BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #242070 przez takajedna
Aaa, no i mam jeszcze problem - moze wydac się smieszny, ale normalnie nie mam jak wywietrzyć porządnie w domu... Bo od rana do wieczora palą w piecach i zadymione wszędzie.... Całą zimę tak wietrzyć po 5 minut .... :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #242084 przez kaska191919
Witajcie :)
MASUSKAWszystkiego najlepszego z okazji URODZIN!!! Spełnienia wszystkich marzeń!!
ja muszę się uczyć podczytam Was wieczorkiem i odpieszę. Miłego dnia Wszstkim :P

13 lata 1 miesiąc temu #242100 przez masuska
różyczka napisał:

Oh bozeee jakie cudo :side: a kwiatki to dla mamuni pewnie :)

Superr, ze sie nie poddajesz! Skorpiony sa wytrwałe :blink: piecz zatem 1 blache na srodkowym poziomie i jak bez termoobiegu to moze być,z ę z 20 min a nie 15, poprostu je obserwuj, zeby nei były blade ani spalone :lol: a z czekolada w srodku to świetny pomysł, robiłam zarówno z pokrojoną w kawałeczki i dodaną do ciasta ale też troche ciasta na spód papilotki na to kostka czekolady (moze być nadziewana) a na to reszta ciasta i do pieca :P MUSI SIE UDAĆ :lol:
Będą kciukasy!

KOLEJNA PARTIA Z CZEKOLADĄ (COŚ DLA AŚKI) WYSZŁA REWELACYJNIE:) WSZYSCY CHWALĄ:)

Dziękuję Różyczko:*

13 lata 1 miesiąc temu #242111 przez masuska
Heh a Piotrek odsypia:( już prawie 2 goziny, gdyby wiedziała to bym kawy nie piła, a sobie trzasnełam tzw. plutą...:(

Dziękuję kolejnym dziewczynkom:) Ale się już staro czuję, no ale w końcu męża mam (to można osiwieć) dzidziola też (to w krzyżu łupie) więc co mi zostało? Od poniedziałku na Dukanie:)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242119 przez Rika
:) moja księżniczka :) w nowej czapeczce :)
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #242120 przez Kamilka24
Cześć dziewczynki :D

Ja tak szybko tylko, remontujemy zasyfiałą łazienkę :(

Masuska
Z bukietem róż nie mogę przyjść
by złożyć Ci życzenia
Lecz w słowach Tych myśli
niech się spełnią Twe marzenia
Dużo sukcesów oraz radości
Dużo uśmiechów i spełnienia marzeń
moc słodyczy w Dniu urodzin, Ci życzy Kamilka z rodzinką :)

POMOCY proszę napiszcie mi kiedy wprowadzacie inne pokarmy waszym skarbkom... jak? co? w jakich ilościach? i co jaki czas- raz dziennie czy jak? Mam mętlik w głowie...

13 lata 1 miesiąc temu #242160 przez Rika
Masuska wszystkiego najlepszego :)
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242162 przez masuska
Rika, skąd wytrzasnęłaś taką superaśną czapę? Hihi, następna kusicielka:) Dziękuję:)

Kamilka dziękuję:)

Ja wprowadzam już od tego 4 miesiąca i na początek dostał tylko sok marchwiowy i to z 60 ml. Koniecznie zrób dzien przerwy i obserwój co się dzieje z Amelką i jakie kupki ma. Jak ja dałam 2 razy pod rząd to miał Pioter śluz w kupie i to serio sporo. A i nadal co 2 dni daję marchewkę, ale już papkę i ile zje to zje, nie wmuszam i nie zabraniam. A daję mu herbatkę na trawienie po tym. Teraz z racji tego że ma nowe mleko, które "dosładzałam" kaszką ryżową z bananem, to przez ten czas nic nie dostał, bo ta kaszka w każdym mleku za bardzo mu brzuszek obciążała i też były kupy ze śluzem. Jak już się brzunio oswoi to będzie dostawał codziennie jedną porcję warzyw, ale to myślę za tydzień.

A i mały sukces, Piotrek je już te paskudne mleko bez kaszki. Na razie całkiem odwyk (przez te kupki) a jutro dostanie na noc do mleka, bo tak mi ładnie śpi po tym i widzę po ilości wypijanego mleka że mu smakuje:)

13 lata 1 miesiąc temu #242166 przez Rika
Kamilka ja mam zamiar do końca 6 miesiąca karmić tylko piersią. Później zacznę od warzyw czyli brokuły, marchew, kalafior.

Z Zuzią to było tak, że karmiłam tylko cycem do końca 6 miesiąca, jak miała 7miesięcy to dostała od razu zupkę brokułową lub kalafiorową raz na dzień.
Wcześniej od kiedy skończyła 3 miesiące dawałam jej próbować różnych rzeczy ale nie było to w ilościach takich, że mogłoby jej zaszkodzić czy zastąpić jedzenie (np 5 kropelek soku arbuza, łyżeczka jabłuszka, marchewki, chlebek, mleko krowie, ogórek do polizania, pomidor a nawet parówka :))

13 lata 1 miesiąc temu #242168 przez ilona
Dziewczyny mam prośbę, jeśli zapominacie dopisać coś w swoim poście to edytujcie je.
nie może tak być, że 4 posty pod rząd są tej samej osoby. Jest to łamanie regulaminu.

Regulamin pkt. 3. Posty mogą być modyfikowane. Jeśli użytkownik zapomniał coś dopisać do swojej wypowiedzi prosimy edytować posta, a nie tworzyć nowego. ^^MODERATOR

13 lata 1 miesiąc temu #242171 przez różyczka
Takajedna a Bianka nosi juz od jakiegos czasu nosi wszystkie ubranka na 74, kombinezon tez a nie wydaje mi sie ona byc jakims wielkoludem :huh: :)

Masusko nawet nie wiesz jak sie ucieszyłam teraz :lol: :lol:

Rika ale ona słodziutka w tej czapie :) i super ta czapka tak w ogóle

a ja skorzystałm z Waszych rad dzisiaj i dogadałam się z Oliwią zeby nie jechała dzis na konie :) i wzieła Bianke na spacer :side:
łaziły od 13 do 15 a ja uderzyłam w kimono! bozeeee ale mi dobrze! az spuchnieta jestem od tego nadmiaru snu hehe :laugh:
ale ten sen to jakiś taki czujny mam teraz, nawet miałknięcie kota mnie budzi, cykanie zegara itp. :dry:

Ewa a czemu przeskakujecie do spacerówki juz teraz?
a to foto to juz mniejsze nie mogło być hehe :blink: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242172 przez Rika
Masuska czapę kupiłam wczoraj na zakupach w jakimś sklepie w Piskim Centrum Handlowy który jest między sklepami z agd i rtv i firankami ale nie pamiętam jak się nazywa :) mówi Ci to coś? :)

A Piotruś to może mieć uczulenie na białko, wtedy kupki są śluzowate... ale nie wiem dokładnie jak to jest.

Ilona wiem że złamałam regulamin ale głupio tak napisać Masusce życzenia w jednym poście w którym chwale się córką, prawda?

13 lata 1 miesiąc temu #242173 przez różyczka
ilona napisał:

Dziewczyny mam prośbę, jeśli zapominacie dopisać coś w swoim poście to edytujcie je.
nie może tak być, że 4 posty pod rząd są tej samej osoby. Jest to łamanie regulaminu.

Regulamin pkt. 3. Posty mogą być modyfikowane. Jeśli użytkownik zapomniał coś dopisać do swojej wypowiedzi prosimy edytować posta, a nie tworzyć nowego. ^^MODERATOR

rozumiem.
wiem,ze regulamin itd.,ale tak jakoś chciałam spytać - a co to własciwie komu przeszkadza, ze ktos tak napisze?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #242178 przez ilona
dziewczyny ja tylko spełniam swoje obowiązki :)

Po prostu tak jest schludniej chyba.

13 lata 1 miesiąc temu #242194 przez takajedna
Ilona obiecuję poprawę i już postaram się o tym pamiętać :silly:

Rika suuuuper czapa, a jak właścicielka w niej słodko wyglada :)

Różyczko pomożesz z tym brownie? :blink:

Kamilka ja nie pomogę bo jeszcze nie myślę o wprowadzaniu niczego nowego

Masuska no to gratuluję udanej partii, poczęstuj no jedną bo bym co słodkiego zjadła ;)

Wylicytowałam ten kombinezon, a w sumie mogłam się rozejrzeć za innym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka