- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Asiu kozaczki z lidla A ze smoczkiem zaszaleliśmy za 55zł ale już Dominik się do niego raczej przekonał
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Różyczko zazdroszczę, że tyle możesz posiedzieć z Małą i jeszcze masz w pełni płatne, super masz
Rika ale słodziaki z Twoich córeczek Fajniuche minki Zuzia robi
Ewuś może to tylko skok rozwojowy, więc cierpliwości
natimp udało się Tobie z jednym maluchem to z drugim też dasz radę
A z tym karmieniem Rika ma rację wszystko na stopniowo i nie jest tak, że musisz koniecznie w 4mcu zacząć już coś innego podawać
A mój Dominiś dziś prawie cały dzień spał i był jakiś marudny i ciekawe co teraz będzie w nocy Ale jak nie spał to płakał
A jutro rano idziemy na rehabilitacje i mam nadzieję, że będzie w lepszym humorku
I jeszcze wkleję zdjątko modlącego się Dominika i już więcej Was nie zamęczam zdjęciami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Coś tam przecież musisz mieć.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Na dzis z nowinek to to że dyro mi przydzielił 6 godzin nadliczbowych:) Czyli mam razem 15:) To mój rekord. A od wrzesnia pełny etat:) TAkże z Centrum Kultury rezygnuję! Będa płakać za mną
Różyczko trzymam kciuki za tą laktację. A może cos się z pokarmem stało po tych boleściach co razem przechodziłyśmy? Może coś tam się poblokowało?
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko jakbyś nie miała pokarmu to Bianka krzyczałaby z głodu przecież.
Nie będzie Bianka płakać skoro jest karmiona tak często!
A Dominiś uroczy:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Aniu sytuacja jest dynamiczna, po południu po 4 h drzemki na spacerze w cycorach troche sie zebralo i zjadła ze smakiem, po godz. znowu chciała, po kolejnej znowu, potem zajełam ją kąpielą, masażem a po kąpieli ciągneła i ciagneła a tam sama skóra dosłownie ani kropli. Mała była spocona juz od tego ciagniecia, wierciła sie, marudzila, wiec podjełam decyzje,ze jade do sklepu po MM. Po chwili Oliwia dzwoniła, ze mam wracać a w tel. słyszłam jak Bianka krzyczy w niebogłosy. Poryczałam sie. Wróciłam, uspokoiłam ją i połozyłam spać, bo jak zaczełam czytać na puszce co musze zrobić najpierw zanim podam mleko to mi rece opadły jak sie teraz obudzi spróbuje dac jej butelkę z MM
A zaszokowało mnie:
gotowac butelke 10 min
wode 5 min - potem wystudzić
a czy można dodac mineralnej nieprzegotowanej?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko składam jutro wniosek o te dwa tygodnie. A ten urlop za wakacje to można podzielić na dwa razy? Tzn mogę go wykorzystać omijając przerwę świąteczną i ferie???? To zby zmieniało postać sprawy! NIc jutro sie dowiem!
Na dzis z nowinek to to że dyro mi przydzielił 6 godzin nadliczbowych:) Czyli mam razem 15:) To mój rekord. A od wrzesnia pełny etat:) TAkże z Centrum Kultury rezygnuję! Będa płakać za mną
Różyczko trzymam kciuki za tą laktację. A może cos się z pokarmem stało po tych boleściach co razem przechodziłyśmy? Może coś tam się poblokowało?
Hoborr mi ksiegowa sama podsuneła ten pomysł z podziałem urlopu na kawałki, wiec chyba mozna i pamietaj jeszcze o tych 2 dniachg opieki na dziecko do 14 r.ż. - musisz je wykorzystac do konca roku bo inaczej przepadną.
Wydaje mi sie, ze ta grypa żołądkowa tak mnie osłabiła, to ze wymiotowałam, ze nie mogłam jeśc i pić, goraczka itd.
no rycze
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aniaw napisał:
Aniu sytuacja jest dynamiczna, po południu po 4 h drzemki na spacerze w cycorach troche sie zebralo i zjadła ze smakiem, po godz. znowu chciała, po kolejnej znowu, potem zajełam ją kąpielą, masażem a po kąpieli ciągneła i ciagneła a tam sama skóra dosłownie ani kropli. Mała była spocona juz od tegi ciagniecia, wierciłą sie, marudzila, wiec podjełam decyzje,ze jade do sklepu po MM. Po chwili Oliwia dzwoniła, ze mam wracać a w tel. słyszłam jak Bianka krzyczy w niebogłosy. Poryczałam sie. Wróciłam, uspokoiłam ją i połozyłam spać, bo jak zaczełam czytać na puszce co musze zrobić najpierw zanim podam mleko to mi rece opadły jak sie teraz obudzi spróbuje dac jej butelkę z MM
A zaszokowało mnie:
gotowac butelke 10 min
wode 5 min - potem wystudzić
a czy można dodac mineralnej nieprzegotowanej?
Masakra z cycem jest o wiele prościej... współczuję tego wstawania w nocy i gotowania tego wszystkiego...
A z wodą minaralną i nieprzegotowaną bym nie ryzykowała!
Teraz trzymam kciuki żeby chciała pić z butli!
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rozumiem Różyczko, fakt to masz dylematy, mocno trzymam kciuki i jak trzeba to wiadomo trochę MM nie zaszkodzi, ważne, żeby Bianka była najedzona.
Hoborrku czyli może jednak się uda później Tobie wrócić do pracy i gratuluję tego całego etatu
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko przy Szymonku za pierwszym razem robiliśmy tak jak w przepisie a później już tylko zwykła gotowana woda w czajniku elektrycznym (to wiadomo nie 5 minut) a teraz przy Dominiczku to często i mineralną dajemy i tylko później podgrzewamy.
Rozumiem Różyczko, fakt to masz dylematy, mocno trzymam kciuki i jak trzeba to wiadomo trochę MM nie zaszkodzi, ważne, żeby Bianka była najedzona.
Hoborrku czyli może jednak się uda później Tobie wrócić do pracy i gratuluję tego całego etatu
Dzięki Aniu Jakos rano sie strasznie przejęłam tym wszstkim - choć przyznam że tęsknię za pracą Ja byłam na ZW od lutego i strasznie tęskniłam...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natimp1 ja Zuzę na samym cycu trzymałam do końca 7 miesiąca. Później od razu wprowadziłam jej na obiad zupkę brokułową i jadła. Wcześniej po skończeniu 4 miesiąca dawałam jej do spróbowania jabłuszko i marchewkę. Ale nie było tego dużo tylko np na spróbowanie 1 łyżeczka jabłuszka i nie codziennie. Nie robiłam jej z tego posiłków tylko próbowała nowości raz na jakiś czas
Aniaw śliczne zdjęcie dawaj więcej
Różyczka spróbuj ją przystawiać jak tylko chce jeść nawet jak ma to być co minutę. I masuj gruczoły mleczne jak ją karmisz.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A te dwa dni opieki nad dzieckiem do 14rż to juz mi sie na Adusię należą?
no pewko i one są 100% płatne ale tak jak pisąłam trzeba je wybrać do końca roku bo inaczej przepadają
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
podczytałam ze w myslach juz planujecie powrot do pracy,ale najpierw 2 tyg dodatkowe.....czy ktoras z Was juz pisała wniosek i na jaka podstawe prawna sie powołala art,par???
Rózyczko współczuję
Hoborr Ja wiem ze jeden dzien na pol roku,jak nie wykorzystam do konca czerwca jednego dnia przepada......tak mi mowila kadrowa,ale pewnie wszedzie jest inaczej