BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #228554 przez Rika
Ewitkun e tam, wcale nie jest tak ciężko :) kwestia przyzwyczajenia się i opanowania :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #228561 przez ewitkun
no właśnie Rika TY jesteś guru w tych sprawach :) tez myślę, że czasami trzeba zacisnąć zęby ale wszystko kwestia dobrej organizacji i podejścia :)

moje maleństwo zasnęło przy mnie na kanapie hihihi

13 lata 2 miesiąc temu #228603 przez Rika
Rany jakie tu pustki :(

U nas cyrki ze chrztem wyszły ehh :angry: :( :unsure: :ohmy: głupie kościelne "regulaminy"

13 lata 2 miesiąc temu #228604 przez Emme
Rika napisał:

Rany jakie tu pustki :(

U nas cyrki ze chrztem wyszły ehh :angry: :( :unsure: :ohmy: głupie kościelne "regulaminy"

trochę nie w temacie jestem, ale cóż "nowego" wymyślili?

13 lata 2 miesiąc temu #228608 przez Rika
Oj... mam dwie siostry rodzone i dwójkę dzieci, chciałam żeby teraz moja najmłodsza siostra była chrzestną u Oli, ale nie może być bo... nie ma skończonych 16 lat :(

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #228609 przez Emme
hymm... zdaje mi się, że i znam młodszych chrzestnych więc chyba to tylko dobra wola księdza :S

13 lata 2 miesiąc temu #228620 przez Rika
Szkoda, już załatwiłam inną chrzestną :( ehh szkoda gadać. Niby wolny kraj a wszystko trzeba robić tak jak oni każą...

13 lata 2 miesiąc temu #228622 przez sylwus136
jeśli nie ma bierzmowania to nie moze zostać chrzesnym/chrzesną. To jest najważniejsze w "prawie" kościelnym.Niestety prawa kościelne są "skomplikowane"...

13 lata 2 miesiąc temu #228625 przez Rika
Ale ona ma bierzmowanie. Specjalnie ze względu na bycie chrzestną Oli poszła do bierzmowania o rok wcześniej. Jeszcze czytałam, że można to u biskupa załatwić ale u którego? W diecezji tutaj czy tam? A poza tym pieprzyć się z tym wszystkim... nie mam siły.

13 lata 2 miesiąc temu #228626 przez Emme
bierzmowanie chyba zależy od regionu/parafii :P w niektórych na początku gimnazjum mają, a u nas pod koniec średniej czyli blisko 18 :P

13 lata 2 miesiąc temu #228630 przez sylwus136
W ogole z kościołem to są "3 światy".My w parafi mieliśmy fajnego księdza i nie robiłam nam żadnych wyrzutów że nie mamy kościelnego.Ochrzcił nam bez problemów i mogliśmy sobie wziąć kogo chcieliśmy.No ale wiadomo jak to niestety bywa.
Ja miałam 13 lat jak byłam bierzmowana.

13 lata 2 miesiąc temu #228631 przez Emme
u nas proboszcz by nie ochrzciła nam (dziecko z grzechu itp) ale okazao się, że sam ma jakieś dzieci więc teraz 0 problemów :D

13 lata 2 miesiąc temu #228638 przez sylwus136
nasz to był wyrozumiały dziadziuś.Teraz odszedł na emeryturę i mamy nowego ale też na szczęście spoko.Nie zapomnę jak poszliśmy załatwiać do niego nasz ślub kościelny i mówimy mu że mamy już cywilny bo mamy dzicko a on na to że super że mamy już jeden ślub bo nie bedzie się musiał meczyć z konkordatem i nie bedzie musiał już jechać do urzędu.A na to ze mamy dziecko powiedział "a kto w tych czasach nie ma dziecka,dziecko to CUD " wiec wiecie :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #228755 przez hoborr
Witajcie LIPCÓWECZKI. Na pewno się za mną stęskniłyście:) :silly: :P
Nie jestem w stanie nadrobić wszytskiego. ZA dużo naskrobane!

U nas wielkie zmiany. Adusia od wczoraj na wieczór wypija po 120ml tego syfu isomilu! Ale dodałam jej kaszki ryżowej - o jabłkowym smaku i zjadła bez problemów. I przespała mi prawie 6 godzin. Normalnie szok!!!!Lekarz tak doradził. Kurde urlop mi sie kończy już za 2 tygodnie. Normalnie jak się gapnełam to doła złapałam... Do Centrum Kultury nie wracam... biorę urlop. A do szkoły to jeszcze mam 6 tygodni urlopu za wakacje. To się zbierze i dopiero w styczniu pójdę - od drugiego semestru:)

No i dobra nowina. Moja koleżanka z pracy jest w ciąży! Ostatnio niestety nie udało sie donosić dziecka... Trzymajcie kciuki:) Ja wierzę że tym razem jej sie uda i to będzie jej 3 dziecko:)!

Rika ja byłam chrzestną w wieku 14 i 15 lat. była zasada że trzeba byc bierzmowanym. Tak samo było ze świadkami do ślubu. Ale dwa lata temu moja siostra wychodziła za mąż i ich świadek kończył osiemnaście za miesiąc i ksiądz też sie nie zgodził! I powiedział im o tym przed samą mszą! No i papiery podpisał mój MĘŻULO a niedoszły świadek Dawid stał za parą młodą jak gdyby nigdy nic:) To może teraz z tym wiekiem się pozmieniało...

13 lata 2 miesiąc temu #228768 przez hoborr
Oposku!
Kiedy twój syn Filip dorośnie i zobaczy to zdjęcie to chyba padnie ze śmiechu. Ale zarąbisty pomysł. Moze jutro Adę włożę do pralki:) :side: :S
A tekst przepiękny. Jednym słowem: CHWILO TRWAJ>>> :kiss: :woohoo:

No i chciałam powiedzięć że naprawdę wszystkie dzidzie się nam udały! Nie ma co zachwalać osobno - bo to juz się nudne robi :P :woohoo: No chyba że moją Adoline :cheer: :lol: :P

I muszę jeszcze powiedzieć że TĘSKNIĘ ZA PRZYSZŁĄ MAMĄ I JEJ ARECZKIEM! HEJ HEJ ODEZWIJ SIĘ PROSZĘ!!!! JESTEM TAKA CIEKAWA CZY ARECZEK DALEJ JEST PODOBNY DO ADRIANKI! Może ma któras z Was ją na NK lub FB??? :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka