BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 tydzień temu #268081 przez aska27
Dziękuję :) opiszę jak tylko wypróbuję!

Buźka,zmykam poprzytulać się do podusi i wycałować Mikołajka..dzisiaj śpimy sami..tata w pracy ..echh... do jutra,pa,pa! :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268091 przez ufolka
hejka
mi dopiero Amka teraz zasnęła, znów nie da rady kupy zrobić, teraz trochę poszło ale troszkę..
qrde żeby przez głupie słoiczki dzieciak nie dał rady się wysrać normalnie :ohmy:

kaska super Kubuś, też mam do niego słabość, ja mam naklejki na ścianach :)
takajedna na schody w sklepach jest rada: nosidełko ;d szalej z nami my chusty i nosidła kupujemy :lol: jeśli chodzi o gluten to ja dodaję raz dziennie do posiłku pół łyżeczki kaszki mannej takiej z nestle ona jest z glutenem. Nie gotuję ani nic tylko wsypuję mieszam i już. Ale jak skończę opakowanie to będę gotować zwykłą kaszę manną podobnie jak różyczka ;)
różyczko ja kiedyś miałam olejek kokosowy do włosów ale u mnie niesprawdził się niestety, u mnie nawilżacz na sen małej nie wpłynął w żaden sposób, może u Ciebie się uda hehe
z tym dokarmianiem to czarna magia. Powinna być jakaś prosta instrukcja i już a to wszędzie inaczej pisze. Ja czasami daję małej dwa razy dziennie coś, czasem warzywa albo zupka a pi paru godz owoce, a czasem to albo to. I ostatnio potrafi cały słoik wtrąbić, wtedy cyca jej nie daję tylko czekam z godzinkę i wtedy.
aska nosidełka rzeczywiście śliczne, oby się sprawdziło :)

13 lata 1 tydzień temu #268111 przez Oposek
Ufolka mleko w nocy jest tłustsze, ale 4-5 miesięczne dziecko nie potrzebuje jeść co godzinę, czy dwie. Układ pokarmowy powinien odpoczywać co najmniej 4 godziny bez przerwy w nocy. Tak częste jedzenie jak Filipa jest prostą drogą do przciążenia żołądka i problemów z otyłością. Dlatego się martwię... Ja też staram się nie słuchać takich "życzliwych" rad, to chyba jedyne rozwiązanie żeby nie zwariować;)

Aśka, Ufolka u mnie królował tekst, że mam za chudy pokarm;)

Różyczka tak, to była firma TULI, nie wiem czemu teraz zmienili nazwę :unsure:

Aśka, Różyczka ja się urodziłam w Poznaniu i mieszkałam tam w dzieciństwie, na Ogrodach. Teraz mieszkam w Warszawie, ale od lat wszystkie święta, ferie i wakacje spędzałam u Dziadków w Poznaniu. Bardzo lubię to miasto, duży sentyment mam do niego:)
Taka Jedna ja daję gluten bardzo podobnie jak Różyczka tylko gotuję więcej kaszy mannej, bo nie umiem na oko;) a potem dodaję łyżeczkę do zupki, czy deserku. A właśnie Różyczko myślisz, że taka kasza manna t mogłaby postać jeden dzień w słoiku w lodówce? żeby nie gotować codziennie maleńkiej ilości?

Kaśka fajnie, że już jesteś:) Pochwal się prezentami Zuzi, może nas zainspirujesz:) Pomysł ze studiami super, mnie też zawsze ciągnęło w tą stronę, chciałam nawet być pielęgniarką. A Kubuś cudny!!!!!! :)

Masuska poszalałaś z tymi butami;) Mi za to odbiło i wylicytowałam Filipowi wiosenny kombinezon, a jeszcze nawet zima na dobre się nie zaczęła;) Ja chyba też bym nie kupowała spodni, skoro masz i chcesz chudnąć;)

Ewitkun ooo, wróciłaś :kiss: Jejku, nie chcę nawet liczyć, ile kilogramów mniej ważysz ode mnie, jesteśmy podobnego wzrostu. A jak tak marnie się czujesz to może zrób morfologię chociaż? Można łykać żelazo, ja łykałam ascofer (jest bez recepty), bo po porodzie miałam anemię.Moje 4,5 kilowy noworodek wszystko ze mnie wyssał w brzuchu;). Antoś jest już duży, więc mm na pewno będzie ok, szczególnie raz dziennie albo tak jak Różyczka pisąła- obiadek, deserek. Szpilki się przydadzą, na pewno się przydadzą :laugh: Ja bym się wcale nie przejmowała tą pozycją, tak jak piszesz dzieci dopiero nabierają koordynacji, ale dla świętego spokoju zawsze lekarza warto podpytać. Co do męża to się nie wypowiadam, bo wkurza mnie strasznie, jak mój np pyta, który pajacyk ma założyć (i przynosi w innym niż powiedziałam, jeśli nie w śpiochach;)

Ania W wtorek jest ok:) A Ty na zajęcia jeździsz z Dominikiem i Szymonkiem, czy tylko Dominikiem?

Hobor buziaki dla Was też:) i odezwij się do nas!;)

Różyczko fajnie brzmią te olejki, mnie ostatnio też kusi, żeby tak wrócić do natury :lol: Też mam suchą skórę i włosy, zawsze miałam, ale teraz to już w ogóle... A założenia rodzicielstwa bliskości w większości bardzo mi się podobają i muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi do Ciebie pasują:) Trzymam mocno, mocno kciuki za noc z nawilżaczem!

Reszta jutro, bo zasypiam... Pewnie wszystko przeczytacie już rano, więc miłego poranka życzę:)

13 lata 1 tydzień temu #268120 przez Lucy
Cześć

U Nas noc-tragedia :(

Młoda co chwilę się budzi,chyba te zęby nawet smoczkiem pluje ;) Raczej głodna nie jest bo dostaje cyca,a za chwilę znów pobudka...

Nie mam mocy ani weny

Jeszcze stary mi popsuł humor,defekt.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268124 przez aska27
Dzień dobry!

Widze,ze więksozśc z nas ma humory kiepskie.. byle do wiosny :silly:

a na poważnie... mam nadziję,ze wreszcie się kiedyś wyśpimy i nasze dzieciaczki zlitują sięnad swoimi mamusiami i ładnie będą przesypiać noce. Mikołaj wyjątkowo i jakos dziwnie poszedł spać ok 21.30 myślałam,ze pośpi rano dłuzej a tutaj pobudka jak zawsze 6.30.

Lucy śiskam mocno! Nie denerwuj się już. Ci nasi faceci to chyba całe dnie kombinują jak nam popsuć humory :blink: Co z nimi się dzieje?! :angry:

Smarujesz Oli dziąsełka?

Oposku tak mi się jakos wydawało :blink: i ten Poznań jakoś z Tobą też mi się kojarzył :)

Jeśli dobrze pamiętam to Ewka coś o Koninie kiedys wspominała .. coraz więcej nas z Wlkp :blink:

dzieci.pl/chgid,14118034,title,12-kontro...ototemat_dzieci.html

dzieci.pl/pgid,14119171,title,Bociankowe...fototemat_ciaza.html :)

"Ospa party" :cheer:
dzieci.pl/breedingAid,14088052,title,Osp...howanie_artykul.html

13 lata 1 tydzień temu #268131 przez różyczka
Ufolko ale czy to był ten prawdziwy olej kokosowy? taki naturalny czysty co mozesz go dodac do potraw? bo mi nie chodzi o kosmetyk tylko o prawdziwy olej ze świeżego miążu kokosa - 1l około stówki kosztuje i to on ponoć daje taki efekt. Bo sa kosmetyki o nzwie olejek kokosowy chyba nawet z popularnego Avonu był taki ale to jest tylko chemia, a jesli nawet tam jest dodatek to najczęściej malusi procent tylko a reszta to syntetyczne dodatki.
A te naturalne oleje to ponoć nie porównywalny do niczego kosmetyk dla skóry....taki olej ze słodkich migdałów dodalny do kąpieli + kilka kropel olejku eterycznego np. z pomarańczy, do tego np. soda oczyszczona _ sól morska i nie musisz już uzywac ani mydła ani balsamu podobno a skóra jest czysta, gładka i mięciutka :) jestem bardzo ciekawa czy rzeczywiscie tak jest :)
jak zaczęłam wczoraj szperać w necie i znalazłam strone z tymi "ekokosmetykami" to gdybym miała kase/a jestem przed wypłata/to juz bym miała kupione masło kakaowe, ten olej kokosowy i ten ze słodkich migdałow - ten tez chce wyprobowac do masazu Bianusi.

Oposku ja nie gotuje na oko tej kaszy manny hehehe :laugh: tylko dokladnie pół łyżeczki :laugh: ale myśle,ze 1 dzień na pewno mozna w lodówce potrzymac. Ja gotuje te pół łyzeczki 2-3 min i prosto do miseczki wlewam tego gluta i już nie musze jedzonka podgrzewac, zawsze robie to z Bianka na reku bo ją doszkalam kulinarnie :silly: żeby miał mi kto na starosć muffiny robic :blink:

Lucy łącze sie z Tobą w bólu :kiss: mi się wydaje,ze ja w ogóle nie spię, bo Młoda stęka co chwile ale tez nie je za każdym razem. Próbuje jej smarowac dziąsła przed snem, grzecznie zjada ten żel i sie cieszy :)
Nawilżacz nic nie dał tylko łep mi pęka od tego brzeczenia :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 tydzień temu #268133 przez paulinka
hej mamunie :lol:

Pamietacie mnie jeszcze????????????????????????? Zagladam do was od czasu do czasu,ale jakos nie mam weny odpisac i czasu tez brak , ale dzisiaj mam chwilke,wlasnie jem sniadanko,myje glowke i smigam na miasto, u nas w UK mowie wam istny szal cial w sklepach !!! Ludzie wlaza na glowy,wyrywaja sobie z rak i ogolnie zachowuja sie jak zwierzeta,co z durnie!!!!

Jakie plany macie na Nowy Rok???? My chyba pojedziemy w centrum Londka na fajerwerki popatrzec :)

Co do mojego brzusia to niestety brak dobrych wiesci:((((( ,a do tego mega klopoty z cera,wlosami,plamienia itp,mam niezle gospodarke hormonalna rozwalona,nie spodziewalam sie tego :S

Dziewczynki ucalujcie swoje maluszki i do zobaczonka za 'rok' :lol:

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268134 przez aska27
Różyczko szkoda,ze nawilżacz nie zdał egzaminu :dry:
Widze też ,ze olejki są na topie... co racja to racja naturalne są najlepsze,a AVON hehe z tych kosmetyków nic nie leczy bo to tylko chemia i ładny zapach :laugh:

Witaj Paulinko pewnie,ze pamiętamy hehe :blink: Pytasz o plany na Nowy rok czy Sylwestrowe?
Jeśli chodzi o Sylwestra będę sama z Mikusiem,mąż w pracy.. pare min po 24 hehe będe tulić poduchę :silly:

13 lata 1 tydzień temu #268135 przez różyczka
Oposek napisał:Różyczko fajnie brzmią te olejki, mnie ostatnio też kusi, żeby tak wrócić do natury :lol: Też mam suchą skórę i włosy, zawsze miałam, ale teraz to już w ogóle... A założenia rodzicielstwa bliskości w większości bardzo mi się podobają i muszę Ci powiedzieć, że bardzo mi do Ciebie pasują:) Trzymam mocno, mocno kciuki za noc z nawilżaczem!
[/quote]

dzieki,ze trzymałaś :kiss: :)
rodzicielstwo bliskosci... wychowanie mądre, z zasadami i z szacunkiem do dziecka... miłość ponad wszystko...słuchanie dziecka (to naprawde procentuje potem!)....i duzo przytulania :) tak.
ale z pewnoscią ekomama to ze mnie żadna :blush: bo z pamperów nie zamierzam rezygnować póki co :silly: a i ważna zasada u nas to - każdy ma swoje łózko :silly: w sensie rodzice swoje - dzieci swoje :blink:
ale...fajnie to napisałas...dzieki :kiss: :side:

jak bede miała kase to wypróbuje ten olej i dam znać - moze i Ty sie skusisz jeśli bedzie działał...

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268140 przez aska27
przepraszam,ze tak od rana sypie linkami

Trudy Matki Polki:
wyborcza.pl/rodzicpoludzku/1,114118,1086....html?as=1&startsz=x

jej trójka dzieci to juz degradacja społeczna :cheer: no pięknie,a mi się tak marzy taka trójeczka! :blink:

www.edziecko.pl/rodzice/1,79361,10860505...sy_na_ubrankach.html

A propos ekorodzicielstwa o którym wspomniałyście..juz wczesniej chciałam zapytac,ale jakos mi umykał temat, czy stosujecie moze pieluszki wielorazowe?

Kiedys był ten temat w DDTVN z mężem obliczyliśmy,ze zakup takich pieluszek jest strasnzie duzy... ale moze któaś z Was się skusiła?!

13 lata 1 tydzień temu #268149 przez różyczka
Aska nie sa tanie te pieluszki ale w tej ksiazce dla ekorodziców co własnie skończyłąm czytac jest obliczone ile zuzywasz kasy na pampery podczas całego okresu pieluchowania a ile na komplet tych pieluch i pampersy nieporównywalnie drozej wychodza nawet jak sie doliczy koszty prania tych wielorazówek itd. Róznica polega na tym,ze te eko musisz sobie kupić od razu iles sztuk wiec jednorazowo wydatek jest wiekszy a pampersy kupujesz cały czas ale co chwila mniejsza kwote wydajesz. Ale z kolei wielorazówki używasz tez przy 2 i 3 dziecku wiec to jest duża oszczednosć.
Chyba u nas na forum nikt nie korzysta z tych wielorazowych pieluch...ale moze sie myle :side:

13 lata 1 tydzień temu #268154 przez aska27
różyczka napisał:

Aska nie sa tanie te pieluszki ale w tej ksiazce dla ekorodziców co własnie skończyłąm czytac jest obliczone ile zuzywasz kasy na pampery podczas całego okresu pieluchowania a ile na komplet tych pieluch i pampersy nieporównywalnie drozej wychodza nawet jak sie doliczy koszty prania tych wielorazówek itd. Róznica polega na tym,ze te eko musisz sobie kupić od razu iles sztuk wiec jednorazowo wydatek jest wiekszy a pampersy kupujesz cały czas ale co chwila mniejsza kwote wydajesz. Ale z kolei wielorazówki używasz tez przy 2 i 3 dziecku wiec to jest duża oszczednosć.
Chyba u nas na forum nikt nie korzysta z tych wielorazowych pieluch...ale moze sie myle :side:

zastanawiałam się nad tym ,ale przyznam ,ze myslałam,ze pranie.. użytkowanie tez nie jest tanie..no i faktycznie zakup od razu większej ilości takich pieluszek to duzy wydatek,bo przecież musi ich być troszkę na zmianę. W sumie to cały czas chyba się kupuje,bo one tez muszą miec jakis rozmiar,ale w DDVN jakas babka mówiła,ze na allegro kupuje używane. Ciekawa jestem opinii mam które zdecydowały się na takie rozwiązanie...

13 lata 1 tydzień temu #268184 przez kaska191919
Witam
Ufolekbiedna mała , meczy się z tą kupką. Ale po słoiczkach tak :unsure:
Paulinkato uważaj na siebie na tych wyprzedażach :lol: żeby Cie jaki ,, zwierz" nie zaatakował :blink: Centrum Londynu i fajerwerki- na pewno będziesz miała piękne widoki :side:
My robimy domówkę, będzie jedna albo dwie pary znajomych.
LucyUściskaj swoją Oleńkę, te nasze dzieciaczki są biedne normalnie tyle bólu muszą przechodzić jako maleństwa :(
OpasekZuzia dostała takie prezenty.... no i dwie pary rajstopek i stówe od dziadka ale nic jej nie kupiliśmy bo na razie ma wszystko no a za parę miesięcy kupimy konia na biegunach.
Załączniki:

13 lata 1 tydzień temu #268204 przez hoborr
Dzień dobry!

Może dziś złapie wene na pisanie. A na razie bez zmian. Napiszę tylko że był wczoraj u naas lekarz bo cos Ada pokaszliwała - ale stwierdził że m atylko zaczerwienione gardło. Kazał dać syropek i smarować pulmeksem. Wypisal antybiotyk w razie gdyby jej nie przechodziło - bo nie ma go w przyszłym tygodniu i jakby co to wykupimy..

To tyle z ciekawostek..

A i coś mi się wydawało że miałyśmy sie chwalić choinkami,, a jakoś żadnego zdjęcia na forum nie widziałam....

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268216 przez aska27
Kasiu śliczne prezenty, kolejka zwierzaczkowa cudna i poduszeczka i ramka! Czytasz Zuzi bajki? Ja muszę wreszcie zaczać czytać Mikusiowi :blink:

Hoborr oj, współczuję Adusi chorego gardziołka, niech jej minie szybko!
A co do choinek to juz dawno pisałam,ze czekam az się pochwalisz :)

Mikolajek tez dostał ksiązki o Kubusiu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka