BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #238585 przez olka1730
Witam,Ja tak na szybko co ogarnełam w temacie Masuska ma problem z MM,Ja swojego zaczełam karmin Nan Pro Ha 1,to z podejrzeniem dla alergikow podkreslam z podejrzeniem i wyleczylam z dziwnych takich krostek na twarzy malego i kolek puszka kosztuje 30zł-400g czyli starczy Tobie na trzy dni wiec wydatek spory,bebilon tanszy za 800g zapłacisz cos kolo 30zł.A i co Tobie podpowiem po tym Nan pro Ha 1 robi zielone kupy nie przeraz sie tak trawi to mleko,bylam z tym u pediatry mowil ze taki urok,a jak smierdza :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #238588 przez iwanek1
Ja na chwile na przepustke ze szpitala.
Hania ma bakterie w kale i dlatego podobno ma tyle gazów i problemy z brzuszkiem,dostaje antybiotyk i ma się poprawic.
Już chciałam do domu wychodzic bo dostaje tam zupki,kiśle i inne kaloryczne rzeczy,a ona nic innego prócz mleczka nie jadła,bałam się ze będzie chora czy coś,ale nie ,tyle nowości a mała ma tylko kupy bardziej dorosłe:)))Wszędzie trąbią,że rozszerzanie diety zaczynac od łyżeczki nowosci,a my od całych butli zaczynamy:)))na gastroskopii jestesmy,to chyba się znają,mam nadzieje.Do piątku mamy tam byc :angry:
Widzę,że stron na trzskałyście,bede miala co czytac :laugh:

Pozdrawiamy z Hanią mamusie i maluszki

13 lata 2 miesiąc temu #238596 przez olka1730
TakaJedna widze ze dalej walczysz,dobrze ze osluchowo wszystko u Bartusia ok.Kurcze a moze zmiana MM cos by dala na to ulewanie,albo troszke tej kaszi dla zageszczenia.Powiem Tobie ze moj tez teraz ulewac zaczol niby nie duzo ale zawsze mu cos tam wyleci :( tez zastanawialam sie czy kaszki nie dosypac...

Moj ma taki katar ze masakra,kurcze tez ciagle podziebiony :angry: smaruje klatke Mustela bebe łagodniejsza w zapachu niz Pulmex a tez dobra to taka masc rozgrzewajaca,i odsysam Frida nochala jak maly tego nie lubi :ohmy: normalnie walka

Rika dobrze ze juz masz po :) i aniołka przy sobie,a diabełka daleko.Zdjecia wspaniała pamiatka,a siostrzyczki jak blizniaczki :)

My mamy chrzciny w sobote,zaluje teraz ze tak pozno sie zdecydowalam w kosciele juz zimno wieczorem a maly taki podziebiony :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #238601 przez olka1730
TakaJedna teraz tak mysle a sprawdz buziaka małemu czy plesniawek nie ma po antybiotyku w buziaku...niby banalna sprawa ale moze....

13 lata 2 miesiąc temu #238611 przez olka1730
Iwanek spokojnie w szpitalu wiedza co robia,w sumie pierwsze wprowadzanie produktow masz juz za soba ;) zycze zdrowka malutkiej i zobaczysz ze teraz bedzie juz wszystko ok :) lepiej posiedziec te 3 dni dluzej i miec spokojna glowe,opieka fachowa pod reka a ty tyle sie przemeczysz ;)

13 lata 1 miesiąc temu #238637 przez ewitkun
Oposku nie miałam pojęcia, że to dziecko chodzi już 3 miesiące na basen, widać, że takie większe. nasi chłopcy też będą wymiatać za 3 miesiące :D

co do nawilżania powietrza polecam nawilżacze odkąd mamy jest różnica, nie budzę się z z suchym gardłem o małym już nie wspomnę

co do śpiworków mam upatrzone sanki właśnie ze śpiworkiem więc wykorzystam go do spacerówki ale dopiero gdy Antek będzie siedział

chociaż dziś tak myślałam, że ubierając go i na to kombinezon zimowy to jeszcze jak wsadzę w śpiworek, który zazwyczaj jest wełniany mam gwarantowane ugotowane dziecko w środku....

13 lata 1 miesiąc temu #238646 przez Oposek
Ewitkun ja się pytałam o tą dzidzię instruktora, bo Jego zachowanie się znacznie różniło od zachowania innych dzieci i myślałam, że może ma jakieś wrodzone predyspozycje do pływania :lol:
Myślisz, że będzie za ciepło w tym śpiworku? to może ja przesadzam? bo tak dziś myślałam, że Filip tylko leży w tym wózku, więc nie ma jak się rozgrzać ruchem i jak teraz zakładam zimowy kombinezon i kocyk to co ja założę jak będzie - 10 stopni?
trudne to wszystko;)

Iwanek dobrze, że Hania czuje się lepiej i wyjaśniło się wszystko:) Wiem, że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, ale już niedługo! Buziaki dla Malutkiej, a Ty się trzymaj dzielnie!

13 lata 1 miesiąc temu #238662 przez różyczka
Oposku mysle, ze to naprawde niezly pomysł połaczayc ten chrzest z roczkiem :) chyba bedziemy tu jako ostatnie dodawac fotki ale co tam :blink: :) moja starsza córa miała 2 lata jak szła do chrztu :)
a tel. daje ale nie rodzicom w szkole tylko ja pracuje jeszcze jako społeczny kurator sadowy dla dorosłych i tym moim dozorowanym daje a że 5 z moich podopicznych przebywa za granica to ich rodziny np. maja mój nr w razie czego :) ale nie naduzywaja raczej, po porodzie jak nie mogłam do nich chodzic to mieli obowiazek mi sie meldowac tel. czy wszystko u nich ok :)

Iwanku fajnie, ze sie odezwałas, buziaki i moc zdrówka dla Hani :kiss: :kiss: :kiss: niezła dietka :silly:

a gdzie Aska? pewnie lans w nowej kurtce po ogrodzie tesciów :blink: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #238667 przez takajedna
Sprawdzę te pleśniawki

Mały wstał, zjadł (nie ulał nic) i poszedł znowu spać.... o tyle lepiej, że kupy teraz nie było :) ale cały czas spi, a nawet jak nie śpi to ziewa i nie bawi się jak zwykle tylko by spać chciał.... Mierzyłam mu gorączkę i ma 37,4 w tyłku, to się odejmowało pół stopnia czy dodawało? Ten mój termometr do bani...

Ale jakby miał gorączkę lub stan podgorączkowy to cały byłby chyba rozpalony, a on policzka ma chłodne, czy się mylę?

No i nie wiem czy dobrze widzę, ale coś często przechyla mi głowę na lewą stronę, może tez go ucho boli...

Iwanek całe szczęście, że już wiadomo o co chodzi, już będzie tylko lepiej :)

13 lata 1 miesiąc temu #238681 przez różyczka
Oposek napisał:

Ewitkun ja się pytałam o tą dzidzię instruktora, bo Jego zachowanie się znacznie różniło od zachowania innych dzieci i myślałam, że może ma jakieś wrodzone predyspozycje do pływania :lol:
Myślisz, że będzie za ciepło w tym śpiworku? to może ja przesadzam? bo tak dziś myślałam, że Filip tylko leży w tym wózku, więc nie ma jak się rozgrzać ruchem i jak teraz zakładam zimowy kombinezon i kocyk to co ja założę jak będzie - 10 stopni?
trudne to wszystko;)

Iwanek dobrze, że Hania czuje się lepiej i wyjaśniło się wszystko:) Wiem, że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, ale już niedługo! Buziaki dla Malutkiej, a Ty się trzymaj dzielnie!

podobno nie mozna z maluszkami wychodzic na mróz -10 stopni

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #238682 przez ewitkun
Oposku jak będzie -10 to już nie powinno się wychodzić na zewnątrz z takimi maluchami. nie wiem co z tym śpiworkiem, może doświadczone mamy pomogą :)ja zakładam jeszcze kombinezon jesienny a pod to body z długim rękawem i półśpiochy i dresik na to

a tak sobie myślę ile Wy kobiety macie lat?

13 lata 1 miesiąc temu #238687 przez ewitkun
różyczko miałyśmy te same myśli ihihihihi

13 lata 1 miesiąc temu #238692 przez różyczka
wiecie co ja dziś siedziałam w ogrodzie, Młoda spała w wózku a ja czytałam ksiazke, byłam ciepło ubrana ale mimo to zmarzłam i tak sobie pomyslałam wtedy o tych naszych maluchach jak one tak bez ruchu leza w wozku :dry:

Takajedna boże święty co Ty przechodzisz ostatnio z tym Twoim Bartusiem, no współczuje Ci bardzo i mama nadzieje,ze on dojdzie w koncu do siebie, w temacie kup jetsem zielona, w ogóle jesli chodzi o choroby to tak srednio sie orientuje bo Młoda jeszcze nie miała ani katarku ani goraczki nawet (tfu tfu odpukac) więc nic nie pomoge ale trzymam kciuki z Bianką zeby mu sie jak najszybciej poprawiło zdrówko :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #238695 przez różyczka
ewitkun napisał:

różyczko miałyśmy te same myśli ihihihihi

hahahh :laugh: no widzisz :)

ja mam jeszcze tylko 68 do setki a Ty Ewo? :)

13 lata 1 miesiąc temu #238700 przez Oposek
Różyczka, EwitkunDziewczyny, a to do jakiej temperatury można wychodzić?
Bo mnie pediatra mówił, że właśnie do -10 stropni się wychodzi na max 15 minut...

Ewitkun ja jestem z 84 roku. A tak mi się jeszcze przypomniało, że w tym Kościele co niedawno był na Twoim zdjęciu to miałam trzy sakramenty, bo to była moja parafia przez 25 lat;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka