- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
A tak poza nawiasem Mamuska - jak sie bedziesz wprowadzać do domu to masz już wyprawkę? Tzn, bierzesz ze starego? Czy wszystko kupujesz ? Ja mam tylko kilka rzeczy... i już nie mogę się doczekać kiedy zacznę robić zakupy takich podstawowych przedmiotów. Ale ile to kasy! A mąż mówi że wystarczy na początek to co mamy:) A mamy 2 komplety sztućców, komplet talerzy z biedry, kolekcje kubeczków, 2 garnki, tarke do frytek, 2 miski z biedry i to wszystko! Ale ma wyobrażenie o kuchni i gotowaniu!!!!
A i jeszcze 4 butelki z Awentu których Ada nie lubi - to my herbatkę możemy ciągnąć z butli...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Hoborrku, ja trochę mam rzeczy "do kuchni" brakuje mi miksera, szklanek, sztućców, noży, garki mam moje u siostry, ale będę musiała kupić do indukcyjnej, ło matko ile tego:) Mąż mój za to mówi że możemy kupować co miesiąc coś do 100zł, tak żeby nie wydać za dużo na raz:)
A i jeszcze blach nie mam, tylko te muffinkowe:)
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie dziwię Ci się Kochana, że jesteś zmęczona:( A jak Bianka śpi w dzień? i jak długo je za każdym razem? pamiętam, że kiedyś pisałaś, że ssie 10 minut?
Kaśka fajnie, że Zuziulek taki dzielny na szczepieniu był. No i duża już z Niej panna, ciekawa jestem, ile mój synek waży, taki się ostatnio okrąglutki zrobił Fajny pomysł z tą piżamką i pieluchą
Rika Śliczne zdjęcia dziewczynek, no i kwiatki czaderskie:) zgadzam się, że ślicznie wyglądasz, macierzyństwo Ci służy:) Za t oZuzi widać klimat w Piszu służy, skoro sobie drzemkę ucięła;)
Hobbor, Masuska my mieszkaliśmy z teściem i dopiero od niedawna jesteśmy "na swoim". Trochę rzeczy mieliśmy, większość musieliśmy kupić i też nigdy bym nie przypuszczała, że to tak wielka sumarycznie kasa. Ale pomalutku wszystko pozbieracie, a jaka to przyjemność kompletować do swojego domku:) Każdy też coś pewnie podrzuci coś a to na święta, a to parapetówkę Ja mam taką listę rzeczy potrzebnych do kuchni o po kolei sobie skreślam.
Ania W śliczny ten Twój Dominiczek:) Mały patriota
Dorotas fajnie, że udało się wyspać A jak się Julka czuje?
Basba ja mam kilka rzeczy ze strony, którą podałaś. To rzeczy NEXT głównie. Są śliczne, fenomenalne gatunkowo i bardzo dokładnie wykończone, jedyny minus to cena- 75zł za bluzę rozpinaną dla niemowlaka? Ale zdarzają się promocje, czasem coś można na allegro kupić używanego.
Ewitkun dzień dobry:) gryzak zamówiony;) Ja nie czuwałam koło Filipa, zawsze starałam się coś zrobić, choć tak często się budził, że głównie karmiłam i usypiałam Także to miła odmiana;)
Aśka a Ty się nie boisz, że Mikołaj spadnie z tego łóżka? jak się odkręci? obkładasz Go jakoś?
Wiesz co, sposób super, nie super, jak nie możesz nic w domu zrobić, a dziecko wiecznie niewyspane to każdy sposób dobry:) Ja te pingwinki z dziećmi w przedszkolu robiłam i polecam:)a z kombinezonem miałam dokładnie tak samo! rozmiar 74 taki wielki, że musieliśmy inny kupić...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj zapomniałam Ci napisać, że mi przykro z powodu tej skazy Pita, ale jak widać da się to jakoś oswoić, no i mija- to najważniejsze:)
Dziewczyny, polećcie coś sprawdzonego na ząbkowanie? jakiś żel chłodzący/przeciwbólowy?
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
i pakuję się już bo przyszedł już ten list ostatni z WAMU i w poniedziałek pójdziemy się zameldować bo jutro pewnie późno będzie no i dostaniemy klucze to dobrze się jeszcze wyrobili z tymi decyzjami bo mamy tą stancje do końca listopada
Opasekmi w aptece na ząbkowanie przepisali żel Dentinox ale jak go kupiłam to mała już nigdy nie płakałą więc nie miałam w sumie jak wypróbowac, ale dobrze czasem jak marudzi i nic jej nie pomaga i się tak ślini to jej smaruję i się uspakaja, ale to rzadko. No i przepisali jakiś roztwór doustny taki w kapsułkach jak witaminy nazwa Camilia niby pisze że na bolesne ząbkowanie ale tez leży
Wysłałam parę zaproszeń na Nk do Was ale podejrzalam od Masuski z profilu kogo ma na końcu i dodoałam tylko te osoby co poznaalm od razu
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
A włożyłaś już spacerówkę? Jestem ciekawa czy dzidzia nie jest jeszcze za mała,chociaż widzę że wożą już dzieciaki takie...
Rika nie wpadłabym na to żeby kąpać dziecko w zlewie hehe
Hoborr przypomnij mi czemu Ty masz dietę
AniaW ach te choróbska,pozostało mi tylko trzymać kciuki
Oposek 5 dzieci w tym 2 pary bliźniąt,ale hardcore
Basba świetna koszulka,a gdzie można takie kupić,chodzi mi o sklep?
Aśka te rozm dla bobasów to niekiedy masakra,widzisz ja musiałam oddać ten różowy kombinezon do sklepu,bo tylko ładnie wyglądał
Kaśka haha Twój mąż to pomysłowy chłop normalnie nie mogę
Masuska nie martw się babo,wszystko powolutku skompletujecie,a jakfajnie mieć wsio nowiuśkie
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr ja tez mam ta Kasię daliśmy prawie 400 i leży, użylismy chyba tylko 3 razy do tarcia ziemniaków na placki
Kasia sprzątaj , sprzataj:)
A mi się spalił bo ciasto za gęste było isilnik nie wytrzymał. Ja piekłam nim prawie non stop przez kilka lat - ale teraz te Kasie sa juz dużo tańsze... No i wiadomo że placki ziemniaczane to standard:) bo na tarce idzie zgłupieć
Myślałam o jakimś zelmerze właśńie ale nie wiem jaki model. Mam nadzieję że jak któras ma to zaopiniuje:)
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
kaska191919 napisał:
Hoborr ja tez mam ta Kasię daliśmy prawie 400 i leży, użylismy chyba tylko 3 razy do tarcia ziemniaków na placki
Kasia sprzątaj , sprzataj:)
A mi się spalił bo ciasto za gęste było isilnik nie wytrzymał. Ja piekłam nim prawie non stop przez kilka lat - ale teraz te Kasie sa juz dużo tańsze... No i wiadomo że placki ziemniaczane to standard:) bo na tarce idzie zgłupieć
Myślałam o jakimś zelmerze właśńie ale nie wiem jaki model. Mam nadzieję że jak któras ma to zaopiniuje:)
YYYY ja wczoraj tarłam ziemniaki ręcznie na tarce
Może pochwalcie się co dzisiaj upichciłyście,bo ja już nie mam pomysłów na obiady
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...