BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #238702 przez ewitkun
różyczka napisał:

ja mam jeszcze tylko 68 do setki a Ty Ewo? :)[/quote]

to ja jestem rok młodsza od Ciebie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #238719 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczka, EwitkunDziewczyny, a to do jakiej temperatury można wychodzić?
Bo mnie pediatra mówił, że właśnie do -10 stropni się wychodzi na max 15 minut...

Ewitkun ja jestem z 84 roku. A tak mi się jeszcze przypomniało, że w tym Kościele co niedawno był na Twoim zdjęciu to miałam trzy sakramenty, bo to była moja parafia przez 25 lat;)

wiesz co Oposku chyba masz racje, poczytałam teraz na szybko w necie i rzeczywiscie mozna do tego -10 wyłazić :dry:
no ja na pewno śpiworek zakupie bo w srodku zimy na spacerówke bede zmuszona przeskoczyć, Bianka już wypełnia cała godnole, dłuzej niz do konca roku nie pojeździ w niej, no chyba...ze wytne jej otwory na nogi i beda wystawać :laugh:
martwie si etroche jak to bedzie, mrozy a ona w takim przewiewnym wózku :dry:

tez już nosimy zimowy kombinezon, a pod spód body z dł. na to bluzeczka, półspiochy i skarpetki, na to kocyk i kapa od wózka i czapa z polaru

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #238722 przez różyczka
Lucy a Ty juz sie przerzuciałaś na spacerówke?

dziewczyny polećcie prosze jakies fajne nosidło dla dziecka, takie co na siebie sie zakłada a w to szkraba :) bo nieraz jak mam iles spraw do załatwienia i jeżdże autem po mieście to co chwila nie opłaca mi sie wózka wyciagac z samochodu wiec ją biore na rece i targam ale ona taka cieżka w tym kombinezonie, ze szok :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #238727 przez ewitkun
Oposku mnie lekarka mówiła -10 zaprzestać ale "kierować się rozumkiem bo jeśli Pani będzie zimno to i dziecku"

to mój kościół tylko od roku :(

13 lata 1 miesiąc temu #238735 przez Lucy
Różyczko ja czekam aż mi przywiozą spacerówkę tzn wkład sam i w tedy zobaczę bo nawet nie wiem jak tam się oparcie reguluje...

A nosidełko ja mam z BJORN kupiłam na allegro używkę i jestem zadowolona,choć kręgosłup boli na dłuższą metę

allegro.pl/nosidelko-babybjorn-i1927639211.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #238741 przez Lucy
dokładnie takie mam,chyba to ten sam model

allegro.pl/nosidelko-baby-bjorn-i1932795480.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #238747 przez ewitkun
Lucy a używasz nosidełka? jak wrażenia? bo jakaś strachliwa z nim jestem choć wiem, że to wygoda i mam od koleżanki nic tylko leży i kurzy się :(

13 lata 1 miesiąc temu #238749 przez natimp1
Iwanek teraz już tylko z górki będzie zobaczysz..

ewitkun ja mam 29, ale po dzisiejszej nocce czuje się na 59

różyczko u nas ten sam problem z wózkiem, dlatego włoże śpiworek zamiast wkładu gondoli. Teraz Jasiek ma tylko body z długim , rajtki i na to kombinezon. Przykrywam g kocykiem lekkim i tym czymś od wózka, a cieplutki jest aż miło

masuska- mojej koleżanki córka jest uczulona wyłącznie na marchewkę :)

a Jasinek dziś po 2 godzinnym spaniu w łóżeczku w wózku znów padł:) a pisałam dzis ze więcej niż godzinę prześpi

dziewczyny smarujecie maluchy kremami na wiatr itp, ja młodego smaruje hippa, i normalnie tak po nim cudnie pachnie ze wymiękam normalnie ciągle go wącham i "gryzę" w polajdy

13 lata 1 miesiąc temu #238755 przez ewitkun
natimp ja zawsze rano i wieczorem smaruję i obowiązkowo na dworek i też jestem taka zboczona i molestuję swojego mężczyznę buziakami cmokaniem w jego buźkę bo jest taka mniamuśna :) teściowa później opowiada rodzinie jaką czuła mamą jestem hihihhihi

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #238768 przez masuska
Hoborr ale żeś wytrzasnęła filmiki:)

Różyczko, e tam stara, wcale nie stara, ostatnio się dowiedziałam że koleżanka mojej teściowej jest pierwszy raz w ciąży w wieku 45 lat, co powiesz na takie macieżństwo? Ty to młódka jesteś:) I nie słodzę, bo tak na prawdę myślę:)

Lucy mieliśmy mały dochód w zeszłym roku i stąd przywileje:)

Z tymi mlekami to jak nie urok to sr...ka:P Zobaczymy co na to nasza Pani pediatra, a może wystarczy tylko jakieś mleko HA, ale bez recepty to nie wyrobię finansowo.

A mleka na recepte są takie:
Bebilon PEPTI 1 450 g 22.23 zł
Bebilon PEPTI 2 450 g 22.23 zł
Bebilon sojowy 2 400 g 14.52 zł
Humana SL 650 g 23.33 zł
Isomil 2 400 g 15.04 zł
Isomil 400 g 13.29 zł
Isomil 900 g 28.16 zł
Nutramigen 1 425 g 26.20 zł
Nutramigen 2 425 g 26.20 zł
Nutramigen 425 g 26.20 zł
Peptisorb 500 ml (but.) 17.24 zł
Peptisorb 1 litr (worek) 32.43 zł
Peptisorb 4 szt.a 125g(kart.) 58.75 zł
ProSobee 1 400 g 15.33 zł
ProSobee 2 400 g 16.38 zł

Jeśli jest "P" - przewlekłe na recepcie to 50% taniej.

Oposku jaka Ty wyyysooooka jesteś:) Pewnie z wagą po przeliczeniu na BMI wyglądamy tak samo, więc laski jesteśmy pierwsza klasa:) I jest za co złapac:)
Śpiworej mam wełniany, dostaliśmy chyba jak jeszcze w ciąży byłam:) Super że wyniki ok, a my idziemy za tydzień na biodra no i ja jeszcze do dentysty:P Już mnie boli.

Takajedna, kupy zmieniają się od jedzenia, może Ci kilka razy wyskoczyć z np. zieloną i przejdzie, ale jeśli taki stan się utrzymuje to trzeba się kontaktować z lekarzem. Co do śluzu to jest on w każdej kupce, jeśli jednak jest go dużo i stan utrzymuje się 3 dni lub więcej to należy zgłaszać, bo jeśli jelita produkują go więceje to znaczy że się przed czymś bronią. Przerabiałam to po soku marchewkowym, dałam 2 dni pod rząd i nie przerobił Piotrek tego. Od razu panika i telefon do lekarza, a śluzu było baaardzo dużo, porównywalnie jak przy czopie śluzowym, przed porodem, ale tylko raz i koniec.

Green Takim maluszkom można dawać:
OWOCE: jabłka, porzeczki, jagody, maliny, jeżyny, winogrona, owoce dzikiej róży, brzoskwinie
WARZYWA: marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, seler (ale może uczulać), por
i ryż, kaszki i kleiki ryżowe oraz kukurydziane.

Ja sama z tego wszystkiego podaję tylko marchew, następne dam jabłka, dynię i ziemniaki, reszty się boję (albo nie mam dostępu), dziwią mnie jagody, porzeczki winogrona, sama bym nie dała.

Nati, a mnie na dach jeszcze zabraknie:P
Prosze oto instrukcja do nawilżacza:)
climatic-home.com/_var/files/28-INSTRUKC...UGI_CLIMATIC_660.pdf

CO tego podejrzenia skazy, to ja nabiału jadłam mało, np plaster sera, albo trochę mleka do kawy i to wszystko na cały dzień, także może i te moje widzimisię słuszne.

Olka, Bebiko HA 1 350g kosztuje 19 zł, więc jak coś to myślę o takim:) A kupt to u Piotra śmierdza od kiedy dostaje MM, a z marchewką to jak pięknie pachną:)

Buziaczki dla Hani Iwanku:) niech szybko zdrowieje i wracajcie!

Ło matko i córko Różyczka jeszcze kuratorem! Siok:)

Takajedna odejmuje się pół stopnia:)

Ewitkun
ja mam jeszcze 26 lat:) hehe:)

A ubieram Piterka w ciepły jesienno-zimowy kombinezon i półspiochy i body na krótki rękaw, a na to kuszulka na długi rękaw (tak byłam dziś u koleżanki, przez płot). Wiecie jest w ciąży w 15 tygodniu:) Fajnie nie:) Tak sobie myślałam co jej poradzić, ale zapomniałam, jedyny genialny pomysł to dla mnie tantum rosa w butelce z dzióbkiem:)

Oposku a mnie pediatra mówiła że do -5 to codziennie wychodzić do godziny, a później nie wiem.

A u mnie nosidło lezy i kurz łapie.

Natimp1 nie wiedziałam że można na marchewkę, ostro. No ale Piter to miał wcześniej więc wykluczam, chyba że się nasiliło...

A ja smaruję cały czas Oliatum Soft bezzapachowy krem, a mam w razie czego Bambino i też mi cudnie pachnie:)

13 lata 1 miesiąc temu #238812 przez masuska
Kiedyś któraś pisała że się wciągnęła w jakieś brazylijskie seriale. To ja dodam że jak kiedyś nie cierpiałam tak teraz oglądam każdy odcinek "Ostrego dyżuru":P

13 lata 1 miesiąc temu #238829 przez masuska
ale mi sie nudzi, dobrze ze Mąż przyjechał:P

Kopytka:P

13 lata 1 miesiąc temu #238850 przez ewitkun
masuska ale fajne stopale :D

13 lata 1 miesiąc temu #238854 przez Rika
Ale się z siostrami uśmiałyśmy z tych filmików :D

Mojej mamy nie ma niestety w domu bo wyjechała :( także dziewczynkami się nie nacieszyła ale na wiosnę dłużej z nimi posiedzi.
Czemu jak ja przyjeżdżam to nie ma wszystkich w domu. W wakacje jak byłam to siostra była nad morzem a teraz siostra jest a mama wyjechała :unsure:

Dzisiaj na zakupach spotkałam moją byłą wychowawczynię i nauczycielkę geografii :)) ale się zdziwiła "a to Twoje? obydwie?" :) heh ta baba się w ogóle nie starzeje, ciągle wygląda tak samo tylko fryzura jej się zmienia :) Powiedziałam to mojej siostrze a ona na to "no jak dzieci nie ma to nie ma przez kogo osiwieć" :D

13 lata 1 miesiąc temu #238899 przez natimp1
Masuska ale te mleka to chyba bez recepty ceny bo ja za nutramigen 13,10 płace czyli połowę i chyba go zużyje niestety,
dzięki za instrukcje jesteś cudna- a mąż szukał i nie znalazł cienias:)

Rika to my chyba przy 30-tce osiwiejemy

Ewitkun - całować teraz trzeba jak najwięcej , tak na zapas jak będą starsi to oleją mamuśki- maksi jak go chce calować to mówi ,,, przestań nie możesz mnie kochać bez całowania:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka