BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #230288 przez olka1730
Hoborr oczywiscie ze przysługuja

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230289 przez różyczka
Dziewczyny straaasznie Wam dziękuje za wszystkie rady.

Obudziła sie przed chwila i dałam jej butelke, przyssała sie jak szalona i ciągneła i ciągneła z zamknietymi oczami a ja myślałam, ze połknie smoczek normalnie i wiecie ile wypiła??
30 ml.
i poszła dalej spać.
Nic z tego nie kumam :(

Czy butelke trzeba wygotowac 10 min za każdym razem czy tylko nowa I raz?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #230308 przez dorotas29
Różyczko trzymam kciuki za Twoją laktację!!!

Ale napiszę,że karmienie MM jest dużo łatwiejsze niż to się wydaje.
Smoczki i butelki wyparzam średnio co drugi dzień, gotuję wodę,kranówkę, trochę dłużej niż zwykle, przelewam do 0.5 l termosu, do innego pojemniczka wlewam wodę, która mi stygnie i w nocy mogę szybko zrobić Kubusiowi mleczko :) . Z Julką też tak robiłam przez bardzo długi czas.... :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230318 przez aniaw
Olka na podstawie art. 182 K.p.

Różyczko dobrze jest przynajmniej przelać wrzątkiem butelkę po każdym użyciu.

13 lata 2 miesiąc temu #230324 przez różyczka
a jak myslicie dlaczego wypiła tylko 30 ml? przeciez to malutko bardzo :dry:
już nic nie kumam z tego
ale tak przezywam bardzo,ze łzy same mi leca :(

Rika robiłam tak jak piszesz od soboty rana, karmienie na każde zawołanie, masowanie :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #230332 przez aniaw
Różyczko trzymaj się i nie smuć bo Bianka czuje Twoje emocje przecież.
Może tylko tyle jej było potrzeba i dopełniła brzuszek i zasnęła.
A może Szybko się nasyciła i zmęczyła tym łapczywym piciem i stąd ten szybki sen i za jakiś czas się obudzi i dalej będzie chciała jeść.
Albo tak się już przyzwyczaiła, że z Twoich piersi leci teraz po troszku a je częściej.
Ciężko to zinterpretować.

13 lata 2 miesiąc temu #230339 przez różyczka
aniaw napisał:

Różyczko trzymaj się i nie smuć bo Bianka czuje Twoje emocje przecież.
Może tylko tyle jej było potrzeba i dopełniła brzuszek i zasnęła.
A może Szybko się nasyciła i zmęczyła tym łapczywym piciem i stąd ten szybki sen i za jakiś czas się obudzi i dalej będzie chciała jeść.
Albo tak się już przyzwyczaiła, że z Twoich piersi leci teraz po troszku a je częściej.
Ciężko to zinterpretować.

dziekuje Ci kochana :kiss:
panikuje jak to byłby koniec świata :dry:
chyba sie już poloze, popłacze troche w poduche i moze usne a jutro problemy z laktacja mina jak zły sen :(

13 lata 2 miesiąc temu #230385 przez aniaw
Różyczko kochana mocno Cię przytulam :kiss:
Najważniejsze, że Malutka pije z butelki, bo niektóre mamy mają problem jak mleka mało a dziecko butle wypluwa.
Troszkę MM i piersiaki znów się będą napełniać a Ty dalej pij dużo i jedz regularnie i daj czas sobie.
Będzie dobrze kochana i nie płacz bo tylko sie odwodnisz :P

13 lata 2 miesiąc temu #230393 przez Rika
Różyczko a napisz, czy Bianka budzi się w nocy częściej niż wcześniej się budziła? Czy nic się nie zmieniło?

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230447 przez aska27
Dzień dobry! :blink:

Ewka oby naszm maluszkom dopisywały dzisiaj lepsze humorki!! ;) Bo juz tego marudzenia mam dosyć... Szczerze to troszkę się wystraszyłam,czy to nie jakies chorubsko..a moze mały kryzys, no nie wiem. Na spacerkach Mikołaj też marudził, a trzy razy z nim wychodziłam,bo było tak pięknie. Echh..no przykro gdy taki maluch marudzi i narzeka... a my nie wiemy co się dzieje..no nic,zobaczymy jak dzisiaj będzie!!!

Różyczkonie smutaj się już, karmienie butelką też moze być fajne... i tak szczerze to nie powód do płaczu..bo najważniejsze,ze Bianka jest ZDROWA!!!!!! Śiskam Wsa mocno i nie się szybko wyklaruje ta sytuacja,oczywiście życzę Ci,zeby pokarm wrócił,ale pamiętaj..ktoś tutaj mądrze napisał,ze lepiej podawać butelkę z miłością niż karmić piersią z zaciśniętymi zębami!

Dziewczyny,a moj Mikołaj od ok paru dni budzi się o 5!!! jest juz wyspany i ani myśli o spaniu!! Wcześniej dwa razy obudził się z kupka, przebrałam go więc,no ale i rozbudziłam.. no i teraz budzi się tak wcześnie. Zastanawiam się wiec jak to zmienić, macie jakiś pomysł??

W sumie jak on się budzi to staram się nie reagować i tak jeszcze do 6 sobie leży..no ale wolałabym,zeby pospał sobie chociaż tą godzinkę.

Aniu no co Ty piszesz..wrzucaj tutaj fotki... Domicziczka, Szymonka i Twoje..chętnie pooglądam :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #230454 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Aska- Kubuś też budzi się niestety w granicach 5-ej ;) i niestety już nie zasypia ponownie...marudzi,marudzi i np teraz śpi pewnie przez 10 min,ale zawsze to coś...

Dzisiaj szczepienie....
Jak Różyczko Twoja laktacja???

13 lata 2 miesiąc temu #230462 przez różyczka
Dobry dień

Nie mogłam wczoraj zasnac z emocji! ciagle sprawdzałam czy mam wszystko co potrzebne do przygotowania tego cholernego mleka jak sie Młoda obudzi a tymczasem.... przez całą noc nieprzytomna ze zmeczenia automatycznie brałam ją i karmiłam piersią! I ona jadła i niewygladała na glodną co najlepsze :)

Rika napisał:

Różyczko a napisz, czy Bianka budzi się w nocy częściej niż wcześniej się budziła? Czy nic się nie zmieniło?

Budzi sie o wiele częsciej przez ten ostatni tydzień, je praktycznie całą noc co 2 godz. a wczesniej budziła sie tak srednio 2 razy. Dziś oczyiwcie tez co 2 godz. jadła.

tak czytam jak piszecie,ze coś sie psują te nasze dzieci ostatnio i niewaidomo o co im chodzi (oczywiscie nie wszystkie) i tak sobie mysle, ze moze to rzeczywiscie skok rozwojowy i wzrostowy u nich i stad to marudzenie (np. Twój Mikołaj Asiu), kłopoty z żarciem (widziałm Ewitkun, ze tez sie skarzyłas wczoraj troche)....hmmmm :dry:

Dziewczyny nie wiem co dziś bedzie ale jestem dobrej mysli :)
No wczoraj to juz nawet moj mąż powiedział, ze siałam taka panike, ze myślał, ze fiksuje :laugh:
bede dzis starała sie dalej karmić cycuchem a w razie czego mam już to mleko MM w domku, butelki wyparzone, pierwsza próba wczoraj za mną wiec jakoś damy rade :side:

a w ogóle to jestescie straaaaasznie kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #230465 przez różyczka
aniaw napisał:

Różyczko kochana mocno Cię przytulam :kiss:
Najważniejsze, że Malutka pije z butelki, bo niektóre mamy mają problem jak mleka mało a dziecko butle wypluwa.
Troszkę MM i piersiaki znów się będą napełniać a Ty dalej pij dużo i jedz regularnie i daj czas sobie.
Będzie dobrze kochana i nie płacz bo tylko sie odwodnisz :P

z tym "odwodnisz" to sie teraz popłakałam....ale ze śmiechu :side:
no dzięki Ania naprawde serdeczne dzięki :kiss:

przez to wszystko nie zamiesciłam wczoraj zachwytów nad Waszymi rodzinnymi fotkami a sa urocze :) i Ty i Twoje 3 chlopaki i każdy z Was z osobna :side: i dydek zarabisty heheh

13 lata 2 miesiąc temu #230466 przez aska27
Różyczko[/b no i wszystko jest super!! Cieszę się,ze juz dzisiaj lepiej ;)

Nie napisałaś jakie mleczo modyfikowane kupiłaś dla Bianki?

A co do tego marudzenia to wydaje mi się,ze to jednak po zbyt aktywnym dniu..Mikołaj wędrował z rą do rąk, spał w nieswoim domku itp.. ale odpukać dzisiaj jest juz lepiej.

13 lata 2 miesiąc temu #230471 przez różyczka
Hoborr pocieszyłas mnie tym,ze Twoja Ada też sie tak wije przy jedzeniu
a i mysle cały czas o tym Twoim urlopie - dopilnuj kobieto bo jak sama nie dopilnujesz to nikomu nie bedzie zależało żeby Ci to wszystko tak sprytnie powyliczac i zebyś jak najpózniej wrócila od pracy.
Trzymam kciki żeby sie udalo :)

OOO widze, ze Natimp też sie skarzy,ze Jachu tak często je...

A teraz Aska sorry, ze dopiero dziś ale wczoraj ta moja histeria mlekowa była wiec mam nadzieje, ze wybaczysz- jestem w szoku co Twoja tesciowa sobie wyobraża w ogóle??? :cheer: naparwde bym sie na maksa na nią wkurzyła :angry: i dobrze, ze to sie wydało, mam nadzieje, ze było jej głupio :angry: wyobrażam sobie jak musiałs sie poczuc :dry:

a mleko w koncu kupiłam Bebilon Comfort bo tak: wszystkie podałyscie inne nazwy MM, nie wiedziałam które mam wybrac, byłam zagubiona, a mam tu kolezankę, z która razem chodizłyśmy w ciązy i ona ma synka 1,5 m-ca młodszego od Bianki, razem chodizmy na spacery i gadamy o naszych dzieciach i też chodizmy do tego samego pediatry i ona studiuje w weekendy wiec musiała kupic MM, była po porade u naszego doktorka i on jej poradził to mleko, wymienił wiele zalet itd. więc pomyslałam, ze skoro on prowadzi Bianke to gdybym go spytała to pewnie też by jej to zalecił i stąd mój wybór ale jesli sie okaze, ze bede ja karmić rzeczywiscie MM to przejde sie do niego i tak spytać bo moze warto by mi było kupic jakie smleczko dla dzieci ulewajacych.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka