BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #239510 przez kaska191919
Agaja po porodzie zwijałam ręcznik w wałek i kładłam małą na boczku a recznik za pleckami, i pod materaz włożyłam poduzkę żeby było wyżej, ale to tak z dwa miesiące jak mała spałą w łóżeczku, a teraz śpi z nami i już tak jak chce, a jak cczasem kładę w łóżeczku to też bez niczego już, tylko na małej poduszce.
AsiaMikołaj piękny :) i czapka super. A po Tobie też nie widac żebyś zajadała się słodyczami :silly:
Masuskaoo to lipa że mały ma skazę, ona zanika z czasem czy jak???
Martuśjak tam poród w Suwałkach?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #239513 przez hoborr
Marta sypie popiołem pod nogi!!! Witamy. No i Twój Igorek to wielki chłop w porównaniu do mojej malutkiej Adolfinki...

Masuska kup kaszkę ryżową najlepiej z jabłkiem, albo malinami....(oczywiście bezmleczną) Bo samo mleko jest syfne.. A sam kleik ryżowy nie ma smaku, I w sumie tylko zagęszcza mleko. Mi Lekarz przepisał już bebilon pepti 2! Twierdzi że mała będzie służej trawic i co za tym idzie dłużej pośpi... no nie wiem. Zostało mi jeszcze z półtorej opakowania ISOMILU to zanim to zuzyje to będzie pewnie połowa grudnia. Bo wcześniej bałabym się dać już 2 - czyli po 6 miesiącu. :)

A Ada mówi czasem ANIA ANIA co bardzo cieszy moją siostre która ma tak na imię:) No i jak płacze to woła NIE NIE NIE NIE... :woohoo:

Różyczko :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #239519 przez hoborr
Kasiu mi lekarz mówił że do 3 roku zycia powinna skaza przejść! A koło roku można spróbować dać cos mlecznego do zjedzenia i obserwować. Teraz jak karmie piersią to co miesiąc można cos zjeść nabiałowego i obserwować. Jak nic nie wyskoczy to dobry znak. Sory że odpisuję za mamuskę - chyba się ie obrazi i dorzuci swoje 3 grosze:) :P

13 lata 1 miesiąc temu #239528 przez aska27
Martuśoj,zazdroszczę takiego męża :blink: zawsze to ja z Mikołajem wstaję ,a mąż śpi sobie do 8 :angry:
śliczna ta czapka :) widać,ze cieplutka :)

Hoborr a ile waży Twoja Ada?? :unsure:

13 lata 1 miesiąc temu #239543 przez martus0707
kaska191919 napisał:

Agaja po porodzie zwijałam ręcznik w wałek i kładłam małą na boczku a recznik za pleckami, i pod materaz włożyłam poduzkę żeby było wyżej, ale to tak z dwa miesiące jak mała spałą w łóżeczku, a teraz śpi z nami i już tak jak chce, a jak cczasem kładę w łóżeczku to też bez niczego już, tylko na małej poduszce.
AsiaMikołaj piękny :) i czapka super. A po Tobie też nie widac żebyś zajadała się słodyczami :silly:
Masuskaoo to lipa że mały ma skazę, ona zanika z czasem czy jak???
Martuśjak tam poród w Suwałkach?

Powiem tak: atmosfera podczas porodu - istna rewelacja, taka świetna zmiana mi się trafiła że szok, faktem jest że najpierw zadzwoniłam do mojej położnej że juz jestem na porodówce i myślę że to ona była sprawczynią tej cudownej atmosfery. A jesli chodzi o sam poród to powiedzialam sobie że swiadomie nie zajde w kolejna ciażę, to będzie wpadka :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #239552 przez martus0707
Może nie doczytałam ale czy wprowadzacie już jakieś posiłki inne niż mleko dla swoich dzieciaczków? Chodzi mi o te deserki itp.

I jeszcze jedna sprawa, może niezbyt przyjemna ale czy kupki Waszych dzieci dalej mają taki zapach jak na początku? Bo jak przebieram mojego Igora to najchętniej ze spinaczem na nosie :dry: myślę że to od tej kaszki ale nie wiem...

13 lata 1 miesiąc temu #239593 przez paulinka
Witam kobietki :lol:

Dziewczynki nie mam czasu was doczytac,widzialam tylko szybko foteczki

Asiu twoj Mikolajek jest cudny!!!!!!!! I te oczetka piekne achhhhh szkoda ,ze nie jestem mlodsz heheh ale zamawiam go dla corci jesli w kocu bedzie i jesli bedzie to dziewczynka hihi :silly:

Skarby musze uciekac,papapap

A no nie dostaje@ to juz nie dlugo 40 dni od ostatniej,ale nie wiem czy sie martwic czy nie,testu nie robie bo mam stracha,poczekam jeszcze troche :woohoo:

13 lata 1 miesiąc temu #239647 przez masuska
Martuś zaraz spróbuje dodać, ale synka masz cudownego, ślicznie wyglądał na chrzcie:)

NAtimp1, Hoborrku
Moja walka z jedzeniem, dałam mu samego mleka Bebilon to wdoił przez sen 60 ml. Jak się przebudził zrobiłam mu znów i zjadł 40ml, ale z kaszką (bo akurat mam w domu bananową) nie chce jeść, więc poczekam niech zgłodnieje to dostanie znów, ale nie wiem czy może nie dodać Bebiko, pediatra tak mówiła, żeby pomieszać to przez parę dni i się powinien przekonać... No zobaczymy.

Kaśka skaza powinna zniknąć (zmiany na skórze) w ciągu 2-3 tygodni, a po 3 miesiącach mogę mu zacząć wprowadzać powoli produkty z białkiem mleka krowiego. I tak, skaza białkowa z reguły przechodzi. Hoborrku dorzuciłam:) I oczywiście sie nie gniewam:)

Aga a ja Piotra układam na boczek i niczym nie obkładam, śpi jeszcze na klinie takim jak Różyczka pisała, ale może wyciągnę... Pomyślimy.

Co do tych "słówek" dzieci to moj jak zacvzyna płakać (jak widzi kogoś obcego) to robi buźkę w podkówkę i mówi buuuuuuu, a jak zły to "bije"

Martuś Piotrek wcina marchewkę:) A i kupa, też owszem cołkiem inna niż na początku. Tak jak mi kiedyś Rika i Ania chciała przetłumaczyć, że kupki noworodka są śliczne i pachną, to ja już wiem co miały na myśli:P

13 lata 1 miesiąc temu #239668 przez Oposek
Ewitkun wierzę Ci Kochana na słowo:) Kupię w takim razie Filipowi ten gryzak, żałuję, że nie zrobiłam tego od razu, jak podałaś linka, bo teraz już nie ma go w merlinie. Ale znalazłam gdzie indziej:)
Tak, to ten krokodyl:) Wiesz, ja szukałam na różnych forach opinii dziewczyn, co kupić dziecku, które ma prawie pół roku i m.in. tam on był jako interesujący. Ten, którego Ty znalazłaś też fajny! Ale ja zamierzam kupić takie miękkie klocki z biedronki, bo też ładne, a mamy coś takiego:
allegro.pl/lamaze-muzyczna-miarka-z-pozytywka-i1887753543.html super jest, też polecam i cena w porządku. Ja chciałam taki kombinezon kupić Filipowi na jesień:) W końcu zrobiło się zimno i kupiliśmy w realu, żeby nie czekać na przesyłkę, ale ten z Kubusiem super jest:)

Masuska Big Bang opowiada o 4 młodych naukowcach, którzy się przyjaźnią. Bardzo zabawny, polecam. Pierwsze kilka odcinków takie sobie, ale potem się wciagnęłam na maxa :lol: Rewelacyjny jest!

Dorotas i jak tam dziś Córa? Trochę lepiej się czuje?

Aśka ta czapka bajerancka:) mnie się jeszcze podoba od tego samego sprzedawcy żyrafą:) Zdjęcia cudne:)

Ania W fajnie z tym pokazem:) Ty to jesteś szalona, Kobieto:)

Różyczka najważniejsze, że Córa Szwagierki zadowolona:)

Basba urodzić się z 4 zębami??? nieźle. Fajne zdjęcia muszą być :side:

Aga ja od urodzenia niczym synka nie obkładam. Na początku, jak ulewał miałam poduszkę pod materacem, teraz już nie. Zawsze spał i śpi na plecach.

13 lata 1 miesiąc temu #239672 przez masuska
Aaaaa Oposku juz wiem, na tv4 leciało tylko jako "teoria wielkiego podrywu" czy jakoś tak, świetne:)

Uroczyście oświadczam, że kupiłam wreszcie sobie "na urodziny" do kuchni:P 2 blachy do muffin i 100 szt. papilotek:P

13 lata 1 miesiąc temu #239690 przez hoborr
aska27 napisał:

Martuśoj,zazdroszczę takiego męża :blink: zawsze to ja z Mikołajem wstaję ,a mąż śpi sobie do 8 :angry:
śliczna ta czapka :) widać,ze cieplutka :)

Hoborr a ile waży Twoja Ada?? :unsure:

6kg

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239697 przez różyczka
No własnie to z tymi 4 zebami, ze sie urodził to też mnie zaszokowało hehe :laugh:

Natimp ona od urodzenia ulewała i ulewa, ten typ tak ma chyba :dry:

no to dajesz z tymi muffinami Masusko teraz :lol:

ja własnie chwyciłam opakowanie otrebow a tam...z tyłu....czaił sie kolejny przepis na muffinki :silly: nawet nieźle brzmi i oczywiscie ślinianki znowu zaczeły swoją zdwojoną prace :P
czyli u Pita to jednak skaza :dry:
słuchajcie dziewczyny chyba zawsze to mija bo ja osobiscie nie znam nikogo dorosłego co by miał ten rodzaj uczulenia :unsure:

hej martus :) ale dawno cie nie było :)
ostatnio wiele dziewczyn sie stęskniło za forum widac :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #239705 przez hoborr
Mamuska twoja wersja ze skaza jest o wiele bardziej optymistyczna..
Gratki z udanych zakupów!

13 lata 1 miesiąc temu #239707 przez hoborr
Kurcze chyba i ja kupie te blaszki na te całe mufinki - nigdy ich nie jadłam. Ale piec nei będę! :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #239709 przez różyczka
hoborr napisał:

Kurcze chyba i ja kupie te blaszki na te całe mufinki - nigdy ich nie jadłam. Ale piec nei będę! :silly:

a dlaczego by nie?? przeciez muffiny proste sa jak.....podanie reki :blink: mieszasz składniki łychą w misce, pieczesz 15 min a potem prosto do ...buzi :side:

bedziesz już w swojej kuchni to bedzie inaczej :blink:
upieczesz, zaprosisz mnie i Masuske i zobaczymy co Ci tam wyszło :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka