BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268238 przez ufolka
oposku u mnie mała jak zaśnie w nocy to śpi najpierw od 9 do około 12 więc ta przerwa jest, potem się budzi co 2-3 godz. Ale to tak na śpiocha więc okej jest, a co do Filipa to ja myślę że mleko z piersi nie jest ciężkie przecież, może jak zaczniesz wprowadzać inne pokarmy to się unormuje to? Chyba że coś mi się poplątało i karmisz mm ;)
ewitkun mam nadzieję że lepiej się poczujesz, dziwne że Ci lekarz czy gin nie zlecił morfologii, ja łykałam żelazo po porodzie, takie różowe tabletki były, lepiej się zbadaj kochana bo anemia to nic dobrego, ja leczyłam się z niej 4 lata prawie, a potrafi znów wrócić
różyczko no ja nie olejku miąższu tylko kosmetyku z olejkiem, sorki :laugh:
lucy, różyczka współczuję, a tak btw to co Ci wasi mężowie tak was wkurzają??
aska ja stosuję pampersy :lol: ale dziwie się tej kobiecie która kupuje używane, to tak jakby gacie używane kupować jak dla mnie nie za halo :unsure:
kaska fajne prezenty ;) widzę ksiażeczke z bajkami ja też mam, kiedy planujesz zacząć czytać? bo ja już się przybieram :laugh: a ta kupa to po słoiczkach, dziś śliwki jej kupię może coś pomoże bo przecież nie będę dawać znów czopka :( pisałyście o jabłkach z jagodami ale ja nigdzie nie widziałam takiego dziwa...

u mnie szaro, buro i ponuro hehe nie chce się nic robić :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aska świetne zdjęcie, ewidentnie Mikołaj chce już czytać ! :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268258 przez aska27

13 lata 1 tydzień temu #268266 przez kaska191919
Ufolka, Aśkaja już czytam ale rzadko :) no a jak zacznę to pół ksiażki od razu, ale muszę zacząć regularnie coś małej czytać.
Ja małą do tej pory cycem karmię, dałam jej parę razy spróbować ziemniaka kaszki, no ale zacznę już podawać coś bo już zaraz siódmy miesiąc się zacznie :blush:

13 lata 1 tydzień temu #268276 przez ufolka
aska dzięki za linki, wiem gdzie szukać teraz :)
kaska ja już daję owoce i warzywa, mięsko planuję ale nie wiem kiedy :)

13 lata 1 tydzień temu #268322 przez różyczka
aska27 napisał:

różyczka napisał:

Aska nie sa tanie te pieluszki ale w tej ksiazce dla ekorodziców co własnie skończyłąm czytac jest obliczone ile zuzywasz kasy na pampery podczas całego okresu pieluchowania a ile na komplet tych pieluch i pampersy nieporównywalnie drozej wychodza nawet jak sie doliczy koszty prania tych wielorazówek itd. Róznica polega na tym,ze te eko musisz sobie kupić od razu iles sztuk wiec jednorazowo wydatek jest wiekszy a pampersy kupujesz cały czas ale co chwila mniejsza kwote wydajesz. Ale z kolei wielorazówki używasz tez przy 2 i 3 dziecku wiec to jest duża oszczednosć.
Chyba u nas na forum nikt nie korzysta z tych wielorazowych pieluch...ale moze sie myle :side:

zastanawiałam się nad tym ,ale przyznam ,ze myslałam,ze pranie.. użytkowanie tez nie jest tanie..no i faktycznie zakup od razu większej ilości takich pieluszek to duzy wydatek,bo przecież musi ich być troszkę na zmianę. W sumie to cały czas chyba się kupuje,bo one tez muszą miec jakis rozmiar,ale w DDVN jakas babka mówiła,ze na allegro kupuje używane. Ciekawa jestem opinii mam które zdecydowały się na takie rozwiązanie...

Aska z tego co czytałam to sa rózne rodzaje tych pieluch i sa tez takie, które rosna z dzieckiem wiec nie musisz co chwile kupowac, a pranie w orzechach jest nieporównywalnie tansze od prania w proszkach i płynach tak jak my pierzemy, a ekomamy piora w tych specjalnych orzechach, w tej ksiazce co mam jest konkretne finansowe wyliczenie kosztów, są nawet wykroje takich pieluch jesli ktoś chce to moze sobie samemu uszyć te otulacze i wkłady do nich :) Uzywane to ta baba pewnie kupuje otulacze, bo te wkłady do nich to juz raczej nie :side:
Na kwietniówkach byla taka ekomama Divette, od niej dużo informacji dostałam na temat chustowania jak zaczynałam swoja przygode, ale ona juz widze,ze u nas na zapytajpolozna sie za bardzo nie udziela juz, ja podczytuje jej bloga i podobno ona udziela sie gdzies na innym forum podejrzewam,ze tym dla ekorodziców bo kieydś zachecala mnie do odwiedzenia go, to całkiem fajne forum, dużo mam sie tam wymienia rzeczami i radami tak jak u nas... :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 tydzień temu #268326 przez różyczka
A ja Młodej czytam swoje ksiazki :) te co akurat czytam :)
ale swoje wlasne tez ma- takie male w Rossmanie kupiłam po 3,99 zł, fajne kolorowe, niedługie historyjki o zwierzątkach :)

Bianka masakrycznie sie krzywiła po tych jabłkach z jagodami gerbera :P

13 lata 1 tydzień temu #268334 przez ufolka
moja się krzywi na dynię, prawie wymiotuje tak jej nie smakuje :laugh: ciekawe jak będzie z jagodami :)

13 lata 1 tydzień temu #268338 przez ewitkun
Różyczko u nas nawilżacz też niczego nie zmienił w nocy :(
Oposku ja robiłam krew i mocz i wszystko super wyszło więc nie wiem co się ze mną dzieje, pójdę po test może Zofia :D
Lucy u nas noc też z pobudkami i nad ranem histeria i o 6 nie było nic w buziaku a o 9 mąż wymacał iiiiiiiiii Antoś jest właścicielem drugiego zęba :D poszedł w ruch dentinox cacuś zasnął i od razu spokojniejszy, to przebicie chyba jest najbardziej bolesne.
Aśka to fakt ja Wielkopolanka jestem urodzona w Koninie :D

I dziś chyba odpuszcze to MM niech ząbek dobrze się przebije jednak cacuś jest lekiem na całe zło

eko mamą nie jestem zaśmiecam świat pampersami :( a o olejkach to ja nawet nie wiem, że takowe są

13 lata 1 tydzień temu #268348 przez hoborr
Ada tez na jagody reaguje odruchem wymiotnym:)

A i info dla mam których dzieci mają alergię. Od nowego roku lekarz może przepisac mleko tylko po okazaniu zaświadczenia z poradni alergologicznej... Także kolejne problemy! Normalnie szlag mnie trafi. Dzis dał mi recepte na 10 sztuk mleka to nam starczy na długo bo dostaje tylko raz dziennie. Ale jak ktoś karmi tylko butlą to co trzy tygodnie do poradni trzeba iść z dzieckiem!!! PORONIONE!!!! :ohmy:

13 lata 1 tydzień temu #268351 przez ufolka
ewitkun gratuluję gryzonia ;))
hoborr jak zwykle nfz ułatwia życie ;)
My musimy Amelce bioderka korygować, więc nosi poduszkę Frejki, ide do lekarza, lekarz wypisuje świstek, poduszka kosztuje 70 zl ale jest w 75%refundowana, więc trzeba jechać na drugi koniec miasta do nfz po pieczątke no i z powrotem do przychodni i płaci się 15 zl i dostaje frejkę, paranoja i błędne koło.

13 lata 1 tydzień temu #268407 przez natimp1
ewitkun niby do 3 roku jest ok, niektórzy lekarze nawet modyfikowane każą wtedy odstawić Maksi ma za 3 mce 4 lata i nie wyobrażam sobie dnia bez mleka rano i wieczorem , tak wiec kwestia umowna, a moja chrzśniaczka ma 10 lat i wcina mleko z kachą wieczorem, ale to już przegina

13 lata 1 tydzień temu #268451 przez różyczka
A moje dziecie ma lat prawie 15 i wypija litr mleka prawie kazdego dnia :laugh: płatki, kakao...itd. oczywiście nie jest to mleko modyfikowane, ale i tak szok bo miała skaze białkowa jaka dziecko i piła to sojowe a zreszta bardzo szybko przestała pić w ogóle a teraz :S jak nałogowiec :laugh:
a ja kasze jem prawie codziennie :) a jestem dorosła
:) bo kasza jest zdrowa i smaczna wiec ja sie Twojej chrzesniczce nie dziwie Natimp :)
Acha Hoborr ja sie chciałam wytłumaczyć,ze nie mogłam upiec tego wspanaiłego ciasta ze śliwkami bo raz, ze jestem niepijaca :silly: a te sliwki bez alko to juz nie to samo :lol: a dwa-nie jem masła a tam maslany krem :dry: wybaczysz?

13 lata 1 tydzień temu #268454 przez masuska
Cześć dziewczynki, ale mam urwanie głowy ostatnio... Chociaż mi się wszystko prostuje za to:)

Muszę się pochwalić:) Dziś w nocy mój synuś przeszedł samego siebie i jak zasnął koło 22, tak wstał po 8mej:) W poprzek łóżka, ale całą noc przespał, ja niestety zasnęłam po 1 i trochę się nie wyspałam:P

Asiulka buciki kupione przeze mnie to baletki jeansowe, szpilki szare, czółenka czarne i takie niby baletki ale na obcasiku ze 3 cm takie sweet z kokardką szare:)

Byłam dziś w tym drugim sklepie, ale nic ciekawego nie było. Kupiłam za to sobie taką fajną sukienkę tubę, ale nie mam kiedy ją założyć, mówię do Małża że teraz jak nic na dyskoteką muszę iść:P

Kaśka a ja kurdę czekam na @ a tu nie ma:( dziś zrobiłam wreszcie test i oblałam, wynik negatywny... Chyba muszę do gina iść:(
A Kubuś pierwsza klasa:)

Różyczko ja też chcę te oleje!

Aśka tak co do cen to gratuluję udanego zakupu. Ja tez miałam ostatnio taką sytuację że w aptece w której zawsze kupuję mleko Piotra kosztuje 10.13 zł z receptą, a koleżanka mi mówi że w jej aptece taniej jest, idę patrzę, oczom nie wierzę bo tam 8.60! no i wykupilam od razu 9 mlek, już też 2ki:)

Aśka śliczne nosidło... A tej Reni to ja jakoś nie trawię!

Zmieniłam wreszcie stanik na rozmiar B!!! A Sukienkę kupiłam dziś 38!!!! jejuśku jak ja się cieszę że wreszcie wyglądam jakoś.

Oposku, ciekawa jestem czy ta zima się w ogóle rozkręci. Już jak dla mnie mogłoby nie. Na Święta tylko śniegu potrzebuję. Ja mam kilka kombinezonów, w różnych rozmiarach i różnej grubości. Teraz Piotr to i tak w kurtce chodzi i ocieplanych spodniach:)

Lucy ściskam mocno:)

Różyczko już nie chce tych olejów, 100zł! To ja wolę buty kupić:P

Hoborrku zdrówka dla Adusi. A ja choinę pokazałam z Piotrem:P

Ufolka, fajny pomysł z pamiętnikiem, my mamy książeczkę i mam teraz napisać list do synka o tym czego bym chciała go nauczyć... no i zagwozdka teraz...

Aśka Ufolka, te słoiczki mam w razie czego:)

Różyczko oglądałam w Pani Gadżet na TVN Style jak to właśnie się pierze w orzechach i d..y nie urywa. Dodatkowo ocena zapachu była marna, więc jak kiedyś zastawiałam się czy by nie spróbować, tak teraz twierdzę że nie ma sensu.

Hoborrku, aleś mi nowinę dała!!! Kuwa mać, jutro jadę do lekarza po receptę! a sama mi pediatra mówiła że z tak małym dzieckiem to nie ma co po alergologach latać, bo ta tzw. skaza białkowa mija z wiekiem.

13 lata 1 tydzień temu #268460 przez różyczka
hoborr napisał:

Ada tez na jagody reaguje odruchem wymiotnym:)

A i info dla mam których dzieci mają alergię. Od nowego roku lekarz może przepisac mleko tylko po okazaniu zaświadczenia z poradni alergologicznej... Także kolejne problemy! Normalnie szlag mnie trafi. Dzis dał mi recepte na 10 sztuk mleka to nam starczy na długo bo dostaje tylko raz dziennie. Ale jak ktoś karmi tylko butlą to co trzy tygodnie do poradni trzeba iść z dzieckiem!!! PORONIONE!!!! :ohmy:

paranoja :S a nie wystarczy raz wydane zaświadczenie?

moja Oliff jedzie od lat na inhalatorach (leki wziewne)bo ma astme na tle alergicznym i tez co chwile musimy chodzic po recepte bo lekarz nie moze wypisac wiecej niz 1 szt leku jednorazowo a ona ten inhalator bardzo szybko zużywa i co chwile znowu trzeba isć, bez sensu, prosiłam wielokrotnie zeby wypisał choc na 2-3 inhalatory - NIE :dry: ale jak jeszcze teraz za każdym razem miała bym jeszcze chodzić po zaświadczenie od alergologa to bym sobie chyba w łep strzeliła :angry: kto ma na to czas?? a poza tym tam sa terminy...

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268465 przez różyczka
No nareszcie przylazłas Masusko :angry:
na forum Cie nie ma, na gadu tyz nie, moje esy do Ciebie nie dochodza a ja tu płacze, tesknie :( :silly:
ten olej to za 1l stówa, ale można mniejsze butelki kupować, ja tak zrobie na spróbe, bo jesli to takie dobre jak piszą wszędzie i takie wydajne to mi sie by opłacało bo ja o wiele wiecej wydaje na kosmetyki a juz te do włsoów to w ogole :S maski, jedwabie... srabie :)

a z tymi orzechami to ponoć jest tak,ze pranie po nich w ogóle nie pachnie a nam przyzwyczajonym do płynów do płukania i silnie pachnacych proszków sie wtedy wydaje, ze jak nie pachnie to...smierdzi hehe :laugh: ale inna jest sprawa - w nich jest ta saponina, która powoduje, ze białe szczególnie ubrania szarzeją wiec trzeba dosypywac np. sody oczyszczonej żeby wybielic itd. no cała eko fabryka to jest :)
GRATULUJE ROZM. 38 :lol:
[/size][/color]

Co robicie na Sylwka dziewczyny??
:)

Masusko Ty jak masz tyle tych butów teraz to pewnie lecisz podensić troszku, co? w koncu trzeba je rozchodzic :silly:

Ewitkun gratuluję Antolkowi 2 zebiska :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka