BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #239010 przez masuska
Lucy, jest internet:) A ja jakoś nie mam problemu z odkrytymi uszkami. Najlepsze są czapki uszatki, w takiej to w ogóle ma zasłonięte.

Aśka przeczytałam ten artykuł i komentować nie będę, ale jak w połowie 8mego miesiąca... o masakra! Kiedyś jeszcze myślałam że aborcja w niektórych przypadkach może być, ale teraz, od kiedy mam takiego szkrabka to jestem całkowicie przeciwna! Jak taki mały człowiek może odpowiadać za błędy rodziców!!! K#$%^

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #239011 przez dorotas29
Różyczko-tak z ciekawości :) - co w końcu kupiłaś dla tej dziewczynki,co miałaś do niej jechać?

13 lata 1 miesiąc temu #239014 przez aska27

13 lata 1 miesiąc temu #239024 przez ewitkun
my mamy taką czapkę i super się sprawdza wiązanie, niczego nie uciska bo jest szerokie i uszy nie wychodzą gdy łobuz kręci głową :)

a tu ssak :D odgryzający tacie nos

13 lata 1 miesiąc temu #239031 przez aska27
Ewka śliczna czapeczka, śliczne zdjęcia :) no i fryz Antoś z tatusiem mają podobny :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #239034 przez ewitkun
aśka no tak :) dwa moje słodkie czuby mają czuby :D :P

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239039 przez basba
Witam wieczorkiem...
Widzę że poruszyłyście temat nosideł... my też mamy baby bjorn i przy Antosiu byłam mega zadowolona! Kupiłam go gdy miał chyba 5 miesięcy i uwielbiał w nim "siedzieć" na zakupach. Zresztą Antek uwielbiał byc noszony :P więc w tym nosidle razem sprzątaliśmy, gotowaliśmy, robiliśmy zakupy itp... Aha i mam do tego nosidła z tej samej firmy taki śpiworek zpolarku na zimę.

jejku Ewitkun ale słodziak z tego Antosia :) A zdjecie pożeracza nosa taty boskie!!!

13 lata 1 miesiąc temu #239079 przez kaska191919
Iwaneknieźle Hania się zajada w szpitalu, wytrzymajcie jeszcze w tym szpitalu. Oby wyleczyli malutka.
Różyczkoja w gondoli mam regulowane oparcie wiec nie zmieniam na razie na spacerówkę, a nosidełko kupiłam za 35 zł , kobieta użyła dwa razy jest firmy EUROTECH nosi się fajnie ale tak jak Lucy pisała po dłuższym noszeniu bolą plecy, ja kupiłam z myślą ze wyskoczę do sklepu z małą bo z wózkiem za ciężko złazić ale nie byłam jeszcze bo jakoś za zimno :P
Masuskaheh fajne stópki :)
Rikamama nacieszy się jeszcze wnuczkami :)
Asiufotelik widać solidny, a z ty dopłacanie dziwne, skoro się oni pomylili to powinna być ich strata :angry:
Mikołaj taki przstojniak :lol:
Ja też lubię czapki wiązane bo jakoś jestem pewneijsza że uszka są zakryte.
Ewitkunczapka super ,i niuniek jaki słodki.
Basbaużywasz tego nosidełka w zimę?? ja jakoś boję się czy małej tam za zimno nie będzie , ale jak bym poszła z buta do sklepu??

13 lata 1 miesiąc temu #239082 przez kaska191919
Basbasuper wyglądasz kobieto!!!

13 lata 1 miesiąc temu #239123 przez aga1040
hoborr napisał:

Zawsze rano po przebudzeniu boli mnie gardło. I Ada tez rano pokaszluje. To chyba od suchego powietrza! Jak zmienić klimat w pokoju?? :blush:

Hoborrku są nawilżacze powietrza w które wlewa się wodę i zawiesza na grzejniku
allegro.pl/nawilzacz-na-kaloryfer-zloto-...uki-i1937015438.html

Oposek cieszę się że mogłam posunąć przepis na schabika.

takajedna zdróweczka życzę Bartusiowi, dorotas29 Julici również i Iwanek również dużo zdróweczka dla Hani.

masuska fajne zdjęcie.

Ja też wole czapeczki wiązane. Wtedy uszka nie wychodzą. I tak jak dorotas niewiązane zakładam tylko po kąpieli.

ewitkun i basba super foty.

Lece spać dziewuszki. Dobrej nocki.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239163 przez aniaw
Dobry wieczór :)
Ale miałam zabiegany dziś dzień: najpierw kawałek dyżuru, później szybko z Małym do lekarza, później szybko na trening i później szybki powrót żeby Małemu podać leki :P
Ledwo zyję a jeszcze na treningu zgłosiłam się do pokazu różnych sztuk walki na ostatnich zajęciach - będzie jakaś ogólna impreza zakończeniowa z burmistrzem i takimi tam i będą pokazy i mam nadzieję, że się nie zbłaźnię :laugh:
Czekają mnie dodatkowe treningi do układu przygotowanego na pokaz :P

A u Dominiczka obyło się na razie bez antybiotyku tylko leki przeciwzapalne i krople do uszu (jednak uszy go bola na maxa :( ) i zobaczymy 2-3 dni. Jak nie pomoże to antybiotyk :angry:

Więc trzymac mi tu kciuki za mojego szkraba :P

A teraz Was trochę poczytam, bo udało się Małego uśpić, ale wrzask był przy zapuszczaniu kropel masakryczny ;) Mój bidulek :(

13 lata 1 miesiąc temu #239172 przez aniaw
Ja jeszcze tak na szybko bo już zasypiam:
Masuska trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza :)
Super kopytka :)

Różyczko przespanej nocki życzę :kiss:
Ja chyba też w końcu na roczek ochrzczę Małego, bo ciągle nie doszliśmy do porozumienia z moim M ;)

Oposku to juz moja 3cia kolposkopia będzie i mnie bolało strasznie szczególnie to pryskanie barwnikiem, szczypało, że myślałam, że tą lekarke ugryzę :P
A ta jeszcze do mnie z tekstem, żebym obejrzała sobie wszystko na monitorze a ja do niej, żeby była łaskawa wyjąć już ten rozwieracz bo mnie to nie interesuje :P
A ja niestety też 8 z przodu wagi ;)
Fajnie,że u lekarzy ok :)
A śpiworek do wózka na zime mam po Szymonku ale ja w ogóle go nie używałam ;)

Hoborr najlepiej kupić nawilżacz na zmiane klimatu :silly:

Iwanek trzymaj się tam w szpitalu :kiss:

Basba ale Ty laseczka :)

Asiu Mikołajek superowy i czapka czaderska :)

Ewa ale słodziaki masz w domu :)

Lucy mój M mnie namawia, żeby wyjechać do niego i tam zamieszkać ale ja bym tam właśnie strasznie samotna się czuła ;)

Takajedna ja bym pomolestowała tą lekarke przez telefon jeszcze a jak kupki się nadal nie poprawiałyby to wtedy wizyta ;)

natimp ja tez co i raz kupuje na gumtree i fanie że można swoje ogłoszenia za darmo umieszczać :)

aga Twój przepis też mam zapisany i na pewno go wykorzystam :)

Kaska ja chyba nigdy nie miałm zapalenia ucha tylko znam z opowieści jaki to ból ;)

Uciekam do wyrka, dobrej nocki :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #239179 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Ania- kciuki są trzymane za zdrówko Twojego malca!

Ja już od ponad godziny na nogach-pobudka 5:30 :dry:
Miłego dnia Kobitki!!!

13 lata 1 miesiąc temu #239186 przez różyczka
elo elo :)

kolejna masakryczna noc za mna, pobudka od 19.30 co równiutkie 2h :(
ile to jeszcze moze potrwac :S :unsure:

czytałam wszystko tylko okna nowego nie otworzyłam sobie i już wszystkiego nie pamiętam ale:
Masusko świetne giry :lol:
Ewitkun fajne te Twoje chlopaki :)
Aska znowu to napisze ale Mikołaj wygląda jak conajmniej pólrocny chłopak! :laugh:

Dorotas w koncu podpytaliśmy moja szwagierke i dostała ksieżniczke Disneya - syrenke Ariele, zestaw do wyciskania disneyowych pierścieni i "chińczyka" hello kitty :laugh: żebyśmy mogli pograc wspólnie no i księzniczka było widać - sprawiła jej mega radoche, ona ma takie dłuuugie włosy czerwone i szczotke do czesania wiec były rózne fryzury od razu :blink:

dzieki dziewczyny za info o nosidłach :)
Kaska ja na spacery w zimie bym nie brała do nosidła bo za zimno chyba by było dziecku bez koca żadnego ale ja często śmigam autem po mieście i wysiadam tylko na chwile coś załatwić i wtedy to ma sens, bo nie zdazy zmarznać Mała gdy z ciepłego auta do budynku jakiegoś musze wejsc - Urzędu, poczty, sklepu itd. A nosidło szybciej mi bedzie załozyc niz wyciągac wózek a i tak nie wszedzie wjade niestety :dry:

Oposku no ja chciałam to Mai Tai, nawet tu pisałm kiedyś, ale je też trzeba zawiazac więc postanowiłam jednak takie zwykłe kupic sobie. Chusta u nas sie sprawdziła jak było ciepło i w domu, Bianka bardzo lubi w niej chodzić ale teraz w tych kurtkach i ona w kombinezonie to już nie bede cudować z wiazaniem, potrzebuje coś co n aszybko załoze wysiadajć w mieście na ciasnym często parkingu i wsadzam chwila moment Młodą i smigam.
Te Tuli sa boskie!!! :) ale ta cena :( :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #239189 przez różyczka
Ania no Ty to jestes aparatka nie z tej ziemi! :laugh: pokazy sztuk walki :unsure: :lol: jestem w szoku i podziwiam :)

Basba no pieknie wygladacie! :) A czy to nosidło jest usztywniane?

Aga czy to Ty pytałas o NK?

Masuska tak sie nie chwal, ze 26 bo jeszcze tylko chwile :silly: :laugh:
a tak serio to Ty młoda doopa jestes :lol:
no i dziękówka za pocieszenie :kiss:
ale po 40-stce to bym sie chyba już nie zdecydowała na dziecko :dry: za duze ryzyko zespołu Downa, róznych wad no i tego,ze nie zdażyłabym wychowac :( ja wiem, ze kobiety rodza i to czesto zdrowe dzieci i wszystko jest ok ale dla mnie to już zbyt ryzykowne takze jesli do 40 sie nie wyrobie z 3 dzieckiem to pasuje :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka