BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #233485 przez ewitkun
aska mnie też strasznie włosy wypadają, kupiłam sobie szampon i odżywkę z dermeny...
karmię piersią i nie powinno się brać żadnych skrzypo witów tylko kompleksy dla karmiących, ewentualnie wspomagać się samym żelazem ale wypadanie po ciąży jest nieuniknione :(
będę łysol buuuuuuuuuuuuuuu :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #233500 przez hoborr
Mi strasznie wypadają! Ale to już nie długo! Bo nic mi na głowie nie zostanie!

NATIMP ja cały czas karmię piersią. Mam mleko syf sojowy na moje wyjazdy do szkoły. I czasami jej dam na noc ale i tak śpi 4,3,2,2,2,,,,, także nic nie daje dokarmienie! W czwartek idziemy na szczepienie i jestem ciekawa co powie lekarz.. bo kazał dokarmiac - mało przybierała na wadze! Ale mi tak szkoda jej i tego mojego mleka....

Asia ślicznie wyglądałaś w blond włsach!

Ja sama sobie robie warkocza dobieranego i umiem wianek wkoło głowy... ale tego nie da się wytłumaczyć! Może tylko tyle że ręcę mam od góry tzn, nie od tyłu tylko z góry! Oj ale to chyba nic nikomu nie powie....

13 lata 2 miesiąc temu #233517 przez natimp1
Laski jestem tak zmasakrowaana po tych ćwiczeniach że padam, zajrzałam na chwilę i uciekam . Niby 35 min a w kość tak dostałam że aż miło

Ewitkun podobnie zrobić jak piszesz , tzn jedno karmienie całe butlą dać,a z piersi ściągnąć by laktacja się nie spowolniła,po 3 dniach wrócić do cyca o tej h i sprawdzić jak młody się zachowuje
A lekarka świetna powiedziała jak sprawdzić ile młody wypił ciągnąc bezpośrednio z piersi:)

Masuska popieram opinie na temat Biedy, pracuje tam na wysokim stanowisku mój kumpel i mi dokładnie mówił co to za produkty itp
Aśka ja mam fotelik do 13 kg i dwie wysokości do wkładania pasów więc Jasina jeszcze posiedzi/

Takajedna- jak mnie coś rozkładało to kupiłam ten prenatal grip i jakoś przeszło

ja idę w sobotę do fryzjera mam zamiar zmienić fryzurę zobaczymy co z tego wyjdzie:). Jasiek na tyle sterroryzował rodzinę, ze mama boi się z nim zostać, bo to taki mamulowy przytulas:)

Dziś młody super zasypiał w dzień, aż się by tak ciągle chciało.

Oki uciekam się wykąpać, bo jak mówił mój trener pachnę dbaniem o formę:)

p.s aśka daj trochę piegów proszę....

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233521 przez aska27
ewitkun napisał:

aska mnie też strasznie włosy wypadają, kupiłam sobie szampon i odżywkę z dermeny...
karmię piersią i nie powinno się brać żadnych skrzypo witów tylko kompleksy dla karmiących, ewentualnie wspomagać się samym żelazem ale wypadanie po ciąży jest nieuniknione :(
będę łysol buuuuuuuuuuuuuuu :(

Ewkaa nie łykasz tych tabletek które w ciąży brałas?
Ja w ciąży brałam Femibion no i można je zażywać nawet gdy karmi isę piersią..a zawsze to jakieś witaminki.

Hoborr Adusia już moze wcinać kaszeczki..podajesz jej??
a Ska wiesz,ze za mało przybiera na wadze? Wazysz ją w domu czy chodzisz do przychodni? Hmm..no moze jest ok,dla pocieszenia napiszę,ze Mikołaj wypija niecałe 90mil mleczka... ostatnio nawet w ogóle nie miał apetytu,nie wiem dlaczego.

natimptak czy siak..to fajne uczucie po takim wysiłku fizycznym co? :) a po siłowni miałam tyle energii.. hehe w sumie nawet chętnie bym poszła,ale żal mi Mikołaja zostawiać..poza tym nawet nie mam z kim.
a piegi jak chcesz to porszę ..troszkę mogę oddać :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #233527 przez takajedna
Lucy mój jest od jakiegoś czasu kierowcą tira, pracuje zagranicą i wraca na weekendy, co w praktyce oznacza, że przyjeżdża w sobotę rano, zanim się wyspi to jest południe, a jedzie w niedziele wieczorem więc po południu też się kładzie żeby troche pospać, a w międzyczasie mnóstwo spraw do załatwienia się nazbiera więc tyle z tego mam :(
A tak cały czas sam, no teściowa jest, ale ona raczej na chwile tylko przychodzi do Bartka... Choć nie powiem, jak trzeba to na małą chwilę zostanie z nim, ale to już inny temat ;)

Aska szczerze to chyba bardziej mi się podobałaś w blond ;) bardzo ładnie

Natimp to od razu prosze o pochwalenie się nową fryzurą :)
I pokaż tych swoich chłopaków, co???? :)

Hoborr, Ewitkun, to ja na razie jeszcze mam spokój z wypadaniem, tzn wypadają standardowo, ale pewnie i mnie to nie ominie :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #233530 przez takajedna
Kto by pomyślał, że Twój Mikołaj tylko 90 wypija, a tu prosze - to on chyba na tej mamusinej miłości tak wyrasta a nie na mleczku :side: :side:

13 lata 2 miesiąc temu #233534 przez takajedna
Byłam po tą maść, od jutro oklepywanie z gratisem ;)

Czekam tylko żeby dać o 22 Małemu probiotyk i uciekam do spania , bo zmęczona jakaś wyjątkowo jestem

13 lata 2 miesiąc temu #233541 przez hoborr
Asia do tego całęgo syfnego mleka dodaje jej trochę kaszki ryzowej z jabłkami... inaczej nie zje! Taki mamy patent.

Chciałam wam napisać że za 2 tygodnie mam egzamin z historii sztuki i mam wybrać artyste , obraz, zrobić prezentację i omówić. Cały dzięn dziś się zastanawiałam co tu wybrać i znalazłam ! Piękny obraz: "Macierzyństwo" Stanisława Wyspiańskiego. galeriakrakowska.info/post/260563353/tot...zynstwo-by-stanislaw
Co Wy na to? To chyba zboczenie zawodowe! Ale mi sie podoba!

13 lata 2 miesiąc temu #233545 przez hoborr
Ja też lecę z nóg. A mi się wydawało że 90ml to dużo.....

13 lata 2 miesiąc temu #233555 przez aska27
takajedna napisał:

Kto by pomyślał, że Twój Mikołaj tylko 90 wypija, a tu prosze - to on chyba na tej mamusinej miłości tak wyrasta a nie na mleczku :side: :side:

coś sugerujesz? hihi no przecież mój Mikołaj to taka mała kruszynka!!! :laugh: :blink:

Mam nadzieję,że Bartusiowi szybko minie i będzie zdrowy..maść na pewno też pomoże (tylko troszkę ten zapach jest intensywny,ale tochyba nieważne...oby szybko minęło! :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233558 przez aska27
Hoborrkuno ten obraz na czasie :laugh: a co ..podoba mi się..nie moze być inaczej! :silly:

A ja bardzo lubię impresjonistyczne malarstwo Moneta, uwielbiam.. :)i na studiach to głównie jego obrazami się zajmowałam. Echh..studia :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #233559 przez takajedna
No w sumie tak to napisałam, że mało, a to też względne rzeczywiście, Bartek wypija 120-140 i się rozgląda za więcej, ale jak mu dam więcej to ulewa bardziej, pasibrzuszek mój :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #233566 przez takajedna

coś sugerujesz? hihi no przecież mój Mikołaj to taka mała kruszynka!!!

Taka mała kruszynka jak i mój - że aż nosić ciężko :silly:

Nic, uciekam, do jutra dziewczynki :kiss: :woohoo:

13 lata 2 miesiąc temu #233568 przez hoborr
Papa dziewczyny spać! :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #233571 przez aska27
Takajedna dziękuje za opinie dotyczącą mojej fryz... też wolałam siebie w wersji blond..no moze kiedys jeszcze poszaleję ;)

Dobranoc!!!

Hoborra co studiujesz???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka