BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #241151 przez różyczka
hoborr napisał:

GŁUPI TO MA ZAWSZE SZCZĘŚCIE:) ZAJĘCIA MAM ODWOŁANE I NIE MAM EGZAMINU W NIEDZIELĘ:):)

a na dodatek, byłam w kuchni zrobić sobie herbatkę, wracam a tu MOJE KOCHANE DZIECKO ŚPI!!!!!! SAME USNĘŁO!!!!! :lol:

no to teraz nadrabiam...

no i bravo dla Adusi!!! :lol: :lol:

heheh ale masz fuksa :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #241156 przez hoborr
Różyczko kochana. Przykro że z mężem tak wyszło... Ja bym przygotowała cos dla niego specjalnego na wieczór :P Jeśli nastroje w domu się polepszą to i Bianeczka będzie grzeczniejsza. Ona wszystko wyczuwa co się wokół niej dzieje...

Mamuska to także mój sposób. Choć gofry robię raz na 5 lat:) Ale patent z woda gazowaną sprawdza się tez w przypadku racuszków np. z jabłkami. Chrupiące z wierzchu mięciutkie w środku. POlecam:)

Asia u nas tez jest takie zdanie że około roku smoczkom mówimy papa. Tylko Ada smoczka tylko do usypiania dostaje i po chwili wypluwa.
Aśka a Ty to z powoałaniem się minęłaś! Nie powinnaś zostac właścicielką cukierni?

Mamuska ale miałas konia!!! A buzia cały czas ta sama. Mało się zmieniłaś.

Halo halo natimp widzę cię:)

Natimp na ryz z tuńczykiem nie ma przepisu. Gotuję po prostu ryż, wewalam tuńczyka z puszki, doprawiam i jem:) To patent jeszcze ze studiów. Ale mi smakuje:)

13 lata 1 miesiąc temu #241159 przez hoborr
aska27 napisał:

basba napisał:

Jejku dziewczyny... wychodzi na to zemoja Wiki to niezły pulpecik jest! 03.11 miała juz 7200!!!! :huh:

ee tam zaraz pulpecik :kiss: :blink:
oj, jakie śliczne zdjęcie :) SMACZNEGO Wikusiu ;)

Jakby któraś z Was chciała sprawdzić w siatkach centylowych swojego bobasa to proszę:
www.siatkicentylowe.com/ :)

mi tak wyszło...:

Komentarz

Twoje dziecko jest niższe i waży mniej, niż większość rówieśników.

Waga: Około 10. centyla wagowego, wzrost: Około 25. centyla wzrostowego

:dry: :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #241174 przez różyczka
hoborr napisał:

aska27 napisał:

basba napisał:

Jejku dziewczyny... wychodzi na to zemoja Wiki to niezły pulpecik jest! 03.11 miała juz 7200!!!! :huh:

ee tam zaraz pulpecik :kiss: :blink:
oj, jakie śliczne zdjęcie :) SMACZNEGO Wikusiu ;)

Jakby któraś z Was chciała sprawdzić w siatkach centylowych swojego bobasa to proszę:
www.siatkicentylowe.com/ :)

mi tak wyszło...:

Komentarz

Twoje dziecko jest niższe i waży mniej, niż większość rówieśników.

Waga: Około 10. centyla wagowego, wzrost: Około 25. centyla wzrostowego

:dry: :dry:

niż WIEKSZOSC! co oznacza, ze Ada jest absolutnie wyjątkowa i orginalna :)

a ja w ogle Biańci nie moge sprawdzic bo u nas mierzą dzieci tylko do pupki :S

13 lata 1 miesiąc temu #241181 przez natimp1
ok kolejne odpowiedzi

Różyczko ubawił mnie Twój post : dzieki hobbor ze zapytałaś:) a wyżal sie kobietko wyżalaj . bardzo popieram Twoje męża , super pomysł by razem w nocy spróbować odzwyczaić Młodą pobudek, u nas zanim jeszcze nie starczało młodemu i i budził się co 1,5h to go wyciągałam z łózeczka brałam jak do karmienia, i dawałam smoka, w 65% działało, ale niestety wiem tez co to wygoda i zal w sercu i czasem ulegałam, teraz dopiero jak jest ryzyko obudzenia mkasa to daje cyca, wole nawet chwilunie ponosić niż dać po 40 min.

basba -od razu pulpecik, dziewczyna się rozwija a Ty co;)Dużo ciałka do całowania, Mój Jachulas miał 5/11 6300 ciekawe ile teraz waży swoją drogą

Ewitkun no ekstra Antoś śpi tylko pogratulować.

Hobbor a pamiętaj Egzamin nie zając-niestety nie ucieknie, tylko kwestia ze będziesz miała czas by się nauczyć więcej

dziewczyny nie napisałam Wam jeszcze jak mojego biednego jacha ubieram w opaske.. taka dziewczecą z pepco, póki co jeszcze w kwiatuszki:_)
Kurde nie wiem czy Wam pisałam ale młody zawsze jak siedzi czy sie opiera leży itp do lewe ucho podwija i zaczęło mu się odstające zrobić, no wiec wpadłam na pomysł co by mu te opaske lekko elastyczna zakładać, no ale mąż na to średnio kurcze myślicie ze to przegina? No ale po co mam mieć odstające ucho skoro można temu zaradzić?

oki na teraz to tyle głodna się zrobiłam i serdel się obudził

p.s a ja nie wiem ile jachu mierzy :(

13 lata 1 miesiąc temu #241183 przez paulinka
Auc mamunie ae zescie naskrobaly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiedy ja to przeczytam wszystko?
Melduje sie ze zyje i dalej nie mam @ :lol: wiec moze to juz :woohoo: ale test zrobie za tydzien jesli nie dostane,

Buziaczki dla wszystkich mamusiek ja ide was poczytac troszke :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241184 przez basba
to mi w komentarzu wyszło:

Twoje dziecko ma wzrost i wagę taką, jak większość rówieśników.

Waga: Między 50. a 75. centylem wagowym, wzrost: Około 50. centyla wzrostowego

NATIMP z tego co ja wiem to kształt uszka dziecko odziedziczyło w kodzie genetycznym i nic nie da ze zakładasz mu opaskę- i tak obierze swój przypisany kształt.
O proszę...:

Kształt uszu zapisany w genach

Zdarza się, że dzieci rodzą się z dużymi lub odstającymi uszami. Rodzice często chcieliby naprawić ten defekt urody.
- Za układ małżowin odpowiedzialne są geny. Wygląd uszu to cecha osobnicza odziedziczona po przodkach – wyjaśnia pediatra Anna Cichoń. – Niektóre mamy uważają, że zmienią kształt uszu nakładając dzieciom czapeczki lub przyklejając plastry. To nieprawda. Natury nie zmienimy. Zawsze tłumaczę mamom, że to nie jest problem, bo dziewczynka może mieć długie włosy, a chłopakowi to przecież nie przeszkadza – dodaje lekarka.

źródło ebobas.pl

13 lata 1 miesiąc temu #241196 przez kaska191919
Hej, ale żeście naskrobały :P
Basbano nie stety po ciąży zęby się jakoś psują, ja ostatnio kupiłam cukierki z biedronki takie toffi co się przyklejają do zębów i tak je żarłocznie jadłam że aż kawałek pląby mi wyleciał i nawet nie mam jak iść do dentysty bo męża nie było.
Aśkamasakra że tak kuzynce się zwalają na głowę zaraz po porodzie, że ludzie tez nie mają wyczucia!!!!!!! ja swojej własnej rodzinie mamie i innym mówiłam od razu że dopiero za dwa tygodnie, bo i ja chcę odpocząć i jak zwalą się wszyscy to jeszcze mi mała zachoruje, nie ważne że niby jak mi mówili sami się zajmą sobą i wogle ale już jak ktoś jest to nie ma swobody i by sie chciało iść spać w wolnej chwili a tu siedź !!!mmmmmmmmmmmmm, nie dziwię się ze Cię to wkurzyło, mnie tez aż, a co dopiero tą kobietę B) narzucac się tak komuś.
Rikasłodkiego masz Prosiaczka i Tygryska w domu:D
Asiafotelik super, aż sama się nad nim zastanawiam bo jakoś on do 30 paru kg to starczy na długo i widać ze mocny :P
Asiamatko!!! ile czekolady :lol: jesteś,,czekoladowym potworem" heheheh aż mi ślinka leci, jak zobaczyłam fotkę to myślałam że to fotomontaż :lol:
Różyczkowspółczuję sytuacji męża w pracy, musicie się wzajemnie wspierać choć jak sama piszesz nie ma jak kiedy pogadać. Trzymaj sie!
Martuśja też nie mam jeszcze okreu i też sobie wkrecam że mogę być, bo brzuch boli mnie ostatnio, ale teraz zaczynam myśleć ze moze to jednak na okres :)
Wszystkiego naj lepszego z okazji 4 miesięcy Igorka!!
Masuskaśliczna niunia byłaś:) i ten konik heheh
BasbaNie taki pulpet z Wiki! mama dobrze karmi , smakołyki daje to i rośnie! :)
Hoborrłeeeeeeeeeee, będę płakać , dobrze Ci ze nie masz egzaminu, ja mam w niedzilę w szkolę i też nie mogę się zabrać do nauki :angry: muszę jeszcze napisać z dwie strony o wynagrodzeniu i składkach, a na necie coś znaleźć nie kogę B) zaraz mój będzie i tez się nie pouczę pewnie :S jej
Natimpwiesz moja mała też nie chce na macie leżeć i tylko by się najchętniej na mnie patzryął. No własnie moze Jaś musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji z tymi ćwiczeniami.
Paulinkaczekamy na wieści :lol:
Ja dostałam z firmy hipp i bobovita słoiczek z jabłkiem i ryż z marchewką , jakieś próbki kaszek i herbatek i łyżeczkę( po porodzie w szpitalu wypełniałam ankiety) i wczoraj nie mogłam się powstrzymać i dałm z ciekawośc i małej te jabłka ze słoiczka ale minę miała :P ale może z 3 łyżeczki tylko zjadła a raczej jakby wypluwała eheh dzis dokończę bo mąż mówił ze chce widzieć :lol: jak mała je, ale więcej już nie będę dawać jak narazie:silly:

13 lata 1 miesiąc temu #241197 przez różyczka
Natimp moja Bianusia tez nie zaintereswana zabawkami, ten stojak gimn. schowałam do pudła, karuzela na szafie sie kurzy, maty nawet nie brałam od kumpelki bo wiem, ze bedzie to samo, czasoumilacze generalnie jej nie kreca :laugh:
najfajniej w lezaku na kuchennym stole stac :) z góry wr=szytko widzi i wtedy rzadzi :woohoo:

13 lata 1 miesiąc temu #241199 przez natimp1
Basba ale młodemu sie zaczęło robić odstające , wcześ
niej miał ok, jemu sie podwija czasem i dlatego myślę

13 lata 1 miesiąc temu #241207 przez basba
a nie odziedziczył po kimś z rodziny??? Teraz chrząstki robią sie w uszkach coraz twardsz wiec może stad ta zmiana???

13 lata 1 miesiąc temu #241210 przez natimp1
dziewczyny a skąd Wy te słoiczki dostajecie, ?? JA Jaskowi dałam wczoraj spróbować kaszki zjadł pare łyżek tyle wystarczy, dziś zrobiłam na nutramigeine żeby był mleczny posiłek... hehe pierwsza zjadł a potem aż się dławił:)

A z tym uszkiem chodzi mi o to żeby sobie nie pogłębiał, i tak jest cudny chłopak:)
Zjadłam obiad 5 min temu , a teraz chciałabym zapytać co jest na obiad:) albo mi jeszcze informacja do mózgu nie dotarła albo jestem jakaś na serio żarłoczna :)

13 lata 1 miesiąc temu #241220 przez kaska191919
Natimpu mnie po porodzie dali ankiety wypełniac i adres trzeba było wpisać i z tydzień temu już pocztą przyszło za darmo :)

13 lata 1 miesiąc temu #241224 przez różyczka
kaska191919 napisał:

Natimpu mnie po porodzie dali ankiety wypełniac i adres trzeba było wpisać i z tydzień temu już pocztą przyszło za darmo :)

no mi tak samo :)
i na maila rózne info przychodza

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #241301 przez ewitkun
a my wróciliśmy z 20 minutowego spaceru :( bo mały wyje ostatnio na spacerze :( nie wiem co się jemu porobiło, za mało widzi czy jak :( chyba wyjmę spacerówkę i sprawdzę czy jest pozycja leżąca w niej może to coś zmieni :( tylko nie wiem czy śpiworek do spacerówki kupować czy kombinezon wystarczy.... ehhhhh matki to jednak ciągle mają coś do myślenia, analizowania :angry: zabieram małego i idę z nim do łóżka senni jesteśmy :) buziole dla Was kochane

natimp
zarejestruj się tutaj, powinni wysłać Tobie
bebilon.pl
pieluszki.pl
www.zdrowystartwprzyszlosc.pl
bobovita.pl
klubmaluszka.hipp.pl
opinie.johnsonsbaby.com.pl/
sama rejestrowałam się jakiś czas temu czekam na gifty :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka