- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aśka też się chętnie wybiorę, ale wczoraj trochę zaszalałam, ale to szczepionka najdroższa...
Różyczko też takie myśli mi do głowy przychodzą że to jednak chwyt marketingowy, ale jak już kiedyś pisałyśmy są rózne opinie na ten temat, a dałam Bobovita tak dla podczytania:)
www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/gerber/ a tu Gerber:) Zalecają do 6 miesiąca karmić cycem:)
A zdjęcie nie wiem kogo. Ale z profilu Hoborrka:)
A twixy widziałam, superaśne chłopaki sa, a fajne mają łóżeczka:) Bardzo mi się podobało to zdjęcie ich kącika:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Któraś pisała o filmie "P.S Kocham Cię" jak coś to będzie w sobotę na TVN o 20? nie pamiętam godziny:P
o 21.50
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Zmartwiona kobieta udała się do ginekologa i powiedziała:
"Doktorze, mam poważny problem i bardzo potrzebuje twojej pomocy! Moje dziecko nie ma nawet 1 roku życia, a ja jestem ponownie w ciąży. Nie chcę dzieci w tak małym odstępie czasu. "
Tak więc lekarz powiedział: "Ok, a co chcesz, abym czynił?"
Powiedziała: "Chcę, żebyś zakończył moją ciążę i liczę na twoją pomoc z tym."
Lekarz pomyślał trochę i po chwili milczenia powiedział do pani: "Myślę, że lepszym rozwiązaniem dla tego problemu, jest to mniej niebezpieczne dla Ciebie. "
Uśmiechnęła się, myśląc, że lekarz zamierza przyjąć jej prośbę.
Następnie kontynuował: "Widzisz, abyś nie musiała zajmować się 2 dzieci w tym samym czasie zabij to jedno, które trzymasz w ramionach. W ten sposób będziesz mogła odpocząć trochę, zanim narodzi się drugie. Jeśli mamy zamiar zabić jedno z nich, to nie ma znaczenia, które to jest. Nie byłoby ryzyka dla ciała jeśli wybierzesz to, które trzymasz w ramionach. "
Ta pani była przerażona i powiedziała: "Żaden lekarz! Jakie straszne! Jest to przestępstwo do zabicia dziecka! "
"Zgadzam się", odpowiedział doktor. "Ale wydaje się być OK z nim, więc pomyślałem, że może to najlepsze rozwiązanie."
Doktor uśmiechnął się, wiedząc, że miał już za sobą punkt.
Przekonał matkę, że nie ma różnicy w zabiciu dziecka, które już się narodziło a takimi, które jest jeszcze w łonie matki. Przestępstwo jest takie samo!
Razem możemy zaoszczędzić cenne życie!
Miłość mówi: "Poświęcenie siebie dla dobra drugiej osoby." Aborcja mówi: "Poświęcenie drugiej osoby, dla dobra samego siebie."
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Myślałam że jej perukę ubrali! Ale nie! Ale musiała miec zgagę!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska firma bobovita miesza, chyba chodzi im o to zeby sprzedaz zwiekszyć, bo jednak wiekszosc źródeł podaje, ze przy piersi dopeiro po 6 m-cu sie rozszerza diete.
a czyje to fotki z FB??
Różyczko tez słyszałam,ze gdy karmi się piersią to mozna zacząć wprowadzac nowe pokarmy po 6-7 m/cu.
a to zdjęcie krąży po FB .. PIĘKNE prawda?
a pod tym zdjeciem opowieść:
Zmartwiona kobieta udała się do ginekologa i powiedziała:
"Doktorze, mam poważny problem i bardzo potrzebuje twojej pomocy! Moje dziecko nie ma nawet 1 roku życia, a ja jestem ponownie w ciąży. Nie chcę dzieci w tak małym odstępie czasu. "
Tak więc lekarz powiedział: "Ok, a co chcesz, abym czynił?"
Powiedziała: "Chcę, żebyś zakończył moją ciążę i liczę na twoją pomoc z tym."
Lekarz pomyślał trochę i po chwili milczenia powiedział do pani: "Myślę, że lepszym rozwiązaniem dla tego problemu, jest to mniej niebezpieczne dla Ciebie. "
Uśmiechnęła się, myśląc, że lekarz zamierza przyjąć jej prośbę.
Następnie kontynuował: "Widzisz, abyś nie musiała zajmować się 2 dzieci w tym samym czasie zabij to jedno, które trzymasz w ramionach. W ten sposób będziesz mogła odpocząć trochę, zanim narodzi się drugie. Jeśli mamy zamiar zabić jedno z nich, to nie ma znaczenia, które to jest. Nie byłoby ryzyka dla ciała jeśli wybierzesz to, które trzymasz w ramionach. "
Ta pani była przerażona i powiedziała: "Żaden lekarz! Jakie straszne! Jest to przestępstwo do zabicia dziecka! "
"Zgadzam się", odpowiedział doktor. "Ale wydaje się być OK z nim, więc pomyślałem, że może to najlepsze rozwiązanie."
Doktor uśmiechnął się, wiedząc, że miał już za sobą punkt.
Przekonał matkę, że nie ma różnicy w zabiciu dziecka, które już się narodziło a takimi, które jest jeszcze w łonie matki. Przestępstwo jest takie samo!
Razem możemy zaoszczędzić cenne życie!
Miłość mówi: "Poświęcenie siebie dla dobra drugiej osoby." Aborcja mówi: "Poświęcenie drugiej osoby, dla dobra samego siebie."
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale słodka ta malutka,a włoski rzeczywiście gęste, piękne
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
www.bebiko.pl/home/porady/dieta-i-karmie...-dziecko-do-butelki/
w sumie watpie czy pomoze, ale moze akurat
Masuska - czemu ja zdjecia nie widze???? teraz to mi na priva musisz wyslac za kare
Aska - zakupy sie udaly?
Rozyczko no to szczescie ze nic powaznego sie nie stalo mezowi, ale skoro to juz drugi wypadek to ja bym sie tez martwila szczerze mowiac
Basba Bartek to niezły łobuz jest, ale dobrze sie kamufluje
Aniu i jak Dominik po szczepieniu? i jak tata - dał rade?
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale żeście naskrobały doczytałam tylko 695str, i odpisuje bo potem pozapominam reszte wieczorem:)
Takajedna -nie musiałam czytać jak spał Bartuś, bo mój Jachu spał lepiej więc wiadomo;)
szarlotka ekstra a robi sie w 5 min
Basba-mój Maksior tez mi bardzo pomaga, czasem nawet go podpytuje czy by nie chciał oddać Jaśka bo on tak płacze-on wtedy tak patrzy ze złością i mówi- co ty to mój brat , będzie mi piłki przynosił
Masuska, jak dam rade to strzele fote i zamieszcę, a ja kupiłam te Emu w Pepco i zadowolona jestem, wiadomo to jedno sezonówki ale na spacery idealne -zobaczymy co za miesiąc powiem
Hobbor mój jasiek, też butle średnio, a wcześniej pił, tak więc domyślam się ze mu poprostu starcza pierś i tyle- u mnie ta różnica że ja miałam tz sprawdzić czy po piersi bedzie pił. A powiem Ci ze mój wazy 6 kg czyli maluch wśród naszych chłopców
Rózyczko, rozumiem, ze tez niani będziecie szukać, a możesz powiedzieć jak finansowo za godzine czy miesiąc będziecie płacić?
Aska jakaś masakryczna ta historia z kolega kuzynki, ja myśle ze jak da rade to do 1-1,5r bym chciała karmić
Rózyczka-ja tez sie cieszę ze przetrwałam kryzysy laktacyjne, i uwielbiam karmić piersią, u mnie chyba sukces polega na tym, ze generalnie podeszłam do tematu na luzie, bo jak juz pisałam Maks był na butli i tez ekstra sie rozwija i jest ze mną związany.
A Jak mąż?-chyba ze juz pisałaś a ja nie doczytałam bo jeszcze 3strony mi zostały
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr krazac po stronach ktore podala Masuska trafiłam na taka
www.bebiko.pl/home/porady/dieta-i-karmie...-dziecko-do-butelki/
w sumie watpie czy pomoze, ale moze akurat
Masuska - czemu ja zdjecia nie widze???? teraz to mi na priva musisz wyslac za kare
Aska - zakupy sie udaly?
Rozyczko no to szczescie ze nic powaznego sie nie stalo mezowi, ale skoro to juz drugi wypadek to ja bym sie tez martwila szczerze mowiac
Basba Bartek to niezły łobuz jest, ale dobrze sie kamufluje
Aniu i jak Dominik po szczepieniu? i jak tata - dał rade?
Dzięki za rady! Na pewno dzis wypróbuję. I chyba mam zły smoczek. Jakis taki długi! Ma któraś z was butelki AVENTU? Bo może są nie dobre?