- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kubuś spał w nocy od 0:00 do 6:30 bez pobudki na jedzenie,szok....
Ale nie było tak łatwo, co to ,to nie,nie ma żebym się wyspała , bo Julka wędrowała co półtorej godziny...
Kurcze, Kubuś ma chyba jednak kolkę, płacze wniebogłosy od około 18 przez godzinę ,mam nadzieję,że się jednak mylę...
My używamy Aventu, przy Julce też.
Mam parę przepisów na sałatki,później napiszę.
Miłego wieczoru!!!
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
...ile moze miec katar takie maleństwo my walczymy juz od poniedziałku,juz myslalam ze lepiej i zoonk znowu nosek pełny
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko dzięki za przepis normalnie nigdzie nie mogłam go znaleźć na tą sałatkę a na weselu miałam taką i już chciałam robić na "pałę"
A kiedyś jak byliśmy na Litwie i tam byliśmy w takie hmm restauracji (?) i była taka sałatka z kurczaka... normalnie jej nie chciałam z siostrą ale jakoś nic innego nie było ze słowem które byśmy znały (kurczak) i wzięłyśmy. Do tej pory nie możemy znaleźć przepisu a było to 5 lat temu w każdym razie teraz sobie mówimy że jak mamy jechać na Litwę to tylko po sałatkę z kurczaka
Natimp moja mama jak pracowała jako opiekunka to brała 100 zł tygodniowo. Ale to na Mazurach w Piszu i tam ludzie łapią się czego się da...
Hoborr co do dokarmiania butelką to nie pomogę bo się nie znam. Jak Zuzia była mała a ja miałam 7 godzin w szkole to brałam ja ze sobą. Mąż mnie woził na zajęcia, siedział z nią w samochodzie a jak była głodna to dzwonił i ja na chwilę wychodziłam.
A Twój mąż nie może z Tobą jechać? Przecież to weekend
Aniaw Twój Szymon już mówi? Moja Zuza to ciągle Wawawa albo bababa albo łała, Ołaa, ale żeby coś normalnie to nic
Jak będę miała czas to napiszę co u nas...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Dzieciaczek o którym Wam pisałam nadal jest sam. Mama przyniosła ciuszki do wyborudo koloru- niektóre 50cm, niektóre 86 Dotego mały ma odpażenia nacałym ciele, nawet za uszami... jest taki kochany i fajny, że aż się serce kraje. Ma niecałe trzy miesiące, a przesypia całą noc, a w ciągu dnia zakwili może dwa razy. Widać, że jest przyzwyczajony do leżenia samemu i trochę mnie to przeraża. Jak biorę Filipka na ręce to patrzy tak smutno, że aż mam wyrzuty sumienia, że zajmuję się własnym dzieckiem. A tu w szpitalu kategorycznie nie wolno podnosić takich dzieci, karmić, bawić się z nimi. Przyznam, że dziś przeszło mi przez myśl, żeby napisać do sądu wniosek o wgląd w sytuację rodziny... W końcu k..rwa pedagogiem jestem.
Mój Dziadek będzie pochowany w środę. Wszystko musieliśmy przełożyć, ze względu na chorobę synka. Martwię się bardzo o Babcię, Oni byli małżeństwem 52 lata i mieli tylko siebie i mnie, odkąd moja Mama umarła.Bardzo bym chciała się Nią zaopiekować, oboje wiele mi w życiu pomogli i bardzo Ich kochałam/kocham.
No nic, nie przynudzam. Czytam Was na bieżąco, wczoraj nawet jak mały zasnął odpisałam i mi wcięło posta Tak się wkurzyłam, że poszłam spać!Ale teraz nadrobię.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dorota przespana noc to już coś Super
Kiedyś pytałaś o papucie dla maluchów..zajrzyj do tesco
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
1) Jak ząb wychodzi z kości, formuje się w zębodołach (?). Może być bardzo bolesny i naprawdę nic nie może złagodzić bólu, ewentualnie gryzaki bo żadne maści na to nie pomogą. Boli wyrastająca nagle kość.
2) Jak uformowany ząbek przebija się przez dziąsła. Mogą pomóc leki przeciwbólowe, maści i żele dentystyczne. Na opuchnięte dziąsła szkodzą gryzaki ponieważ jeszcze bardziej je podrazniają.
3) Jak ząbek przebił się przez dziąsło to rośnie do swoich normalnych wymiarów i wtedy nic nie boli
Ogólnie w wieku 2,5-3 miesięcy dziecko zaczyna się ślinić i pchać rączki do buzi.
To normalne na tym etapie, ponieważ odkryło że te coś machające obok niego należy do jego ciałka i chętnie to wykorzystuje. Musi sobie possać a jak wiadomo dziecko poznaje świat na początku przez dotyk i smak.
Pcha rączki do buzi a nadmierne ślinienie się to obrona organizmu przed drobnoustrojami. Jak wiadomo ślina ma odczyn niekorzystny dla małych zarazków i je zabija.
Przepraszam że podkreśliłam to na czerwono ale już tyle razy o tym pisałam że ohoho
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kurde aż zgłodniałam od tych przepisów
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olka1730 nie wszystkie młode mamy takie są. Ja co prawda mam "tylko" 20 lat ale potrafię zająć się swoimi dziećmi i teraz jesteśmy w takiej sytuacji jakiej jesteśmy i może to głupie ale nawet szynki swojej ulubionej nie kupuję tylko rzeczy do obiadu żeby ugotować Zuzi ulubioną zupę.
Aska27 a chrześnicę masz śliczną
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to kuchnia będzie:
Nasza sypialnia (miał być na początku pokój dziewczyn ale stwierdziliśmy z mężem że ich wszystkie zabawki się tu nie zmieszczą więc wzięliśmy za sypialnię a pokój gdzie początkowo miała być sypialnia będzie pokój dziewczynek:
I to pokój dziewczynek i jak pisałam wyżej
Zrobiłam zdjęcie jeszcze salonu, w którym nic nie ma... ale się nie zrobiło później zrobię i pokażę...