BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #215838 przez Rika
Różyczko kolor jest OK i podoba mi się nawet ale nie do końca o to mi chodziło :)
Powiedz pediatrze żeby sama się odchudziła czy tam odchudził bo sadło wisi gdzieniegdzie... co za debile chodzą po tym świecie.
Dlatego ja nigdy nie słucham lekarzy i możecie mi pisać że głupia jestem, samolubna, nienormalna, nawiedzona, ulękniona czy co tylko ale zawsze każde słowo które powie lekarz to analizuję od początku do końca a jak mi nie pasi to robię po swojemu. Jeszcze nigdy nie posłuchałam lekarza. Pamiętacie, nawet na ostatniej wizycie u gina on kazał mi od razu po torbę jechać i do szpitala a ja jeszcze tyle rzeczy zrobiłam :)

Aniaw nieźle z tymi drzwiami :) a widzisz, wyżej pisałam ze mi jednego dzieciaczka brakuje bo mam Tygryska, Prosiaczka i Puchatka a tylko dwójkę dzieci więc chętnie przygarnę Dominika na kilka dni :)

Masuska odciągać, odciągać, odciągać to najważniejsze żeby wydzielina nie dostała się do uszu a od kataru zaniedbanego do zapalenia ucha środkowego nie daleka droga... I jeśli to możliwe to na noc nie kładź malucha na płasko tylko na boczku lub w pozycji półleżącej żeby główka była wyżej to mu łatwiej będzie oddychać. No i tak jak Różyczka napisała - woda morska.

Aniaw u nas też cyrki ze chrztem... pisać nie będę bo nie ma sensu. W każdym razie, rób swoje i nikim się nie przejmuj, to czy chrzest będzie czy nie zależy od Was. Ze ślubem to samo :)

Masuska postarałam się na NK co? :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #215842 przez aniaw

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #215846 przez aniaw
A i wreszcie nas uwolnili :lol:
A zgadnijcie jaki koszt takiej usługi z wymianą zamka?
250zł ;) Dobrze, że nie my musieliśmy płacić :P

Rika jeszcze kilka dni poczekam i jakby coś podeślę Tobie Dominisia :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #215887 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Dzisiaj jestem pierwsza... :)
Synuś mimo wczorajszej imprezy budzil sie na jedzonko co trzy godziny,wiec nie było źle :) - 0:00, 3:00, 6:00 i jak na razie nie śpi.
Kochane,namówiłam M. na zmywarkę,zastanawiamy się tylko nad firmą,może pomożecie w wyborze???
Z góry dzięki!!!
Miłej niedzieli!!!

13 lata 2 miesiąc temu #215902 przez natimp1
hej dziewczyny..
Dorotas.. wygrałaś a myślałam ze będe pierwsza..
u mnie nocka tradycyjnie jak od tygodnia, pobudka 23:30 potem 1 2:30ale bez karmienia, chwile ponosiłam i karmienie miał kole 3:30, potem pobudka o 5, i słuchajcie dałam mu cyca , pociągnał dwa razy i włożyłam smoka, i spokój, wiec już nie wiem co z tym łobuziakiem jest, sprawdzę może ten system ze pierś na sekę i smoczek, bo już nie wiem, jak w nocy go przedwczoraj nosiłam to w dzień cwaniaczył.. wiec muszę zobaczyć. Jeszcze jest może kwestia że się przyzwyczaił na pobudki jak tyle kup było, to niby opinia jednej położnej ale nie wiem.
No nic zobaczymy nie ma co się załamywać
Generalnie zauważyłam że Jasina jest bardzo wrażliwy, męczą go ludzie i hałasy, potrzebuje więcej czułosci itp niż Maksi, więc nic jak poprostu mu to chyba dawać, Maksda dało się w jeden dwa dni wszytskiego wyuczyć, a z Jasiną gorzej bo potrzebuje więcej bliskości, ale w sumie tak pomyślałam czego ja narzekam, zasypia generalnie ładnie sam w łozeczku , w nocy nawet po cycu pada momentalnie, a ze trochę potrzebuje lub lubi noszenie, no to w sumie co.. przecież ciągle go nie nosze tylko jak juz mega ,arudny jest..

Wszystkim Święconym Dziś Aniołkom życzę spokojnej Mszy i cieplutkiej wody święconej:)

Masuska, a Tobie jak z tą jedna piersią., Piter się przestawił już?

AniaW - życze by teściowa sie odwaliła- tak po krótce

Takajedna jak dziś Bartus, pewnie jest cudowny tylko mamusia zdenerwowana ;)-tak ja sobie tłumacze Jasinę czasem

Rika, pytanko- czy dziewczyny się nie wybudzają w nocy, hmm w sumie nie pamiętam czy razem są w pokoju..

Życzę wszystkim miłej niedzieli, uciekam się ogarnąc

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #215924 przez różyczka
hej hej witam sie niedzielnie :)

Ania sie cieszy wolnością! :blink: :)
niełatwy dylemat ma ta Twoja przyjaciółka, wcale sie nie dziwie, ze rozważa wszystkie "za" i "przeciw" :dry:

Dorota ja od od 8 lat uzywam zmywarek Ariston, najpierw miałam przez 6 lat '45' wolnostojąca a dwa lata temu kupilismy '60' pod zabudowe bo robilismy nowe meble a ta 45 byla dla nas za mala jednak. Tamta mniejsza poszla do naszego drugiego mieszkania i dalej jest uzywana przez lokatorów, których tam mamy i działa bez zarzutu. W ciagu 8 lat raz wymienialismy w niej grzałkę i żadnych napraw wiecej.
A w tej wiekszej też od 2 lat - odpukać- wszytsko chodzi bez zarzutu. Zaznaczam, ze ja uzywam zmywarki codziennie. No ja jestem z nich obu bardzo zadowolona i szczerze polecam :)
To spora oszczednosć wody a w moim przypadku tez gazu(bo grzeje nim wode).
mam tez Aristona lodówke i plyte grzewcza (bo mieli akurat sliczny kolor, który mi do mebli pasował - szampański :blink: )-wszystko działa bez zarzutu :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #215939 przez Rika
Aniaw ja dla mojego rzuciłam wszystko :) szkołę, dom, rodzinę, Mazury, faceta z którym akurat byłam i wyprowadziłam się hmm 200? km już nawet nie wiem ile tam jest :) i żyję... jakoś :)

Natimp1 Ola śpi całą noc, dopiero ok 5-6 budzi się na jedzenie a śpi od 20-21. Z Zuzią zaczął się problem bo znów jak wróciliśmy tutaj to złapała złych starych nawyków i kładzie się ok północy spać a później śpi nie wiadomo do której... nie wiem czemu tak ma i jeszcze budzi się w nocy bo jej się pić chce!!! :angry: to już młodsza o rok Ola lepiej śpi... :dry:

Aniaw ja Tobie Zuzię podrzucę to ją nauczysz spania w nocy :) Do 9 mies. Do ok roku było OK, teraz jakiś diabeł w nią wlazł :(

13 lata 2 miesiąc temu #215981 przez Hania
Hej dziewczyny:)

Aniu,
prosiłaś o fotkę to wrzucam ale z buźką z profilu. Wydaje mi się, że oczka i noski mają b. do siebie podobne;) chociaż na foci za bardzo nie widać :dry:
Ten po lewej to fifi :woohoo: :lol:
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #215982 przez Hania
Milutkiej niedzieli:)
pozdrawiamy;*

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #216055 przez aniaw
Rika masz rację, że się da wszystko rzucić dla kogoś ale trzeba to czuć :)
Podziwiam Cię, bo ja jakoś nie potrafiłam. Może jestem zbyt samolubna :blush:
To mój M rzucił wszystko dla mnie i mieszkamy teraz z dala od jego rodzinnych stron a jego wciąż tam ciągnie wiadomo.
A co do dzieciaczków to spoko zgadzam się na tymczasową podmiankę :lol:
Ja postaram się popracować nad Zuzą a Ty nad Dominiczkiem :lol:

Hania faktycznie są troszkę do siebie podobni :) Słodziaczek :kiss:
A ten fifi przytrzymuje mu smoczka? :)

Dorotas nie mam zmywarki niestety nie pomogę :dry:

Różyczko żebyś wiedziała, że cieszymy się wolnością i dobrze, że wczoraj nie usieliśmy nigdzie wyjść :P

natimp z tą teściową to chyba pomyliłaś mnie z Hoborr.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

My jedziemy dziś pooglądać mieszkanka bo musimy znaleźć coś tańszego ;)

A znalazłam jeszcze fotkę robioną dość niedawno na spacerku, tak jeszcze ciepło było.

Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #216108 przez różyczka
Haniu Fifi cudnyyyyy!!! :) i bosko wygląda razem z tym elmo :laugh:

Aniu no widzisz - Ty na tej fotce tak wiosennie a ja juz chodze w kozakach i zimowej kurtce bo wlasnie wrócilismy ze spaceru i jest masakrycznie zimno brrrrr
smutne to co napisalas :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #216228 przez Lucy
AniaW,Różyczko smutne Wasze historie,przytulam mocno :dry:

Różyczko to Ty młodziutka byłaś jak straciłaś mamę :kiss:

Różyczko kochana będę się udzielać z Holandii napewno :woohoo: a u nas imprezka w przyszłą sobotę.

AniaW doskonale Cię rozumiem,My też na szybciocha szukalismy mieszkania w NL,oczywiście tanio nie jest tym bardziej ciężko z jednej pensji,ale Moj chłop oznajmił mi dziś że znalazł przedszkole dla Oli :ohmy: i że za pol roku mogę iść do pracy ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #216240 przez Lucy
Aha My jutro znów do lekarza,Ola robi kupę ze śluzem tzn cała jest ze śluzu :dry: jak to coś poważniejszego to niestety nie pojedziemy teraz :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #216257 przez Lucy
Hania heh sweet focia,a ten po prawej to z ulicy sezamkowej??

13 lata 2 miesiąc temu #216352 przez aniaw
Różyczko, Lucy przykre jest życie :(

Kurcze przepraszam dziewczyny za te moje posty smutasowe, aż dziewczyny przestały dziś pisać :P

Lucy trzymam kciuki, żeby biegunka szybko Malutkiej minęła i żebyście wyjechali zgodnie z planem. A gdzie tak szybko do przedszkola Olę przyjmą? :)

A jak tam dziewczyny po chrzcinach????? :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka