BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 tydzień temu #268029 przez kaska191919
to moje arcydzieło :) ale nei dokończone jeszcze bo Kubuś siedzi na pniu ale nei mam brązowego pigmentu i na dziś koniec jest tylko szkic któregi nie widać.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #268030 przez takajedna
hEJ

Kasiu a masz możliwość zeby małą z kimś zostawić czy opiekunka na czas zajęć? Jeśli tylko dałoby radę to oczywiscie nauki i nowych umiejętnosci nigdy dość :)
Koniecznie pokaż Kubusia :silly:

Ewka
ja daję Bebiko, mi smakuje ;) a jak Antek zareaguje to sie nie dowiesz jak nie sprobujesz, najwyzej zmienisz

Asia ach te miny małego Gwiazdora :kiss: ile płacisz za mleko Gerbera? i ile gram jest w opakowaniu? Mój nadal ma zaparcia, nie takie jak przy humanie, ale ma i mysle o zmianie mleka... Chociaż teraz inne posiłki też mają wpływ, ale jabłko na niego nie działa wcale

Ja po sklepach nie chodzę, jakoś wszedzie po schodach trzeba wchodzić, a z małym nie ma jak.... I też mam nastrój w ogóle jakiś nie bardzo :dry:

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268036 przez takajedna
Ubiegłaś mnie, super! :) też myślę nad jakimś malowidłem jak będziemy Bartkowi robić pokój (ale coś się zbieramy powoli :angry: )

Napiszcie proszę jeszcze raz jak dajecie gluten, bo chcę zacząć od 6 msca, a kompletnie zgłupiałam
:unsure:

13 lata 1 tydzień temu #268042 przez różyczka
Kaska to ratownictwo medyczne to nie głupi pomysl bo mojej kolezanki maż, który jest na codzień strażakiem, własnie robi te studia bo ponoc za dużury placa bardzo dobra kasę :)
a z szablonu malujesz? czy tak z glowy? :)

Masuska no to widze, ze poszalalas ostro :)

Ewitkun
to Ty chudzina jestes, wiatr Cie zdmuchnie na spacerze przy takiej wadze piórkowej :laugh: a witaminy jakies bierzesz?
a kaszka z owocem nie zastępuje 1 posiłku Antkowi? albo może wprowadź juz zupki z warzyw to zawsze 1 cyc mniej bedzie a i tak zaraz byś zaczęla coś mu dawać bo przeciez niedługo pól roku beda mialy nasze bobasy...
a dolina to i mnie chwyta ostatnio :dry:

Hoborr Ty zawsze jestes w temacie boś lipcowa mamusia przecież :lol:

A ja zainspirowana poradnikiem dla zielonych rodziców (czyli eko) postanowilam zaopatrzyć sie w olej ze słodkich migdałow i olej kokosowy ze świeżego miaższu kokosa :lol: tym pierwszym można nawet niemowleta masować, a ja zamierzam używać do kąpieli (dolewać) lub do smarowania ciał, choc ponoć po dodaniu do kapieli juz nie trzeba niczym smarowac ciala bo skora jest zajedwabista :lol: a kokosowy ponoc r e w e l a c y j n i e robi na wlosy :side: i ślicznie pachnie. Zobaczymy...
jestem tak sucha po porodzie, ze szok :S skóra, włosy...nic nie daja maski, kremy, balsamy...
może trzeba siegnąc do natury :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 tydzień temu #268045 przez kaska191919
Takajednanie ma kto mi pilnowac więc albo opiekunka albo żłobek ale w to drugie wątpię bo koleanka mówiła że ciezko jest się dostać.
Różyczkorysuję z jakiegoś obrazka na zeszycie :)

13 lata 1 tydzień temu #268046 przez aska27
Kasiu śliczny Kubuś :kiss: Zuzka będize zadowolona :)

Takajedna mleczko Gerber w sklepiekoszuje ok 14-15 zł za kartonik 350g, ale ja kupuję na allegro, wczoraj własnie kupiłam 12 opakowań za 69,99zł, ważne do maja.

a na zaparcia jest takie mleko specjalne.. hmm Bebilon Comfort jak dobrze pamiętam!!!
Jeszcze położna i pediatra na szczepieniu mi o nim mówiła.

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268047 przez różyczka
takajedna napisał:

Ubiegłaś mnie, super! :) też myślę nad jakimś malowidłem jak będziemy Bartkowi robić pokój (ale coś się zbieramy powoli :angry: )

Napiszcie proszę jeszcze raz jak dajecie gluten, bo chcę zacząć od 6 msca, a kompletnie zgłupiałam
:unsure:

ja gotuję codziennie poł łyzeczki kaszki manny w odrobinie wody, no tak z cm na dnie malego garnuszka, kilka min, doslownie 2-3 az sie zrobi taka zawiesina i to dodaje do tego co akurat danego dnia mala je - czyli zupki albo owoców, to samo nie ma w ogóle smaku

Kaska ale sliczny kubuś!!! :) Ty idz na ASP lepiej :blink:

13 lata 1 tydzień temu #268059 przez ewitkun
różyczko mam ciężki wózek na spacery z małym to chociaż jakieś obciążenie hihihihi a właśnie muszę rozejrzeć się za jakąś spacerówka lekka do auta ale szkoda mnie wydać jakiś 1000 na mclarena :( łykam niby femibion ale to jak mi się przypomni, a można łykać żelazo przy karmieniu piersią? Antek zje kaszkę z owocem, warzywem a potem i tak cyca wyżłopie :( chyba spróbuję jakiś obiadek co najlepiej na początek jakaś zupka jarzynowa? albo jakiś kleik na noc może, muszę pomyśleć i zacząć wprowadzać w życie a nie tylko myśleć :D a jak to jest gdy się wprowadza stałe pokarmy to kiedy mleko wypada z posiłku czy nie wypada do 2-3 lat? zielona jestem nie wiem jak to jest :D

Kaska zawsze miałam slabość do Puchatka ehhhhh

13 lata 1 tydzień temu #268060 przez kaska191919
Różyczkoheheh nie wiem czy bym sobie poradziła na ASP bo ja mam raczej taki jeden styl rysowania właśnie takich postaci z bajek a jak jakiś widok czy coś to ciężko :) no ale rysować lubię, choć nie mam na to zbyt czasu ale jak Zuzia będzie większa to będę robić jej kolorowanki :P

13 lata 1 tydzień temu #268064 przez różyczka
no ja tez ten femibion jak mi sie przypomni lykam ...

u nas zazwyczaj nie zastepuje stały pokarm calego posilku, ale róznie to bywa bo czasami jak cos jej bardzo zasmakuje to zjada duzo i juz nie dopija ale to tylko czasami niestety... :dry:
i tez nie bardzo wiem jak dalej postępowac teraz :unsure: kiedy zacząć 2x dziennie coś podawać np.? hmmm
wiem,ze roczne dzieci jedza juz praktycznie wszystko (to co zdrowe oczywiscie)ale nadal piją mleko MM i dwulatki tez je piją...

ewitkun ja tez mam czasem takie mysli, ze jestem w niewoli cyca, ale to szybko mi mija bo jednak radosć z tego karmienia dla mnie jest większa niz te niedogodnosci, ale cały czas nie umiem sobie wyobrazić jak bedzie z tym karmieniem po powrocie do pracy...narazie wiem tylko tyle, ze nie chce przestać wtedy karmić, ale nie umiem sobie wyobrazić, ze ktos inny bedzie karmić moja Niunie no i czym :unsure:

ech...zycie....

a my dizs pierwsza noc z nawilżaczem powietrza i nie moge zasnąc prze niego bo....niby ultradźwiekowy...niby cichutki...i nawet fajne swiatełko daje w różnych kolorach i choc można to wylączyć to pomyslalam,ze zamaist lampki to moze zostac...niby lepiej sie oddycha...no zobaczymy
to kolejna próba poprawienia komfortu snu, może Mloda zaskoczy i pospi do rana? :lol: kto wie...

13 lata 1 tydzień temu #268070 przez różyczka
kaska191919 napisał:

Różyczkoheheh nie wiem czy bym sobie poradziła na ASP bo ja mam raczej taki jeden styl rysowania właśnie takich postaci z bajek a jak jakiś widok czy coś to ciężko :) no ale rysować lubię, choć nie mam na to zbyt czasu ale jak Zuzia będzie większa to będę robić jej kolorowanki :P

tak czy siak Kaska Twój Kubuś wyglada jak profesjonalna naklejka na ścianę :) szok! slicznie go namalowalas naprawde :) Zuzia pewnie odziedziczy talent a jak bedziecie razem rysowac/malowac to bedzie dla niej ogromna frajda na pewno :)
Moja Oliwia zawsze to uwielbiala i robienie ludzików z kasztanów i wyklejanie liscmi nazbieranymi w parku i korale z chleba robiłysmy :side: a od 6 r.z. chodzila na warsztaty plastyczne do Domu kultury przez kilka lat i tam to dopiero cuda robili :S :side:
potem ją wzielo na gitare a teraz tylko konie, konie i konie... ale mam cichą nadzieję,z ę razem z Bianka bedzie rysowac tak jak ja kiedys z nią :)

apropo Oposku przypomnialo mi sie Twoje pytanie-sorry,ze dopiero teraz - nie dostała naklejki konia na gwiazdke jednak tylko bryczesy z pełnym lejem i koński kalendarz bo takie miała życzenie :side:

13 lata 1 tydzień temu #268071 przez aska27
Różyczko dla mamy karmiącej tak długo rzeczywiście odstawienie od cyca to moze być problem... i to bardziej dla niej niz dla bobasa..ale kiedys przyjdze ten czas.. jedynie co mozna to przedłuzyć go maksymalnie jak tylko się da.
Mam nadziję,że nawilżacz pomoze.. ja się zbierałam do kupna i nie kupiłam :silly:

Zdecydowałąm się juz na kupienie nosidełka Mei Tai firmy Tula .. duzo o tym czytałam,tez jest wiązane,nie zapinane na klamry, wiec mzona sobie dostosować..poza tym wygodne i łatwe, główka usztywniona.... tylko drogie. No nic ..zamawiam, oby to był dobry zakup!

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268073 przez różyczka
A ja teraz dopiero jak sie cofnęłam to zobaczylam Mikołajka zdjecia piekne! Ale on jest fajny! :side:
No ta firme własnie chyba Oposek polecala kiedys...tak mi sie cos kojarzy....

a pokażesz jakie wybralas? :)

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268076 przez aska27
Różyczko dziękuję! Mikołaj ostatnio tak cuduje,ze szok :laugh:

na Tule się zdecydowałam bo pasy ma szerokie, wypełnione,znalazłam tańszą wersję na allegro,ale pay takie cienkie,bałam się,zeby się nie wpijały.

Kupiłam to:
www.babytula.pl/products/mei-tai-brazowy

a jest jeszcze wresja limitowana,ale duzo droższa,a nosidło takie samo tylko pod reklamą Reni Jusis
www.babytula.pl/products/leluja-limitowa...ai-tula-dla-eko-mama

Oby się sprawdziło!

13 lata 1 tydzień temu #268077 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko dziękuję! Mikołaj ostatnio tak cuduje,ze szok :laugh:

na Tule się zdecydowałam bo pasy ma szerokie, wypełnione,znalazłam tańszą wersję na allegro,ale pay takie cienkie,bałam się,zeby się nie wpijały.

Kupiłam to:
www.babytula.pl/products/mei-tai-brazowy

a jest jeszcze wresja limitowana,ale duzo droższa,a nosidło takie samo tylko pod reklamą Reni Jusis
www.babytula.pl/products/leluja-limitowa...ai-tula-dla-eko-mama

Oby się sprawdziło!

oh śliczne! :)
czekam z niecierpliwością na relacje czy łatwo sie wiąze no i czy sie podoba Mikołajowi :)
oby!
duzo by Ci to ułatwilo :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka