- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje nocne pobudki nie są już dla mnie tragedią... chyba przyzwyczaiłam się..jeszcze troszkę,a za jakiś miesiąc spróbuję Mikołajka też odzwyczjać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Różyczko dzięki za kolejny pomysł (no własnie chodziło mi o to jak zrobić jakiś sosik do mięska i wczoraj kombinowałam z tym przepisem Oposka (ona tam napisała, żeby mąkę kukurydzianą dodać a ja zwykłej dodałam i było git)
No fakt mój M ma jakiś instynkt i cięzko się przyznać ale to on jakieś wielkie przełomy u dzieci obserwuje pierwszy albo dzięki niemu coś zmieniamy w ich wychowaniu
Był przy tym jak Szymuś pierwzy raz się podniósł w łóżeczku i zrobił kilka kroczków przy barierce, jak Szymuś bez trzymanki zrobił pierwsze 3 kroczki, pierwszemu udało mu się nakarmić Szymonka całym słoiczkiem gerbereka i nawet dziś pierwszy raz dał Dominiczkowi 3 łyżeczki jabłuszka ze słoiczka
Fajny z niego tatuś i cieszę się jak się tak angażuje, więc należy mu się wreszczie jakieś przyzwoite żarełko
Oj te budzenie co 2 godz mega męczące Mój na początek zasypia na 3,5-4 godziny a później budzi się co 2,5 godziny jak dobrze pójdzie a czasem co 1,5 godziny i też niczym go nie oszukam tylko jedzenie i koniec
Ewa ja nie wiem np czy bym tak poznała na żywo jakbym którąś z Was spotkała przypadkiem na ulicy
A ja spotkałam się jakiś czas temu jak byliśmy u mojego M w górach z koleżanką z czerwcówek, bo ona tam też przyjeżdza i akazało się, że chodziła z moim M do jednej klasy w podstawówce
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
aska MM nie do końca rozwiązuje problem, kiedyś wyszłam do kosmetyczki mały dał tacie popalić i mąz zrobił butlę z MM a młody zjadł 130 ml i po 2h gdy wróciłam i tak cyca do dna wydudlał, com dziecko to inne trawienie, inny głód
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiesz ,ja teraz daję Mikołajkowi kaszeczkę na noc..przez to ulewanie, strasznie się tego boję, a po mleku często mu się to zdarzało..dzisiaj zakrztusił się herbatką.. i to nie podczas picia,ale 5 min po,szłam odnieś butelkę,a on mi się dusi,czerowny cały..szybko go przechyliłam,po pleckach poklepałam,a on nic..myślałam,ze zwariuję...ale poleciało noskiem i buzią no i krzyk..kurcze..moze za łapczywie pije??
a i gratuluję ekstra pamięci też chciałabym mieć taką świetną pamięć fotograficzną
Ciekawe jak tam chrzciny Oluni
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/aprica-wyjatkowy-nowy-fotelik...lat-i1921151751.html
SUPER!! Szkoda,ze wcześniej tego nie widziałam bo na 100% kupiłabym
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
różyczko wszystko co mogłam zaproponować, co sami robimy o czym mówiła lekarka opisałam. to co powinno być jest teorią a życie pokazuje, że jest inaczej, nie znam odpowiedzi na Twoje pytania. ja próbuję przesunięcia wieczornego i tego się trzymam Antek budzi się 1-2 razy a 3 to już około 6 więc wstajemy na śniadnie z mężem :)nie narzekam tylko kiedyś budził się 1 więc chciałabym dojść przyczyny..... wiem najwygodniej byłoby dać butlę z kaszą choć ona też nie zawsze pomaga. trzeba eksperymentować i tyle. przepraszam, że nie pomogę
no wlasnie Bianka tez wczesniej budzila się tylko 2 razy i nie wiem czemu teraz ma taki regres
kaszka nie rozwiązuje problemu nocncyh pobudek - Hoborr pisała zdaje sie, że podaje kaszke Adusi a ta i tak sie budzi często
Aska kurde współczuje tego stresu, mi sie Młoda raz zakrztusiła tak,ze musiałam ją pukać po plecach odwróconą do góry nogami
Bianka też ulewa cały czas - tzn. tak chlusta i pediatra twierdzi, ze to od zbyt lapczywego jedzenia własnie
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczkowidze,ze temat karmienia nocnego nadal nierozwiazany...ja już ci pisałam co o tym myślę..nie wiem,moze nie zauważyłaś,ale moim zdaniem nie ma co kombinować,pokarm mamy nie jest tak kaloryczny jak mleko modyfikowane..chociaż mój Mikołaj pije juz to mleczko i nadal budzi się w nocy na jedzonko, moja Głodomorra Mała :)Wiesz mozesz próbować metod jest wiele.. ale już niedługo Bianka zacznie jeść inne pokarmy ..moze wtedy będzie łatwiej oduczyć ją nocnego picia mleczka, to bedzie chyba lepszy czas,ale to moje zdanie
Moje nocne pobudki nie są już dla mnie tragedią... chyba przyzwyczaiłam się..jeszcze troszkę,a za jakiś miesiąc spróbuję Mikołajka też odzwyczjać
Asiu a jak zamierzasz próbować go odzwyczajać?
piszesz, ze metod jest wiele - a jakie sa jeszcze inne oprocz późniejszej pory posiłku, dawania kaszy, czestszego karmienia w dzień, oszukiwania smoczkiem lub wodą?
napisz prosze jesli jeszcze jakies znasz...
bo ja już nie mam wiecej pomysłów
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny..szukając nowego fotelika dla Mikołajka znalazłam coś takiego:
allegro.pl/aprica-wyjatkowy-nowy-fotelik...lat-i1921151751.html
SUPER!! Szkoda,ze wcześniej tego nie widziałam bo na 100% kupiłabym
o kurcze ale fajnyyyy taki by mi sie przydał teraz w tej podrózy bo Mloda taka zgnieciona byla cały czas w tym naszym Maksi Cosi
Kaska no mi tez się urlopy kończa 5 marca.
No fajnie z tym dzieckiem do pilnowania wymyslilas w październiku to już bedzie pannica z Zuzi
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
echh..no ale teoria teorią ,a praktyka swoje
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
"mikołaj ssał cyca do 2 roku życia również w nocy.zgadzam się,że tu jedynie konsekwencja i cierpliwość pomogą.musicie przemęczyć się kilka nocy...ja smarowałam sutki musztardą i mały nie chciał.oczywiście nie obyło się bez płaczu,krzyku...powodzenia!"
hmm...dziwny sposób... jak dla mnie to przegięcie~!!!
A co do ciuszków,mam problem z głowy, kuzynka urodziła synka..a ze nie była przygotowana na chłopca..i wszystko ma różowe dla niego...to poprosiła mnie o ratunek,oczywiście torba już przyszykowana:laugh:
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.smyk.com/kamizelka-dziewczeca-rozmia...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/princeska-hearts-rozmiar-86...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/bluza-dziewczeca-surreal-bu...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/kamizelka-chlopieca-rozmiar...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/sukienka-bez-rekawow-the-wi...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/spodnie-chlopiece-woof-rozm...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/kamizelka-chlopieca-winter-...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/czapka-dziewczeca-rozmiar-4...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/kurtka-chlopieca-rozmiar-80...ubranka-dla-dzieci-p
itp..itd... ech..nie mogłam się powstrzymać, musiałam Wam pokazać!!!
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Wiesz ja też lubię przeglądać te słodziutkie różowiutkie maleńkie ciuszki
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥