BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #232984 przez hoborr
O Rika widzę że mój patent stosujesz!

Ale takie dzień dobry i do widzenia nie oznacza nic innego jak tylko:
Hej myślę o was i tęsknie ale nie mam czasu albo natchnienia żeby pisać. Dlatego wybaczcie i czekajcie na mnie z utęsknieniem:) :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #233019 przez masuska
CZEEEEEŚĆ:)

Hoborrku ja bym poobserwowała. Z dzień dwa przerwy i znów podejście. Nie ma co obciążać takiego malutkiego brzuszka:)

Luci ja mam x-landera jak Różyczka. W spacerówce oparcie się podnosi (ja mam na pasy, bo stary model) ale w gondoli już nie.

Zrowbiłam tak samo jak Różyczka i pod materac podłożtyłam poduszkę.

Różyczko czy Twój wózek, tzn Bianki to ma amortyzatory? a druga sprawa w DDTVN mówili że najlepsze teraz spacery dla maluchów nad morzem... Pakujemy się w auto i jedziemy do Cię ;)

Mam metodę na zimę. Do gondoli włożyć karimatę:) Ekstremalnie styropian:P

A tak godne uwagi za tydzień w biedrze:
jakoś myślę że ładne:)

Lubię ciekawą kawkę:)

:)

Bo mnie cholera już te wszystkie maskotki wkurw...

Ewi popieram Anię, zdjęcie z siurkiem bym usunęła, ale to nie zmienia faktu że Antoś chłopaczek jak ta lala:)

Rika a Ty gdzie?

13 lata 2 miesiąc temu #233022 przez masuska
A i kochane 5ty dzień diety MŻ:) mniej żreć:) i waga mnie się bardziej podoba, ale jeszcze duuuużo pracy przede mną.

13 lata 2 miesiąc temu #233043 przez różyczka
masuska napisał:

A i kochane 5ty dzień diety MŻ:) mniej żreć:) i waga mnie się bardziej podoba, ale jeszcze duuuużo pracy przede mną.

kurde wlasnie tą diete najtrudniej mi zastosować :( bo żereć to mi sie chce na potęge! :P

tak, to pudełko na zabawki to dobry pomysl :)

apropo golych fotek zgadzam sie z Wami dziewczyny- dlatego ja wtedy Biance w kąpieli te gacie w kropeczki w paincie namalowałam heheh :laugh:

Hoborr fajnie to wytłumaczyłaś :) o tym pisaniu "dzien dobry" itd.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #233053 przez masuska
Popieram w 100% Hoborr:)

A Różyczko najgorzej jest z niejedzeniem słodyczy, znaczy się Pierwszy dzień był najgorszy, a teraz już gitara.

Rozmawiałam ostatnio z koleżanką. Ona chodzi na jogę, a wcześniej na aerobik (po nim kręgosłup jej siadał, więc poszła na jogę) tak mnie zaraziła myślą o takich ćwiczeniach, ale sama się teraz zastanawiam. Po pierwsze kondycja u mnie po ciąży to pożałowania godna, aż wstyd mi będzie, a po drugie wolałabym się wymęczyć na maksa a nie tylko rozciągać. Proszę o radę co wybrać? Myślałam też o Pilates ale to jest w ramach jogi... i co? Mąż powiedział że jak chcę to on mi na drodze stawać nie będzie...

A i jeszcze jedno nie będę miała z kim na te ćwiczenia chodzić, bo koleżanka to pewnie zaawansowana, a ja niestety zasępiała kura domowa... matka polka, kwoka itd...

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233068 przez różyczka
masuska napisał:

Popieram w 100% Hoborr:)

A Różyczko najgorzej jest z niejedzeniem słodyczy, znaczy się Pierwszy dzień był najgorszy, a teraz już gitara.

Rozmawiałam ostatnio z koleżanką. Ona chodzi na jogę, a wcześniej na aerobik (po nim kręgosłup jej siadał, więc poszła na jogę) tak mnie zaraziła myślą o takich ćwiczeniach, ale sama się teraz zastanawiam. Po pierwsze kondycja u mnie po ciąży to pożałowania godna, aż wstyd mi będzie, a po drugie wolałabym się wymęczyć na maksa a nie tylko rozciągać. Proszę o radę co wybrać? Myślałam też o Pilates ale to jest w ramach jogi... i co? Mąż powiedział że jak chcę to on mi na drodze stawać nie będzie...

A i jeszcze jedno nie będę miała z kim na te ćwiczenia chodzić, bo koleżanka to pewnie zaawansowana, a ja niestety zasępiała kura domowa... matka polka, kwoka itd...

sratata kwoka :laugh:
po pierwsze to zupełnie różny typ ćwiczeń, na areobiku skaczesz, biegasz, cały czas w ruchu, pot sie leje, tracisz kg, na jodze czy pilatesie tak jak piszesz - rozciaganie, wzmacnianie, osiąganie równowagi i raczej wyciszenia, zalezy wiec na co masz bardziej ochote :)

ja osobiście nie cierpie areobiku bo mi z kolei kolana siadaja a na joge jestem za energiczna :laugh: mi najbardziej pasuje siłownia i najszybciej zawsze po siłowni miałam efekty, ciało poprostu nabiera ładnego wyglądu, jędrnosci a pupa np. sterczy zamiast wisiec hehe :laugh:
jak ktoś nie chodizl na siłownie to myśli,ze tam tylko mięśniaki chodza i wyciska sie sztangi ale tak nie jest :) trener opracowuje program indywidualny zgodnie ztym co sie chce osiągnać np. płaski brzuch, jędrniejsza pupa, lepsza kondycja i pokazuje jak ćwiczyć, ile powtórzwen na jakich przyrządach itd. Fajnie sie chodzi z kolezanką bo mozna gadać bo na areobiku to tylko dyszysz raczej ehhe :laugh:
ja polecam siłke :) tylko trening fitnes nie kulturystyczny :)

nawet chodzenie przez rok 2x w tyg. na basen nie wymodelowało mi tak sylwetki jak siłownia po 2-3 m-cach

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #233091 przez masuska
Hehe no to Różyczko ja chcę płaski brzuch, szczupłe uda i jakotakie cycki:p chyba wybiorę się do plastyka:P niestety ale u mnie w mieście nie ma takiej siłki z prawdziwego zdarzenia. Są tylko organizowane zajęcia grupowe takiego typu jak wymieniłam wcześniej. A wiesz czego mi brakuje? Bieżni. Marzę o biegach, tęsknie za tym najbardziej...

Tak sobie myślę że najchętniej wybrałabym się na areo... lubię się spocić:) Ale dziewczyny zwróćcie uwagę jak wygląda Madonna a ona ciągle jogę ćwiczy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233118 przez Lucy
Masuska do Mnie jedziecie czy do Różyczki :unsure:
Ja zapraszam,można wynająć sobie tutaj mieszkanie :)

Spróbuje tak zrobić z tą poduszką,chociaż mam mieszane uczucia...

Różyczko może faktycznie jej gorąco(raczej na pewno)jak ona się tak wierci i wygina we wszystkie strony,będę otwierać okno

Dziękujemy za GRATKI :woohoo:

A ja nie chcę wyglądać jak MADONNA :P

Ja chcę płaski brzuch i sterczący tyłeczek :S
Tutaj z siłownią jest tak że wykupujesz abonament chyba min na rok i czy chcodzisz czy nie to i tak płacisz,bezsens :angry:
Ale fajne jest to że jest opiekunka do dzieci :woohoo:
Mama ćwiczy,a dziecko się bawi :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #233121 przez hoborr
dziewczyny jakie piosenki śpiewacie swoim dzieciaczkom?

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233124 przez aska27
Hej Mamusie!

Sporo do nadrobienia..echh..jak cisz to cisza,a jak się rozpiszecie to głowa boli ;)

Ewkaśliczne te golaskowe zdjęcia..:)
tak między nami totez Wam chciciałam ostatnio pokazać Mikołaja w kąpieli..ale jakoś fefra miałam,zeby mi się nikt do tych fotek nie doczepił,no wiecie! ;)

Masuska no zaczynam podejrzewać,ze Biedronka płaci Ci za reklamę :silly: a na poważnie..nie robię tam zakupów...bo karta nie można płacić,ale oferta świetna!
No i trzymam kciuki za Twoją silną wolę..bo jak pisałam dieta MŻ jest najlpesza hihihi

a za aerobikiem nie przepadam..bo kurcze zmacha się człowiek niemiłosiernie..ale siłownię uwielbiam :laugh: no nie wiem, niby też się człowiek "zmęczy" ale jakos inaczej haha

matko jak jak dzisiaj piszę! :silly: prosze o wybaczenie :)

z tą opiekunką to ekstra pomysł!!! :)

aaa no i czapeczki śliczne.. wszystkie!!! :)

HoborrMikołajowi nie śpiewam,mąż śpiewa :woohoo: i zawzyczaj improwizuje.

13 lata 2 miesiąc temu #233147 przez paulinka
Siejsc Mamunie

Widze ,ze wy tu o cwiczeniach piszecie,hmmmmm cwiczenia sa rewelacyjne ,ale ALE dlaczego tak trudno sie za nie zabrac??????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja uwielbiam wszystko co z tancem zwiazane,i z checia na taniec bym sobie pochodzila, zumba jakas czy cos :lol: przyjeme z pozytecznym

Dziewczynki czy jak zaszlyscie w ciaze i przez te pierwsze tygodnie mialyscie jakas dziwna wydzieline tam yyyyy na dole?????? Bo sie zastanawiam ,ze chyba jakies dni plodne dopiero mi sie zaczely bo jak sie naczytalam jak ta wydzielina wyglada to chyba tak,ale zakrecilam :side: no to chyba nici z fasolki teraz :S znow trza meza zaatakowac :blink:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233150 przez aska27
aa ano i jeszcze foteczki Mikołajka :)

Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #233165 przez takajedna
Dzień dobry :)

Lucy
proszę mi ładnie Oleńkę ode mnie wysciskać pod te jej 4 miesiące :lol: może rzeczywiście jest już na tyle dorosła, że chce podziwiać widoki, spróbuj z tą poduszką, nie zaszkodzi ;)

Asiu i jak Mikołaj i jego mata? Bo mój całkiem stracił zainteresowanie :dry: czasem lusterkiem się zabawi, taki laluś mały rośnie :ohmy: :silly:

Hoborr
ja śpiewam "Na Bartusia", "Kołysankę dla Okruszka", "Była sobie żabka mała", "Puszek Okruszek' i jakies moje ulubione ;) moge się wyżyć, bo nikt inny nie chciałby tego sluchać ;)
A co do kolczyków to też się zastanawiałam kiedy Mojemu przebiję, ale może poczekam tak do roczku :silly: :silly:

Ewa ja się dołączę do tego, że choć zdjęcie fajne ;) to bałabym się takiego golaska pokazać
Ale śliczny ten Twój łobuz mały

Masuska ja Ci nie doradzę co wybrać, bo nie mam pojęcia - aż wstyd się przyznac, ale ja i wysiłek fizyczny nie przepadamy za sobą ;) z ćwiczeń modelujących sylwetkę jedynie seks :laugh: :laugh:
Też sobie ponarzekam na figurę - tzn figura już dawno jak sprzed ciąży, ale ja właśnie wolałabym mieć kilka kg więcej :( no i brzuch jeszcze odrobinę został, ale nie jest źle, tylko taki flak, o cyckach nie wspomnę, już chyba nigdy nie załozę bluzki z dekoltem
:(

Ja szukam własnie pudełka na zabawki, ale póki co chyba mniejszego, chociaż jak pomyśle o tempie w jakim przybywa Małemu zabawek, to może i większe by się przydało ;)

Rika dzien dobry :)

Natimp to ja też potrzymam kciuki za Twoje cycuchy :lol: :silly:
Też muszę nauczyć Bartka do jakiejś zabawki, bo póki co usypia z pieluchą wokół twarzy, a wolę żeby w jakąś maskotkę wtulić nos niż w pieluche, bo sobie ją jeszcze kiedy owinie albo co :(

Oposku -miłego dnia, skrobnij coś jak nadrobisz ;)

Rózyczko wczoraj zapomniałam napisać - na nudę to Ty w pracy narzekać nie możesz :ohmy: podziwiam, ja bym nie umiała chyba

Aniu a jak z tym mieszkaniem, byliście oglądać bo coś czytałam że macie iść i nie wiem czy już byliście, czy dopiero będziecie?

Ja byłam u lekarki, była niestety inna niż poprzednio, ale stwierdziła że osłuchowo jest dużo lepiej niż jak było, z tego co czyta w karcie :woohoo: :woohoo:
Ale antybiotyk i inne do czwartku jeszcze i w czwartek do kontroli

Tak myślałam ostatnio - pisałyście kiedyś o jakiejś maści do smarowania dla dzieci, mam go oklepywać to może i ta masc bym kupiła?

No i na spacery dalej nie kazała wychodzić :( tak się zastanawiam czy to konieczne? Na dworze pięknie, ani wiaterku, aż mi szkoda :(

Ach, jeszcze się pochwalę - mój Bartłomiej dzis pierwszy raz obudził się TYLKO RAZ W NOCY :lol: ja wstaję, patrze która godzina, a tu 5 :ohmy: o tej porze to on zazwyczaj jest po drugim mleku ;)
Ale nie wiem czy to nie jest jednorazowy wybryk :blink: ale zawsze krok naprzód

13 lata 2 miesiąc temu #233166 przez takajedna
Paulinko ja na początku nie widziałam żadnej różnicy, a później przez całą ciążę miałam luteinę dopochwowo, więc wiadomo też ten śluz był inny od tych tabletek

Aska ale fajny niebieski smerfuś :side:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #233174 przez aska27
Takajedna mikołaj tak średnio jest matą zainteresowany..czsami nawet lezy i patrzy na mnie..ech..zaraz go biorę bo żal ;)
a co do maści to pytasz o tą rozgrzewającą? Ja Mikołajka smarowałam maścią Pulmex Baby ..no i pomogło ;)

Paulinko nie umiem Ci odpowiedzieć, ja chyba nic nie zaobserwowałam ... później to wiadomo,ale na początku to chyba nic szczególnego się nie działo.

Lucy śliczne zdjęcie, Olunia wygląda jak mała laleczka!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka