BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #237571 przez ewitkun
basba pomysł na schab z ciastem francuskim rewelacyjny :) wprowadzę go dziś w życie :D

natimp my teraz też tylko raz będziemy wychodzić na spacer i to około południa bo już jednak zimno.... ale oglądałam prognozę długoterminową to za 2 tygodnie ma być jeszcze 11 stopni na plusie :) a od jutra śnieg bleeeeeeeeeeeee

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #237576 przez różyczka
Basba gratulacje dla Wiktorki za to,ze tak wspaniale spi i w dodatku we własnym pokoiku :)
boze Basba jak ja Ci zazdroszcze :side:

Natimp wiesz co ja tez nic laktatorem nie moge ściągnac i juz nie próbuje nawet bo tylko sutki mnie bolą potem od tego męczenia, a moja Bianka tez tak robi jak Jachu - nie zawsze ale ma takie jazdy, np. pije, odwraca się/odrywa sie od piersi, znowu pije dwa łyki, znowu sie odwraca/odrywa i tak w kółko, ale widac mleczko w buzi wiec nie wiem o co jej chodzi, no wiec daje jej drugą pierś i pije normalnie az sie napije :S
wiec traktuje to jako takie wydurki (wygłupy, foszki):)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #237580 przez ewitkun
natimp, różyczka Antek też się tak wykręcał, kombinował ale gdy zaczęłam karmić go tylko na leżąco nie ma już takich sytuacji :)
w nocy karmie normalnie na kolanach bo to chwila moment takie szybkie jedzonko więc nie warto się z nim rozkładać

13 lata 2 miesiąc temu #237581 przez różyczka
no nie żartuj ewitkun, ze snieg :cheer:

13 lata 2 miesiąc temu #237584 przez kaska191919
Dzień doberek :)
Rikafajnie że Chrzciny się udały, a z tym kazaniem to trudno , chyba wszędzie był List czytany. Czekam na fotki Twojego Aniołka, a najlepiej dwóch Aniołków bo dla mnie Zuzia i Ola to jak bliźniaczki :P
Basbatzreba się brać za porządki przedświąteczne powoli :) bo zaraz Świętam ja już sobie puszczam świąteczne piosenki - np. Jest taki dzień :blush: :lol:
I gratulacje że Wiki śpi całą nocke :P
Agamożna wykorzystać urlop wypoczynkowy 2012 przed urlopem wychow, ja tak właśnie robię, no a z tymi dniami wolnymi od pracy to nie wiem jak jest??
Opasek[/b]no na pewno z czasem przyjdzie tęsknota za tym wszystkim co teraz mamy, może nie za wstawaniem aż pięć razy ale za przytulaniem , karmieniem jak dzidzia głaszcze cyca :P , ssaniem ciućka :blush: ehhh ja też czasem o tym myślę i mi smutno :( ja lubię spać z małą mam się do kogo przytulić :lol:

moja wczoraj zasnęła o 19 pospała godzinę, i siedziaął do 23 i do 9 rano jeszcze trzy razy ją karmiłam, ale nie wstawałam nawet tylko cyca wyjmowałam :S
Mój dziś pojechał na poligon wraca w piątek, sobotę ;)
A ja muszę trochę prac napisać semestralnych do szkoły, i w niedzielę mam egzamin pierwszy i jak tu się uczyć. Jeden weekend byłam z małą w szkole :) bo mój miał służbę ale była grzeczna spała , albo się śmiałą, nauczycielki mówiły że to ich najmłodza uczennica, a najstarsza co jet na kierunku informatyka to ma 80 parę lat :P

13 lata 2 miesiąc temu #237586 przez różyczka
ewitkun napisał:

natimp, różyczka Antek też się tak wykręcał, kombinował ale gdy zaczęłam karmić go tylko na leżąco nie ma już takich sytuacji :)
w nocy karmie normalnie na kolanach bo to chwila moment takie szybkie jedzonko więc nie warto się z nim rozkładać

ja karmie praktycznie zawsze na leżaco, bo tak lubie i mi wygodnie i najczęciej Młoda je normalnie, tylko czasami robi takie wydurki.
no chyba,ze nie moge sie od forum oderwac to wtedy karmie na kolanach hehe :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #237587 przez kaska191919
Ewitkunz tym karmieneim na leżąco może i w tym coś jest bo moja też je wtedy spokojniej :)

13 lata 2 miesiąc temu #237599 przez Lucy
Ewi,Oposek zazdraszczam basenu,fajne fotki :blink:
Widzę że to specjalny basen dla niemowlaków...A woda ile ma stopni,wiecie może?
Ja na razie nie ryzykuję,pojdziemy na wiosnę

Kaska a co Twój na tym poligonie będzie robił,ćwiczył czy co?
A 80 lat i szkoła to nie zła jazda :laugh:

Basba a ten roladki schabowe można zrobić jakoś na gazie,poddusić? Bo ja nie mam piekarnika ;)

A ja miałam przedwczoraj taki straszeczny sen,że matko boska,gorszego nie miałam teraz boję się spać :angry:

A Mój mąż dupa wołowa,wstał o 5.30 zapala światło i pyta czy Ole ma przebrać :unsure: No i ją gamoń obudził,dzisiaj śpi w salonie :P

Olka się polubiła smoczek,wczoraj wieczorem jak spała i jej wypadał to się budziła i stękała,trzeba oduczać chyba

Znacie jakąś stronkę z filmami online ale bez limitów?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 2 miesiąc temu #237605 przez ewitkun
Lucy temperatura wody 32 stopnie więc w porównaniu z wanienkową trochę chłodno :(

13 lata 2 miesiąc temu #237610 przez różyczka
ewitkun napisał:

Lucy temperatura wody 32 stopnie więc w porównaniu z wanienkową trochę chłodno :(

ale nie moze być wyższa bo w takiej "zupie" bakterie by sie namnażały

a Antek miał gęsią skórkę? było widać,ze mu chłodno?

13 lata 2 miesiąc temu #237613 przez kaska191919
Lucyheheh wygoniłaś męża spać na kanape :woohoo: no to jest wkurzające, jak mąż budzi dzidzię :) my w trójkę śpimy na zwykłym łóżku, które ma na dodatek tak przez środek rów, i mała się na połówce rozwali mąż na drugiej a ja w środku, albo nie raz w nogach :) i tez mnie wkurza jak mała śpi nad ranem i myśle sobie że o jeszcze z trzy godz może pośpi a ten stuka półkami szeleści i małą się budzi i ja muszę ją usypiać bo on idzie do pracy :ohmy:
A na poligonie będą siedzieć w lesie strzelać i itp.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #237614 przez basba
Lucy pewnie ze można... Musisz dusić na małym ogniu i podlewać co jakiś czas wodą albo jeszcze lepiej kostką mięsną (chyba winiary) ropzrobioną we wrzątku. :) Mam nadzieje że będzie smakowało :silly:

A temperatura 32 stopnie w basenie jest jak najbardziej ok. Zreszta dzieciaczki ruszają się non stop a nie leżą tak jak w wanience więc raczej nie powinno być im zimno.

13 lata 2 miesiąc temu #237621 przez natimp1
Kurcze to moze tez spróbuje na leżąco, póki co zawsze na poduszce do karmienia.

Różyczka ja sobie chyba tez odpuszczę bo przecież sutki bolą a z całego dnia może 30 uzbierana, nawet mnie bolą już po karmieniu.
Kurcze dziewczyny zazdroszczę basenu , u nas zimą nie bardzo , bo skoro wracam do pracy to opiekunka by musiała chodzić a ona nie zmotoryzowana , a chyba lepiej autem w takie zimnisko.
mój jasinek dziś jakiś taki ni to marudny ni zamyślony, siedzi teraz na bujawce i patrzy na mnie profesorskim wzrokiem, a jak się uśmiechnę to obraca wzrok- chyba mu dziś matka nie pasi:)albo te ciemne włosy, a nie pisałam ale mam teraz krótsze i ciemne włosy , jeszcze nie moge określić czy ładnie czy nie bo się przyzwyczajam:)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 3 dni temu #237623 przez kaska191919
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #237629 przez ewitkun
różyczko na koniec było widać, że chłodno jemu, zatrząsł się.
basba to pierwsze zajęcia więc oswajanie z taką wodą i co do ruchliwości dzieci to różnie, było jedno takie starsze dziecko to wymiatało rączkami a mój leniuch palce do buzi i gaaaaaaaaaa gaaaaaaaa ga :)
natimp mojemu mężczyźnie matka też dziś nie pasi, humorzasty jakiś o jedzeniu to nie wspomnę siorbnie 2 minuty i odpycha cycka ale teściowa przyjdzie to go będzie zabawiać hihihhi

pisałyście już podanie o dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego? co tam pisałyście dokładnie? ja muszę zanieść do zusu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka