BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #231582 przez dorotas29
Aska- niby nic na siłe i tak tak...mądre ...piękne itd,ale mi szkoda tych wszystkich spodni, spódnic i reszty garderoby,w którą się nie mieszcze :angry: , z resztą nie podobam sie sobie w takiej "formie" i pora coś z tym zrobić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231607 przez masuska
DOBRA DZIEWCZYNY OD DZIŚ NIE JEMY SŁODYCZY! ANI BARDZO KALORYCZNYCH, TŁUSTYCH I FAST FOODÓW!

Doris a co to za dieta? Już wiem :) South Beach:) Bardzo smaczna dieta.

Masz linka na bloga z przepisami:)
kuchnianaplazy.blox.pl/html

13 lata 2 miesiąc temu #231630 przez dorotas29
Masuska- dzięki, na pewno skorzystam!!!

13 lata 2 miesiąc temu #231645 przez Kamilka24
Dzień dobry po południu :blink:

Różyczko
ale Twoja Bianeczka jest śliczna a oczka ma podobne do Aśki Mikołajka, który będzie wyrywał laski jak talala, ja już się zakochałam hehe

Ja za małe rzeczy chcę podarować kuzynowi mojego M, bo niedługo urodzi im się córeczka a z kasą u nich słabo, ale żeby chociaż dali na przesyłkę, wiadomo nikt nie śpi na pieniążkach...ehhh

Wy tak ładnie piszecie o dietkach o swoich wagach, a ja właśnie siedzę z muffinką przy kawce nie potrafię się powstrzymać od słodkości a ciągle narzekam na swój brzuch... ni wiem jak mam go się pozbyć... Dziewczynki czy Wy macie jeszcze brzuch??? Mi moja waga odpowiada, przytyłam w bioderkach i w końcu mam kobiece kształty ale ten brzuch to masakra jakaś...

tak się cieszę bo wygrałam na aukcji kombinezonik dla Melki- Ted Baker za 8 Funtów :ohmy: jak przyszedl to cieszyłam się jakby był dla mnie :silly:
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #231657 przez aska27
dorotas29 napisał:

Aska- niby nic na siłe i tak tak...mądre ...piękne itd,ale mi szkoda tych wszystkich spodni, spódnic i reszty garderoby,w którą się nie mieszcze :angry: , z resztą nie podobam sie sobie w takiej "formie" i pora coś z tym zrobić

Dorotko .. hihi, tak mi się na żarty wzięło :laugh: skoro źle się czujesz to do dzieła :blink:

Masuska ja się niestety w żadne diety nie bawię,no bo troszkę trzeba mieć na to czasu i kasy..po prostu mocno muszę ograniczyć jedzenie i będzie git :blink: No nie wiem kiedy zmądrzeję i wezme się za siebie :unsure: :laugh:

Kamilko oj, jaki ekstra kombinezonik!!! :ohmy: a co słychać u Amelki??

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231702 przez Rika
Nie no Lucy śliczne zdjęcia :)

Takajedna nie mam czasu na bawienie się w robienie zaproszeń dlatego zamówiłam na Allegro :)

Różyczko malowanie i robienie paznokci to zupełnie co innego niż tam jakaś plastyka, malowanie obrazków itd. Chociaż umiem dobrze rysować najlepiej to ze zdjęć portrety jakieś ale nie lubię tego :) i zastanawiałam się nad kursem stylistki paznokci ale dopóki tu jestem to pewnie jeszcze nie raz zmienię swój kierunek :)

Co do spania z dziećmi to mi nie robi to różnicy. jeśli boją się same spać to niech śpią ze mną :) Jak już pójdziemy na górę to będą spały w swoim pokoju same. A jak będą się bały to na początku będę spać z nimi.

Różyczko ładne zdjęcia :) A Bianeczka cudna i wcale nie wygląda w tym kombinezonie jak ruski kosmonauta :D

Ja ważę 60 kg przy 175 cm wzrostu.

Aska27 ja ubranka za małe odkładam do kartonu a jak już mi się sporo uzbiera to wywiozę do Pisza. U mnie w domu są same baby a ubranka przechodzą z pokolenia na pokolenie. Np moja Zuza śmiga w różowym sweterku, który zrobiła na drutach babcia mojej mamy dla brata mamy a mojego wujka :) nieźle co? Sweterek ma 38 lat :)

Różyczko masz córki więc też mogłabyś zostawić wszystkie ubranka :) To na prawdę fajna sprawa szczególnie jak ogląda się zdjęcia i każde pokolenie ma ten sam sweterek :)

Aska jaką Mikołaj ma fajną minkę :)

Oposek fajne zdjęcie, moja Ola jak tylko ją położę na brzuszek to zaraz głowę podnosi a jak jej się znudzi lub się zmęczy to odwraca się na plecki i zasypia a na brzuszku w życiu nie zaśnie...

13 lata 2 miesiąc temu #231705 przez takajedna
Witam

U nas nieciekawie :( Bartek nad ranem zaczął rzęzić i co jakiś czas kaszleć, poszłam do lekarza, myślałam szczerze mówiac że na jakimś syropku się skończy, bo póki co ani kataru, ani gorączki, ani tego kaszlu za wiele, ale są zmiany w oskrzelach :( więc mamy antybiotyk, osłonowego coś i flegaminę :( aż się pobeczałam... i w poniedziałek na kontrolę
Humor mój słodziak ma dobry, niech tak zostanie... tylko śpiacy bardziej.. Bardzo się boję gorączki, sama z nim jestem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #231706 przez masuska
Aśka nie zgodzę się że trzeba mieć kasę, można być na diecie i kupować to samo:) A poza tym na cholerę Ci dieta wyglądasz świetnie:)

Proszę Dorota:) I smacznego:)

Kamilko mam podobny kombinezon ale niebieski. I tu najzabawniejsze on jest po Mężu:) 30 lat ma. Pstryknę fotkę to porównamy:) A brzuch też mam, zresztą ja wszystkiego mam za dużo... Oprócz czasu.

Pomożecie? Piotr mało je, nawet powiem że nie je i jest straszny ryk, ale nie wiem z jakiego powodu. Gorączki nie ma, wszystkie części ciała ok, kupkę robi i siku, nie wymiotuje. Kilka razy jak mu posmarowałam dziąsła to się uspokoił, ale nic nie czuć żeby opuchnięte były, albo co... Raz tak marudził w poniedziałek, teraz od wczoraj jest to samo... Zęby?

13 lata 2 miesiąc temu #231712 przez ewitkun
taka jedna, ja również słyszałam, że za cienko ubieram i głównie od teściowej :( a pediatra powtarza ciągle nie przegrzewać więc wg mnie lekarz wie lepiej niż teściowa, która 30 lat temu wychowywała dzieci i tuliła je w beciki, kocyki....

a temperaturę sprawdza się na karku, rączki, nóżki nie są wyznacznikiem czy dziecku jest zimno

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231714 przez aska27
Takajedna to prada,ze po rączkach nie sprawdza się temp ciała dziecka tylko na karczku,ale wiesz babcie, mamy..ciotki wiedza lepiej ;)
A co do ubioru to ja teraz Mikołajowi zakładam body na naramkach i na długi rękaw lub jaki sweterek,no bo tak sobie myślę,ze taki maluch głównie leży... i różnie moze być,ale bez przesady znowu ;)
Nie denerwuj się, Bartusiowi niech szybciutko minie!!!

Masuskaoj, nie mam pojęcia co Piotrusiowi dolega,ale wiesz ja to jestem taka mataka wariatka,ze juz bym dzwoniła do lekarza..no nawet tak profilaktycznie.

Rika hihi z tym sweterkiem się uśmiałam :laugh: :blink: hihi no i troszkę się pogubiłam :blush: :silly:
no i wagi zazdroszcze..kurde no eee tam o wadze juz ciiii :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #231717 przez takajedna
No ja mu zakładam najczęściej w domu body na krótki albo bez rękawów, bluzkę na długi i rajstopki.... I palę w piecu lekko

Spi mój maluszek, jak nie on, eeech, oby szybko przeszło

Masuska może rzeczywiście ząbki?

Rika
ja znalazłam sweterek po moim facecie, wiec jakies 28 lat, ale Ty mnie pobilas :)

13 lata 2 miesiąc temu #231721 przez aska27
takajedna napisał:

No ja mu zakładam najczęściej w domu body na krótki albo bez rękawów, bluzkę na długi i rajstopki.... I palę w piecu lekko

Spi mój maluszek, jak nie on, eeech, oby szybko przeszło

Masuska może rzeczywiście ząbki?

Rika
ja znalazłam sweterek po moim facecie, wiec jakies 28 lat, ale Ty mnie pobilas :)

Takajednaale Bartuś jest niespokojny??
aa i przypominam o Twoich zdjeciach..bardzo byśmy chciały Cię zobaczyć

13 lata 2 miesiąc temu #231746 przez natimp1
Hej hej

AniaW jak dziś młody popołudniem?

Aśka ja ciuszki na gumtree wystawiam, na allegro mi się nie chce bo przesyłki itp... teraz na tablicy spróbuję, ja raczej nie zakładam 3 dziecka wiec sprzedaje, a takie mega fajne kumpeli zostawiam

Oposek jak neurolog i usg ciemiążkowe?

Masuska mój Jasina też się taki zrobił dziwnawy troszku, ale kurcze mnie się wydaje że dziąsełka mu się rozpulchniły troszku, więc kupie maść, Janek jest taki dziwny ze czasem jak mega płacze , ja myślę ze to np brzuszek dam mu sab-a a on sekunda i się uspokaja a to niemożliwe by już działało b0o czasem nawet do żołądka nie spłynie więc nie wiem.

Oki Masuska, kończę z Tobą -w sensie ze słodyczami-zaczęłam jeść dopiero tydzień temu i codziennie coś wcinam-a tak umowa tak?umooowa ?

Kamilka ja z mojej figury też jestem w sumie zadowolona, ale brzuch wymaga korekty o jakieś 2cm, niestety to już nie kwestia diety tylko ćwiczeń:)

Rika a myślałaś o jakimś kursie typowo kosmetycznym, lubisz te klimaty jesteś w tym dobra, a to fajne bo można zawsze tez w domu dorobić

A teraz o mnie słów kilka

U neurologa skończyło się skierowaniem na rehabilitacje bo mu się nie podoba ze nie chce młody głowy unosić, co mi nawet pasuje, bo też nie uważam że Jachu jest jakiś opóźniony bardzo , bo się przewraca itp ale leży jak żaba a nie jak nasze inne forumowe dzieciaczki- chyba Jasiek ma z tym u nas jako jedyny problem prawda ?

Poza tym popsuł mi sie coś z zasypianiem w ciągu dnia, ale ja tak jak pisałam odkładam go, teraz popołudniem odkładałam a jak płakał wyciągałam i kładłam do bujaczka, jak ziewnął to odłożyłam i tak 4 razy ale trwało to łącznie z 40 min. Najgorsze że dniówki sobie dziś zrobił ciężkie w zasypianiu, no nic zobaczymy co i jak. od poniedziałku zapisuje pory spania i karmienia by do poradni laktacyjnej przedstawić zapisy.

pierwsza rehabilitacja za 2 tyg, zobaczymy jak to będzie

AniaW a jakiego rodzaju ćwiczenia sa na tej rehabilitacji?

Ewka na priva przesyłam maila?-poprosze o książkę.

Hmm idę się położyć bo głowa coś boli,a wieczorem znów seans filmowy - ciekawa jaka nocka będzie

p.s dziewczyny kurde jak to jest ze ja nić ściągnąć nie mogę pokarmu- jak Wy ściągacie ? tzn ile i kiedy?

Kurcze tak dziś patrzę w lustro i jakaś brzydka jestem, nawet wymalowana twarz a jakaś paskudna .. hmmm

kurna co to za komunikat ze KOD się nie zgadza bo mnie chwyci coś!!!!!!!!!!

13 lata 2 miesiąc temu #231778 przez aniaw
Natimp no mój Mały bidulek tylko śpi albo kaszle trochę się bawił ale od rana tylko 1 butlę wypił i nie chce :ohmy: No nie wiem jak go zmusić :unsure:
A niedawno wykręcał głowę od butli a o dziwo przyssał się do cyca ( a zazwyczaj w dzień to ani ruszy piersi, tylko w nocy). Ale mało wypił, bo w ogóle mam mało pokarmu w dzień (już tak dziwnie przestawiła się moja laktacja).
Mieliśmy iść do lekarza, ale to trzeba rano wziąć numerek itd więc może jutro się wybierzemy.
Daje mu syropek i calcium i vit C, ale obawiam się , że może się skończyć antybiotykiem ;)

Takajedna trzymam kciuki, żeby synek szybko doszedł do siebie. A jaki antybiotyk dostaje?:
A z tym ubieraniem dzieci to jak karczek cieplutki to nie masz się co martwić i nie stresuj się rodzinką. Niestety teraz łatwo złapać jakiegoś wirusa na spacerze alboi jakiegoś dorosłego, więc nie obwiniaj się.

13 lata 2 miesiąc temu #231800 przez aniaw
Masuska więc zaczynamy mocne postanowienie antysłodyczowe!!!!!!! :laugh:

Asiu może to racja, że trzeba wyznaczyć sobie określony cel: więc do świąt nie jem słodyczy i koniec :P

Dorotas trzymamy kciuki :)

Kamilka super kombinezon :) A z tym brzuszkiem to oj mi jeszcze został :ohmy:

Rika fakt takie ubranka przekazywane z pokolenia na pokolenie to fajna sprawa tylko trzeba mieć gdzie je trzymać :P
My tu nie mamy miejsca więc sprzedajemy, ale od mamy ze strychu wygrzebaliśmy kilka fajniutkiech perełek ciuszkowych :laugh:

Masuska mój nie chce jeść ale przeziębiony a oby u Ciebie tylko ząbki były, to możliwe. Może się zaczyna a za jakiś czas dopiero będą rozpulchnione dziąsełka.

Ewuś dzięki za książkę :)

Natimp jak ktoś dostaje skierowanie do neurologa to zazwyczaj teraz kończy się to rehabilitacją ;) Teraz jakaś taka moda czy co ;)
Mój ma ćwiczenia typowe na asymetrię i na rozluźnienie niektórych mięśni bo ma wzmożone napięcie.
Są to różne ćwiczenia i na stole i na macie i na piłce, delikatne prostowanie i zginanie kończyn, przekręcanie na boki itp
Najważniejsze, że Dominiczkowi się podobają i oby Jaśkowi też się podobało.
Ja już prawie nie ściągam pokarmu tylko jakby coś daję MM. ciągam tylko jak Mały długo nie chce piersi a ja muszę gdzieś wyjść na dłużej.
I nie gadaj głupotek, żeś brzydka, może jakieś lustro masz popsute :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka