BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #230601 przez dorotas29
Masuska,dzięki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #230631 przez aska27
Masuska śliczna ta mata! A Piotrusiowi się podoba,bawi się??

13 lata 2 miesiąc temu #230642 przez masuska
Biedronka

PROSZĘ:)

Aśka Piotrek leży ciągle pod tą matą, strasznie się wygina i widać że mu się podoba, fotelik poszedł w odstawkę. A jakie postępy robi:) Wyciąga rączki jak chce żeby go wziąć na ręce, obkręca się z pleców na bok, ale jaszcze na brzuch nie fiknie, no i łapie zabawki przyciąga do dziobka, przekłada z rączki do rączki a najlepsze że je fajnie rzuca. A i tak śmiesznie biega:) Super rozrywka polecam. W ciągu kilku dni strasznie dużo udoskonalił umiejętności. A i wiecie rwie się do siadania, podnosi głowę i się spina cały, no ale jeszcze za mały jest i musi poczekać.

13 lata 2 miesiąc temu #230645 przez różyczka
mata super :)

Dorota ja do tej pory nie moge skumac czemu ludzie si einteresują tak tym karmieniem jak ktoś ma małe dziecko? i jeszcze wygłaszaja mądrosci nie pytani :angry:
przeciez my sie nie pytamy każdego spotkanego - jak sie pani/pan odzywia? :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #230651 przez aska27
masuska napisał:

Biedronka

PROSZĘ:)

Aśka Piotrek leży ciągle pod tą matą, strasznie się wygina i widać że mu się podoba, fotelik poszedł w odstawkę. A jakie postępy robi:) Wyciąga rączki jak chce żeby go wziąć na ręce, obkręca się z pleców na bok, ale jaszcze na brzuch nie fiknie, no i łapie zabawki przyciąga do dziobka, przekłada z rączki do rączki a najlepsze że je fajnie rzuca. A i tak śmiesznie biega:) Super rozrywka polecam. W ciągu kilku dni strasznie dużo udoskonalił umiejętności. A i wiecie rwie się do siadania, podnosi głowę i się spina cały, no ale jeszcze za mały jest i musi poczekać.

Masuska mój Mikołaj robi dokłądnie to samo!! Nie potrafi jeszcze przerwrócić się z brzuszka na plecki,ale z plecków na brzuszek to juz tak :)
a gdy coś mu się poda do lewej rączki to przekłada sobie w prawą..mój mąż się cieszy,bo ja jestem leworęczna no i Mikś kolejną cechę odziedziczył po tatusiu :dry: :blink: a mi to wsio.

juz oglądam gazetkę :) :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #230679 przez takajedna
Hej dziewczyny, tyle nadrabiania to jeszcze nie mialam ;)

Ale Bartek juz sie kreci slysze, to nie wiem ile zdaze odpisac :laugh:

Rozyczko trzymam kciuki zeby wszystko wrocilo do normy z Twoim karmieniem, chociaz z tego co piszesz to bardzo mozliwe ze to Bianki "wydziwiania", a nie brak mleka, wiec nie przejmuj sie tyle kochana :kiss:

Natimp wszystkiego najlepszego! :woohoo:

No i tyle popisalam :silly: reszte pozniej

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230681 przez Rika
Różyczko trzymam za Ciebie kciuki i oby twoja teściowa nie miała tej satysfakcji :) Będzie dobrze. Napiszę jeszcze tylko, że występują kryzysy laktacyjne w 3, 6 i 12 miesiącu życia dziecka i mam mnóstwo znajomych, które właśnie po tym kryzysie w 3 miesiącu się poddały bo uznały że dziecko się nie najada, że pokarm nie taki itd. Cyce do góry, będzie dobrze :)

Natimp ja na nikogo nie naskakuję a miałam styczność z wieloma lekarzami w związku z moim nieszczepieniem dzieci więc aż taka łysa nie jestem. Nikomu nic nie nakazuję tylko piszę co ja bym zrobiła a i tak każda mama wie co dla jej dziecka jest najlepsze i sama wie co robić.

Aska naprawdę??? Hm to zaczęłam się nad tym zastanawiać. Póki co przekonują mnie te urlopy razem z dziećmi :) no i w sumie... ale nie wiem czy miałabym tyle cierpliwości... :)

A i wiecie co? Dzisiaj mąż był w parafii żeby załatwić do końca ten chrzest i okazało się że tylko Ola będzie chrzczona 13 listopada :) ale fajnie :) i nie przez księdza stąd tylko ktoś tam przyjeżdża :) biskup czy kto?

O JA PIERDZIU ALE FAJOWA BIEDRONKA NA BIEGUNACH!!! CHYBA JĄ KUPIĘ :)

A dla Oli kupuję właśnie ten stojak gimnastyczny chyba... dla Zuzi sanki :) ale tak patrzę na tą gazetkę i chyba znów zmiana planów :) Pogadam z mężem :)

13 lata 2 miesiąc temu #230688 przez hoborr
Witajcie MOJE KOCHANE MAMUŚKI:)

Różyczko strasznie się cieszę że Bianeczka wypiła - choć malutko ale zawsze to coś:) No i potem ładnie pierś doiła:) A dziś dalej je często? Ja nie nażekam na Adę że ma jakiś kryzys czy coś bo ona od urodzenia je co 2 godziny! A czasem częściej. I dokładnie jak u NATIMP, 4,3,2 taki schemat nocny ma i koniec. Nieważne czy dokarmię mlekiem z kaszką czy dam pierś... I tak się budzi głodna:)

Dorotka nie przejmuj się - ostatnio na podyplomówce poszłam do Baby się zwolnić z zajęć bo mam maeł dziecko:) A ona się pyta czy karmie piersią? A ja że tak! A ona - Ale to głupota - ona miała dwoje dzieci i to od pierwszego dnia na butelce! No i tez mi się przykro zrobiło. Widzisz zasze się jakieś znajdą - i to w obydwie strony!

Muszę kończyc bo Adolina się budzi!

Napisze tylko że byłam w szkole i wracam do pracy 13 lutego:):):) I jestem weryhapy;) :S :side: Wczoraj mnie księgowa zbałamuciła - a ja głupia jej słuchałam. Sama nic nie wie - bo ciemne jak 12 w nocy to nie wiem po co jej wogóle o cos pytałam. Dyro mi wszysko objaśnił. 6 tygodni za wakacje. A za ferie zimowe juz nie mogę wziąść bo przysługuje do 6 tygodni. Jak komuś za wakacje nie należy sie 6 to wtedy bierze za ferie - a ja mam całe wakacje także... Ale potem mam iść na opieke i wracam od drugiego semestru i mam 15 godzin:):)

Potem nadrobie!

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230689 przez aska27
Rika Olunia będzie ochrzczona przez biskupa?? :cheer: super.. :laugh:

a co do zawodu nauczyciela..to po licencjacie mozna juz uczyć czyli te trzy lata...kolejne dwa to juz mgr ;)
nowiesz..jak to nie miałabyś cierpliwości?! Masz dwa takie fajne bębelki, kochasz dzieci.. wszystko jest super! ;)
hihi..no a tak szczerze to ja też nie chciałam zostać nauczycielką...ale tak wyszło, w sumie zdecydowałam się na te studia dla Arteterapii,no i tak wyszło ;)

Masuska jakie fajne rzeczy sa w tej biedronce!!! Super..znowu mam na co kase tracić!

Różyczko ja do Ciebie w sprawie Twojej ulubionej książki:
www.weltbild.pl/jezyk-niemowlat-jezyk-dwulatka_p3645512.html

Dziewczyny jeśli któraś z Was chciałby kupić sobie książkę o której pisałą Różyczka..to jest w promocji.. " Język niemowląt", "Język dwulatka " dwie za 24,90zł... link wyżej :)

Hoborrkuno to fajnie,ze się wyjaśniło :) super ;) no i Adusia będzie zadowolona,ze z mamusia jeszcze troszkę będzie w domku :)

13 lata 2 miesiąc temu #230717 przez Rika
Aska a czego mogłabym uczyć? Jak np chciałabym uczyć geografii lub biologii lub WOS-u albo historii???

A Wy jak uczycie? Podstawówkę, gimnazjÓm :) Pisać mi tu wszystko :)

13 lata 2 miesiąc temu #230720 przez Rika
Aska a mogłabyś mi zamówić te książki? Ja nie mam tam konta. A Różyczka tak ją zachwala... :blush:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230721 przez aska27
Rika najepiej robić to co się lubi :) skoro lubisz geografię, historię to czemu nie?!

Ja mam skonczone studia z pedagogiki wczesnoszkolnej, przedszkolnej i Arteterapii

aaa..mamy już matę:

Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #230735 przez aska27
Rika napisał:

Aska a mogłabyś mi zamówić te książki? Ja nie mam tam konta. A Różyczka tak ją zachwala... :blush:

oczywiście,że mogę...też mam zamiar je kupić..tak więc nie ma problemu ;)

13 lata 2 miesiąc temu #230743 przez Rika
Dobra to jak będziesz zamawiać to i mi weź :) tylko na oddzielną przesyłkę :lol: i jak zamówisz to wyślij mi na priv Twój nr konta a ja wyślę Ci dane itd...
Fajna mata, taka kolorowa. A jaki duży jest i ile ma włosków :) Mojej koleżanki syn ma 13 miesięcy a łysy jak kolano jest :D Ona jak zobaczyła Zuzi włoski ostatnio jak była u nas to spojrzała na Sebusia, później na Zuzię (Sebek był jeszcze w czapce) i znów na Sebę i powiedziała "no to teraz Sebuś pokaż swoje włoski to się pośmiejemy" :D

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230755 przez aska27
Różyczko jestem teraz na etapie poszukiwań prezentów dla mojej i mojego męża chrześnicy..tylko one sa jeszcze malutkie :) ..ale znalazłam coś co mogłoby spodobać się Tiffany :blink:

allegro.pl/big-puzzle-ii-nowa-i1892199541.html

sklep.berpo.pl/mattel-barbie-v7047-syren...e17251c621689d7a05b2

www.toyslublin.pl/pl/oferta/301-akces-dl...k/9333-mikrofon-a758

www.smerfusie.pl/i3090_zestaw_pieknosci_do_tatuazu.html

www.toyslublin.pl/pl/oferta/301-akces-dl...omek-dla-lalek-a9182

www.dziecko.eu/zabawki/zabawki-dla-dziew...mattel,80101385.html

Rika mata rzeczywiście fajna, bardzo kolorowa :) oby szybko nie znudziła się Mikołajkowi!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka