BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #668866 przez malutkamilka
Dziewczyny czy wy rodzicie, że was nie ma?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #668867 przez WisniaJ
Witam dziewczynki, widzę, ze naskrobałyście wczoraj trochę :)

Kakaszka Rysa pocieszę was, mój ukochany też wrócił z piłki, wpierdzielił obiad i poszedł jednak do kolegi na mecz :D Jednak ja byłam z przyjaciółką a on poszedł blok obok no i w sumie to wypił jedno piwko i o 21 grzecznie wrócił do domku, więc obeszło się bez kłótni i awantur... A z koleżanką spędziłam w sumie calutkie popołudnie od 15 do 21, ale sie nagadałyśmy, ale to dobrze, bo to pewnie były nasze ostatnie chwile na spokojne ploty :)

Co do terminu to ja w sumie z każdego USG mam inny i z OM inny... A na karcie ciąży mam 1 czerwca :) Ale tam się pomyliłam i w ogóle z OM to mam tak naprawdę na dziś :P Ale nie mówiłam już doktorkowi, żeby nie mieszać :)

Jutro KTG na 10, chyba, że Przemek dostanie jakieś zlecenia, to pojedziemy po jego pracy koło 14, bo położna powiedziała, że poradnia i tak w weekendy nieczynna i możemy przyjść, kiedy chcemy. Wczoraj calutki dzień skurczowałyśmy z Gabi i zasypiałyśmy ze skurczami, no ale nic się nie rozwija póki co... :) Przemek stwierdził wczoraj, że mu szkoda brzuszka, bo juz się do niego przyzwyczaił i że będzie za nim tęsknił i tak zasnął przytulony do brzuszka, ah jednak co byśmy bez tych facetów zrobiły... :)

U nas dziś znowu piękna pogoda, a ja mam już mieszkanie posprzątane na 102 i nie ma co robić :) Dobry moment na wyjście Gabryśki :)

11 lata 7 miesiąc temu #668883 przez Agusia83
Emisia przespała w swoim pokoiku do 7:20 :laugh: jestem z niej dumna i mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk :silly:

Mnie męczą skurcze, ale są coraz rzadsze....a do tego czuje zmęczenie i chce mi się cholernie spać...niestety kawa nie pomogła. Mama teraz poszła mi na zakupy, bo ja w ogóle nie mam siły.

11 lata 7 miesiąc temu #668910 przez rysa
Wisnia a juz sie zastanawialam co z Toba?

Ja mialam cala noc nieprzespana.Skurcze mocne co 7min i nad ranem mielismy juz jechac do szpitala.Bylam tak wymeczona ze zasnelam na 2godz i teraz juz te skurcze sa lzejsze.Czop od wczoraj caly czas odchodzi mi raxem z krwia wiec po tym wnioskuje ze pewnie rozwarcie sie powiekszylo.
Mam nadzieje ze do wieczora jakas akcja sie rozwinie.Na 20idziemy na ktg i chciala bym juz zostac w szpitalu...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #668911 przez WisniaJ
No to widzę, że powoli sie każda z nas rozkręca :D

Ja nie wiem mi ani czop nie zaczął odchodzić, ani nic, ja chyba będę w tej ciąży tyle co słoń :/

Dziś Rysa miała mieć KTG, ciekawe co u niej, może coś się ruszyło w nocy...

O Rysa dobrze, że się odezwałaś :) No to super, może dzis Fifi będzie po tej stronie. Strasznie późno to KTG. Ale podziwiam cię z tymi skurczami co 7 minut ja bym chyb a już była w szpitalu, chociaż położna mówiła, ze dopiero od 5min mam się zbierać z domu. Objawy masz identyczne co Marta więc coś czuję, że to już tuż tuż... :)

11 lata 7 miesiąc temu #668966 przez Marta1985
Rysa to jest to co u mnie :) w czwartek nad ranem mi zaczal ten czop odchodzic z krwia ni i zaczely sie skurcze a dzien pozniej byl juz Bartloek moj malutki :)

Wogole ma juz dzis tydzien :) W nocy jak sie obudzil na karmienie to spiewalismy mu sto lat :)

11 lata 7 miesiąc temu #668983 przez WisniaJ
Dobra bez jaj, idę szukać jakichś ćwiczeń na przyspieszenie porodu albo coś... :D

Marta proszę ładnie ucałować Bartusia od nas :) A piękną pościel macie, ja chciałam taką tylko różową, ale mama stwierdziła, że jej się nie podoba i kupiła w misie. Ale kupię ją na zmianę bo w rzeczywistości wygląda jeszcze ładniej niż w katalogu :)

Rysa swoją drogą byłoby fajnie, jakbyś urodziła w dni terminu, bo podobno to się rzadko zdarza :)

11 lata 7 miesiąc temu #669002 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Troszkę Was w wolnej chwili podczytałam i aż mi się przypomniało, jak sama przeżywałam przez 3 dni skurcze przepowiadające, i codziennie myślałam, że to już a tu nic. A teraz moja Zuzia ma już 9 dni, także trzymam za Was kciuki, zobaczycie jak ten czas szybko leci :)
Teraz to tylko na zmianę cyc i kupa :D i baaardzo mało czasu dla siebie
Powodzenia :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #669013 przez Kasiasia
hej dziewczyny i już prawdziwe mamuśki :)

Trochę wam zazdroszczę :)

Ja co chwila drżę jak z tym ciśnieniem. Na szczęście synuś kopie bardzo. Dziś już nie i wytrzymałam zwlekłam się z łóżka. Wykąpałam się, robię pranie, zaraz zajmę się prasowaniem ostatniego. W lodówce echo więc tylko z tego co mam da się zrobić pomidorową taka oszukańczą trochę ;) gdzieś miedzy tym będę się starała polegiwać, żeby nic złego się nie stało... ale przede mną jeszcze miesiąc tych obaw :(
W około wszystko mnie tak denerwuje. Juz 3 dzień nie odzywam się do męża ( to mój rekord). On to w ogóle pierwszego kroku nie zrobi nigdy... ale coś czuje że się trochę łamie. Żal mi go trochę, ale co ja zawsze mam zrobić pierwszy krok?

Dziewczynom ze skurczami życzę rozkręcenia i szybkiego porodu no i prawie bezbolesnego :)

11 lata 7 miesiąc temu #669021 przez violcia00
Dzien dobry dziewczyny.

KASIU fajnie ze sie odezwalas bo sie martwilysmy :dry:

U mnie dzis paskudna pogoda,pada i pada,w tamtym roku o tej porze to byly takie upaly a teraz caly czas zimno :angry:

Moj wielmozny maz zdazyl mnie juz wkurzyc -mielismy jechac do mojej kolezanki razem,wczoraj mi obiecal a dzisiaj zmienil zdanie i nie wiem nawet czy da mi auto bo mowi ze na silownie chce jechac,akorat w tym czasie co sie umowilam z kolezanka wrrrr :angry:

Rysa moze uda Ci sie okladnie w terminie urodzic...trzymam kciuki zeby cos sie rozkrecilo i zebys juz mial synusia przy sobie :blush:
U Wisni tez widze jakies postepy...a ja mam termin 2 dni po Was i jak wczesniej mialam jakies skurcze teraz to wszystko ustalo :angry: ,mam tylko takie dziwne bole w dole brzucha...to jest takie wrazenie jak bym juz tam na dole czula glowke i przez to te bole,ale to pewnie tylko moja wyobraznia :silly: ,tez mam straszne zgagi i czasem nic na nie nie pomaga :S

Milego dnia mamuski :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #669023 przez Gochens
Dzień Dobry bardzo ;)
Hej, hej Wiśnia nie u wszystkich się rozkręca.. Ja w czarnej dooopie jestem no ale zostało mi jeszcze odrobine czasu :)

Rysa trzymam kciuki, żeby się rozkręciło na dobre :)

Do mnie dziś wpadają koleżanki a mój M ma wychodne... miał mieć zakończenie ligii z tamtego roku ale niestety mu przełożyli na 14 czerwca i biedak chyba 3 rok z rzędu nie pójdzie :) No chyba, że synuś postanowi przyjść na świat w terminie ...

Kasia bądź dzielna może powoli mężuś pęka i lada chwila sam przyjdzie ;)

11 lata 7 miesiąc temu #669025 przez rysa
Marta ale ten tydzien szybko minal :)

A jakie mialas te skurcze?Czyli po odejsciu czopa urodzilas mnw 24h po?Bo ja teraz mam o wiele lzejsze niz w nocy i tak co ok 15min

11 lata 7 miesiąc temu #669047 przez WisniaJ
Eh ale my się dziś męczymy z Gabi :( Tez mam ciągle skurcze, tyle że trwają z pół godziny i są co kilka - kilkanaście min, a później przechodzi na pół godziny i tak w kółko... Więc w sumie nie panikuję, tylko coraz bardziej boli mnie podbrzusze i pipka :P A czop niby może odejść i na 2tyg przed porodem, albo wcale... Wiec lepiej się tym nie sugerować chyba i skupić się na skurczach :)Ja dziś rodzić nie mogę bo tatuniek ma dużo pracy pewnie do wieczora, a sama nie chcę rodzic :P

A wiecie jaka mnie miła niespodzianka dziś spotkała, weszłam na swoje konto i 2tyg temu dostałam premię ponad 1000zł i nawet nie wiedziałam o tym, bo tamto konto mi służy tylko do wypłat... Więc teraz umilam sobie bóle brzuszka zakupami na allegro :D

11 lata 7 miesiąc temu #669060 przez malutkamilka
Wisnia to gratulacje podwyzki. fajnej firmie pracujesz, u mnie dali mi na swieta 50zł wiecej :/ i paczkę z wedlinami... za duzo bym za to nienakupowala ;D

a co planujesz ciekawego zakupic na tym allegro?

ja sie wkurzylam rano napisalam email do sprzedawcy z allegro czy jak dzis zamowie i zaplace przedplata to na kiedy bedzie paczka. Odpisal ze dzis by byla wyslana jak zaplace do 11 i w poniedzialek bedzie u mnie, a ze allegro zmienilo nawet platnosci wiec musialam poprosic o numer konta na ktory czekalam az do 11:20 i wtedy mi napisala nr konta i ze i tak wplata nie zostanie zaksiegowana i wysla dopiero w poniedzialek. Ciekawe czy zmienia zdanie jak wyslalam im potwierdzenie przelewu.

11 lata 7 miesiąc temu #669067 przez Marta1985
No w czwartek tak po trzeciej nad rane wstajac siku zobaczylam plamienia no i te skurcze byly rozne przez moment regularne potem przeszly potem nieregularne itp.. caly dzien sie jednak fatalie czulam a o 19 juz byly mocniejsze i co 5 min no i w piatek po 3 w nocy urodzilam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka