BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #320499 przez Moniq
agata, ciesz się jedzonkiem przed porodem bo potem jeśli masz zamiar karmic piersią to duuużo trzeba sobie odmówić :( żeby maluszkowi nie zaszkodziło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #320505 przez agata250885
szolrak1 mamy podobny problem bo chcemy brata męża ale to rozwodnik także raczej nic z tego nie będzie. A na chrzestna chciali byśmy córke siostry męża ale jest młodziutka ma 16 lat i nie wiemy czy zdąży zrobić bierzmowanie do tego czasu.Tez mamy problem z chrzestnymi.

12 lata 10 miesiąc temu #320509 przez kala321
ewelinda,ale miałaś z nimi przejścia,aż boję się pytać o szczegóły,zepsuć ślub,szok

fajnie że sis Ci pomaga:)
Karola u nas też wiosennie:) słoneczko i zapach taki wiosenny,nawet żurawi klucz widziałam;)
ja też najpierw nie mogłam zasnąć,a potem miałam 3 sny-kolorowe-jeden jeździłam windą na basen i już miałam wchodzić do wody i mój mąż mnie obudził,a już czułam zapach chloru i czułam tą wodę;P;D

12 lata 10 miesiąc temu #320516 przez szolrak1
oj agatko powiem Ci ze mnie to tak gnębi.. bo nawet w takich prostych sprawach oni walcza najchetniej oszukaliby cały swiat. Dla mnei to proste .. gdyby ktos z nich mógł byc chrzestnym to by był to nie moja wina ze tak sobie zycie poukładali...

chciałabym do 2 miesiacy byc po chrzecie;] juz mam ubranka :D i kocyk do wozeczka:D bardzos ie na to ciesze :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #320521 przez kala321
karola ja tez chcę jak najszybciej,pewnie po jakiś 2 -3 tyg, u nas niestety raz w miesiącu są chrzciny w druga niedzielę miesiąca,więc wszystko zależy jak Patryk się urodzi;)

ewelinda daj znać ile mała waży;D i co mówili na wizycie;)

agata pamietaj ,że w maju są u nas I Komunie święte- także restauracje(jeśli chcesz tam robić) musisz wcześniej zamówić,a ceny też są wtedy fajne;(;P

u nas właśnie J. sis ma być chrzestną(bo ona ma tylko ją za rodzeństwo więc tak wypadało,ale mimo,że pytaliśmy na jesieni-to jeszcze odp nie dała);(- u nas też ona najwięcej miesza,nawet bardziej niż teściowa;P
a co do chrzestnego to u nas problem,ale już mamy na oku,tylko musimy się zebrać pójść i zapytać

agata nie kuś tymi pysznościami;)

12 lata 10 miesiąc temu #320526 przez kala321
szorlak ja też mam ubranko i becik,bo ja chcę jak mały będzie mały i w beciku;)

jedz póki możesz ,ja myślałąm o truskawkach,bo je uwielbiam,a po porodzie nie bedę mogła,ale czy te ze sklepów są dobre,nie mają tyle chemi kto to wie

ale pogoda fajna;) ciepło;D mogło być bez wiatrów ale co tam,ważne że na +

czekam na gości,znajoma z synkiem ma przyjsć i jeszcze 2 koleżanki,a ok 15 znajomi przyjechac inni z daleka,a oprócz tego czekam na kuriera,aby zabrał wysyłkę do klientki

co do puchnięcia,ja już zaczęłam,po obrączce widzę,że tak tylko do 16 mogę nosić,a nogi też już czuję że puchną:(

12 lata 10 miesiąc temu #320528 przez szolrak1
mojego meza siostra poszła miesiac po a ze nie było chrztów wtedy i ksiadz udzielił im chrztu po mszy gdy wszyscy parafianie wyszli z koscioła

12 lata 10 miesiąc temu #320529 przez Karola1990
nie mogę uwierzyć... wiecie ile stopni u mnie na tarasie ??? 22!!! no nie wierze ... oby ta wiosna już została!
ja swojej siostry nie wezmę za chrzestną bo nie jest wzorem, a wręcz przykładem jak nie postepować w życiu. U mojego mężczyzny w rodzinie nikt nie chodzi co niedziela do kościoła. więc wpadłam na pomysł że mógłby kuzyn zostać chrzestnym. z tym że on jednego chrześniaka już ma. nie wiem zobaczymy jeszcze jak to będzie.

12 lata 10 miesiąc temu #320539 przez szolrak1
pewnie bedzie juz upał bo w maju ma byc powyzej 20 stopni lato upalne wiosna bardzo ciepła

mnei juz niestety nogi puchna a obraczki nie nosze bo wyskoczyła mi alergia na białe złoto i smaruje sterydami , ktore pzrepisał mi ginekolog bo w ciazy wyskoczyły mi różne alergie :)

te truskawki z tego sezonu sa kwasne twarde i pewnie maja tyle witamin co guma do zucia:) a jak widze w sklepie mam ochote lecz na dnie pudełeczka zawsze jest plesn ble ble ble ;]

Dzisiaj mam szkołe rodzenia i znow ide sama:) bo moj maz twierdzi ze to szkola dla kobiet

oj buzuja mi hormony zaczynam sie wszystim juz dołowac :/ ...

12 lata 10 miesiąc temu #320540 przez kala321
szorlak czasem tak można,ale jak zaprosić gości,teściowa i J sis musi dojechać,a wieczorem wtedy nie za bardzo, bo jak wtedy z tymi gośćmi zrobić na kolację ,na kawę,czy jak
dziecko już zmęczone do kąpieli i spania,a tu goście na chrzciny,jakoś mi się to nie za bardzo widzi
u nas jest na 13 Msza dla dzieci chrzczonych i uważam ,że to ok,potem jedziesz na obiad,kawa i ciasto i goście do domu,a my maleństwo kąpać i spać;)

12 lata 10 miesiąc temu #320545 przez szolrak1
ja zamierzam tak samo kalus jak ty!!! msza o 12.00 obiadek ciacho i ciao:D a my do wanienki;];];] poza tym nawet nie bede miała jeszcze mieszkania wyremontowanego wiec w moim mieszkaniu odpada a restauracje nas nie stac ;] wiec tym bardziej to beda bardzo skromne chrzciny niestety. Najwazniejsze ze moj Bruncio bedzie miał chrzest:d jupi:D

12 lata 10 miesiąc temu #320574 przez Moniq
my zastanawiam się czy jechać do moich rodziców i tam ochrzcić Niunię- teście i nasze rodzeństwa też mieszkają w pobliżu; czy zrobić chrzciny u nas, wtedy wszyscy bedę mieli ok 250 km do przejechania,moja rodzinka nie będzie narzekała ale za to mężulka siostra z pewnością.okarze się w międzyczasie.

12 lata 10 miesiąc temu #320578 przez szolrak1
smutne jest to ze zawsze ktos ma pretensje jakby nie mozna było sie cieszyc... Rozumiem Cie Moniq zrobcie to co z partnerem uznacie za najlepsze dla waszej rodzinki 4 osobowej . To wkoncu bedzie Wasze świeto:) super ze bedziesz miała 2 dzieciatko:)

12 lata 10 miesiąc temu #320584 przez Karola1990
ale mnie znużyło na spanie.. idę się kimnąć bo już wysiedzieć nie mogę.

12 lata 10 miesiąc temu #320587 przez Moniq
ja też bardzo się cieszę, dziś jak robiłam córce śniadanie, to podeszła do mnie, zaczęła głaskać po brzuszku i mówi:"bobasku, bobasku, to ja." :))
martwię się też jak to będzie, jak damy sobie radę, jak będzie się zachowywała Domi itp itd

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka