- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
a i bardzo fajny ten fotelik, zapisałm sobie linka i też chyba taki kupie, a Ty już wiozłas w nim MIkołaja?
ewa no ale jesli moja chłepcze co 2h tak,ze widac, ze jest głodna a nie chodzi tylko o picie to jak jej nie dać
wczesniej miała taką długą 1 z drzemek w ciągu dnia i spała 4-5 godz. bez jedzonka a potem dalej jadla co 2h, teraz juz nie pozwalam jej spac tak długo - max 2h ale jak odmówić posiłków to nie wiem bałabym sie, zę zacznei za mało przybierać na wadze, bo po tych długich drzemkach wcale wbrew pozorom nie zjadała wiecej, nie jadła dłuzej...
no ja domyslam się,ze Twoja lekarka tak mówi, bo prawie wszystko co napisałas wtedy po jej wizycie to jakby słowa wyjete z ksiazki Tracy Hogg
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
allegro.pl/nosidelko-babybjorn-granatowe-bcm-i1930178326.html
Tu masz jeszcze tylko 3 dni i cenapóki co 25zł (niecałe)
allegro.pl/nosidelko-babybjorn-granatowe-bcm-i1930178326.html
A tu jeden dzień
allegro.pl/nosidelko-babybjorn-baby-bjorn-i1929393525.html
A tu licytacja kompletu ze śpiworkiem
allegro.pl/nosidelko-spiworek-babybjorn-...zja-i1936863282.html
A te śpiworki faktycznie duuuużo droższe... nie wiem czemu wydawało mi się ze 45 zł....
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
basba, różyczko ale tak jest dzieci w naszym wieku powinny jeść co 4h, generalnie 6 posiłków i do tego trzeba zmierzać ze zmianą przyzwyczajeń dzieci bo to już mali terroryści są. moja lekarka też mówi o 5 karmieniach w ciągu dnia. logiczne żeby dziecku podać pierś gdy jest niespokojne bo może mieć potrzebę bycia blisko piersi czy chce najzwyklej się napić
Ewka tylko,ze każde dziecko jest inne..i w swoim tempie rozwija się i zmienia,uwżam,ze nic na siłę..stopniowo, pomalutku owszem,ale nie mozna przecież z dnia na dizeń ograniczyć jedzenie bo tak w teori jest czy w książce ktos napisał! Wg mnie mama wie chyba najlpeiej co i jak/ nie myślę o żandych skrajnościach/ Mój Mikołaj pije tylko 90ml mleczka,czasami nawet mniej,ale co 2,5h-3h... próbowałam dać mu 120ml,ale nie wypije..no to na siłę wciskać nie będę, no i co za tym idzie woła cześciej. Już niedługo nasze dzieci będą jadły też inne pokarmy,moze to będzie dobry czas na zminę.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a Twojego wieku na NK nie widać
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Różyczko nawet na mlekach mm jest że dziecko powinno jeść 4 mleka i raz inny, czyli 5 posiłków.
Fajne czapy dziewczyny, ale ja do wiązanych się nie przekonam:P A dobrze nam w naciąganych, nie przekręcają się za bardzo i nie odsłaniają uszu, także omijam jeden nerw malucha przy zakładaniu:)
Dzięki Aśka za opinię z blachą.
A tak w kwesti alergii to wczoraj wzięłam gazetę i czytam, akurat o alergii i jest jak wół, nietypowe alergeny: kleik ryżowy, marchewka, ziemniaki, jabłko, brokuły, mięso z indyka i królika. Siok!
A chciała powiedzieć że synek spał od 21:40 do 4:40 - jedzonko, kolejna to już o 8:20... Matko odeśpię chyba te wszystkie nieprzespane noce.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko fotelik jest w drodze..jeszcze nie mamy go
a Twojego wieku na NK nie widać
serio?
ale nie raz juz pisałam tu na forum, ze jestem prawie najstarsza
ja musze tez kupic juz niedługo bo Bianka jest mega ściśnieta w tym co ma i jęczy jak ją wkładam, jak dojdzie koniecznie napisz jak sie sprawdza, ok?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzięki dziewczyny za kopytka:) moja stópka to tylko 39 rozm.
Różyczko nawet na mlekach mm jest że dziecko powinno jeść 4 mleka i raz inny, czyli 5 posiłków.
Fajne czapy dziewczyny, ale ja do wiązanych się nie przekonam:P A dobrze nam w naciąganych, nie przekręcają się za bardzo i nie odsłaniają uszu, także omijam jeden nerw malucha przy zakładaniu:)
Dzięki Aśka za opinię z blachą.
A tak w kwesti alergii to wczoraj wzięłam gazetę i czytam, akurat o alergii i jest jak wół, nietypowe alergeny: kleik ryżowy, marchewka, ziemniaki, jabłko, brokuły, mięso z indyka i królika. Siok!
A chciała powiedzieć że synek spał od 21:40 do 4:40 - jedzonko, kolejna to już o 8:20... Matko odeśpię chyba te wszystkie nieprzespane noce.
jezuuu ja tez tak chceeeee pospac
no a Piter co ile je?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
różyczko nie wiem czy mój pediatra czyta Tracy bo ubierałam to wszystko swoimi słowami a, że ja ją czytam to już inna bajka może to takie moje zboczenie w wypowiedzi
kobiety idą święta Coca Cola przyjechała w reklamie więc to już blisko
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Basba jesteś kochana
Drobiazg...Mam nadzieję że się przydadzą Gdzieś jeszzcepo drodze widziałam za 70 zł bez licytacji
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
ewitkun napisał:
basba, różyczko ale tak jest dzieci w naszym wieku powinny jeść co 4h, generalnie 6 posiłków i do tego trzeba zmierzać ze zmianą przyzwyczajeń dzieci bo to już mali terroryści są. moja lekarka też mówi o 5 karmieniach w ciągu dnia. logiczne żeby dziecku podać pierś gdy jest niespokojne bo może mieć potrzebę bycia blisko piersi czy chce najzwyklej się napić
Ewka tylko,ze każde dziecko jest inne..i w swoim tempie rozwija się i zmienia,uwżam,ze nic na siłę..stopniowo, pomalutku owszem,ale nie mozna przecież z dnia na dizeń ograniczyć jedzenie bo tak w teori jest czy w książce ktos napisał! Wg mnie mama wie chyba najlpeiej co i jak/ nie myślę o żandych skrajnościach/ Mój Mikołaj pije tylko 90ml mleczka,czasami nawet mniej,ale co 2,5h-3h... próbowałam dać mu 120ml,ale nie wypije..no to na siłę wciskać nie będę, no i co za tym idzie woła cześciej. Już niedługo nasze dzieci będą jadły też inne pokarmy,moze to będzie dobry czas na zminę.
Aska ja wczoraj chciałam sprawdzić ile Ola zje,dałam butle 150 ml wciągła,a za 40 min dojadła cyca,to teraz się zastanawiam ile mam w cyckach mleka? Duże nie są,a karmię zawsze jedną(jedno karmienie jednym cycem) i na 2 do 2,5h jej wystarcza
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w dzień to by jeszcze nie była tragedia, gorzej,z e w nocy je tak samo czesto
a było juz tak pięknie, 2 pobudki tak jak u Ciebie ewitkun
wszystko sie popsuło w 4 miechu
Masuska szok,ze takie rzeczy tez uczulają, a niby to sa same delikatniusie produkty
Aska oczywiscie, ze każde dziecko jest wielką indywidualnościa, a dla nas jest absolutnie wyjątkowe, nikt tego nie kwestionuje, ale są jakies ramy jednak, w których mieści się wiekszośc dzieciaków - dotycza one i jedzenia i spania i tego kiedy mniej wiecej dziecko zaczyna robić różne rzeczy.
Każde dziecko jest inne, ma swój wyjątkowy kod genetyczny, charakter, usposobienie, linie papilarne itd. ale jednak w podobnym czasie co wszystkie zaczyna chodzić, mówić itd.
ja tam sie nie obrażam na te ksiażki,że one pisza tak czy inaczej, staram sie znalezc tam jakies pomysły gdy nie wiem jak sobie z czyms poradzić i dopasowac je do mojej Niuni
ale i tak forum i pogaduchy z Wami nie zastapi żadna ksiazka
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ewitkun nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale w zeszłym roku chyba wcześniej były te reklamy na święta, chyba na poczatku listopada a nie w połowie... Swoją drogą lubie te reklamy Coca-coli na święta:)
Lucy z tego co mi się gdzieś uczytało to pamiętam że mleko matki szybciej się trawi, ale nie wiem ile w tym prawdy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Jak tu się wstrzelic w temat...hmmm
Może zacznę od tego: Aga dzięki za linka z tym nawilżaczem:) Na noc powiesiłam na kaloryferze pranie i od razu widze różnicę. Ale nawilżacz na pewno kupię...
Masuska tez zrobiłyśmy z Adą takie zdjęcie tylko nie wyszło tak fajnie bo ja mam 41 rozmiar nogi i polecam na bosaka
Różyczko u mnie jest podobnie więc nie jestes sama! Jak wymyśłisz sposób to mi sprzedaj... na pewno zastosuję!
Kurcze idę ... nadrobie późńiej!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No,a może to czeste jedzenie to chwilowe u Bianki?? Skoro ulewa to musi dojeść..no tak mi kiedys powiedziała położna...ale czy tak jest?! Rozumiem,ze to męczące dla Ciebie.. a moze Bianka nie dojada do konca..tylko zasypia..no i potem szybciutko jest znowu godna? Czy tak nie jest?
Pisałas,ze lubisz małą karmić na leżąco..moze mała przysypia i nie pije mleczka...moze weź ją na ręce przy karmieniu jak skończy jeść z jednej piersi przyłoż do drugiej..moze naje się do syta..tak sobie myślę..ale nie bęe się mądrować, bo nie mam pjęcia czy Bianusia się najada..Ty wiesz najlepiej..chciałbym tylko jakoś pomóc.
A wracając do tego jedzenia to chciałam tylko uspokoić..a moze to ja mam taki luz Wszystko w swoim czasie,tak myślę.