BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242712 przez masuska
Ewitkun znam to , moja teściowa i Babcia męża to mi ciągle Tylko o tym gadają... Mohery normalnie... A takie fajne babeczki by były gdyby nie to.

Super z tym basenem ja też chcę...

Różyczko
Pioterek z różami dla Bianeczki:) z okazji kolejnego miesiąca:)
Tak nieśmiało tym razem:) Do mamy inaczej:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #242713 przez masuska
hoborr napisał:

z dedykacja dal masuski:)

Hehehe dziękuję, nie trzeba było:P

13 lata 1 miesiąc temu #242716 przez różyczka
tak poczytalam i widze, ze nie tylko moja broi w nocy :)
no to juz mi troche razniej :laugh:

fajne fotki Oposku i Asiu :)

Chyba na poprawe nastroju zaspiewa sobie przed lustrem:
"bo Ty jesteś zajebista to sprawa jest oczywista" o jeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #242717 przez aga1040
paulinka napisał:

Paulinka wiem, że się nie opłaca ale nikt przecież nie będzie kąpał się w syfie gdzie śmierdzi pleśnią, bleeee :huh:

Rany wiem co masz na mysli,u nas tez plesn,ja ne wiem czy to w kazdym domku tak jest????? Juz specjalna farba malowalismy i na jakis czas byl spokoj,a jak wilgoc lapie to znow, eh

Kamilka Ale avatarek super!!!!!!!!

Masuska mi sie tez lepiej czyta jak jest krotko,wtedy wszystko jasno i na temat :woohoo:

Taka jedna - ja tez uwielbiam wilgotne ,nie cierpie suchych ciast,ale wszystko co ma czekolade kakao itp hii :silly:

Kamilka pokaz blizej ta foteczke plizzzzzzz sliczna jest,jak ze staro dawnych czasow

Rika i Kamilka jak wy przerabiacie te fotki?????[/quote]

Paulinko nie załamuj się od razu. Ja np. w dniu w którym powinnam dostać miesiączkę zrobiłam test i nic mi nie wyszło. Byłam zła jak cholera. Ale pomyślałam nie teraz to za miesiąc się uda. Po tygodniu czasu nie dostałam jeszcze okresu więc znowu po test i znowu nic nie wyszło. Zaczęłam się martwić że coś jest nie tak. Skoro w ciąży nie jestem bo test negatywny a okresu nadal nie mam. No to zadzwoniłam do lekarza żeby umówić się na wizytę. Mógł dopiero przyjąć mnie za tydzień bo miał tyle pacjentek. No i minął ten tydzień oczekiwań na lekarza. I coś mnie podkusiło żeby zrobić poraz 3 test. Bo pewnie lekarz i tak by kazał zrobić po powrocie z wizyty. I moim oczom ukazały się dwie piękne kreseczki. :laugh: Także poczekaj jeszcze pare dni i powtórz test może jednak jesteś w ciąży.

Różyczko a jak ty robisz te naleśniki czekoladowe????? Bom ciekawa???

Lucy czy ja dobrze widze że 29 dni temu brałaś ślub?????? Przegapiłam coś pewnie przez tą moją długą nieobecność na forum?!!

13 lata 1 miesiąc temu #242718 przez masuska
I znów w kolejnym poście, ale Różyczko kochana moja, ściskam mocno i już więcej nie pisze że się wyspałam. Rybko, ja myślę że to skok jest i dlatego. Piotrek terz przez to przechodził. Jeszcze troszkęi będzie dobrze.

Takajedna Ciebie również mocno ściskam... Może kolejna noc będzie lepsza,życzę tego i Tobie i Różyczce. A ten monogram śliczny, ale tak kasy bym chyba nie wydała tyle na to, chyba że bym miała Bóg wie ile:P

13 lata 1 miesiąc temu #242721 przez hoborr
Różyczko Kochana ale musisz być padnięta. Nie poddawaj się. Zresztą jak pisze w książce - kilka dni (nocy) i powinna sie przyzwyczaić. Przewiduje i mam przeczucie że dzis w nocy będzie o wiele lepiej:) Trzymam kciuki!

A tak poza tym szkoda paznokci:) :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #242723 przez różyczka
Ojejkuuu Masuska jak on slicznie z tymi różyczkami wyglada! :side:

No jak tylko ksiezniczka wstanie to ja ja zaraz do kompa posadze i niech patrzy :lol:

dziekujęmy :kiss:

Ten "skok" coś kurde dlugo trwa bo juz z miesiac chyba :S posiadła co prawda wiele nowych umiejetnosci np. : dyszy jak piesek, wyje jak piesek :laugh: albo wóz policyjny, gada, spiewa, siedzac na moich kolanach w pozycji połlezacej sama się podnosi do siadu prostego - to mnie zdziwiło akurat bo jak lezy to pociągana za lapki nie podnosi glowy tylko sie krzywo patrzy o co cho? :laugh: itd.
ale te nocki.... :S

Takajedna w wersji LUX dodaje rozpuszczona tabliczke czekolady a wersji oszczednosciowej dosypuje kakao do zwykłego ciasta nalesnikowego, do nich zawsze robię biale nadzienie z mielonego twarożku (bo ladnie kontrastuje :) )z cukrem waniliowym, startą skórką z cytryny, rodzynkami, orzechami np.
własnie je smaże :side:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242727 przez różyczka
hoborr napisał:

Różyczko Kochana ale musisz być padnięta. Nie poddawaj się. Zresztą jak pisze w książce - kilka dni (nocy) i powinna sie przyzwyczaić. Przewiduje i mam przeczucie że dzis w nocy będzie o wiele lepiej:) Trzymam kciuki!

A tak poza tym szkoda paznokci:) :lol:

nie szkoda, nie szkoda :lol: :lol: :lol:
coś mi sie tak wydaje, ze Adusia by baaaardzo chciała miec braciszka :side:
ale nie pójdziesz stad wtedy? np. na sierpniówki 2012 ? obiecaj! :)

AGA o boze to mialo być do ciebie o tych nalesnikach :blush: :laugh:
przepraszam za pomyłke :side:

13 lata 1 miesiąc temu #242733 przez aga1040
Różyczko a to ciasto BROwne to pieczesz na termoobieku te 20 min w 200 stopniach???

13 lata 1 miesiąc temu #242736 przez różyczka
aga1040 napisał:

Różyczko a to ciasto BROwne to pieczesz na termoobieku te 20 min w 200 stopniach???

tak. Ale bez tez pewnie by sie udalo.
ja wszystko pieke z termoobiegiem bo szybciej sie piecze ale czasem trzeba z góry przykryć folią ciasta niektóre bo na termoobiegu jakos szybciej sie spiekają z góry

13 lata 1 miesiąc temu #242761 przez hoborr
Różyczko obiecuję że LIPCÓWEK 2011 NIGDY NIE OPUSZCZĘ!

Na ale nie wiem czy byłyby to sierponiówki, lipcówki, czerwcówki?:)

13 lata 1 miesiąc temu #242782 przez takajedna
Hoborr najwyzej będziesz na dwa fronty pisać - u nas i na jakimś innym forum ;)

Różyczko ooooj, ja bym się chyba wykończyła po takiej nocy :kiss: mam nadzieję, że wytrwałosci Ci starczy i ze zostanie ona jak najszybciej wynagrodzona :)

No i oczywiście Gratulacje dla Bianeczki :lol:

Oj kończę, to się napisałam, bo słysze ze dziadkowie przyjechali do Bartusia

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242786 przez aniaw
Cześć babole :)

A tu śmichy chichy od rana :laugh:

Różyczko Twoja Mała to ma niezły skok i niedługo nas wszystkich przeskoczy :lol:
Przepraszam za głupi żart :blush:
Kurcze oby wreszcie udało się Tobie ją przestawić na to spanie w nocy.Na pocieszenie powiem Tobie, że położyłam się o 2giej jak uporaliśmy się z robotą Tomka i w potem pobudka jedna na cycola i o 5.30 wstawanko :laugh: Powiedzmy, że się wyspałam, ale musieliśmy podjechać do jednego mieszkanka i kilka rzeczy przewieźć potrzebnych do mieszkanka następnego, matko tyle rzeczy nam potrzebnych :P

Masuska no to postarał się mężuś :)

Hoborrku czekamy z niecierpliwością :)

Asiu Mikołajek słodki ja zawsze :)

Oposek Ewa basenik super sprawa i fajniutka fotka :)

Takajedna ja uwielbiam dużo pracy i wielki ruch a dopiero jak wracam do domku to odczuwam to zmęczenie :)

Lucy udanych odwiedzin i okiełznania "kudełków" :)

Aga ja też pamiętam, że te testy ciążowe 2 razy mnie odzukały :P

A ja mam dziś odwiedziny mamuśki :)
I mam mnóstwo rzeczy do zrobienia do pracy, papierkowa robota i kilka artykułów do napisania i ofert sprzętów potrzebnych muszę poszukać i wybrać te atrakcyjne cenowo. Cały tydzień chyba mi to zajmie :laugh:

A śmieszny jest mój Dominiś :) Na macie przekręca się cały czas z plecków na brzuszek i tak sobie leży na brzuszku dopóki się nie wkurzy i zapomniał zupełnie jak przekręcić się znów na plecki :laugh:

Asiu i jeszcze zdjęcie kucyczka Szymonka :laugh:
On ma tam 2 słodkie loczki i jakoś na razie nie chce mu ich obcinać :)
A Ty lubisz długie włosy u chłopczyków?
Bo ja wiem czy taka moda? To zależy raczej chyba od upodobań rodziców :)
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #242832 przez aga1040
Ale tu cichutko :blink:

Ja zaraz biorę się za zrobienie ciacha, tego co Różyczka napisała BROWNE.
Zobaczymy co mi wyjdzie. Dam znać.

A jeszcze mam prośbę masuska podałabyś mi przepis na muffinki te co robiłaś z czekoladą??
Nie koniecznie muszą być dietetyczne bo jam chudzina taka, a mały jeszcze mi z cycucha ściąga.

A muszę jeszcze wam powiedzieć że pisałam że muszę małego dokarmiać tak ok godz.1 butlą bo mi brakuje mleka i troche dopija z butli na wieczór przed spaniem. No to posłuchalam was dziewczynki i kupiłam herbatkę lakatcyjną i jest 100 razy lepiej. Wczoraj wcale nie pił butli. Dzisiaj jeszcze też nie. Więc jest nadzieja że chociaż jeszcze trochę pokarmię :laugh: . Oby do roku :laugh: !!!!!!!!!!

13 lata 1 miesiąc temu #242838 przez różyczka
Aga to super,ze herbatka działa :)

Aniu jaki kitek slodki :laugh:

a mi sie podobają takie male chlopaki w różnych fryzurach, w dłuższych wloskach, w irokezach itp. :side:

Takajedna dzięki :kiss:

troche odespalam w dzień, zeby mieć siły na kolejną taką noc :dry:

Aniu daj mi adres swojego dilera :silly:
też chce mieć takiego powera!

zjadłam własnie pizze :P i pol kg ciastek, nie ma to jak zdrowe odzywianie :P :side:

Hoborr, Hoborr co z Ciebie wyrosnie, martwie sie już od tygodnia :side: :lol:
dawaj testa :lol:

apropo tego co spiewamy naszym dzieciom to ja spiewam tak:
przez ląki, przez pola pędzi fasola....
zuzia lalka nieduża
domowe przedszkole
kolorowe kredki
puszek okruszek
mydlo wszystko umyje, nawet uszy i szyje...
szczotka, pasta, kubek, ciepla woda....tak sie zaczyna wielka przygoda... :laugh:
no i to są jakies takie z moich czasów piosenki :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka