juz sie nadaje do zjedzenia czy nie... :/
Tak bym eksperymentowala ale bede sie bala by dziecku nie zaszkodzic i kolko sie zamyka.
Szosteczka a widze po suwaczku że rodzina powinna juz byc powiekszona i u Ciebie cisza
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Abrakadabra to u mnie dokladnie tydxien po tym jak zaczal odchodzic czop bezbarwny,pojawil sie z krwia..
Kakaszka a z ta dieta dla karmiacych to lekka przesada.najbardziej by mi bralowalo slodyczy,nabialu i owocow(a teraz ich bedzoe tyyyle pysznych).
Chcialsm jeszcze przed wyjsciem zrobic jakies msle posiedzenie na kibelku zeby jakbym miala juz zostac w szpitalu to moze nie musiala bym miec lewatywy..chce mi sie ale nie moge niestety :/
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja ostatnimi dnami leżę, mam wrażenie że mały Bartek się ciśnie już na świat. W poniedziałek mam lekarza więc może poraz kolejny zmieni się mi termin bo z 29 poprzez 25 stanęliśmy teraz na 23.06 i całkiem nieźle na dzień ojca prezent byłby .
Co do dolegliwości to bioder nie czuję a znalezienie odpowiedniej pozycji to min.30 min przewrotek:) i pierwszy raz poczułamco to zgaga bleeee.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Tak was czytam z tymi bioderkami i dziekuje bogu ze mnie raz na jakis czas cos tam zaboli w nocy, ale czesciej sie zdarza ze prawy staw w kostce mnie zaboli i musze kombinowac jaks ie ulozyc by przestalo. Ale wiem co to znaczy krecic sie i wiercic w nocy by znalezc dobra pozycje do snu, a i tak kazda pozycja ktora wymaga zmiany wybudza mnie i zmusza do zrobienia wycieczki do toalety
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja bede obstawiac na warzywa, bo chyba az tak bardzo nie uczulaja, to i wszystko co jest zwiazane z piersia kurczaka, ale tak pomyslec ile mozna tego jesc. dlatego wlasnie szukam jakichs przepisow dietetycznych.
jak pomysle, ze za miesiac siadam na ostra diete ( zeby schudnac) to az mi sie smutno zrobilo. jednej radosci w zyciu mniej no ale jakos trzeba bedzie z siebie zrobic sexi mamusie, wiec cos za cos. mama nadzieje, ze bede tak zapatrzona w corke, ze zapomne o smokolykach
cordis ja tez chcialabym urodzic 23 no ale wez tu traf, niestety nie wszystko od nas zalezy
chociaz ja jakos watpie w swoj termin, bo wyliczyli mi tylko raz i to ta durna ginka do ktorej chodzilam, a pozniej jakos nikt juz nie zwracal na to uwagi, wiec cholera wie jak to bedzie.
a ja przed chwila wyczytalam w jednej diecie, ze obowiazkowo 2 razy dziennie trzeba nabial jesc, bo zeby i kosci beda w dupie. i wez tu wybierz
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
a jak powiedzialam ze truskawki i tak czy tak bede jadla to mi powiedziala ze owszem moge ale jak mala nie bedzie spala tylko bedzie sie drzec w nocy albo dostanie wysypki to zeby nie bylo a nie mowilam, bo owszem mozna metoda prob i bledow ale lepiej spytac doswiadczonej osoby niec doradzi niz meczyc siebie i przede wszystkim dziecko.
Kakaszka, a co my tak si eprzejmujemy tym teraz jak bedziemy mialy karmic piersia to bedziemy sie martwic. wcale nie jest powiedziane ze bedziemy miec pokarm- roznie to w zyciu bywa.
A teraz tak sie zastanawiam. wszytskie tak gadaja ze jak sie karmi piersia to dziecko te kilogramy nadprogramowe wyciaga z matki i wtedy sie chudnie. Tak, tak w takie bujdy juz nie uwierze chudnie sie bo sie uwaza co sie je i je sie ostroznie dlatego sie chudnie i chudnie sie przez nie przespane noce i aktywny tryb dzienny ze zmeczenia ot co wykombinowalam
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a jednak to prawda, ze dziecko wyciaga kilosy i macica sie kurczy szybciej takze nie tylko to jest sprawa diety, ale napewno to tez wspomaga
zreszta pozyjemy zobaczymy
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Mam tyle ksiazek, tyle ich kiedys nakupowalam bo byly w tesco na promocji ze wszystkich jeszcze nie przeczytalam i chcialam nadrobic zaleglosci i w ostatecznosci podszkolic swoj angielski, ktorego mialam sie nauczyc perfekt jak nie moglam znalezc pracy tu na miejscu i jechac do mojego A. na jakis zarobek do jego szefa ale skonczylo sie tym ze dostalam umowe na czas okreslony na miejscu zaczelismy sie budowac wzielismy slub i po drodze udalo nam sie splodzic potomczynie. Gdybysmy wiedzieli ze tak szybko ze wszystkim doslownie nam pojdzie to od razu bym zcazela sie uczyc angielskiego od razu bym wyjezdzala a dom pewnie juz by stal i nie musialabym isc na wynajem ale nie bylo by wtedy mojej coruni ktorej nie moge sie doczekac wiec jest to wazniejsze niz jakies wyjazdy, mam nadzieje ze tez syzbko nam pojdzie z braciszkiem dla Klaudii aby za dlugo sama sie nie wychowywala
wiecie ludzie jednak nie sa tacy wredni jak sie wydaja. Tak nazekalam na sprzedawce od tych firanek ze napisal ze w poniedzialek dopiero wysle, bo nie zaksieguja sie pieniazki a bez tego nie wysla. wchodze na email patrze a tam wiadomosc od firmy kurierskiej ze paczka od takiej a takiej firmy zostala nadana wiec w poniedzialek bede meic firanki humorek poprawiony
tylko cos nawala mój malzonek, mielismy miec dzis spotkanie na skype i jak na razie cisza w eterze. nie lubie takich umawianek...
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
jestem pewna, ze juz troszke zostalo do mety
trzymam mocno mocno kciuki za ciebie
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
A PO KAPILEI MYŚLĘ ZE OK ZESTRESOWANI MY BYLIŚMY A BARTUŚ WZIĄŁ WSZYSTKO NA LUZAKA strasznie lubi się czesać i lubi jak mu sie do noska psika