- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
hoborr napisał:
Kurcze chyba i ja kupie te blaszki na te całe mufinki - nigdy ich nie jadłam. Ale piec nei będę!
a dlaczego by nie?? przeciez muffiny proste sa jak.....podanie reki mieszasz składniki łychą w misce, pieczesz 15 min a potem prosto do ...buzi
bedziesz już w swojej kuchni to bedzie inaczej
upieczesz, zaprosisz mnie i Masuske i zobaczymy co Ci tam wyszło
podanie reki:)
ale tu nie chodzi o to że nie umiem gotować.. tylko nie mogę jeść - a teściowie ni ezasługują I tak jak piszesz..... jak będe na swoim to poszaleję!!!!! I oczywiście was zaproszę
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Różyczko podrzuć ten przepis, ale jak wypróbujesz:)
Aja znam jedną osobę która nie ma skazy, ale za to nietolerancję mleka krowiego i pochodnych, typu serwatka itp. Jak byście chciały to sprawdźcie na różnych produktach ile tego jest. A biedny chłopak to na prawdę jeść dużo nie może... JAk były moje urodziny to mama specjalnie robiła dla niego trochę ciasta w którym by nic nie było pochodneho mleka i jaja były jaknie wiem co bo i w maśle, czy margarynie i gdzieś jeszcze... Wiem że się gimnastykowała strasznie, bo jakby on coś zjadł to marne skutki tego by były...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
sama oceń:
1 kostka margaryny/masła
1/2 szkl. miodu lub cukru
1 cukier waniliowy
2 łyzeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 i 1/2 szkl. mąki
2/3 szkl. otrąb pszennych
1 jajko
4 srednie jabłka obrane i starte na srednich oczkach
i do wyboru jakies orzechy, rodzynki, słonecznik itp.
30 min w 200 stopniach.
No to te Twoje co dałas ostatnio marchewkowe to chyba lepszejsze
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Masuska tak czytam i to chyba jednak srednio dietetyczne sa te muffiny
sama oceń:
1 kostka margaryny/masła
1/2 szkl. miodu lub cukru
1 cukier waniliowy
No to te Twoje co dałas ostatnio marchewkowe to chyba lepszejsze
No już te 3 pozycje odpadają
A to co ja daję to wiadomo że najlepsiejsze:) Hehehe:P Ale tylko dietetyczne:P
Nati już właśnie się wysłało:)
Ech, ale męczarnia z tym mlekiem, ale w końcu zjadł na śpiocha 160 ml z kaszką z bananami... Jak mi go szkoda, je takie paskudztwa... biedaczek.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Piszę siostrze pracę z toksykologii i całe wieczory mi to zajmuje. Dzisiaj przychodzi sąsiadka na piwko, dziewczyny śpią a ja próbuję wszystko ogarnąć.
Wczoraj spotkałam kolegę, który był z moją koleżanką i mają razem syna ale wyjechał zarabiać do anglii a ona się prowadziła na prawo i lewo, wrócił, rzucił ją i związał się z jej przyjaciółką ale ona rzuciła go kilka dni temu przez sms-a a w tygodniu ma przyjść do mnie na herbatę bo w poniedziałek znów wyjeżdża do anglii...
Poczęstuję Was kilkoma zdjęciami, w nocy skrobnę może na blogu jak będę miała siłę.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska czy ja wiem,czy mleczko modyfikowane +kaszka to paskudztwo A dlaczego myślisz,ze mleczko sztuczne.. jest najgorsze?
Paulinkoz niecierpliwością czekam na informacje cały czas ściskam kciuki!!!!
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Masuskaooo doczekałaś się blaszek teraz trzeba pichcić
Może i ja skuszę się na te mufinki jak tak łatwo je zrohić tylko też jak będę już na nowym mieszkaniu i jak blachy kupię
Masuskabiedny Piter, że też zawsze musi coś się przypałętać, jeszcze dobrze że z czasem powinna zniknąć ta skaza.
Rikano to niezła Sodoma i Gomora z tymi babami kolegi ja to znam znowu taką historię że na wiosce mojego było młode małrzeństwo mieszkali u jego rodziców mieli córkę i ta babka pojechała z jakimś warszawiakiem i ich zostawia , dziecko i tamten sie nia pobawił dał kopa i wróciła masakra gdzie jej wstyd.
A foty istne szaleństwo, a kąpiel ooo super miejscówki
Paulinko
obyś się doczekała i już niedługo zobaczył dwie krechy, albo fasolkę
Moja już zasnęła , wykąpałam o 19, posiedziaal nakarmiłam i marudziła to ja ją do łóżka i czesałam szczoteczką główkę i zasnęła
A ja oglądam Rodzinkę a później TAP madl heh seans nocny, a jutro mam na 10 na szczepienie oby nie bolało
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aska oczywiscie, ze każde dziecko jest wielką indywidualnościa, a dla nas jest absolutnie wyjątkowe, nikt tego nie kwestionuje, ale są jakies ramy jednak, w których mieści się wiekszośc dzieciaków - dotycza one i jedzenia i spania i tego kiedy mniej wiecej dziecko zaczyna robić różne rzeczy.
Każde dziecko jest inne, ma swój wyjątkowy kod genetyczny, charakter, usposobienie, linie papilarne itd. ale jednak w podobnym czasie co wszystkie zaczyna chodzić, mówić itd.
ja tam sie nie obrażam na te ksiażki,że one pisza tak czy inaczej, staram sie znalezc tam jakies pomysły gdy nie wiem jak sobie z czyms poradzić i dopasowac je do mojej Niuni
ale i tak forum i pogaduchy z Wami nie zastapi żadna ksiazka
Różyczkoto wszystko teoria..
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
My po wizycie u lekarza, Julka ma niestety zapalenie oskrzeli,na razie bierze antybiotyk,ale lekarz nie wyklucza zastrzyków , w piątek kontrola...
wiadomo-pełna izolacja,ale jak wytłumaczyć 4-latce,że ma w ogole nie podchodzic do brata, nie tulić go ,nie całować- baaardzo ciężko, płakała z tego powodu.
Z resztą,jak jestem z dzieciakami caly dzień praktycznie sama i w nocy często też, to gdzie mam niby dać Julę albo Kubę-zamknąć w łazience,czy jak??? Nie da się odizolować...
Rika-świetne zdjęcia, dziewczyny Ci rosną,że hoho
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mleko modyfikowane plus kaszka to nie wiem, ale mamuska podała (zresztą jak ja i wszystkie dzieci ze skazą) mieszankę mlekozastępczą z mleka sojowego śmierdzącą jak pasza dla kur... i ta kaszka ryżowa (oczywiście bezmleczna) jest jak zbawienie. Bez niej Ada nie wypije tego niby mleka
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia pozwolisz że odpowiem za mamuskę - mam znowu nadzieję że się nie obrazi
Mleko modyfikowane plus kaszka to nie wiem, ale mamuska podała (zresztą jak ja i wszystkie dzieci ze skazą) mieszankę mlekozastępczą z mleka sojowego śmierdzącą jak pasza dla kur... i ta kaszka ryżowa (oczywiście bezmleczna) jest jak zbawienie. Bez niej Ada nie wypije tego niby mleka
Pozwolę Hoborrku
czyli to paskudztwo bo śmierdzi tak?
a co do tej skazy..to mija na 100% Fakt człowiek się na siłuje, nawywmysla,ale minie..... kiedyś!
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
RIKA szkoda kumpla... ech te babilony!
No i kwiatki wymiatają Szkoda że nie mam fajnego zlewu.. Ada by miała prywatny basen - a tak to sie mordujemy w wanience. Ale ja znam na wszystko lekarstwo i mówie sobie tak: JAK JUŻ BĘBĘ NA SWOIM TO BĘDĘ KĄPAĆ DZIECI W UMYWALCE:) I te mufinki upiekę (tylko nie wiem czy sie wtedy zmieszczą )
RÓZIA MAMUŚKA A mufinki mają jajko!!! A mi nie wolno.....
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna