- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Tracy Hogg mnie wq...ia bo czytam jej ksiażke Zaklinaczka Dzieci i ona uważa,ze dziecko w wieku naszych powinno jesc co 4h 4 posiłki dziennie! No to nawet ja dorosła baba nie jestem w stanie tyle wytrzymać bez jedzenia i przeciez każdy dietetyk zaleca dorosłemu zeby jadł 5 posiłków dziennie bo tak jest optymalnie - tzn. sniadanie, obiad, kolacja i jako dodatkowe mniejsze II sniadanie i podwieczorek.
No wiec chyba cos nie halo z tą jej teoria
i tak jak byłam zachwycona tą metoda uczenia niemowląt samodzielnego zasypiania z Języka Niemowlat i nadal jestem tak teraz jak zagłebiłam się w druga jej ksiązke to juz nie jestem w stanie podażac za jej pomysłami bo choc niby ma metode na to zebym moja Młoda spała całą noc to ja nie jestem w tej metody zastosowac no poczynajac od tego przestawienia na jedzenie co 4 godz.np. a niby od tego wg autorki powinnam zaczać
a moja Misia ma w doopie Tracy Hogg i jej teorie i je calusieńką dobe co 2h
jezuu chyba pozostaje mi wierzyć,ze to jej w koncu minie bo inaczej nie wyobrażam sobie wrócić do pracy
Natipm tak sobie myslałam o Tobie i to moze być stres zwiazany z powrotem do roboty, chodzi mi o zmniejszenie laktacji nawet jesli o tym nie myslisz cały czas to w podświadomosci to cały czas siedzi, a stres ponoć powoduje zwezenie kanalików mlecznych i mleczko ma trudnosci z wypływaniem albo wcale nie wypływa przy silnym zdenerwowaniu. No ale stresu w takiej sytuacji nie unikniesz, moze troche pomóc herbatka z melisy najwyzej
Masuska Oliff żarła to Prosobee na recepte własnie, straszny syf, smakuje jak surowe kartofle, a smierdzi! i wiesz co ona nie chciała tego pić w ogóle bardzo syzbko sie przestawiła na inne jedzonko i nie piła potem wcale mleka
Teraz jest juz duża dziewczynka i wcina ser na kg, mleko na kartony, jogurty i inne cuda, po skazie nie ma sladu.
Ale moze u Pitera to wcale nie skaza...zobaczymy...
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W opisie okrycia napisane :
Posiada ochronny, odpinany kaptur, który jest również odwracalna, co pozwala nosić dziecko do przodu lub do siebie. Pasuje do wszystkich przewoźników BABYBJORN dla niemowląt i mogą być pozostawione na miejscu na nośniku jeśli wziąć dziecko na zewnątrz. Może być również stosowany jako osłona lub koc do siedzenia samochodowe i wózki dziecięce. Zmywalna i ko-Tex klasa 1-certyfikat (materiał gwarantuje bezpieczne dla dzieci).
Trochę to nie popolskiemu co nie
A co do pytania czy jest usztywniane? Nie jest jakoś megamocno sztywne ale jak sie je powpina w te wszystkie zatrzaski to jest stabilne. Zreszta nikt nie trzyma w takimnosidle takiego 4 miesięcznego bobasa przez kilka godzin U nas naprawdę bardzo się sprawdziło jak Antek miał jakieś 6-7 miesięcy- jak już odwrócony był buźką do przodu. Świat był jego A największą radochę miał w markecie jak "pchał" ze mną wózek na zakupy. Wtedy naprawdę ze spokojem mogłam pokupić co trzeba i połazić sobie troszkę bez grymaszenia i wiercenia się.
Aniu trzymam kciuki żeby uszka szybko przeszły. Trzymaj buziaki dla synka!!!
A naszej małej chyba zęby wychodzą. Piąchy pcha do buzi nawet w nocy,nie mówiąc o mega ślinieniu! Aż Antek przylatuje do niej z pieluszką żeby dziubek wytrzeć. Antosiowi 1 ząbek wyszedł jak miał 5 miesięcy a mój M urodził się z 4 zębami
Różyczko ta cała Tracy ma chyba nie pokolei! Co 4 godziny
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
AniaWwow, sztuki walki wiadomo z kim nie zadzierać heheh. NIe a tak serio to fajnie spędzasz czas, i jeszcze pokaz Chłopcy jak podrosną to będą oglądać, oj bedą dumni
A Szymusiowi życzę zdrówka, biedulek, no zapalenie ucha to koszmar nawet dla dorosłego, jak czekałam raz do laryngologa z migdałkami to babka czekała z uchem i wyła bo tak ją bolałao, a co dopiero takie maleństwo.
Różyczkonie no tak z auta blisko wyskoczyc z tym nosidełkiem to ok, ja tam nie chcę jakoś po mieście latac od sklepu do sklepu, ale np.myślałam że do biedronki np. wyskoczę a mam jakieś 200 m, ale ja nie mam takiego ,,śpiworka"jak Basba do nosidełka ale na wiosnę najwyżej ponoszę w tym a w zimę to za często nie wyłażę, teraz czasem po domu noszę.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aniaw trzymam kciuki za młodego ,
Aga lepsze są nawilżacze takie stojące ale to moje zdanie wyłącznie
kurcze baba z ubezpieczenia muszę kończyć
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze nie czytałam ale zaciekawił mnie tytuł:
"Mleko matki moze ratować zycie"
dzieci.pl/cid,1024119,daid,13986589,titl...ml?smgputicaid=6d642
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moja -tak jak pisałam -je co 2h i ma 4 drzemki wychodzi na to,ze jak noworodek hehe
ach wiec to jest spiworek na nosidełko i do wózka! super sprawa
a moje pytanie dotyczyło nosidła tej firmy - czy ono jest sztywne czy miękkie raczej?
Ewa nie dobijaj mnie
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny a słyszalyście ze jakaś 3 letnia dziewczynka z Gdańska się "utopiła" w sopocie przy polu??? Ponoć matce dziewczynki mają dzisiaj predstawić zarzuty! Masakra!!!!!
tak ja wczoraj to usłyszałam w radio szok!
a babke znaleziono zanurzoną do połowy ciała w wodzie i trzymajacą sie kurczowo drabinki na molo, ponoć była w szoku i od razu do szpitala ja zabrali
ciekawe co sie stało??
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No... też jestem ciekawa. Pewnie będą w radiu trąbic! Ja mam rmfa włączonego w pracy więc nasłuchuje...pewnie niedługo powiedzą.
Ejjjjjjjj...miałam napisać przy MOLU a nie przy POLU Różyczka czemu mnie nie poprawiłaś hę????
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczo napisałam o sztywności nosidła
ach ok sorry Kochana
to zanik mózgu z bezsennosci
z tym mlekiem to naprawde byłby przełom bo narazie tylko z tej krwi pepowinowej mozn apobrac komórki macierzyste i tylko w chwili porodu czyli jesli ktoś tego nie zrobił to szansa przepadła
a jesli z mleczka mozna by było pobrać to super by było choc za przechowanie i tak kase pewnie nie małą beda krzyczec
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dżizassss jakie te nosidla baby bjorn sa drogie!!! kurde no
samo to okrycie 159 zł!
a nosidło od 300 do ponad 500 zł!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko mamy jeszcze troszkę czasu zanim wrócimy do pracy..ja żyję nadzieją,ze wszystko się ułoży i z naszymi bobasami nie będzie tragedii
aaa no i się wydało..Różyczko Ty młoda babka jesteś jakkolwiek to brzmi hahaha echh..no przyznam się nieskromnie,że cały czas myslałam,ze troszkę starsza jesteś. ...chyba przez Twoją córę Oliwię
Masuska Wczoraj byłam w Kauflandzie po bombki,bo są śliczne no i były tez te formy ,blaszki do muffinek.za ok 11zł..ale powiem Ci,ze bez rewelacji, nic nie straciłas.
Basbazgrabna mamusia z Ciebie.. SUPER!!!
Aniu trzymam kciuki,oby obyło się bez antybiotyku!!! Będzie ok!!
a o tym dziecku i jej matce też słyszałam, przykre... w sumie teraz po ciaży każda taka historia powoduje,ze ryczeć mi się chce ...echh.no tak z tym artykułem o aborcji..jakos te myśli krąża i mnie przygnębiają!
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna