BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #239256 przez różyczka
Aska no przeciez widziałas mój wiek na NK :)
a i bardzo fajny ten fotelik, zapisałm sobie linka i też chyba taki kupie, a Ty już wiozłas w nim MIkołaja?

ewa no ale jesli moja chłepcze co 2h tak,ze widac, ze jest głodna a nie chodzi tylko o picie to jak jej nie dać :unsure:
wczesniej miała taką długą 1 z drzemek w ciągu dnia i spała 4-5 godz. bez jedzonka a potem dalej jadla co 2h, teraz juz nie pozwalam jej spac tak długo - max 2h ale jak odmówić posiłków to nie wiem :dry: bałabym sie, zę zacznei za mało przybierać na wadze, bo po tych długich drzemkach wcale wbrew pozorom nie zjadała wiecej, nie jadła dłuzej...

no ja domyslam się,ze Twoja lekarka tak mówi, bo prawie wszystko co napisałas wtedy po jej wizycie to jakby słowa wyjete z ksiazki Tracy Hogg :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239257 przez basba
Znalazłam aukcję... coprawda 9 dni na licytację ale póki co jest 1 zł ;)
allegro.pl/nosidelko-babybjorn-granatowe-bcm-i1930178326.html

Tu masz jeszcze tylko 3 dni i cenapóki co 25zł (niecałe)
allegro.pl/nosidelko-babybjorn-granatowe-bcm-i1930178326.html

A tu jeden dzień;)
allegro.pl/nosidelko-babybjorn-baby-bjorn-i1929393525.html

A tu licytacja kompletu ze śpiworkiem
allegro.pl/nosidelko-spiworek-babybjorn-...zja-i1936863282.html

A te śpiworki faktycznie duuuużo droższe... nie wiem czemu wydawało mi się ze 45 zł.... :huh:

13 lata 1 miesiąc temu #239259 przez aska27
ewitkun napisał:

basba, różyczko ale tak jest dzieci w naszym wieku powinny jeść co 4h, generalnie 6 posiłków i do tego trzeba zmierzać ze zmianą przyzwyczajeń dzieci bo to już mali terroryści są. moja lekarka też mówi o 5 karmieniach w ciągu dnia. logiczne żeby dziecku podać pierś gdy jest niespokojne bo może mieć potrzebę bycia blisko piersi czy chce najzwyklej się napić

Ewka tylko,ze każde dziecko jest inne..i w swoim tempie rozwija się i zmienia,uwżam,ze nic na siłę..stopniowo, pomalutku owszem,ale nie mozna przecież z dnia na dizeń ograniczyć jedzenie bo tak w teori jest czy w książce ktos napisał! Wg mnie mama wie chyba najlpeiej co i jak/ nie myślę o żandych skrajnościach/ Mój Mikołaj pije tylko 90ml mleczka,czasami nawet mniej,ale co 2,5h-3h... próbowałam dać mu 120ml,ale nie wypije..no to na siłę wciskać nie będę, no i co za tym idzie woła cześciej. Już niedługo nasze dzieci będą jadły też inne pokarmy,moze to będzie dobry czas na zminę.

13 lata 1 miesiąc temu #239261 przez aska27
Różyczko fotelik jest w drodze..jeszcze nie mamy go ;)
a Twojego wieku na NK nie widać :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #239263 przez masuska
Dzięki dziewczyny za kopytka:) moja stópka to tylko 39 rozm.:)

Różyczko nawet na mlekach mm jest że dziecko powinno jeść 4 mleka i raz inny, czyli 5 posiłków.

Fajne czapy dziewczyny, ale ja do wiązanych się nie przekonam:P A dobrze nam w naciąganych, nie przekręcają się za bardzo i nie odsłaniają uszu, także omijam jeden nerw malucha przy zakładaniu:)

Dzięki Aśka za opinię z blachą.

A tak w kwesti alergii to wczoraj wzięłam gazetę i czytam, akurat o alergii i jest jak wół, nietypowe alergeny: kleik ryżowy, marchewka, ziemniaki, jabłko, brokuły, mięso z indyka i królika. Siok!

A chciała powiedzieć że synek spał od 21:40 do 4:40 - jedzonko, kolejna to już o 8:20... Matko odeśpię chyba te wszystkie nieprzespane noce.

13 lata 1 miesiąc temu #239264 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko fotelik jest w drodze..jeszcze nie mamy go ;)
a Twojego wieku na NK nie widać :blink:

serio? :cheer:
ale nie raz juz pisałam tu na forum, ze jestem prawie najstarsza :laugh:

ja musze tez kupic juz niedługo bo Bianka jest mega ściśnieta w tym co ma i jęczy jak ją wkładam, jak dojdzie koniecznie napisz jak sie sprawdza, ok?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239268 przez różyczka
masuska napisał:

Dzięki dziewczyny za kopytka:) moja stópka to tylko 39 rozm.:)

Różyczko nawet na mlekach mm jest że dziecko powinno jeść 4 mleka i raz inny, czyli 5 posiłków.

Fajne czapy dziewczyny, ale ja do wiązanych się nie przekonam:P A dobrze nam w naciąganych, nie przekręcają się za bardzo i nie odsłaniają uszu, także omijam jeden nerw malucha przy zakładaniu:)

Dzięki Aśka za opinię z blachą.

A tak w kwesti alergii to wczoraj wzięłam gazetę i czytam, akurat o alergii i jest jak wół, nietypowe alergeny: kleik ryżowy, marchewka, ziemniaki, jabłko, brokuły, mięso z indyka i królika. Siok!

A chciała powiedzieć że synek spał od 21:40 do 4:40 - jedzonko, kolejna to już o 8:20... Matko odeśpię chyba te wszystkie nieprzespane noce.

jezuuu ja tez tak chceeeee pospac :(
no a Piter co ile je?

13 lata 1 miesiąc temu #239276 przez różyczka
Basba jesteś kochana :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #239279 przez ewitkun
aska jasne, że nie można dziecku odmawiać posiłku i każda matka wie co najlepsze a teorią nie można się kierować bo praktyka jest inna. liczy się rozsądek we wszystkim. ale dziecko 4 miesięczne jedzące co 2h i noworodek jedzący co 2h zaczyna zastanawiać....

różyczko nie wiem czy mój pediatra czyta Tracy bo ubierałam to wszystko swoimi słowami a, że ja ją czytam to już inna bajka może to takie moje zboczenie w wypowiedzi :)

kobiety idą święta Coca Cola przyjechała w reklamie więc to już blisko :D

13 lata 1 miesiąc temu #239283 przez basba
różyczka napisał:

Basba jesteś kochana :kiss: :kiss: :kiss:

Drobiazg...Mam nadzieję że się przydadzą :) Gdzieś jeszzcepo drodze widziałam za 70 zł bez licytacji ;)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239289 przez Lucy
aska27 napisał:

ewitkun napisał:

basba, różyczko ale tak jest dzieci w naszym wieku powinny jeść co 4h, generalnie 6 posiłków i do tego trzeba zmierzać ze zmianą przyzwyczajeń dzieci bo to już mali terroryści są. moja lekarka też mówi o 5 karmieniach w ciągu dnia. logiczne żeby dziecku podać pierś gdy jest niespokojne bo może mieć potrzebę bycia blisko piersi czy chce najzwyklej się napić

Ewka tylko,ze każde dziecko jest inne..i w swoim tempie rozwija się i zmienia,uwżam,ze nic na siłę..stopniowo, pomalutku owszem,ale nie mozna przecież z dnia na dizeń ograniczyć jedzenie bo tak w teori jest czy w książce ktos napisał! Wg mnie mama wie chyba najlpeiej co i jak/ nie myślę o żandych skrajnościach/ Mój Mikołaj pije tylko 90ml mleczka,czasami nawet mniej,ale co 2,5h-3h... próbowałam dać mu 120ml,ale nie wypije..no to na siłę wciskać nie będę, no i co za tym idzie woła cześciej. Już niedługo nasze dzieci będą jadły też inne pokarmy,moze to będzie dobry czas na zminę.

Aska ja wczoraj chciałam sprawdzić ile Ola zje,dałam butle 150 ml wciągła,a za 40 min dojadła cyca,to teraz się zastanawiam ile mam w cyckach mleka? Duże nie są,a karmię zawsze jedną(jedno karmienie jednym cycem) i na 2 do 2,5h jej wystarcza :woohoo:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #239295 przez różyczka
Ewa zgadzam sie z Toba, ze 4 m-czniak jedzący co 2h szczególnie w nocy to coś nie halo dlatego tak ostatnio tu truje o tej mojej córci bo szukam sposobu by sobie z tym jakoś poradzić, czytam jak Wasze szkraby, czytam rózne artykuly i ksiazki i myśle cały czas co tu począć :S nasz pediatra mówi,ze akurat w jej przypadku to dobrze, bo ona mocno ulewała, więc zalecenie miała takie jeśc częściej a mniej no i ona sama tak sobie to regulowała i tak jej zostało, fakt faktem troche mniej ulewa jak sie tak nie obżera na raz :dry:
w dzień to by jeszcze nie była tragedia, gorzej,z e w nocy je tak samo czesto :(
a było juz tak pięknie, 2 pobudki tak jak u Ciebie ewitkun :(
wszystko sie popsuło w 4 miechu :dry:

Masuska
szok,ze takie rzeczy tez uczulają, a niby to sa same delikatniusie produkty :S

Aska oczywiscie, ze każde dziecko jest wielką indywidualnościa, a dla nas jest absolutnie wyjątkowe, nikt tego nie kwestionuje, ale są jakies ramy jednak, w których mieści się wiekszośc dzieciaków - dotycza one i jedzenia i spania i tego kiedy mniej wiecej dziecko zaczyna robić różne rzeczy.
Każde dziecko jest inne, ma swój wyjątkowy kod genetyczny, charakter, usposobienie, linie papilarne itd. ale jednak w podobnym czasie co wszystkie zaczyna chodzić, mówić itd.

ja tam sie nie obrażam na te ksiażki,że one pisza tak czy inaczej, staram sie znalezc tam jakies pomysły gdy nie wiem jak sobie z czyms poradzić i dopasowac je do mojej Niuni
ale i tak forum i pogaduchy z Wami nie zastapi żadna ksiazka :)

13 lata 1 miesiąc temu #239298 przez masuska
Różyczko Piotrek je co 3 godziny, czasem wcześniej, czasem później.

Ewitkun nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale w zeszłym roku chyba wcześniej były te reklamy na święta, chyba na poczatku listopada a nie w połowie... Swoją drogą lubie te reklamy Coca-coli na święta:)

Lucy z tego co mi się gdzieś uczytało to pamiętam że mleko matki szybciej się trawi, ale nie wiem ile w tym prawdy.

13 lata 1 miesiąc temu #239301 przez hoborr
dzień dobry!

Jak tu się wstrzelic w temat...hmmm :side:

Może zacznę od tego: Aga dzięki za linka z tym nawilżaczem:) Na noc powiesiłam na kaloryferze pranie i od razu widze różnicę. Ale nawilżacz na pewno kupię...

Masuska tez zrobiłyśmy z Adą takie zdjęcie tylko nie wyszło tak fajnie bo ja mam 41 rozmiar nogi :dry: i polecam na bosaka :)

Różyczko u mnie jest podobnie więc nie jestes sama! Jak wymyśłisz sposób to mi sprzedaj... na pewno zastosuję!

Kurcze idę ... nadrobie późńiej!

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #239310 przez aska27
Różyczkojak tylko będę miała juz ten fotelik i przetesujemy go..opowiem na pewno czy w ogóle waro ;) No i fotkę wrzucę.

No,a może to czeste jedzenie to chwilowe u Bianki?? Skoro ulewa to musi dojeść..no tak mi kiedys powiedziała położna...ale czy tak jest?! Rozumiem,ze to męczące dla Ciebie.. a moze Bianka nie dojada do konca..tylko zasypia..no i potem szybciutko jest znowu godna? Czy tak nie jest?
Pisałas,ze lubisz małą karmić na leżąco..moze mała przysypia i nie pije mleczka...moze weź ją na ręce przy karmieniu jak skończy jeść z jednej piersi przyłoż do drugiej..moze naje się do syta..tak sobie myślę..ale nie bęe się mądrować, bo nie mam pjęcia czy Bianusia się najada..Ty wiesz najlepiej..chciałbym tylko jakoś pomóc.

A wracając do tego jedzenia to chciałam tylko uspokoić..a moze to ja mam taki luz ;) Wszystko w swoim czasie,tak myślę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka