BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230476 przez różyczka
A teraz zachwyty nad fotkami Riki :) :
Zuziulka jak muchomorek wyglada - słodka :side: a to zdjecie z nogami hehe :laugh:
jakbyś urodziła jeszcze jedną małą "Rikę" to już normalnie mafia by była :laugh:
no a mamusia teraz jaki w koncu nosi kolor?

a i zostań ta nauczycielką bo to całkiem fajna robota dla kobitki a już dla mamy to w ogóle:wakacje, ferie, przerwy świąteczne i o połowe mniej godz. niż w "normalnej" pracy :)
mogabyś np.plastyki uczyć bo masz ewidentnie talent plastyczny :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #230480 przez różyczka
A i wiecie co zauwazyłam? Że na cycuszki dobrze wpływa cieplo.

a i Hoborr gratuluje zwiekszenia etatu :)

i spóżnione ale serdeczne zyczenia urodzinowe dla Natimp :kiss:

A Tobie Dorotko życze powodzenia na szczepieniu.

A czy Pani Masuska sie w końcu odezwie??

13 lata 2 miesiąc temu #230485 przez aska27
Różyczko widzę,że humerek już super ;) no i tak trzymaj to i mleczka będzie więcej! :)

a Masuskowy Pioreuś ma juz swoją matę...teraz my z Mikołajem niecierpliwie czekamy na naszą ;) No i ciekawa jestem bardzo czy Mikołajkowi się spodoba :)

13 lata 2 miesiąc temu #230492 przez dorotas29
Różyczko ,fajnie,że Bianeczka ładnie w nocy piła mleczko.
A w kwestii wyboru mm to,ja podaję bebiko, Julce na początku dawałam nan,ale jej nie podchodziło i przeszłam na bebiko, z Kubusiem nie eksperymentowałam tylko od razu je podałam :)

13 lata 2 miesiąc temu #230502 przez różyczka
No własnie Piotruś ma mate a to wygląda na to,ze sie mama nią bawi bo nie ma czasu nawet tu zajrzeć :blink: :)

a próbowałyscie w ogóle to mleko dziewczyny? bo ja wczoraj spróbowałam i jest obrzydliwe :huh: jak surowy kartofel :P

13 lata 2 miesiąc temu #230512 przez dorotas29
Próbowałam bebiko i jest całkiem znośne :blink: , obrzydliwy był nutramigen ,jak Jula kiedyś piła :S

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230515 przez masuska
Jestem jestem, ale mam tyle do nadrobienia że szok:)
Aż mi ręce opadają i cyce też:)

Widziałam że Różyczka przy chorowała, a jak tam Oposku u Ciebie? Aniu widziałam cudne fotki i oczywiście Asiowy Miki też cudeńko. Czyje to zdjęcie w lodówce? chyba Oposka:) Genialne:) Co tam jeszcze... Jak Hoborrek? A i Riki fotki widziałam:) Czad:)

A jak Kamilka, Olka, Dorotas?

Nati 1oo LAT:) Spóźnione ale szczere:) Buźka:)
[/color][/size]

Różyczko ja próbowałam tego MM które daje Pitowi i jest smaczne, takie nawet:) Sama bym chyba nie piła ciągle, ale daje rade:) A jest to Nan Pro:) Najtańsze w Rossmanie.

Widziałyście nową gazetkę z Biedry? Fajne pomysły na prezenty:)

Różyczko nie pamiętam ile ta dziewczynka ma lat do której jedziecie, a w Biedronce od poniedziłku będą kuliste puzzle i myślę że to też coś fajenego tak dla dzieciaczka do 5 lat:)

Fajne talerze są pod koniec gazetki z biedry, powiedziałam najbliższym że dwa komplety mogą się znaleźć pod choinką dla mnie:P

Kurczę nie mogę znaleźć gazetki w necie:(

13 lata 2 miesiąc temu #230518 przez natimp1
Hej Piękne..
Różyczka dzięki za życzonka, fajnie że samopoczucie lepsze, Kochana parę tygodni temu tez tak miałam ze Jasina sie budził co 2h, pamiętasz jak narzekałam . i wbrew co poniektórym kilka dni jednego dokarmiania w nocy pomogło, po prostu piersi mogły odpocząć. I to poradziła Pani w poradni laktacyjnej, nie ma co schizować ze tylko pierś. Rób Jak czujesz mi to pomogło,laktacja wróciła do normy. pewnie Bianeczka ma skok rozwojowy i potrzebuje więcej pokarmu.
Ja robiłam przy Maksie tak jak Dorotas, nalewałam do termosu zwykłej przegotowanej wody by w nocy nic nie grzać. a butle wyparzałam porostu wrzątkiem- nie gotowałam

Olka ja o te 2 dodatkowe tyg pisałam automatycznie przy wniosku macierzyńskim

Rika proponuję, nie oceniać wszystkich lekarzy według tych co Ty akurat spotkałaś. Ja jestem wdzięczna za kwestie mleka przez pare dni bo nam to pomogło. A o tej kaszce nie tylko moja lekarka mówiła ale i położne, więc chyba coś w tym jest.Zresztą jestem na tyle kumata ze sama jeszcze poczytam itp, póki co mnie ten temat nie dotyczył więc się nie orientowałam, W sumie to nie wiem czy bym wolała dawać MM zamiast po prostu jednego deserku skoro będę karmić wieczorami i rano wyłącznie... przemyśle jeszcze temat
A ściągać mleko bym chciała na teraz , zanim do pracy wrócę by mąż lub mama mogła podać moje mleko jak gdzieś wyjdę-a niestety nie ma z czego ściągnąć, chyba ze między posiłami ale wtedy się nie uzbiera tyle ile Jasinas potrzebuje
Oczywiście Rikuś to nie żebym Cię jakoś krytykowała czy coś każdy robi jak uważa .
AniaW dawaj foty - super się ogląda dzieciaki

Hmm kurcze młodemu coś ciemieniucha znów wychodzi- ciekawe dlaczego. Dziś chyba kupie maść na dziąsełka bo ma coś popuchniete.
dziś młody spał całkiem ok, choć jego system snu 4 h, 3h,2h nadal panuje . mogło by byc 3,4,4 ale i tak jest ok bo wstajemy w okolicach 7 -8

13 lata 2 miesiąc temu #230519 przez masuska
A i przepraszam dziś też am urwanie głowy, bo będą dziś goście:( A pochwalę się ze ostatnio Piter dostał 7 koszul takich na teraz:) Fajne są:)

13 lata 2 miesiąc temu #230520 przez różyczka
dawaj tą gazetke :)

w ddtvn mówią o odstawianiu dziecka od piersi.

fajnie, ze przylazłaś w końcu Masuska :)

13 lata 2 miesiąc temu #230526 przez różyczka
dzięki natimp za słowa otuchy :kiss:
od dziś obiecuje sobie nie schizować, jak trzeba bedzie dam MM bo wczoraj dałam i nikt od tego nie umarł.
Wydaje mi sie,ze to przez hormony takie doliny łapią kobiety gdy coś nie tak z laktacja.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

boże jakie to jest głupie :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #230533 przez masuska
A to o to chodzi Różyczko, też przez to przeszłam i śmiem twierdzić że najważniejsze żeby dziecko nie było głodne, a czym się naje, czy MM czy piersią to już mi rybka.

Nati i Dorotas, robię tak samo z wodą, stoi w termosie:)

A w nocy łapię się młody za cycka, ale dziś nie dostał o 1 i spał 6 godzin, a jak dojadał to 3-4. Teraz się zastanawiam o co cho...

A no i mata przyszła, jest zajebiaszcza:)

A gazetki z biedry nie mogę znaleźć w necie, ja mam papierową:) Może fotki zrobię?

13 lata 2 miesiąc temu #230558 przez dorotas29
Masuska - wrzuć zdjęcia tej gazetki z biedronki,ok?

Mnie wczoraj znów znajoma wkurzyła- spotkałam sie z nią na spacerze,a ona do mnie mówi:
-pewnie karmisz piersią ,
ja ,że nie,
ona- no jak to??? i spojrzała na mnie z taką niechęcia,że aż mi się przykro zrobiło :(
- no tak
-przecież on ma dopiero trzy miesiace
-ja-wiesz,nie zawsze można karmić, często pokarm zanika
- niemożliwe...mój ma rok i jeszcze karmię...
- ja- to karm i na zdrowie,ehhh... tylko mi humor popsuła.... :(

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230575 przez aska27
No nareszcie ejsteś Masuska bo ja mam do Ciebie taki mały romansik.. pochwal się matą którą kupiłaś Piotrusiowi?

Różyczko te treściowe zawsze wyczują nosem sprawe... i wykraczą swoje...w razie czego powiedz,że tak się zestreswowałaś wyjazdem i spotkaniem z nią,ze przez te nerwy mleczka masz teraz troszkszę mniej :silly:

Rika zapraszamy do szanownego grona pedagogicznego :laugh: tylko trzy lata i juz mozesz pracować w zawodzie.

Teraz to jestem ciekawa co tam w Biedronce fajnego mozna kupić..czekam na gazetkę! :)

13 lata 2 miesiąc temu #230588 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aśka ta mata to:
allegro.pl/mata-edukacyjna-rainforest-fi...owa-i1888415243.html

A zdjęcia z Bidronki wrzucają się właśnie na serwer, zaraz dam linka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka