BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #383702 przez ewelinda83
ale jestem dumna :lol: moja Myszka drugi raz dzisiaj zasnela sama w lozeczku :kiss:

Karii my sie wybieramy za miesiac w podroz do Polski, troche sie boje no ale mam nadzieje ze sobie jakos poradzimy :blink:
a we wrzesniu robimy sobie kolejne wakacje na Kanarach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #383713 przez nelka
Jestem wykończona :huh: M w pracy, musiałam Zośke podrzucić do siostry i dopiero leciałam do giniola :P denerwowałam się bo pierwszy raz jechałam z nią sama autem ale marudziła tylko jak ją pakowałam do fotelika a w aucie cicha :woohoo: się rozglądała aż zasneła a kawałek jechałyśmy 40km.
Dostałam tableteczki ale pierwszy miesiąc brania nie będą działać ;)usg ok, wyniki cytologi za 2 tyg. i wszystko...

Karii i Moniq witajcie spowrotem. Ewka ślicznotka :lol:

Wczoraj napisała do mnie kumpela ze szkoły, która urodziła 2dni po mnie i też Zosie. Nie miałyśmy ze sobą kontaktu pare lat. Napisała do mnie w sprawie szczepienia na pneumokoki.Jej córceczka bardzo ciężko zachorowałą leży w szpitalu pod respiratorem :dry: najprawdopodobniej zaatakowały ją właśnie pneumokoki... Nie miała żadnych innych objawów była tylko marudna i nie zasneła im ani na chwilkę. Naszczęście poszli do pediatry który od razu skierował ich do szpitala :ohmy: U takich maluszków choroby bardzo szybko się rozwijają, podobno nawet w godzinę mogą się odwodnić a to może spowodować zmiany neurologiczne. Akurat jeszcze była za mała na szczepienie ale do tej pory nie byli za tym żeby ją szczepić. My zresztą też nie chcieliśmy szczepić ale jak sobie pomyślę że moja kruszynka też mogła by tak cierpieć to serce mi pęka :( Wiadomo że to szczepienie nie daje gwarancji, że nie zachoruje, ale zwiększa szanse, że nic takiego się nie stanie. Jak widać nie tylko w przedszkolu czy żłobku może się dziecko zarazić... Od wczoraj nie mogę przestać o niej myśleć :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #383923 przez misia88
ewelinda Jaka ona duża wydaje się na tym zdjęciu :D
nelka Wiozłaś Małą na tylnym siedzeniu czy na przednim?

Straszne co spotkało Twoją koleżankę. Ja właśnie dlatego zaszczepiłam Lilę na pneumokoki... Trzymam kciuki za maleństwo.

12 lata 6 miesiąc temu #383927 przez nelka
Misia jakie tabletki ci przepisał gin? Ewelinda a tobie? mi cerazelte ale czytam sobie o nich i ponoć non stop występuje plamienie ;)

wziełam mała na przednie siedzenie, oczywiście nie ma poduszki dla pasażera! choć kiedyś mi się obiło o uszy że te foteliki dla niemowlaków powinno się zapinać z tyłu... ale wolałam ją widzić :blink:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383950 przez martela89
ja od małego wożę moją z tyłu bo jakoś wydaje mi się niebezpieczne tak z przodu,jeszcze w tych małych fotelikach to tak bo są tyłem do kierunku jazdy ale w tych większych to strach nie daj Bóg jakiś wypadek i stłuczona szyba i co?A tak to ma jeszcze fotel przed sobą jako osłonę przed szkłem.Ale to oczywiście taki zły scenariusz,no ale wszystko trzeba brać pod uwagę :dry:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 6 miesiąc temu #383965 przez ewelinda83
nelka ja tez szczepilam na pneumokoki, zrobilismy malej wszystkie szczepienia.
ja biore cerazette i czuje sie po nich normalnie, nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych poza pierwszym bardzo dlugim bo az 11 dniowym okresem. pozniej mialam 4 dni plamienie i jak narazie mam spokoj. jestem juz w polowie drugiego opakowania.
dodatkowej ochrony mialam uzywac przez 2 tygodnie, ale nie musialam korzystac ... :blink:

misia Kinia jest dluga, ma 59,5 cm no i juz skonczyla 12 tygodni :)

ja jezdze z mala z tylu ( ja siedze obok niej ) ale ona za bardzo nie lubi siedziec w tym foteliku, szybko sie w nim nudzi i zaczyna sie z nim szarpac. chyba jej w nim niewygodnie, zaczynamy sie juz zastanawiac nad kupnem tego duzego fotelika.

12 lata 6 miesiąc temu #383994 przez Karola1990
cześć :D

ale jestem z siebie dumna :D o 8:30 miałam juz posprzątane, butle wyparzone, pranie rozwieszone
tylko pogoda do niczego.

12 lata 6 miesiąc temu #384047 przez kala321
Ewelinda super,jaka już duża:D

12 lata 6 miesiąc temu #384050 przez kala321
Karola gratuluję zorganizowania;D

Ewelinda gratuluję wytrwałości przy usypianiu małej samej

ja właśnie swojego muszę też tak robić,bo czasem go kładę,ale przyznam że czasem po jedzeniu tulę w ramionach,czekając na odbicie i czytam a on zasypia. muszę się pilnować,aby go kłaść
bo czasem kładę,ale nie zawsze.

chirurg pokręcił dość mocno,ale nie odpadł,jest ładny,suchy i mamy dalej robic spirytusem za 2 tyg kontrola,ale mówił,ze pewnie ziarnina będzie

młody miał, aż ta gazę i pępek okrwawiony

w kinie fajnie,a ja padam,nogi mi znów wysiadają
a wczoraj maraton był,ale wszystko załatwiłąm

12 lata 6 miesiąc temu #384057 przez Karola1990
kala ważne że pępek jest pod kontrolą lekarza :)

Olusia zaczeła przygryzać sobie warge dolną. Chyba zaczynaja ją dziąsełka swędzieć. śmiesznie to wygląda :D

12 lata 6 miesiąc temu #384071 przez misia88
nelka Ja też mam Cerazette, zobaczymy jak będę się po nich czuła...

U nas w samochodzie jest właśnie poduszka od pasażera i nie mogę wozić Małej. :( Zawsze muszę kogoś mieć z tyłu, bo nie daj Boże Lila się zakrztusi czy coś to nie zdążę zatrzymać samochodu.

kala Macie Wy się z tym pępkiem... No ale najważniejsze, że jest ok i sam odpadnie.

Dzisiaj Lili znów przespała całą noc, od 22 do 6, cyc i do 9.45. :)

12 lata 6 miesiąc temu #384081 przez Elwerka00
czesc kochane..

Kalus zycze szybkiego odpadniecia pepka..

Co do Olka dziewczyny,to nie wiem jak dam rade..od paru dni ma uczulenie i jest marudny wczoraj nie chcial zasnnac nawet przy mnie. Zaczne go klasc do lozeczka..
Bede cierpliwa i wytrwala...bynajmniej postaram sie...

A maly spal mi od 22-24 ,1-3 i koniec;/

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #384085 przez misia88
elwerka Ja wiem, że to łatwo powiedzieć, ale może najpierw Ty weź kilka głębszych oddechów i powiedz sobie, że dasz radę. :) Na spokojnie... Dziecko wyczuwa strasy. No i tak jak mówisz, musisz być wytrwała i konsekwentna. Trzymam kciuki za Was! :*

12 lata 6 miesiąc temu #384100 przez nelka
To kupuję narazie jedno opakowanie i zobaczymy jak będzie z tymi tabletkami. Zaraz idziemy na szczepienie. Uszykowałam herbatkę bo jak ta moja złośnica się tam rozkręci to jej nie uspokoje :blink: Jestem w szoku wczoraj i dziś spała od 21/30 do g8 :ohmy: ale pogoda jest taka sena i miała dwa dni wycieczek więc może odsypiała wrażenia...

Dzisiaj może odłączą Zośke mojej kumpeli od respiratora ale szybko to do domu nie wróci ;)

12 lata 6 miesiąc temu #384134 przez Karola1990
a mi ginekolog powiedział że absolutnie tabletek brać nie mogę. jedynie spirala no albo gumki.
a to dlatego bo mam nadwagę i problemy z cisnieniem w ciazy i mogłabym dostać nadciśnienia alno cukrzycy. Nie wiem czy mu wierzyć.

misia masz racje z tymi emocjami ja po swojej małej widzę.

a co do ząbków. moja mama mówi że jak Olusia tak przygryza usteczka to swędzą ją dziąsełka i jak dam jej palca swojego zawinietego w pieluszkę to go nie cmoka tylko jakby gryzie. dałam jej gryzaka to troche sie uspokoiła.
Za wczesnie troche na zabki. Nawet nie ma napuchniętego nic.

Strasznie boje sie ząbkowania. :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka