BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #668402 przez kakaszka
Wisnia nie musialas mi tak dokladnie opowiadac jak dziala picie wody :D a ja mialam tak ladnie wymyslone tlumaczenie czemu tyje :P wszystko zepsulas :D teraz bede musiala cos nowego wymyslic, bardziej sensownego niz slodycze i ciagle mielenie buzia ( bo przeciez to jest bez sensu) :D

Marta skalamalabym gdybym powiedziala, ze ci nie zazdroszcze tych kilogramow i dobrej formy. ja juz wiem, ze po porodzie nie bede zbytnio wygladala ztymi rozstepami, cellulitem, no i ciekawa jestemco sie z brzuchem stanie. juz nie moge sie doczekac az sie wezme za siebie, fest schudne i bede w koncu wygladac jak czlowiek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #668404 przez Beciara
Ech, wreszcie Lenka jest :) Ciesze sie bardzo. Wyslalam juz Hani zyczenia sms-em.

Czy ktos ma kontakt do Kasi? Poza Kasia to chyba wszystkie sie raz dziennie melduja... a jej nie ma juz dobre kilka dni. Pewnie w szpitalu znowu, albo juz rozpakowana nawet.

Fajnie Marta, ze jestescie juz w domku :laugh: Odczuwasz nowe uczucia macierzynskie? Mam na mysli takiego kopa emocjonalnego. Pamietam, ze przy pierwszym dziecku to myslalam sobie bedac w ciazy, ze kocham to dziecko juz tak bardzo, ze nigdy to sie nie zmieni. Ale wtedy po porodzie, te uczucia wzrosly tak ogromnie, ze kompletnie zwalalo mnie to z nog. Taka ogromna milosc i mysli, ze chyba bylabym w stanie zabic kazdego, kto tylko krzywo spojrzy na moje dziecko. Tak zreszta juz zostalo :) Przy drugim dziecku tez tak bylo, ale wowczas bedac w ciazy juz bylam przygotowana na te wszystkie uczucia.
Ech poplakalam sie az z wrazenia, ze wkrotce znowu mnie to czeka.

I ciesze sie tez dla Was dziewczyny, ze bedziecie to poznawac jedna po drugiej.

Milego popoludnia.

11 lata 7 miesiąc temu #668409 przez natali
Martus ciesze sie ze juz w domku RAZEM. Teraz macie sporo czasu na poznawaniu sie takze korzystajcie z kazdej chwili i wrzucaj fotki.

Kakaszka ty poprostu jestes niesamowita z tymi tekstami.

Rysa trzymam mocno kciuki zeby skonczyly sie te twoje skurcze porodem.

A ciekawe jak tam Hania z Lenka sie trzymaja?

11 lata 7 miesiąc temu #668430 przez rysa
Marta ciesze sie ze u Was juz wszystko tak fajnie sie uklada :) Bartus zadowolony, mamusia z synka no i ze straconych kg i jedrnego brzuszka.No i mezus pewnie tez wniebowziety :)

Ach kiedy u nas tak bedzie...
U mnie nadal skurcze ale juz slabsze.a brzuch zamiast mi opasc w dol to jeszcze bardziej mnie do przodu wypchalo

11 lata 7 miesiąc temu #668435 przez WisniaJ
Kakaszka ale to ty się ciesz :P Bo po porodzie ta woda szybciej przecież z nas zejdzie niż tłuszczyk :D

Rysa z tym brzuchem to jakaś ściema, bo mój nie ma zamiaru nigdzie opadać... A jak mam skurcz, to już w ogóle się unosi jak balon z helem, nie ma mowy o tym, żebym sobie pod zebra palca wsadziła, a co dopiero całą dłoń... :D Nie wierzę w to i tyle :mad:

Zabieram suczysko i lecę na spacer, później obiadek i lenistwo, miłego popołudnia brzuchatki, może któraś się rozpakuje w ten piękny wolny dzień? :) Może ja np? ;)

11 lata 7 miesiąc temu #668445 przez natali
Wisnia brzuch moze ci opasc nawet przed samym porodem ale tez nie musi to tylko oznaka zblizajacego sie porodu u niekturych dziewczyn opada nawet 3 tygodnie przed a u innych wcale takze tym nie musisz sie sugerowac.
A porod moze sie zaczac z nienacka.
Dziewczyny rozpakowywac sie bo ciatki sie niecierpliwia :P

11 lata 7 miesiąc temu #668457 przez Marta1985
Nasz mały Skarbuś :)

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #668465 przez Beciara
Jaki cudny niuniek... przeslodko wyglada :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #668477 przez natali
Martus synek jest cudowny, wyglada przeslodko w tym luzeczku.
A ty kochana jak sie czujesz?

11 lata 7 miesiąc temu #668481 przez violcia00
Marta jaki kochany ten Twoj synuś...nie ma to jak w domku :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #668501 przez kakaszka
Marta zdjecie jak z obrazka :) a jak maluszka polozylas tylko pod kolderke, czy jest czyms pod spodem owiniety typy rozkiem?

ja sie cos nie najlepiej czuje, to pewnie przez ta durna pogode, widocznie cisnienie wariuje. to w pewnym momencie czuje, ze odlatuje, to helikoptery mam w glowie, za sekunde oczy mi sie zamykaja, a po chwili leb boli i tak w kolko. pije wlasnie kawusie, moze cos pomoze.

11 lata 7 miesiąc temu #668503 przez Agusia83
Martus,ale sliczny szkrab. Super,ze Jestescie juz w domu. Zazdroszczę...wszystko przed nami,a Ty i Hania tulicie swoje skarby w ramionach.

U mnie nic sie nie dzieje,ciągle tylko chce mi sie jesc... :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #668524 przez rysa
Marta jaki kochane skarbuś nic tylko tulić :) I w tej pościeli taka kruszynka :) zazdroszcze :blink:

A Wy dziewczyny też zamierzacie maluszki pod kołderką trzymać?bo ja myślałam że Filip bdzie spał w rożku albo pod kocykiem,ale sama juz nie wiem..

Mamuśka już pofarbowana właśnie wyszła, przyniosła córusi na dzień dziecka same pyszności,ciasto z rabarbarem, lody bakaliowe i sledzie :P
A ja jak na złość nie mam apetytu

Kakaszka mi się cały dzięń kręci w głowie i czuje się jak bym miała lekką bombe ;)

Mnie dalej męcza skurcze ale zaraz zamierzam się położyć i może przejdzie

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #668530 przez kakaszka
sledzie !!!!! to jest to, n co mam teraz ochote :P

Rysa ja nawet narazie nie kupowalam kolderki i poduszki ( ogolnie przez finanse), ale i tak na poczatek napewno bede dzidzie trzymac albo w rozku, albo w spiworku ( bo dostalam pare), a jak cos to pod kocykiem. jakbym mogla zafundowac posciel to pewnie bym kupila, a watpie, zebym uzywala, bo z tego co czytalam na necie o tym, to mamuski nie radza na poczatku nakrywac kolderka i zeby nie klasc na podusi. takze dopiero na jesien kupie wypelnienie poscieli :)

boze jak mnie meczal te rzebra po prawej, na ktorych siedzi corka. juz prawie od miesiaca mi tyleczek wypina, a juz czuje, ze niedlugo sie przelamia :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #668533 przez violcia00
Mi tez dzisiaj ciagle chce sie jesc...zaraz biore sie za robienie buleczek drozdzowych,bo taka mam na nie dzis ochote :lol:

Ale mnie wkurzyły teraz dzieci sasiadow-zrywaja mi z ogrodka kwiatki,o ogrod jest przy wejsciu dla wszystkich lokatorow,przy drodze...no ale co za beszczelnosc,mogly by sie chociaz spytac,na szczescie gdzies w czerwcu maja sie wyprowadzac to bedzie troche spokoju,obym nie dostala gorszych sasiadow :huh:

Ja tez zazdroszcze Marcie i Hani,fajnie ze maja juz swoje pociechy przy sobie,ja tez z utesknieniem czekam na swojego szkraba :blush:

Rysa ja nie zamierzam na poczatku przykrywac malego kolderka,bedzie sobie spal w rozku :blink:

Ciekawe jak tam Hania sie teraz czuje :unsure:
No i Joasia z majówek tez miala miec cesarke w poniedzialek jak dobrze pamietam :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka