BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #394007 przez kala321
szolrak -nie daj się zjeść;D
bedzie dobrze:)

mój mąż poszedł na spacer z małym,a ja mam chwilę dla siebie;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #394011 przez Elwerka00
no to Magda powodzenia;D hihi widzisz jak sie stara?moze cos zrozumieli ;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #394167 przez iwcia
A my dalej co dziennie walczymy z pleśniawkami, moja mała bardzo dużo ulewa stąd poddatny grunt do tego typu rzeczy :/

Madzia to będziesz miała przeprawę ;) nie daj się!
Niestety czasami wszystkich na około wydaje się że wiedzą najlepiej co jest dobre dla dziecka, ale tak na prawdę intuicję i najlepszy instynkt mają mamy :) no i tatowie też :P jak przebywają dużo z maluszkiem.
Także trzeb trzymać się swoich racji, i nie dać sobie wyjść na głowe.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 6 miesiąc temu #394220 przez kala321
a mały zasnął i nie myśli się kąpać...;)

12 lata 6 miesiąc temu #394275 przez Elwerka00
oh dzien dobry;) wybilaa 4 ;D nie ma spania;p

Ptaszki cwierkaja,a maly w lezaczku rusza nozkami i raczkami,az caly stelaz sie trzesie;p wariactwo;p

No i Olek juz prawie podnosi glowke wysoko;D ahh wczoraj nie chcial wrocic na plecki po cwiczeniach i tym jak podniosl glowke;p moj szkrabek;D

dzis zamierzamy spac caaaallyyyy dzien;D oczywiscie to tylko zamiary ;)

Iwcia a jak te plesniawki wygladaja? Mam nadzieje,ze sie ich szybko pozbedziecie;)

Kalus ja jak mi maly ostatnio zasnal to go nie kapalam,ale nic mu sie nie stalo;p

Czy waszym zdaniem spanie w pokoju z dzieckiem przy otwartym oknie to cos zlego? Jest tak goraco ze nie idzie wytrzymac to spimy przy otwartych drzwiach balkonowych..i nie jest zimno tylko troche chlodniej,a wy otwieracie okna na noc?

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #394278 przez szolrak1
ceeeeeeeeeee
mały sie ciagle usmiechał spał rozmawial z wszystkimi ;] tesiowa mi ciagle dziecko wyrywała ale olewam wkoncu widzi je raz w tyg... i znowu zaszla kolejna sytuacja gdzie mnie zbesztano......... wyobrazcie sobie dwa dni temu bylismy z m na basenie u ojca chrzestnego i on jest n aL4 i z kumplem we 2 zaczeli budowac dla dzieci altanke i plac zabaw w tym upale .. bawia sie betoniara robia wylewki... powiedzialam przy siostrze m tak: Boze chłopakom nalezy cie pochwała , jek musi byc dumna zona meza ktory zamiast w taki upał siedziec pzred tv patrzac na mecz i pijac zimne piwo odpoczywa, a zamiast tego ma pracusia ktory mysli tylko o tym aby jego rodzina miała cudowne warunki do zabawy a dziecko do rozwoju...

a przekazano to m tak: a ci zamiast siedziec i doic browara jak moj m pracuja w upale.......

no i dalej myslicie kochane dziewczyny ze oni cos zrozumieli????????? chcca mi dowalac na kazdym kroku. M mi mowi "ładnie po mnie jedziesz " a jak sioe zaczełam bronic... zaczał krzyczec w aucie mały zaczał płakac a ja juz miałam dosc... połozyłam go spac po kapieli( bo m sobie poszedł na mecz) i zasnełam z nim od 20.00 do 00.30 a ten mi esy wysyłał z przeprosinami....... nmie mam pytan... do tego mi powiedzial ze narazie memy nie wracac bo on sie uczy do egzaminu... haha! ( a jak ja go bede miała tez bede sie chyba wyprowadzac na to wyglada zebym miała warunki?? bez sensu)a 2 dni temu stwierdził "kiedy chccesz kochanie kiedy chccesz..."

powiem Wam ze wiekszych dziwoków nie znammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

12 lata 6 miesiąc temu #394279 przez szolrak1
elwi hahah tak jak u mnie:D glod obidzil maluszka i teraz sie bawi na macie edukacyjnej:D

12 lata 6 miesiąc temu #394305 przez Karola1990
moja tez się dziś o 4 obudziła ale ja jej w nocy nie karmie.. bo wiem że do 8 spokojnie wytrzyma. zabrałam ją tylko z łóżeczka do nas na łózko. i pospałyśmy do 8 :)
Musze już zamykać okna w domu bo cholera tak gorąco że zwariować można.

Nie za małe te nasze maluchy na kąpiele w basenie? Ja Oleńkę na max 5 min do wanny wkładam.
Już nie moge się przyszłych wakacji doczekac bo już wtedy na plażę pojedziemy :D

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #394322 przez ewelinda83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bruncio wielki chlop :) 68 cm :) ja tu Kinie jeszcze wciskam w 62 cm i mi sie wydawalo ze ona dluga jest a ty mi tu z 68 cm wyskakujesz :silly:

Elwira mi jak sie Kinga budzi w nocy to zabieram ja do siebie na siebie i zasypiamy razem :) pozniej ja odkladam do lozeczka. dzisiaj mi przespala cala noc, bo ja staram sie nie dopuscic do tego zeby mi sie obudziala w nocy tylko jak slysze ze ona zaczyna sie krecic to biore ja odrazu na cyca i dziecko sobie je i spi dalej :blink:

karola ja bylam z Kinga na basenie krytym i jestem bardzo zadowolona, uwazam ze powinno sie dziecko oswajac z woda od malego. dzieci do 6-8 miesiaca pamietaja jak byly u mamy w brzuszku wiec sie nie boja wody.
www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/na_basen_z_niemowlakiem.html

a na basenie ogrodowym to zawsze mozesz cieplejsza wode wlac i mysle ze jak bedzie skwar to nic sie dziecku nie stanie ja chwilke dupke pomoczy ;)

12 lata 6 miesiąc temu #394337 przez kala321
dostałam okres i umieram,dzis korzystam kiedy mały zasnie ide z nim lezec

my spimy przy otwartych oknach i drzwiach na balkon

12 lata 6 miesiąc temu #394370 przez Elwerka00
Ewus ale u mnie Olek o 4 zaczyna robic kupe i wtedy jeczy i smoczek czy ja,nic nie daje,pomaga suszarka i masowanie brzuszka wtedy zasypia na godzine.. Nie uda mi sie tego zmienic,ale i tak dobrze ze spi chociaz tyle przez noc... Tez byym malego na basen wziela,no ale..musialabym jechac kawalek i mi sie troche to nie widzi..

Madzius... Ewa ma troche racji;/ nie daj sie przekupic,bo jak widac niby mili a i tak odwracaja kota ogonem;/ a Olek wchodzi juz w 72 ;p lekko przyduze ale w te 68 ledwo wchodzi i sa ciasne... A dzis zauwazylam ze ma szyjke przetarta i krew mu leci;( posmarowalam i juz zakladam mu ubranka bez takich bluzek z kolmierzykami itp albo to od czapki wiazanej?;/ nie wiem ...

Kala to Twoj pierwszy okres po porodzie? Mocno zle sie czujesz?a niby po porodzie powinno mniej bolec...heh.. Chociaz u mnie byla roznica ...

Pisalam Wam,ze tatus do malego przyjechal?zmienia pieluchy buja usypia,rozmawia...naprawde sie stara..widac ze nie doswiadczony i sie uczy ale powiedzialam mu jak ma zmieniac itp. Ale nosic mu juz nie dam bo co go wezmie to maly ryczy,ale on go bierze jak swiniaka na plecy za przeproszeniem nieostroznie przycisnie do klaty maly sie duzi i juz tyle razy mowilam ze nie tak,ze inaczej..stwierdzam ze to niebezpieczne i wole sama nosic.. Ale pampersy przywiozl,moze cos zrozumial?chociaz po jednym razie nie ma co mowic,bo i tak denerwujacy jest takim swoim glupim gadaniem... Ale tu chodzi o malego wiev wytrzymuje,a za tydz.tak jak Ty Madzia,jade z malym do tesciow.. Hihi napewno swoje madre rady beda dawac.nienawidze tego,bo mysla ze jak sa z miasta a ja ze wsi to sa madrzejsi;/ a ja potrafilabym zbudowac sama dom;p ha!

Kala masz jakies nowosci na sklepie?;)

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #394438 przez kala321
tak elwerka na jedno i na drugie pytanie;)

mam nowości-zapraszam-daj meila-to wyslę ci galerię i tam wpierw wstawiam zanim na sklep-ale na sklepie też od Twojego kupna są nowości-zapraszam Ciebie i koleżanki;)

a okres pierwszy,mocno nie boli,ale leje się ze mnie i słaba jestem

12 lata 6 miesiąc temu #394451 przez ewelinda83
cale szczescie ja juz nie pamietam jak to bylo z tym okresem :angry: mialam pierwszy raz 11 dni pozniej dwa razy plamienia i teraz mam spokoj :) zobaczymy jak dlugo :S

12 lata 6 miesiąc temu #394465 przez iwcia
Moje ostatnie 2 okresy to normalnie lanie się ciurkiem, co pół godziny miałam podpaskę do wymiany, zobaczymy co będzie tym razem :/

Elwerka pleśniawki to takie biała kropeczki jak małe wypryski na języku i na wargach. U Oliwi na języku już zeszło ale odnawia jej się właśnie na ustach w kącikach tam gdzie zazwyczaj jest wilgotno bo ona dużo ulewa mleka i herbatki.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 6 miesiąc temu #394470 przez ewelinda83
iwcia a smarujesz te plesniawki jakas mascia ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka