BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #240509 przez różyczka
Lucy ja tak mysle, ze w gondoli do koca roku pociagniemy na pewno i wtedy zobacze co dalej bo póki co wydaje mi sie, ze w gondoli bądź co badź cieplej jednak bobaskom :dry:

Hoborr wiesz co ja czasem jak robie gofry i nie mam jajka akurat to daje ugniecionego banana zamist tego i wychodza super :) - ten pomysl na to zastąpienie jajka bananem wziełam z jakiejś wegańskiej czy wegetariańskiej stronki ale przetestowałam i naprawde działa. Miałam tu na myśli te muffinki. Ale nie wiem czy Ty banany mozesz :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #240511 przez Lucy
Hoborr kochana nie odp mi.Czemu masz dietę,bom zapomniała? I co w takim razie jadasz???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #240513 przez masuska
Hehe, już nie moge się doczekać tych nowych eleganckich sprzętów. Teraz sobie zamówiłam u rodziny wagę kuchenną elektroniczną:) A też mam tylko i aż blender i nim w sumie wszystko robię, kruszę lód, trę ziemniaki, czy marchewkę na ciasto marchewkowe, a i samo ciasto nim robię:)

Oposku ja mam Bobodent i jest ok, ale rzadko używam, chyba że widzę że coś się dzieje w dziobku, ale pena nigdy nie jestem że to ząbki.

Hoborrku moja teściowa kupowała rok temu Zelmera na prezent dla chrześniaczki i mnie się strasznie spodobał, ale jaki on dokładnie jest to nie pamiętam.

No Kasiu sprzątaj, sprzątaj, jak fajnie Wam, też bym chciała się wyprowadzić:P Lubię przeprowadzki, bo zawsze jest poukładane wszystko:) Chociaż z miesiąc ma swoje miejsce:) A Wy się przeprowadzacie do innego miasta czy nie?

Lucy wiesz, jak Piotr zrobił wreszcie kupeczkę to odetchnęłam z ulgą. Oczywiście Hoborr mnie uspokoiła, ale jak zobaczyłam na własne oczy że jest ok to już mi lepiej. Swoją drogą chciała zauważyć, że Piotr jadł Nan, lub Bebiko po 120 ml - 150 ml, a to mleko z kaszką to 180ml na raz i jeszcze by pociągną:)

Lucy a dziś na obiad miałam zupę pieczarkową i wczorajszą zapiekankę "nawinie"

13 lata 1 miesiąc temu #240519 przez masuska
A tak w kwesti gondoli i spacerówki, wiecie dostałam jakiś czast temu od babci taki wełniany śpiworek, dziś przetestowałam i jest genialny! Piotr był ciepluśki po spacerku:) Jak bułeczka

Różyczko też tak myślę że do końca roku pojeździmy w gondoli, może uda się dłużej... Ale to może:P
A podaj "Swatce" namiary na tego genialnego Bosha:)

Ciekawy pomysł z tym bananem, a ja to mam zawsze jajka w domu, bo rodzice kury hodują:P

13 lata 1 miesiąc temu #240520 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczko Filip poszedł spać o 20:00, potem pobudka o 2:00, ale nakarmiłam w łóżku na leżąco i zasnał błyskawicznie, potem o 6:30 tak samo i obudził się o 9:45. Teraz jesteśmy już po jednej dwugodzinnej drzemce- wyspani i zadowoleni:) Właśnie wychodzi na to, że Jemu nas brakuje, bo do tej pory kładłam Go w Jego łóżeczku w ciągu dnia i wieczorami i za Chiny nie chciał spać, ciągle się budził i jadł. A teraz w naszym łóżku śpi jak zabity, nawet jak nas tam nie ma.
Nie dziwię Ci się Kochana, że jesteś zmęczona:( A jak Bianka śpi w dzień? i jak długo je za każdym razem? pamiętam, że kiedyś pisałaś, że ssie 10 minut?

No to pięknie spał! jestem w szoku :cheer: oczywiscie zazdroszcze i cieszę sie razem z Toba :)
Bianka w dzień ma 4 drzemki teraz, wczesniej tez miała 4 ale ta środkowa na spacerze była za długa bo spała ciągiem 4-5h, teraz jej skracam te drzemki do max 2h, a wiec ma 3 drzemki takie mniej wiecej 1h i jedną 2h. W sumie z 5h spi w ciągu dnia. Jadła zawsze 10 min, bo je bardzo szybko i łapczywie, opróznia całą pierś w te 10 min, ja wiem,z e dzici zazwyczaj jedzą dłuzej np. 40 min czy pół godz. ale ona porpostu ma taki styl, je szybko ale efektywnie, po jedzonku wypuszcza sutka na znak,ze koniec i nawet jesli próbuje jej proponowac jeszcze - ona "nie dziękuje" i koniec, usmiecha się wtedy zalotnie na znak,z ę pojadła smakowicie :laugh: , ale wiem, że musze ją od razu podniesc do odbicia bo inaczej zwróci, zresztą przy odbijaniu prawie zaqwsze ulewa cześc tego jedzenia, tak jakby za dużo zjadła.
No i to tyle.
Pediatra mówi,ze w jej przypadku niby lepoej czesciej a mniej, ale ona je często i dużo :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #240521 przez hoborr
Lucy napisał:

Hoborr kochana nie odp mi.Czemu masz dietę,bom zapomniała? I co w takim razie jadasz???

Lucy dietkę mam bo Adusia na alergię pokarmową. I n apoczątku wyeliminowałam w sumie wszystkie podejrzane rzeczy... Teraz wprowadzam co jakiś tydzień - dwa nową rzecz i obserwuję. No i banany juz jem:) - Także Rózyczko kupuje blachy i piekę. Umkneły mi też przepisy na ye ciasta marchwekowe ale to już jak będe na swoim:)hih

13 lata 1 miesiąc temu #240523 przez hoborr
różyczka napisał:

hoborrku ja mam Bosha - miksuje, ubija, każde ciasto ugniecie, wyrabia drożdżowe, kruche, jakie chcesz - ja akurat sporo pieke wiec dla mnie to najwazniejsze :laugh: ale tez jest maszynka do mielenia i róznego rodzaju ostrza do tarcia warzyw na surówki itp. , generalnie tańczy i śpiewa ale sokowirówki nie ma :side:

Różyczko a możesz dokłądniej napisać jaki model?? Bo w sumie ta sokowirówka jest fajna (ale niekoniecznie) - i zobaczyc można i taki :laugh: Bo właśnie mi tez chodzi o to aby dużo cisat robić. W tej mojej starej KASI to super było bo ciasto się robiło, a ja mogłam robić co innego:)

13 lata 1 miesiąc temu #240524 przez różyczka
No dobra ale dzis słuchajcie nie wiem o co kaman ale Zjadła o 5.30 zaraz po obudzeniu a potem dopiero za 4h :ohmy: czyli o 9.30 a potem za 3h o 12.30 i potem znowu za 3h o 15.30 :cheer: czyżby przestawiała sie na plan Trejsi??? :lol:
ciekawe jak noc :unsure:

13 lata 1 miesiąc temu #240525 przez hoborr
Różyczko to Bianka wydaje mi się że dużo śpi w dzień. Ada 3 godzin w sumie nei prześpi:)!

13 lata 1 miesiąc temu #240528 przez różyczka
hoborr napisał:

Różyczko to Bianka wydaje mi się że dużo śpi w dzień. Ada 3 godzin w sumie nei prześpi:)!

tez tak zaczynam myslec :dry:
a o której Adusia ma ostatnia drzemke?

13 lata 1 miesiąc temu #240529 przez hoborr
różyczka napisał:

No dobra ale dzis słuchajcie nie wiem o co kaman ale Zjadła o 5.30 zaraz po obudzeniu a potem dopiero za 4h :ohmy: czyli o 9.30 a potem za 3h o 12.30 i potem znowu za 3h o 15.30 :cheer: czyżby przestawiała sie na plan Trejsi??? :lol:

Wygląda to tak jakby Bianeczka olała TREJSI :silly:

Przerwa na jedzeni epowinna byc właśnie podczas snu...

13 lata 1 miesiąc temu #240534 przez różyczka
hoborr napisał:

różyczka napisał:

hoborrku ja mam Bosha - miksuje, ubija, każde ciasto ugniecie, wyrabia drożdżowe, kruche, jakie chcesz - ja akurat sporo pieke wiec dla mnie to najwazniejsze :laugh: ale tez jest maszynka do mielenia i róznego rodzaju ostrza do tarcia warzyw na surówki itp. , generalnie tańczy i śpiewa ale sokowirówki nie ma :side:

Różyczko a możesz dokłądniej napisać jaki model?? Bo w sumie ta sokowirówka jest fajna (ale niekoniecznie) - i zobaczyc można i taki :laugh: Bo właśnie mi tez chodzi o to aby dużo cisat robić. W tej mojej starej KASI to super było bo ciasto się robiło, a ja mogłam robić co innego:)

hoborr, masusko prosze to taki:
www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe...-46-electronic.bhtml

pewnie sa juz nowsze bo ja mam go 5 lat ale uzywam ciagle i bardzo sobie chwale

13 lata 1 miesiąc temu #240535 przez hoborr
różyczka napisał:

hoborr napisał:

tez tak zaczynam myslec :dry:
a o której Adusia ma ostatnia drzemke?

Drzemki Adusi:):
1 - koło 9 rano
2 - koło południa
3 - koło 15:30 tak właśnie teraz śpi.

Drzemki trwają do godziny. Jak obudzi sie wcześniej np po 20 minutach to tak sie gdzies jeszcze zdrzemnie w między czasie. Np , na spacerku....

13 lata 1 miesiąc temu #240538 przez różyczka
hoborr napisał:

różyczka napisał:

Kochana ja nie zrozumiałam tego ostatniego zdania :blush:

13 lata 1 miesiąc temu #240547 przez hoborr
różyczka napisał:

hoborr napisał:

różyczka napisał:

Kochana ja nie zrozumiałam tego ostatniego zdania :blush:

JA też nie :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka