BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #667705 przez WisniaJ
Abra no to super, że już w domku, widzę dołączacie do grona czekających na przełom :D

Bietna ta Hania, tyle się męczyć. Oby dzis poszło.

Natali właśnie ostatnio pisałyśmy, że coś z tymi suwaczkami nie halo, bo termin na 1go... Ale tak czy siak Gabi nic sobie z tego nie robi i siedzi twardo... :D Zwłaszcza, że skończyłam myć okna, są czyściuteńskie jak nigdy. Przemek wpadł na obiadek i ucięliśmy sobie drzemkę półgodzinną :) Teraz po kawce zabieram się za mycie luster w szafie no i może ta łazienka w końcu jak mi się będzie chciało. No i chyba ściema jednak z tym, ze mycie okien pomaga... Bo jakoś nic się nie ruszyło :) No może poza tym, że mam skurcze co jakieś hmm 15min nie licząc z zegarkiem, ale w ogóle nie bolą i to pewnie te śmierdzące Braxtony :/ Bo tylko brzuch się spina nic poza tym, to już wczoraj mnie bardziej męczyło niż dziś.

Malutka no to gratuluję zakupków, ja też ostatnio nie przekraczam dwustu coś ceny spadły? ;) Wczoraj w Tesco to kupiłam masę rzeczy takich droższych typu duża karma dla psa, proszek, napoje i nawet do 2 z przodu nie dobiłam, coś jest nie tak ale to dobrze :D

No właśnie co się dzieje z Ikunią? Może się rozpakowuje? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #667730 przez natali
Dziewczyny zaczniemy sie wkoncu rozpakowywac jakos ten czas by szybciej lecial jak bysmy popatrzyly mna maluszkow albo poczytaly relacje z porodow :P

Wisnia mi przy pierwszej ciazy mycie okien pomoglo tez bylam po terminie wzielo mnie nie cale dwa dni po umyciu, no ale nie na kazdego to musi zadzialac. Z tego co pamietam to 8 dni po terminie wywoluja u ciebie w szpitalu takze juz jedna noga jestes po porodzi
Ja na upartego jak malemu sie nie bedzie spieszyc to 3 tygodnie jeszcze pociagne i dopiero mi beda wywolywac :angry:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667735 przez WisniaJ
Natali daj spokój, mój lekarz mnie nastarszył, że nawet do 10 dni mogą czekać... :P Ale jeśli mówisz, ze po dwóch dniach urodziłaś, to może jest nadzieja :) Myślałam, ze to się zacznie zaraz po umyciu okien albo w trakcie, jeśli już ma działać ;) Ale zobaczymy. Pani dr w szpitalu mi kazała przyjechać w dni terminu czyli w sobotę na KTG, jeśli tam dalej będzie zero postępów, to ja już nie wiem... Pozostanie mi codzienny seksik :)

Jednak sobie najpierw robię stopkowe SPA, a później zacznę sprzątać resztę. Należy mi się... :P

11 lata 7 miesiąc temu #667752 przez rysa
Wisnia no wlasnie obie mamy termin na 1ego a nasze suwaki pokazuja co innego :/ z tymi oknami to sciema.Nawet moja polozna sie z tego smiala ze kobiety to sobie wmawiaja :) Moze to poprostu zbieg okolicznosci.

Ja na ktg ide 31 na godz 20 ale dlatego bo polozna akurat ma wtedy dyzur.Smiejemy sie z R.ze pojdziemy na ktg a potem na pokaz sztucznych ogni bo sa u nas w miescie i moze Filipowi sie zachce zobaczyc je na zywo....:)

11 lata 7 miesiąc temu #667760 przez Ikunia1910
witam :*

Melduje że nie urodziłam, spokojnie. Przeciez obiecałam że zabieram Was na porodówkę jakby co, bo nie mam nikogo innego :P

Miałam sporo do załatwiania w zwiazku z tą sprawą wyplacenia mojego chorobowego...
Byłam w Sądzie zawieść papiery itp. Czekam teraz na termin rozprawy, co z tego wyniknie pewnie nic i będę musiała się sądzić z firmą ze stopy cywilnej, no ale jak to sie mówi nigdzie mi się nie spieszy już teraz.

No i zabrałam się za pączuszki. Wy macie zachciewajki na kupne paskudztwa, a ja se smażę sama hihi :P

Hania! Hania! Hania! (Kibicuję jakby kto pytał :) )

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667764 przez WisniaJ
Ikunia, Rysa a jak się czujecie, jakieś postępy?? Czu cisza tak jak u mnie? :)

Rysa ja bym zmieniła ten suwak ale już mi się nie chce teraz na końcówkę, i tak niedługo się nowy pojawi... :P To zobaczymy jak twoje KTG. W sobote mi sprawdzi tez szyjkę, ale jakoś nie wróżę tam rozwarcia nawet na 1cm, chociaż zobaczymy, może po prostu nie czuję?

11 lata 7 miesiąc temu #667770 przez kakaszka
czyli wszystkie dziewczynki jeszcze sa nierozpakowane :) moze Hani sie w koncu uda, biedulka tyle sie meczy.

ja dzis nawet sie troche poruszalam ( bo ostatnio to len jestem ), 2 razy zakupki, sprzatanie, pranie, gotowanie ( dzis mialam parowki w ciescie francuzkim :) ), jeszcze mi zostal kibelek i moje sumienie bedzie spokojne :)

moj facet sie zebral na nocke na ryby ( cieszylam sie, ze jutro rybki zjem ), a tu nagla burza naleciala. pewnie to chwilowe, ale nie wie czy pojdzie czy nie, bo zjadlabym sandacza takie zawijanego w zlotku z piekarniczka ( mniamka :) ).

w koncu zaspokoilam ochote slodkiego ( pierwsze co jak wyszlam z domu kupilam sobie paczusia :D odrazu go wciagnelam ).
Ikunia ja bym bardzo chciala, zebys ty gdzies blisko mnie mieszkala i kupowalabym od ciebie wszystkie pysznosci co robisz :silly: ja niestety nie umiem piec, juz nie wspominajac o tym, ze nie mam w domu ani walka, ani blachy, ani formy do ciasta jakiegokolwiek :) takze wyreczam sie tym, co mozna nabyc w sklepie :) ja sie smieje z mojej mamy ( ona tez nie umie i nie lubi piec), ze co to bedzie za babcia, co nie upiecze ciasteczka :)

11 lata 7 miesiąc temu #667792 przez Beciara
Tja... juz drugi dzien z kolei Hania sie meczy w skurczach i niepewnosci co dalej. Ja jej wspolczuje wspomnien po pierwszym porodzie :dry:
Istnie traumatyczne przezycie :(

Agunia, daj znac jak cos bedziesz wiedziala o Hani.

11 lata 7 miesiąc temu #667799 przez rysa
Kakaszka ja swoje pierwsze ciasto na pierogi rozwalkowalam butelka z piwa :)takze wszystko przed Toba :)

No wlasnie Agusia jak tylko bedziesz miala jakies wiesci od Hani to dawaj znac.No i Kasia tez moglaby sie odezwac.

Wisnia ja za postep uwazam to ze od poniedzialku mam malutkie skurcze tzn brzuch mnie poprostu boli.Wy prawie wszystkie juz dawno jakies bole mialyscie a ja dopiero teraz wiec moze w polaczeniu z moim rozwarciem "cos"sie z tego wykluje :)

11 lata 7 miesiąc temu #667806 przez Beciara
Wiecie co, tak sobie mysle i nie rozumiem podejscia do sprawy lekarzy. Skoro Hani rozkrecala sie akcja porodowa i miala juz skurcze co 2-3 minuty, to dlaczego oni nie pomogli jej dalej, podajac jakies inne lekarstwo czy co, zeby szybciej zadzialalo, zeby miala to za soba. A w zamian za to, oni jej daja leki przeciwbolowe i zatrzymuja akcje, zeby sie przespala? Nie rozumiem, toc to katorga dla matki i dziecka jest.
I co terz zrobia jak nie urodzi? Znowu przerwa w rodzeniu?

11 lata 7 miesiąc temu #667813 przez Ikunia1910
No szczerze mówiąc to ja nie czaję tego germańskiego wywoływania. U nas dostałaby kroplówe i by było po wszystkim a takto sie męcz trzy dni w bólach, ja dziękuję.... :angry:

Kakaszka Ty się śmiejesz z mamy jaka z niej babcia będzie ale sama też się ucz bo wiesz...no co prawda żyjemy coraz krócej ale myślę że tez zdążysz babcią zostać w swoim czasie :P
A pączusie wyszły poprostu wysmienite i zapewniam nie kupisz takiego w żadnym sklepie czy piekarni :blush:

Wiśnia u mnie podobnie jak u Rysy, lekko czuję jakby mi ja wiem...puchła macica? takie to dziwne uczucie ale nie to żeby jakoś strasznie bolało, tj przed okresem.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #667815 przez natali
Rysa moze faktycznie to jakis zabobon bynajmniej w moim przypadku tak to wygladalo jakby ten ysilek, unoszenie rak do gory cos dalo amoze i to zbieg okolicznosci, w kazdym badz razie w 40 tyg nie zaszkodzi sprobowac bo dziecko jest w pelni wyksztalcone i gotowe do przyjscia na swiat.

Trzymam za was wszystkie kciuki oby sie ruszylo bo juz sie nie moge doczekac kolejnych pociech na naszym forum

11 lata 7 miesiąc temu #667818 przez malutkamilka
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, odnosnie firanek. Macie jakies zdanie na temat tych "makaronow"? Tzn. zastanawiam sie nad zakupem ich bo bede miala duze okno i drzwi balkonowe. od mamy dostalam boczne zaslonki z kompleetem bufek na karnisz i chcialam przewiesic te makarony by tak samotnie nie wisialy i za duzo swiatla nie zaslanialy bo uwielbiam sloneczko a tam go duzo bede miala

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667827 przez WisniaJ
Kakaszka moja mamuśka tez niestety szału nie robi pod tym względem, dopiero teraz uczy się wypieków, bo zawsze w kuchni lewa była... A teraz nagle zostanie babcią wiec musi się nauczyć ciast i ciasteczek... :D

No ja mam takie bóle już od około 2tyg, a brzuch to się tak napina, jakby ktoś mi tam powietrze dmuchał. Ale progresu zadnego. A tyle dziś zrobiłam - pomyte okna, lustra w szafie, kibelek, wanne wyszorowałam normalnie na błysk... Może w nocy coś się ruszy, akurat w wolne byśmy się rozpakowali? :D

Ja właśnie o tym pisałam z tym wowoływaniem porodu, że to wcale nie jest tak kolorowo, jak lekarze mówią... Tyle męki, dajcie spokój. To ja już cesarkę wolę.

Malutkamilka ja mam makarony w salonie i je uwielbiam, nie chcę normanej firanki tu :) A w salonie mamy drzwi balkonowe i spore okno ok 1,5m. Jak mi się chce to sobie je spinam, a jak nie, to rozpuszczam, i po bokach mam nimi związane zasłonki. Wrzuciłabym ci zdjęcie ale myłam okno i bym musiała pokombinować teraz z karniszem, żeby je z powrotem rozwiesić, bo są teraz ściśnięte w kącie :P

11 lata 7 miesiąc temu #667828 przez kakaszka
malutkamilka mi sie podobaja. pierwszy raz widzialam je u kolezanki, miala strasznie dlugie okno, a chciala nie zbyt duzym kosztem jakos go przystroic. tak ze miala po bokach ciemnobrazowe pasma, a w srodku bezowe, plus gdzienigdzie jeszcze takie koraliczkie wiszace i wygladalo to cudnie. tez za bardzo nie zbieraja brudu z tego co mowila.
ja musze kupic makarony na schowek, zeby troche przykryc chemie i takie tam.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka