BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #236996 przez różyczka
Aska no przejeźdżałam ta autostrada koło Poznania ale nie wiem gdzie Cie szuakć teraz :) ale rogala marcińskiego wszamalam :laugh:

my bylismy w Świebodzinie-tam gdzie stoi ten najwiekszy jezus na świecie hehe :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #236997 przez kaska191919
Różyczkowspółczuję dalekiej podróży, na szczęście masz już to za sobą, mała była dzielna :) teraz odpoczywajcie :) pozdr
No to jest prawda powinni pomysleć w końcu o dzieciach i matkach bo podróże w dzisiejszych czasach to masakra czy to w aucie czy pociagiem , i wszędzie jest odczuwalny brak miejsc do pielegnacji dzidziusiów jak byłam w Centrum Kopernika w Wawie to też musiałam na kiblu karmić a przewijać nie był szans- a to taki wielkie skupisko ludzi!!! i nikt nie pomyślał, jedynie w Ikei spotkałam się z pokoikiem gdzie był fotel do karmienia i przewijak. Jeszcze podróż latem to pół biedy a zimą????jak tu malucha przewinąć.

13 lata 2 miesiąc temu #237001 przez różyczka
Wiesz co Asiu ona byla naprawde przekochana, ale my jestesmy wykończeni, ja to teraz z kompem leże w lożku choc wszyscy już zasnęli a ja nie moge wyhamowac jakoś po tej jeździe, caly czas mi sie wydaje,ze siedze za kierownicą i jade :)
Biance najabrdziej brak ruchu i mozliwosci wyciagniecia sie doskwierał, wiec i w 1 i w 2 strone spacer po parkingach przy autostraddzie musial być :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #237004 przez aska27
Różyczko dobrze,że już macie podróż za sobą!!! :) a u siebie w domku najlepiej,co? ;)

13 lata 2 miesiąc temu #237007 przez różyczka
No własnie Kasiu okazalo sie,ze przewijanie na tylnej kanapie to nie lada wyczyn hehe :laugh: jeszcze akcja byla taka,ze Mloda obsrala sie nieszczesliwie po szyje i trzeba było w tym mrozie ja cała rozebrać i umyć chusteczkami i przebrać, nasze auto nie jest male ale i tak okazało sie, ze to mega wyczyn. No ale jak nie ma przewijaka to nie ma na czym dziecka w toalecie polozyć, no bo kibel zakmniety za mały i brudny a stolika nigdzie zadnego nie ma tylko zlew...bez sensu....21 wiek mamy, europa niby eeee szkoda gadać :angry:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 tygodni temu #237011 przez Lucy
Różyczko wiem coś o dalekich podróżach,my spędziliśmy w trasie 16h w tym 3 godz kimonka w motelu...

Bucik nie znalazł się niestety :angry:

A o to kombinezon:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #237013 przez różyczka
Tak Aska - domek to domek, swoje zapachy, swoje wyrko, wanna itd. :)tak na szybko to widzialam, ze kombinezon kupiony a tesciowej nie lubisz :)
wspolczuje wspolnego zamieszkiwania bo ja moja raz, góra dwa do roku ogladam i starczy :lol:
na ten rok 2 widzenia sa odhaczone póki co hehe :laugh:
ale fajny prezent szwagierka Biance sprawila - ten stojak gimnastyczny :) i dostaliśmy tez ten album 1 rok dziecka bo nie mialam a pamietam, ze sporo z Was prowadzi. To super pamiatka, Oliwia ostatnio znalazla swój po 15 latach, ale była smiechu kupa :side:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #237015 przez aska27
Lucyfajny ten kombinezonik :)bardzo mi się podoba!!!
szkoda bucika... moze jutro się uda,mały spacerek..nigdy nie wiadomo! ;)

a czapla ekstra!! Malutka jaką fajną minkę zrobiła :)

Różyczkoa jak teściowa na to,ze karmisz piersią?

a o teściowej to juz nie wypowiadam się..nie wiem skąd się one biorą... jakby z innej planety były! Każda teściowa powinna kierować isę mottem: "Żyj i daj żyć innym!!!"

13 lata 2 miesiąc temu #237018 przez różyczka
Lucy 16h to sobie nawet nie wyobrazam :cheer:
kombinezon zajedwabisty!!! :) sliczny, ja tez chce taki dla Bianki!!! teraz aktualnie mam 4, z czeg0 1 za mały, 2 za duze no i jeden nosi ale żaden tak do końca mi sie nie podoba a ten straaaaasznie :side:
a jaka modelka z tej Twojej Aleksandry Bianki :blink:

Basba a Wiktorka jaka sliczna! :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #237023 przez happymamma
Różyczko, nam podróż w rodzinne strony zajmuje dokładnie tyle samo - 7h w jedną stronę. Jeździmy tak kilka razy w roku, a i z Jasiem byliśmy już miesiąc temu - ma-sa-kra! Choć dziecko dzielne i przekochane było, to tak jak piszesz - tylko na jednej stacji udało nam się przewinąć Jasiula, a tak to tylko w aucie - porażka :angry: Pokarm zapobiegliwie odciągnęłam przed podróżą i karmiłam Bąbla w drodze, nie wyjmując z fotelika :)

Ha! Ja aktualnie poszukuję również kolejnego kombinezonu dla Jasia i z całą stanowczością stwierdzam, ze dla dziewczynek są ładniejsze :) Mąż jednak nie pozwala różowego :( :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #237027 przez Lucy
Mi też b.się podoba ale jest zapinany na zatrzaski a między nimi widać rajtuzki :(
I te futerko na kapturku jest odpinane :woohoo:

No 16h to naprawdę dużo dla takiego brzdąca,Ola też była bardzo dzielna jestem z niej dumna :lol: a modelka uwielbia sie przeglądać w lustrze :lol: po tatusiu

13 lata 2 miesiąc temu #237035 przez kaska191919
Lucymi tez się ostro podoba kombinezonik, kolor taki żywy,nie jakiś taki pastelowy , jaskrawy, bo ja właśnie taki mam B) i taki inny niż te wszystkie dla dzieci :)
Różyczkono częste kontakty z tesciową nie są wskazane :) jak tak dwa razy do roku to jeszcze można mieć w miarę dobrą opinie o niej, no chyba że męczy przez tel :) no ale chociaż w prezentach się wykazują :P no ja z mojej narazie jestem zadowolona jak tak na ogół spojerzeć :S

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #237036 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczkoa jak teściowa na to,ze karmisz piersią?

ogólnie u wszystkich to wzbudzlo nie lada sensacje ale chyba najbardziej wszyscy sie dziwili, ze Moda nie płacze w ogole i że ma taką gładką skóre. Smiać mi sie az chciało bo wyszlo na to,ze ona jakas kosmitka jest :laugh:
a no i ciągle słysze,że co ja jem,ze ona taka opalona??? :laugh:

Takajedna ja poprostu nie moge czytac tego co Ty piszesz bo mi sie chce płakać od razu :( tak samo jak Hoborrkowa pisala o Adusi nodze :( ja do tej pory czuje pośladek po zastrzyku z ketonalu co prawie 4 m-ce temu po cc mi dali w dupsko :( a co dopiero taki malec :dry: zachowania piguły to nie skomentuje nawet :huh:
ale tak sobie mysle - a moze idź skonsultować stan Bartka z innym pediatrą?
wiesz...jak moja starsza córa byla mała to miałam taką sytuacje podobną, ze ona ciagle kaszel i katar i 3 tyg. antybiotyk byl (najpierw 2 tyg. jeden potem tydzień drugi) i zero poprawy i potem dostawała tak samo jak Twój synek zastrxyki, musialm niestety latać do przychodni, 10 dni zastrzykow i zmienilam pediatre w końcu bo juz nie wytrzymalam a tametn miał tylko 1 pomysl po tym wszystkim - szpital. Poszlam na wizyte prywatna do ordynatora szpitala dzieciecego bo ktos mi go polecił i wiesz co sie okazalo? - ten kazal odstawić wszystkei leki, przede wszystkim otworzyć okno i dobrze wywietrzyć. potem wziać na spacer dziecko :) a potem sie okazalo,ze moja cora ma alegrie wziewną i stąd te dolegliwości a antybiotyki byly kompletnie nie potrzebne, dostala zupelnei inne leki+inhalacje i przeszlo jak ręką odjął, ale ile sie biedulka wycierpiała wczesniej...
takze proponuję Ci konsultacje u innego lekarza, zawsze co 2 glowy to nie jedna. To przeciez moze być jakis inny pediatra w waszej przychodni normalnie na NFZ.
a poza tym przesylam uściski dla Bartka i dla Ciebie kochana bo widze, ze w kiepskiej jesteś kondycji juz na tą chwile i wcale sie nie dziwie :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #237043 przez Lucy
Przeoczyłam fotki WIKTORKI :unsure: :unsure: :unsure:

13 lata 2 miesiąc temu #237046 przez kaska191919
Lucyjak Twoja córeczka ma dużo włosków i długie :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka