BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #231203 przez dorotas29
Oposku- Kubuś usypia w 95 % sam :) , wieczorem ,jak zje kładziony jest do łóżeczka i w podanych procentach usypia sam,w nocy po karmieniu idzie też do łóżeczka, czasami bywa tak,że coś tam gada lub stęka,ale póki to nie jest typowy płacz, to nie podchodzę do niego i on się wycisza i zasypia. W ciągu dnia śpi w leżaczku lub w łóżeczku. Nie chodzę z nim, nie bujam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #231218 przez ewitkun
kochane ja tak na szybko bo miałam zakręcony dzień. Antek dziś spokojniejszy obyło się bez rączek więc to pewnie skok rozwojowy, a dzieci budzą się częściej w nocy po karmieniu na piersi bo teraz mają większe zapotrzebowanie energetyczne a mleko cycolkowe szybko się trawi.

co do książek język niemowląt i język dwulatka, mam je w pdf mogę Wam wysłać na email po co wydawać kasę

co do zasypiania to ja małego odkładam do łóżeczka melodyjka, wibracyjka lub bez i gligla tam sobie, wkłada rączki do buzi a ja go atakuję ze smokiem i za jakieś 10 minut śpi :D

aniu Lord ma nowych właścicieli w tym 3 dzieci, wyglądał na szczęśliwego gdy wychodził i mam nadzieję, że tak zostanie

zmykam do łóżka cały dzień bolała mnie głowa, cóż starość nie radość :D

13 lata 2 miesiąc temu #231220 przez Oposek
Różyczko, ja próbowałam dziś, ale On już był tak śpiący, że chciał cyca i koniec. Ta metoda polega zdaje się na tym, że dziecko się bierze na ręce i uspokaja, a potem odkłada spowrotem? A Filipa się nie dało uspokić, płakał nawet na rękach...

Dorotas ja też nie noszę i nie bujam, tylko ten cyc...

Lucy smoka nie chce, pluje na odległość;)

Hobbor On z butelki nie chce pić, a nie chcę na siłę przyzwyczajać, bo nie muszę dokarmiać, a boję się, że wtedy zrezygnuje z piersi...

A wiecie, że gdybyśmy urodziły w sierpniu to miałybyśmy 24 tyg macierzyńskiego? Dwa więcej :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #231223 przez Oposek
Hobbor cena zależy od oddziału i powodu leżenia. W Warszawie w zeszłym roku poród osob nieubezpieczonej kosztował 6 tys :ohmy: Masakra.

Mam nadzieję, że nic się nie stało i pytasz czysto hipotetycznie.

13 lata 2 miesiąc temu #231229 przez dorotas29
Oposku, wiem,ja mam 24 tyg. :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #231230 przez Lucy
Oposku no to ciężka sprawa,z tym usypianiem ;)

Takajedna zdaje się że ja nie wiem jak wygląda Twoje dziecię i Ciebie też nigdy nie widziałam! Proszę o fotki!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #231239 przez różyczka
No mi tez zal tych dodatkowych dwóch tyg. co to ich nie mamy niestety :(

Oposku to co opisałaś to racja tylko,ze takie postepowanie jest troche wyrwane z kontekstu, ta ksiazka pokazuje jak w ogóle zmienić podejscie do dziecka, czytac jego sygnały, które nam wysyla i lepiej sobie z nim radzić, np. kłasc je spać w odpowiednim momencie itd. ....no zreszta nie bede sie tu rozpisywac, bo juz pisałam to wielokrotnie i nie chce przynudzać.
Jeśli bedziesz gotowa żeby coś zrobić z tym zasypianiem przy cycusiu to ta ksiazka naprawde mogłaby Ci pomóc, ale jesli czujesz, ze wcale tego nie chcesz to tesciowa sie nie przejmuj, kiedyś sie odzwyczai na pewno, np. jak juz sie nie bedzie mieścił na Twoich kolanach :blink:

Prawda jest taka, ze Filip zna tylko ten sposób zasypiania. Nowego musiała bys go nauczyć a do tego trzeba czasu i cierpliwosci. Bo on nie rozumie o co Ci chodzi,ze Ty nagle każesz mu leżec w łóżeczku, a zawze mógł być przy ciepłej piersi, wiec jest w szoku i dlatego tak rozpacza. Zeby go nauczyć nowego sposobu zasypiania musisz sama być najpierw przekonana do niego. Gwarantuje Ci,ze po przeczytaniu tej ksiazki jesli sie zdecydujesz to w 3 dni go nauczysz.

A i ja nei mam żadnej prowizji ze sprzedazy tej ksiazki, ja poprostu jestem nią niezmiennie zachwycona bo wypróbowałam i działa.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #231243 przez dorotas29
Dobranoc, życzę Wam spokojnej ,przespanej nocy!!!!

13 lata 2 miesiąc temu #231251 przez różyczka
Dobranoc Dorotas :)

Oposku tak bardzo chciałabym Ci pomóc, ze normalnie moge Ci az pożyczyc tą ksiażkę :)heheh
no doooobra...juz sie zamykam :pinch:
ale moge Cie przytulic np. bo z pewnoscią jestes umordowana :kiss:

a tak serio to mam świetny humor dzisiaj DZIĘKI WAM :lol:
bo tak mnie wspierałyscie, ze dziś cycki pracuja już jak ta lala :lol:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231265 przez Rika
Zaproszenie na chrzest Oli który będzie za 10 dni :)

I wierszyk :)

Na pierwszej karcie jest napisane:

Dnia 13 listopada moi rodzice zaniosą mnie do kościoła abym przyjęła mój pierwszy sakrament. sakrament chrztu świętego pragnę więc zaprosić wujka... i ciocię... aby towarzyszyli mi podczas tej uroczystości w kościele .....

Aleksandra P.

wierszyk:

Najjaśniejsze gwiazdki nie spadają z nieba lecz rodzą się na ziemi. nasza przyszła na świat aby oświetlić nam życie swoim uśmiechem i wypełnić melodią tupotu małych stópek.
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #231266 przez różyczka
Rika śliczne :)

13 lata 2 miesiąc temu #231281 przez ewitkun
rika sliczne

13 lata 2 miesiąc temu #231286 przez Lucy
Rika cudne zaproszenia :)

Ja się tutaj produkuję i dodaję zdjęcia,a Wy nie widzicie :angry:
Obraziłam się :S

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231287 przez takajedna
Rózyczko super, że już wszystko dobrze :lol: i że się nie poddałaś, szacun :silly:

Rika fajne zaproszenia, sama robiłaś?

Oposku mój Bartek wieczorem i w nocy zasypia sam, w dzień podobnie jak Ada Hoborrka - mało mi znowu spi, zasypia przewaznie tak, ze go tule na rekach, czasem minutke ponoszę jak bardzo placze, i jak jest lekko "otumaniony" ;) to go odkładam do łóżeczka, głaszcze, nuce "Na Wojtusia" w wersji "Na Bartusia" :D i spi :) musisz go rzeczywiscie nauczyc zasypiac inaczej, ja tez go usypialam noszac go na rekach, ale ukróciłam w koncu ten proceder (przynajmniej po czesci ;) ) na poczatku moze byc ciezko, ale jakie efekty ;)

Hoborr własnie, właśnie, co ja wyłapałam, masz jakies uzasadnione podstawy zeby twierdzic, ze szykuje sie Adzie rodzenstwo? :lol:

Aniu jeszcze ja dołączę do zachwytów nad Twoimi facetami :blink: Ty to masz dobrze - sama z trzema takimi mężczyznami :)

Asia to widze ze dzisiaj wszyscy tacy marudni :dry:

Lucy jaaaaaki słodziak z Twojej Oli, a te włosy :silly: duża już jest, na ostatnim zdjęciu co ją widziałam trzymałaś ją wtuloną, a teraz taka samodzielna panna ;)
A to mój Bartek:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pewnie i tak połowie zapomniałam odp, obiecuje się poprawic ;)
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #231290 przez Lucy
O jaki słodziaczek fajniutki i ocka ma ciemne wow :kiss:
Chyba go pierwszy raz widzę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka