BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #220672 przez hoborr
Aniu masz naprawdę fajną pracę. I ciekawą! Ale naprawdę za żadne skarby nie rozkroiłabym czegokolwiek. BO trzeba by było mnie reanimować. Zazdroszczę takiego opanowania i siły. :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #220674 przez paulinka
O sama jestem???????

EEE nie widze KAMILKA24 widze cie hihihhii pewnie nie masz zasu pisac,jak Amelka? A jak twoja waga? Dalej jesz slodycze?

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220676 przez aska27
Hoborr dziękuję,mam nadzieję,że ciuszki będą dobrze się nosić Mikołajowi..jeszcze "pepcowych" ciuszków nie miałam..no,ale gdyby nawet coś..to drogie nie były :)

Oposku tak mi żal Twojego synka,oby szybko to "piekiełko" minęło!!!

13 lata 2 miesiąc temu #220684 przez paulinka
Asia a ty tez jestes fajnie:)))) bo mi sie nudzi jak niewiem co,nocha mam zapchanego,zatoki bola ,ale nie marudze hiih

Asia czy ty powaznie chcialabys trojeczke dzieciaczkow?????? U nas w Uk to te kobiety z Somalii i hinuski tyle dzieci maja kolo siebie,czasami wiecej jak piatke!!! I tak jak obserwuje je to sobie mysle jak one daja rade? Fakt ze tam dziecko dzieckiem sie opiekuje ,ale mimo tego jakos trudne mi sie to wydaje!!!

13 lata 2 miesiąc temu #220689 przez aska27
Paulinko oczywiście,ze chcę mieć jeszcze dwójkę :)

a wiesz moja sąsiadka ma 7 dzieci .... hihi no z Somalii ona nie jest :silly: ale powiem Ci,zę to już dużo... ale chyba nikt nie planuje mieć 6, 7 czy 8 dzieci bo to raczej są nieplanowane... ale i tak podziwiam,ze wszystkie kochają, wychowują ..jak sobie radzą tak radzą,no ,ale cóż.

Zobaczymy co czas pokaze.. :)

13 lata 2 miesiąc temu #220707 przez aniaw
Ufffff nadrobiłam i notatki robiłam na kartce, żeby nic nie zapomnieć :blush:

hoborrku uwielbiam swoją pracę i na razie nie wyobrażam sobie nic innego :)
Niestety niewielkie z tego dochody wbrew pozorom ;)
Trzymam kciuki za Ciebie ,żeby z łóżeczkiem się udało :)
My nadal z Dominisiem śpimy i jeszcze nie dorośliśmy do wyeksmitowania go :laugh:
Ja chciałabym jak najdłużej karmić piersią, tzn chciałabym powalczyć chociaż do 6mca bo teraz i pierś i MM na zmianę ;)
A Szymusia pulpecika utuczyłam i tylko na piersi :lol:
A niezła owłosiona główka tej dziewczynki :)
A czy przegapiłam fotki z chrztu? :)

Różyczko dobrze, że nic się nikomu nie stało :kiss:
Z Ciebie cudowna jest mamusia i tak pięknie przyzwyczaiłaś córcię do łóżeczka :) I super, że przetrwałaś te kryzysy laktacyjne ja niestety poległam mimo, że niby spodziewałam się tego i teraz pół na pół pierś i MM ale walczymy :)
Współczuje nocki, ale u mnie niestety większość nocek tak wygląda ;)
I spóźnione życzonka dla Bianki :kiss:

Aśka zdjęcia jak zawsze cudne i mi też wydaje się, że podobny synek do Ciebie :)
Ja też mam hopla na punkcie zabawek dla dzieci i niedługo będziemy mieć tyle tego, że przedszkole się otworzy ;)
A gin nie mówił, żebyś zrobiła jakieś badania dodatkowe? Czy krwawienie już się skończyło?
Gratuluję udanych zakupów :)
Co do karmienia to masz rację, że najważniejsze że synek jest szczęśliwy :)
Jesteś super mamusią a każdemu się zdarza mieć chyba wyrzuty sumienia, że za mało poświęca czasu maluszkom...

Masuska nie smutkuj się :kiss: Jakby mnie sytuacja finansowa nie zmusiła do pracy to pewnie bym sobie jeszcze darowała ;) Teraz niestety nie mogę Małego zabierać ze sobą i żal mi zostawiać go na tyle godzin w domu ;) Niestety życie...
A zdjęcia na NK cudne :)

Rika to mam nadzieję, że teraz w miarę sprawnie pójdzie ten remont, trzymam kciuki bo zapowiadaja sie te pomieszczenia fajniutko :)
Dziewczyny jak zawsze słodziutko na zdjątkach wychodzą :)
A co do mówienia Szymona to on gada cały czas :lol: Większość czasu to wiadomo po swojemu :laugh:
Ale mówi mama, tata, na jedzonko mówi mniam mniam :) na picie mówi elelel :) jak zakłada mu się obuwie mówi butibutibuti :) i różne takie swoje ma słóka :)
Otwiera np książkę i czyta po swojemu :) muszę kiedyś go nagrać :laugh:
Ale na prawdziwe gadanie to jeszcze trzeba poczekać i wierz mi, że wtedy będziemy miały czasem dość ich mowy :lol:

cdn

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220713 przez aska27
Aniu dziękuję za miłe słowa :kiss: :)
Lekarz kazał mi tylko odstawić tabletki,zrobić wcześniejszą przerwę ,za tydz zacząć znowu brać i obserwować co będzie się działo.

aaa i jeszcze zdjecie mojego Misiaczka :) tuż przed wyjściem na spacer :)

Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #220720 przez aniaw
basba ale fajniutko macie z tą "ciocią" :) Zdjęcia dzeciaczków super i gratulacje dla małego zdolniachy :)

takajedna i cały czas w łóżeczku maluszek śpi?
Komplecik super :) I zdjęcie mleczkowe genialne :)

Lucy i jak Twój plan wypalił???? :blink:

Dorotas spanie tyle godzinek w nocy fajniutko, a wiadomo że nie zawsze jest idealnie.
A teraz jakoś te "kolki" się zaczęły?

Kamilka trzymam kciuki, żeby wreszcie z oczkiem się polepszyło :kiss:

Oposek ta dziewczyna co zostawia samą taką kruszynkę :ohmy: Bez komentarza ;)

natimp płacenie za opiekę nad dzieckiem to temat bardzo śliski bo to różnie jest w różnych częściach kraju, ja na razie o tym nie myśle, bo na szczęście jest siostra :)
Ale życzę Tobie, żebyście znaleźli kogoś takiego jak "ciocia" basy.
Gratuluję obrotów synka :)
Uśmiałam się z tego tekstu braciszka o przynoszeniu piłek :lol:
A z tym żylakiem to teraz musisz mieć ten zabieg?

Różyczko koty już takie są, że wybieraja sobie miejsca do spania, które najbardziej nas wkurzają ;)
A jak z akceptacją córci przez kota?
Bo znam takie koty, które niestety rzucają się na niemowlaczki :( i wtedy właściciele do mnie przychodzą załamani bo nie wiedzą co robić :(

A co jutrzejszego filmu na TVN to rozumiem, że synchronizujemy zegarki i spotykam się przed ekranami? :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #220723 przez różyczka
Boszsz ile Wy skrobiecie :S człowiek nie moze nawet na spacer spokojnie wyjsc :laugh:
ide czytać

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #220747 przez różyczka
Aniu fajnie, ze znalazłas mimo wszystko troche czasu dla nas :) ja nie wiem jak Ty sie wyrabiasz ze wszystkim :S
Szymon rzeczywiscie byl spory :laugh: no ale to chłopak w koncu :)
a wszystkim sie wydaje, ze lekarze zbijają takie kokosy...
ja tak jak Hoborr nie dałabym rady psychicznie zeby rokroic jakiegoś kotka np., ja nawet na obranego ze skóry królika lezacego w lodówce w Biedronce nie moge patrzec bo az mnie ciary przechodza brrrr :S takze podziwiam i wielki szacun :)
i dzieki za zyczenia :kiss:
a i Szymon duzo gada :laugh: jezuuu juz sie nie moge doczekac tego :side: pamietam jak moja malutka (teraz nastka) trajkotała :blink:
a Ty siostrze płacisz za opieke? wiem,ze to troche wscibskie pytanie ale jestem bardzo ciekawa :blush:

Asia ja bym powiedziała męzowi na Twoim miejscu tak jak Hoborr napisała: "że bardzo bys chciała dostac jakis prezent...itd.", nie ma sie co bawić w niuanse chyba...
rajstopki piękne, takie ze spódniczką juz jedne mamy nawet, zapisuje firme sobie na przysżłosć, bo narazie kupiłam znowu całą partię półspiochów (spodenki z nogami) które uwielbiam zakładać na body,
a i te co były sotatnio w Biedrze (ktoś tu pisał ale nie pamietam przepraszam) też kupiłam i sa bardzo fajne :) po 8 zł były.
A pepckowe ciuszki sa sliczne do pierwszego prania :dry: takie jest moje zdanie bo sie przejechalam niestety :( deformuja sie, z kazdym praniem pajace np. były coraz krótsze a piore w 30 stopniach
ale moze bedziesz miała wiecej szcześcia z tymi ciuszkami-w kazdym razie bardzo ładne a Misio na fotce do schrupania :side:

a Lucy to już chyba teraz tylko slubem i chrzcinami żyje bo to juz w ten weekend :lol:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220757 przez różyczka
Aniu no kot zasdrosny wiadomo :) i żywo zainteresowany ale sie nie rzuca, za to lubi kłaśc sie na jej rzeczach: własnie w łóżeczku, w foteliku, na przewijaku...a już na maksa jest zainteresowana gdy widzi, że karmię :laugh: wskakuje wtedy na łóżko, podchodzi, przyglada sie i wącha Małą, bo wie, ze jestem troszke unieruchomiona i tak szybko jej nie strzele hehe :laugh:
biedna jest bo przeszła 3 porody, za 1 razem wszytskie kociaki martwe, za 2 tak samo, wiadomo...wtedy poród cięższy bo młode nie pomagaja i niemogła urodzic....musiałam jej pomagać :( a ostatniego wet wyciagał, po czym po pół godz. zadzwonił, ze cos im ze smietnika miauczy i czy chcemy? :cheer: mąz pruł 140 km/h po tego kociaka, oni go suszarka podgrzewali, szybko go do niej zawieźliśmy ale ona była wtakim szoku, ze nie chciałą sie nim zajmowac w ogóle i zdechł pomimo karmienia przez nas (bebiko zreszta) po 2 dniach, Oliwia wyła załamana bo tak o niego walczylismy :(
no a 3 poród wygladał nie mniej masakrycznie-3 były martwe, 4 zywe. Skakaliśmy z radosci, ale co dzień Oliwia znajdowała po kolei zimne ciałko i przezył tylko 1 :( przepiekny, rudy jak matka, ale krótsza sierśc po ojcu, wspaniały pan Benio :)
jak zaszłam w ciąże to oddalismy go znajommu mojego meża na wieś bo 2 koty i 2 psy to już bylo za duzo u nas w domu, płakałam strasznie i teraz bardzo załuję ale on tam podobno rzadzi na tej wiosce bo wyrósł na takiego lapsiora, ze hej :laugh: i nawet labradory schodza mu z drogi :laugh:

teraz Franczeska jest juz wykastrowana bo chyba ma jakiś defekt, ze nie może urodzić zdrowych kociąt i postanowiliśmy juz wiecej jej nie narażac na taki stres i siebie tez przy okazji.

13 lata 2 miesiąc temu #220768 przez różyczka
A co do filmu "P.S. KOcham Cie" to ja ryczałam jak wariatka, paczka chusteczek to mało, no chyba,ze ta 1000 szt. Seryjnie jesli k tóras z Was nie widziała to polecam gorąco no chyba., ze ktoś nie lubi filmów o miłosci...
jest ktos taki? :)

Dziewczyny a mnie boli pierś :( jest miękka, nie ma zadnej czerwonej pregi ani guzka na niej, nie jest bardziej ciepla niż ta druga ale boli od wczoraj cały czas....
co to moze być? miała tak któras z Was?

13 lata 2 miesiąc temu #220782 przez hoborr
Kurcze różyczko mnie tez boli pierś tzn, kłuje. Myślę że zaziębiłam. Ale nie ma żadnych guzków to chyba nie ma się co martwić ?...

Ale biedna ta wasza kotka. Mi i mojej sis udało sie kiedys odchować takiego jednodniowego kotka. Karmiłyśmy go strzykawką - krowim mlekiem. I udalo sie. KOt okazał sie kotką i miał juz swoje małe 3 kociaczki:) :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #220785 przez hoborr
Asia rajtki pierwsza klasa. A ja Adusi kupiłam po 6zł :blush: u tzw. RUMUNÓW inni mówią brzydko CZARNYCH. Ale maja polskie rzeczy - tanio i czasem cos u nich kupię.

13 lata 2 miesiąc temu #220790 przez hoborr
Różyczko jak nie masz gorączki to nie ma zapalenia. Może spróbuj przyłozyc stłuczonego tłuczkiem liścia kapusty. Wczoraj pytałam koleżanki i tak m iporadziła - ale mi to jakos strasznie nie doskwiera...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka