BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #240340 przez masuska
Ło matko, Hoborku DZIĘKUJĘ :* odetchnęłam z ulgą, aż mi się łzy cisną do oczu że jest dobrze. A tak sobie myślę Piotr dostaje łyżeczkę na 150ml także to naprawdę mało, ale smok się zatyka.

Dziękuję raz jeszcze:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #240345 przez hoborr
Mamusia dzieki za linki - dodałam do zakładek. POtem popatrze co tam jeszcze można kupić to może coś hurtem się weźmie.

A tak poza nawiasem Mamuska - jak sie bedziesz wprowadzać do domu to masz już wyprawkę? Tzn, bierzesz ze starego? Czy wszystko kupujesz ? Ja mam tylko kilka rzeczy... i już nie mogę się doczekać kiedy zacznę robić zakupy takich podstawowych przedmiotów. Ale ile to kasy! A mąż mówi że wystarczy na początek to co mamy:) A mamy 2 komplety sztućców, komplet talerzy z biedry, kolekcje kubeczków, 2 garnki, tarke do frytek, 2 miski z biedry i to wszystko! Ale ma wyobrażenie o kuchni i gotowaniu!!!! :laugh:

A i jeszcze 4 butelki z Awentu których Ada nie lubi - to my herbatkę możemy ciągnąć z butli... :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #240347 przez hoborr
masuska napisał:

Ło matko, Hoborku DZIĘKUJĘ :* odetchnęłam z ulgą, aż mi się łzy cisną do oczu że jest dobrze. A tak sobie myślę Piotr dostaje łyżeczkę na 150ml także to naprawdę mało, ale smok się zatyka.

Dziękuję raz jeszcze:)

O kurcze ferero rosze:) :P mniam mniam juz zjadłam.... :kiss: :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #240377 przez masuska
Sama bym zjadła Ferrero, albo rafaello:)

Hoborrku, ja trochę mam rzeczy "do kuchni" brakuje mi miksera, szklanek, sztućców, noży, garki mam moje u siostry, ale będę musiała kupić do indukcyjnej, ło matko ile tego:) Mąż mój za to mówi że możemy kupować co miesiąc coś do 100zł, tak żeby nie wydać za dużo na raz:)

A i jeszcze blach nie mam, tylko te muffinkowe:)

13 lata 1 miesiąc temu #240412 przez Oposek
Różyczko Filip poszedł spać o 20:00, potem pobudka o 2:00, ale nakarmiłam w łóżku na leżąco i zasnał błyskawicznie, potem o 6:30 tak samo i obudził się o 9:45. Teraz jesteśmy już po jednej dwugodzinnej drzemce- wyspani i zadowoleni:) Właśnie wychodzi na to, że Jemu nas brakuje, bo do tej pory kładłam Go w Jego łóżeczku w ciągu dnia i wieczorami i za Chiny nie chciał spać, ciągle się budził i jadł. A teraz w naszym łóżku śpi jak zabity, nawet jak nas tam nie ma.
Nie dziwię Ci się Kochana, że jesteś zmęczona:( A jak Bianka śpi w dzień? i jak długo je za każdym razem? pamiętam, że kiedyś pisałaś, że ssie 10 minut?

Kaśka fajnie, że Zuziulek taki dzielny na szczepieniu był. No i duża już z Niej panna, ciekawa jestem, ile mój synek waży, taki się ostatnio okrąglutki zrobił;) Fajny pomysł z tą piżamką i pieluchą:)

Rika Śliczne zdjęcia dziewczynek, no i kwiatki czaderskie:) zgadzam się, że ślicznie wyglądasz, macierzyństwo Ci służy:) Za t oZuzi widać klimat w Piszu służy, skoro sobie drzemkę ucięła;)

Hobbor, Masuska my mieszkaliśmy z teściem i dopiero od niedawna jesteśmy "na swoim". Trochę rzeczy mieliśmy, większość musieliśmy kupić i też nigdy bym nie przypuszczała, że to tak wielka sumarycznie kasa. Ale pomalutku wszystko pozbieracie, a jaka to przyjemność kompletować do swojego domku:) Każdy też coś pewnie podrzuci coś a to na święta, a to parapetówkę;) Ja mam taką listę rzeczy potrzebnych do kuchni o po kolei sobie skreślam.

Ania W śliczny ten Twój Dominiczek:) Mały patriota :blink:

Dorotas fajnie, że udało się wyspać:) A jak się Julka czuje?

Basba ja mam kilka rzeczy ze strony, którą podałaś. To rzeczy NEXT głównie. Są śliczne, fenomenalne gatunkowo i bardzo dokładnie wykończone, jedyny minus to cena- 75zł za bluzę rozpinaną dla niemowlaka? :angry: Ale zdarzają się promocje, czasem coś można na allegro kupić używanego.

Ewitkun dzień dobry:) gryzak zamówiony;) Ja nie czuwałam koło Filipa, zawsze starałam się coś zrobić, choć tak często się budził, że głównie karmiłam i usypiałam :dry: Także to miła odmiana;)

Aśka a Ty się nie boisz, że Mikołaj spadnie z tego łóżka? jak się odkręci? obkładasz Go jakoś?
Wiesz co, sposób super, nie super, jak nie możesz nic w domu zrobić, a dziecko wiecznie niewyspane to każdy sposób dobry:) Ja te pingwinki z dziećmi w przedszkolu robiłam i polecam:)a z kombinezonem miałam dokładnie tak samo! rozmiar 74 taki wielki, że musieliśmy inny kupić...

13 lata 1 miesiąc temu #240415 przez Oposek
ooooo, Rafaelo...Nie kuś Masuska, nie kuś;) Dokładnie, chodzi o teorię wielkiego podrywu:)
Wczoraj zapomniałam Ci napisać, że mi przykro z powodu tej skazy Pita, ale jak widać da się to jakoś oswoić, no i mija- to najważniejsze:)

Dziewczyny, polećcie coś sprawdzonego na ząbkowanie? jakiś żel chłodzący/przeciwbólowy?

13 lata 1 miesiąc temu #240459 przez hoborr
Ja zbieram teraz kasę na jakiś super robot kuchenny. Miałam kiedyś KASIĘ z MPM PRODUKT i był ok ale teraz chce coś lepszejsiego:) Może macie jekieś sprawdzone roboty? CHciałabym zeby był z sokowirówką i fajnie gdy by była maszynka do mięsa - ale niekoniecznie??????

13 lata 1 miesiąc temu #240461 przez Oposek
Hobborku ja niestety w tej kwestii nie pomogę, my mamy blender i maszynkę oddzielnie i już robota nie potrzebujemy. Mojej siostrze za to kupowaliśmy na prezent ślubny robot Zelmer i jest zachwycona, ale on zdaje się bez sokowirówki jest.

13 lata 1 miesiąc temu #240463 przez kaska191919
ja sprzątam w domu bo jutro mąż wraca :) w końcu, można samemu zdziczeć w domu :X
i pakuję się już bo przyszedł już ten list ostatni z WAMU i w poniedziałek pójdziemy się zameldować bo jutro pewnie późno będzie no i dostaniemy klucze :blush: to dobrze się jeszcze wyrobili z tymi decyzjami bo mamy tą stancje do końca listopada :P
Opasekmi w aptece na ząbkowanie przepisali żel Dentinox ale jak go kupiłam to mała już nigdy nie płakałą więc nie miałam w sumie jak wypróbowac, ale dobrze :) czasem jak marudzi i nic jej nie pomaga i się tak ślini to jej smaruję i się uspakaja, ale to rzadko. No i przepisali jakiś roztwór doustny taki w kapsułkach jak witaminy nazwa Camilia niby pisze że na bolesne ząbkowanie ale tez leży :blink:
Wysłałam parę zaproszeń na Nk do Was ale podejrzalam od Masuski z profilu kogo ma na końcu i dodoałam tylko te osoby co poznaalm od razu :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #240465 przez kaska191919
Hoborr ja tez mam ta Kasię daliśmy prawie 400 i leży, użylismy chyba tylko 3 razy do tarcia ziemniaków na placki :)

13 lata 1 miesiąc temu #240481 przez Lucy
Różyczko szkoda Ciebie kobitko,a może prześpij się z Bianusią w dzień.Ja ucinam sobie drzemkę codziennie razem z Olą.
A włożyłaś już spacerówkę? Jestem ciekawa czy dzidzia nie jest jeszcze za mała,chociaż widzę że wożą już dzieciaki takie...

Rika nie wpadłabym na to żeby kąpać dziecko w zlewie hehe

Hoborr przypomnij mi czemu Ty masz dietę :unsure:

AniaW ach te choróbska,pozostało mi tylko trzymać kciuki

Oposek 5 dzieci :ohmy: w tym 2 pary bliźniąt,ale hardcore :huh:

Basba świetna koszulka,a gdzie można takie kupić,chodzi mi o sklep?

Aśka te rozm dla bobasów to niekiedy masakra,widzisz ja musiałam oddać ten różowy kombinezon do sklepu,bo tylko ładnie wyglądał :(

Kaśka haha Twój mąż to pomysłowy chłop :laugh: normalnie nie mogę :laugh: :laugh: :laugh:

Masuska nie martw się babo,wszystko powolutku skompletujecie,a jakfajnie mieć wsio nowiuśkie :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #240482 przez hoborr
kaska191919 napisał:

Hoborr ja tez mam ta Kasię daliśmy prawie 400 i leży, użylismy chyba tylko 3 razy do tarcia ziemniaków na placki :)

Kasia sprzątaj , sprzataj:)
A mi się spalił bo ciasto za gęste było isilnik nie wytrzymał. Ja piekłam nim prawie non stop przez kilka lat - ale teraz te Kasie sa juz dużo tańsze... No i wiadomo że placki ziemniaczane to standard:) bo na tarce idzie zgłupieć:)
Myślałam o jakimś zelmerze właśńie ale nie wiem jaki model. Mam nadzieję że jak któras ma to zaopiniuje:)

13 lata 1 miesiąc temu #240485 przez Lucy
hoborr napisał:

kaska191919 napisał:

Kasia sprzątaj , sprzataj:)
A mi się spalił bo ciasto za gęste było isilnik nie wytrzymał. Ja piekłam nim prawie non stop przez kilka lat - ale teraz te Kasie sa juz dużo tańsze... No i wiadomo że placki ziemniaczane to standard:) bo na tarce idzie zgłupieć:)
Myślałam o jakimś zelmerze właśńie ale nie wiem jaki model. Mam nadzieję że jak któras ma to zaopiniuje:)

YYYY ja wczoraj tarłam ziemniaki ręcznie na tarce ;)

Może pochwalcie się co dzisiaj upichciłyście,bo ja już nie mam pomysłów na obiady :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #240501 przez hoborr
No ja robiłam kluski śląskie z pieczarkami. A dla siebie tuńczyk z ryżem i buraczkami :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #240507 przez różyczka
hoborrku ja mam Bosha - miksuje, ubija, każde ciasto ugniecie, wyrabia drożdżowe, kruche, jakie chcesz - ja akurat sporo pieke wiec dla mnie to najwazniejsze :laugh: ale tez jest maszynka do mielenia i róznego rodzaju ostrza do tarcia warzyw na surówki itp. , generalnie tańczy i śpiewa ale sokowirówki nie ma :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka