BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #236903 przez kaska191919
idę ją kąpać, później napiszę czy jej się podoba:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #236906 przez masuska
Hehe, to jednak Kaśka sprawiedliwość jakaś jest:)

Fajna kaczucha:)

A Aśka Gratulejszyn, za kombinezon:)

13 lata 2 miesiąc temu #236912 przez aska27
Kasiunia fajny kaczorek :)

mam nadzieję,zę Twoja druga połówka już tak nie zaszaleje!!! Co za beztroska! Nasz czas szaleństw już niestety minął..tzn takich szaleństw, picia i nie myślenia co będzie jutro , oj ile zmian :)

Dziewczyny już niedługo pora kupować prezenty świąteczne :)

aaaa moja kuzynka przed chwilką urodziła synka!!! :laugh: SUPER!!! A całą ciąże lekarz mówił,ze będzie córeczka, na ostatnim badaniu powiedział,ze nie ejst jednak pewnien..no jest chłopak... fajnie,ze już jest! :)

13 lata 2 miesiąc temu #236915 przez ewitkun
Lucy a ile minut karmisz, że mała tak długo przesypia? z jednej piersi?

Gdy pojawią się pierwsze zęby powinno się wycofywać ze smoczka ze względu na zgryz...

13 lata 2 miesiąc temu #236920 przez kaska191919
Ewitkunno słyszałam chyba o tym na szkole rodzenia, to myslisz że lepiej jak palca ssie?
nie chceę żeby się nauczyła palca, ale jak krzywo zęby urosną to też nie dobrze, nawet gorzej. No to zacznę zabierać smoka, biedne dziecko pomysli że gram na jej nerwach:0 :P

Zuzia wykapana nie spuszczała kaczki z oka jak była na brzuszku :)

13 lata 2 miesiąc temu #236924 przez aska27
kaska191919 napisał:

Ewitkunno słyszałam chyba o tym na szkole rodzenia, to myslisz że lepiej jak palca ssie?
nie chceę żeby się nauczyła palca, ale jak krzywo zęby urosną to też nie dobrze, nawet gorzej. No to zacznę zabierać smoka, biedne dziecko pomysli że gram na jej nerwach:0 :P

Zuzia wykapana nie spuszczała kaczki z oka jak była na brzuszku :)

Łatwiej dziecko oduczyć ssania smoka niż paluszka... a oduczyć maucha wkąłdania pluszka do buzi długo trwa.. i wtedy się człowiek namęczy,a smoczek zabierasz i trudno ,nie ma.
W przedszklu w któym pracowałam 5 letnia dziewczynka ciągle ssała kciuk i niestety oduczyć ją to graniczyło z niemozliwym.

13 lata 2 miesiąc temu #236933 przez kaska191919
Asiano właśnie palec to problem później, nie wiadomo co tu robić. Ale krzywy zgryz to może być a nie musi, tylko że nie da się przewidzieć :dry:
A zabierać palca i smoka to dziecko jeszcze się nerwicy nabawi , bo ma potrzebę ssania, a cyca ciągle jej nie będę dawać.

13 lata 2 miesiąc temu #236942 przez ewitkun
kasia, aska smoczek nam też służył do zaspokajania ssania gdy wkładał kciuka, na siłę wyjmowałam kciuka podawałam smoka, a teraz jeśli wkłada to całą rączkę o kciuku już nie pamięta. ostatnio pytałam lekarkę co lepsze rączka czy smok, to powiedziała, że wkładając rączkę samo sobie dziecko łagodzi ból z ząbkowania a smoka oduczać po pierwszych zębach. a taka silna potrzeba ssania zanika około 4 miesiąca życia tylko wtedy zęby nie dają spokoju

13 lata 2 miesiąc temu #236943 przez Lucy
DOBRA DZIEWCZYNY TO JA JUŻ NIE NARZEKAM NA MOJEGO ANIOŁKA

Aśka gratulacje dla kuzynki :) A w jakim kolorze kupiła ubranka :unsure:
:side:

Ewi ona na wieczór je ok 30min ale to praktycznie na śpiocha trochę ssie trochę śpi...A zawsze daje z jednej piersi

Kupiliśmy dzisiaj kombinezon i czapkę ;)
Ale ale kombinezon strasznie dlugie ma nogawki i rękawy a takie chude i nie moge jej zapiąć pod szyją :angry: trza inny fason :P jutro go oddam...
Czapka na styk większej nie było te chyba oddam...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #236944 przez Lucy
A co do ssania paluszków to teściowa mi opowiadała ze ktoś w rodzinie ssał kciuka i ma narośl czy zgrubienie i nie ładnie to wygląda

Ola zgubiła buta ma spacerze buuu tatuś poszedł szukać

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #236947 przez kaska191919
Lucyno ja jak ssałam 8 lat to właśnie miaą przez jakiś czas taką gule na kciuku i ten palec tak śmierdział bo ciągle w buzi odparzony, ale zeszło po jakimś czasu i nie am śladu, ale to był problem bo jechałam do ciotki i jak spałam to chowałam się i ssałam palca, rodzeństwo się śmiało że będę mieć męża i będę z palcem spać.
To mąż chyba będzie z latarką szukał bucika :P

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #236952 przez aska27
Lucy oby buzik się znalazł!!!
Szkoda,ze musisz oddać kombinezon..no ,ale musi przecież być wygodny.

Ewa kupiła oczywiście różowe ciuszki..w sumie wszystko ma różówe..nawet wózek, ale już uszykowałam jej paczkę ciuszków :) w sumie nawet fajnie,bo zastanawaiłam się co z nimi zrobić :) /troszkę ciuszków zostawiłam, szczególenie te z którymi mam fajne wspomnienia :) no bo przecież jeszcze 2 dzieci mam w planach!/ :blink:

Masuska w Tesco są blachy do muffinek za 13,99zł

13 lata 2 miesiąc temu #236980 przez różyczka
ufff nadrobilam Was ale juz nie mam sily pisać :dry:
wybaczcie wiec kochane moje, ze tak tylko kilka slów o sobie:

wrocilismy wlasnie z podróży - bylismy u rodziny męża - prawie 7h zajeła nam podróż w 1 strone i 7h w druga. masakra :S Misia byla bardzo dzielna, poznala mnóswto osób ale do wszystkich usmiechy były a i w aucie dzielnie znosiła niewygody, karmienia na posstojach w lesie i przewijania na tylenej kanapie.

A swoją drogą dorosły czlowiek bedac w podrózy to moze wszedzie zjeść w jako takich warunkach i wysikać sie a taki maluszek to jesć na tylnej kanapie, przewijany tez musi być w aucie bo na żadnej stacji beznzyn. nie bylo przewijaka ani żadnego miejsca do nakarmienia dziecka :S :( musi znosić takie niewygody bo nikt z dorosłych nie pomyslał...wstyd.
Przeciez dzieci to tez ludzie a nie jakies zwierzatka :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #236989 przez różyczka
Kaska usmialam sie z przygody tego Twojego :laugh:

ewitkun widze, ze Twoja pediatra cytuje Tracy Hogg :laugh:

ewa no to i ja w takim razie tez pytam: jak sprawić żeby dziecko przestało jesć w nocy?
moja corcia ma stały plan dnia, karmie wylącznie piersią, w dzień je co 2h, ma kilka drzemek, wieczorem wszystko tak jak napisalas, spi w swoim łózeczku, sama potrafi zasyiać i w dzień i wieczorem, a mimo to w nocy budzi sie kilkakrotnie, nawet nie otwiera oczu, tylko kręci się i steka, próby oszukania dydkiem nie udają się bo wypluwa z hukiem i szuka buzią cyca, jak daje to sie rzuca jak glodomorra jakaś - 10 min szybkiego ssania i łykania, opruznia pierś (robi sie pusta i miekka) i odkładam do lożeczka a ona spi dalej. Za kolejne 2-3 godz. sie budzi i to samo. Czy Twoja pediatra powiedziaąl co konkretnie w takiej sytuacji zrobić zeby dziecko oduczyć tych nocnych posiłków?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #236990 przez aska27
Różyczko no i nie wpadłaś do mnie na kawę?! :blink:
a co do tego co opisałaś to w sumie nie wiem czy Ci którzy mają coś do powiedzenia myślą,ze takie miejsca dla dzieci do jakiś lux.. czy po prostu nie myślą,ale co zrobisz?!
Fajnie,ze Bianusia była taka grzeczna ,bo jakby nie patrzeć taka podróż to dla takiego maluszka nowość,coś niecodziennego i w sumie reakcja moze być różna.

Różyczkow tej książce było przecież,żeby maluchy porządnie w dzien nakarmiać to niby noc prześpią,ale u nas to się nie sprawdza! no,ale podobno gdy karmi isę piersią to i w nocy trzeba...do czasu gdy wprowadzisz inne pokarmy. Każde dziecko jest inne..no i niestety chociaż kasiążka mądra to mi raczej mało pomogła..taki uparciuch ten mój Mikołaj.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka