BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #296968 przez Oposek
Kaśka Filip leży na mojej poduszce do karmienia piersią;) A ciekawa ta szkoła policealna?

Ufolka ja dopiero dziś doczytałam, że Twoja Amelka to też się często w nocy budzi? co dwie godziny mniej więcej tak? jest u nas na forum dziecię, które ssie cyca i śpi dłużej? Może tak ma być...

Pisałyście wczoraj o tym, co i ile Wasze bobasy jedzą. U nas to wygląda tak:

8:00- cyc
10:00- cyc
12:30- drugie śniadanie- kaszka z owocami, kisiel z owocami lub same owoce
15:00- cyc
16:30- obiad- słoiczek albo gotwane przeze mnie
19:00- cyc
W nocy cyc. Czasem w ciągu dnia chrupki kukurydziane lub nieduży kawałek owoca w całości.

Ile mniej więcej jedzą Wasze dzieci owoców/zupek? cały mały słoiczek? mniej więcej?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #296977 przez aska27
Kasiu a masz już wybrany kierunek studiów? /jakbyś chciała info o szkole polic to służę pomocą :blink: /

a ta konferencja była na TVN24

tutaj sa informacje i filmik z tej konferencji:
www.tvn24.pl/12690,1733518,0,1,nowe-info...-ojca,wiadomosc.html

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #297027 przez kaska191919
Opasektak też myslałam z tą poduszką. A szkoła jak dla mnie nuda, najgorsza jest rachunkowość i prawo administracyjne bo te kodeksy, i z rachunkowości te konta to nauki duzo jest i jakos mnie to nie kręci,a z innych przedmiotów to siedzimy tylko i gadamy o dodzie, o pedofilach i życiowych sprawach a nie o szkole eheheh , ale szkoda mi to rzucić bo w ciązy zaczęłam chodzić i teraz chodze już w ten weekend koniec drugiego semestru , jeszcze dwa zostaną wiec chce dotrwac do końca.
Asiujuż oglądałam, no to że matka się nie poddała badaniom jest dziwne, wiadomo ze jets w złym stanie psychicznym, ale watpię cz kiedykolwiek dojdzie do dobrego stanu psychicznego, i powinna chcieć rozwiązać tą sprawe jak najszybciej i pokazac że ona nie powinna byc w kręgu podejrzanych. A studia myślę o ratownictwie, ale fizjoterapii.

12 lata 10 miesiąc temu #297043 przez masuska
Hoborrku, Piotrek właśnie ostatnio zaczął pić soczki:) i tak chciałam dobrze a tu doopa. Ale Mąż dziś na zakupach odkrył o co kaman, soczki do 5 miesiąca są bez cukru, a od 6 z cukrem. Wieśniaki jedne, ja chcę bez cukru. A i nie boję się że sobie dziuknie, bo dałam mu szczoteczkę na chwilkę do zdjęcia, ja sama mu myję.

Aniu wiesz może jaka jest dawka fluoru dla dziecka od 6 miesiąca?

Iwanku, szczoteczkę kupiłam wczoraj w Rossmannie w promocji:) Ale Hanka Ci szaleje, a zabawki pierwsza klasa:) A ja się pochwalę że znalazłam super źródło na cielęcinkę:) Będę teraz kupować:) Na potęgę:)

Oposku napisałam Ci na PW, pilnie czekam na odpowiedź, bo Mąż już się namyśla:)
Dziękuję za fotkę:) Super zabawa jak widać:) Cieszę się bardzo:) My tez mamy ten stoliczek, ale czeka na króliczka:)

Oposku, Asiu ja mam licencjat z informatyki:P później zaczęłam magistra, ale przerwałam i tak jakoś teraz z tym wiszę...

Aniu w TV mówili o tym że nie ma ogrzewania pod Wawą, nie wiem czy to nie o Was:P A ja myślałam że w nektarach nie ma cukru, tylko w sokach... Pochrzaniło mi się:P

Asia widziałam na FB Twoje komentarze do tej sprawy. Poradzę Ci żebyś troszkę dała na luz, bo idzie zwariować. Ja czekam na dobre wieści, ale już nie śledzę... Możemy mieć tylko nadzieję.

Rika jakie genialne:) Zuza poważka, Ola z kapciochami:P Zuza na śniegu, śliczny ma kombinezon:) A tata to tata :silly:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #297045 przez aska27
Kasiu też tak uważam. Moze Ci rodzice są niewinni,ale sami prowokują,ze ludzie podejrzewają ich o najgorsze. Mam nadzieję,ze Madziulka jest cała i zdrowa.

a co do szkoły.. jaki zbieg okoliczności mam młodszą siostrę też Kasię :) i własnie studiuje fizjoterapie :) a myśli jeszcze o ratownictwie :)

yyy Masuska ja nie komentowałam nigdzie tego porwania... tylko z Wami dzielę się moimi myślami. Bardzo jestem ciekawa finału i mam nadzieję,ze wszystko zakończy się dobrze. Rzeczywiście wszystko sobie biorę do serca,ale nie potrafię inaczej.

12 lata 10 miesiąc temu #297061 przez masuska
Kasiu a ja na rachunkowości to wymiatałam:) Bardzo ten przedmiot lubiłam:)

12 lata 10 miesiąc temu #297069 przez Oposek
Masuska odpisałam Ci na prive:)
taki mi się strasznie podobał, ale cena jak dla mnie z kosmosu.
allegro.pl/fisher-price-skoczek-rainfore...tek-i2082730611.html

12 lata 10 miesiąc temu #297080 przez różyczka
dzień dobry wieczór :)

Iwanku mój komp zdechl na amen, nie ma juz co naprawiać :(
super babcia uszyla, no narawde ekstra! :) i Hania mala uciekinierka sliczna :side:
i Zuzia i Ola śliczne dziewczynki i ta spineczka miodzio :) a Piotrus i Mikołaj to fajne chlopaki slodziaki :side:

Aniu a Twoje pudełko wymiata :) szacun!

Oposkua mam ta kaszke z Hippa nawet w domu, ale nie dawałam bo sie balam,ze tam moze tego glutenu za duzo jest i tak sobie stoi w szafce, ale ja na wieczór juz nie daje kaszy bo jak dawałam to ona cała miche zjadała a i tak budzila sie na cyca co 2h wiec u nas naprawde w s z y s t k i e polecane sposoby zawiodly i ja juz sie nie łudze, dalam sobie na luz i czekam az jej sie odwidzi kiedys budzic...
pytalas czy teraz podaje jej gluten:
no wiec dziwna sprawa w ogóle bo Bianka od 2 dni odmawia jedzenia obiadków, je tylko kaszke (sinlac)i owoce i cyc :dry: i dziś te placki jej znacznie zbledly i teraz tak sie zastanawiam czy to moze przez przypadek cos w zupkach było takiego co ja uczula? hmmm
chyba nasiliło jej sie jak zaczęlam sama gotowac warzywa, bo wczesniej jak jadla same sloiki to nie miala, wiec moze slusznie sie obawiałam,ze te warzywa ze sklepów w zimie sa syfiaste poprostu :unsure:
ale tez odstawialm kaszke mleczno-ryzową.... bo może to mleko w niej...
a moze gluten choc na poczatku po glutenie nic jej nie było...
jak sie dowiedziec co ja uczula??

apropo ile zjada - ja robie porcje kaszy jednorazowo z okolo 4 łyzek stolowych + pol sloika owoców lub np. 1 całe jablko w tym - to wychodzi taka cala miseczka spora, jak obiad to tez taka cala miseczka no i potem dokańcza ten sloik z owocami a czasami rozpocznie nastepny...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #297093 przez Oposek
Różyczko że niby mój yn nie jest fajnym chłopakiem-słodziakiem? no obrażam się, Ty winio :P
Ty się na mnie nie złość, że ja Cię tak bombarduje ciągle jakimiś pomysłami na spanie, bo ja się już czuje jak babcia-dobra rada, ale ja się czuję tak bezrada a propos moich wieczorów/nocy, że ciągle mam nadzieję, że w końcu coś zadziała, jak nie u mnie to może u Ciebie;)
Szkoda Twojego komputerka. A jak Twoja Córa spędziła urodziny?

12 lata 10 miesiąc temu #297101 przez aska27
Różyczko ale apetyt ma Bianka :) i dobrze! Bo ja,zeby Mikołaj zjadł obiadek to muszę podstępem... włączam jakis mecz piłki noznej i mały kibic wcina jedzonko, inaczej nie przejdzie.

12 lata 10 miesiąc temu #297119 przez Oposek
Aśka matkom to nigdy nie dogodzisz, ja bym chciała, żeby synek jadł mniej, Ty, żeby jadł więcej;)
Ale fajny sposób masz na Mikołajka:)

12 lata 10 miesiąc temu #297126 przez różyczka
Nie zlosc sie Oposku ja przepraszam, za to przeoczenie :blush:
oczywiscie, ze jest blondaskiem slodziakiem :)
ja tez uzywam tej poduszki do zabawy bo do karmienia to akurat nie uzywałam jej wcale :laugh:
ja wiem, że chce sie pomóc, ja tez tak czuje jak ktoś tu ma jakis problem to mysle i czasem może nawet zbyt nachalna bywam z tymi swoimi radami....
dla mnie to fajnie jak kazda z was pisze tu co mysli, w ogóle to forum jest super i w realu w zyciu nie miałabym mozliwosci skonfrontowac problemow z tak wieloma osobami, które maja akurat tez takie podobne klopoty, pytania, watpliowści itd. :)
no ale z tym spaniem to sama slusznie zauwazylas,ze te dzieci na cycusiu raczej wszystkie tak sie budza....choć nie tylko te na cycusiu sie budza :) no nie wiem juz naprawde sama co myslec ...

Oliwia baluje od popołudnia i skończy pewnie nad ranem bo spia z kolezankami u jej psiapsiólki wiec wiesz... ;) :lol: a jutro jada prosto na konie...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #297127 przez masuska
Oposku świetny ten skoczek:) te futryniaste to znam, ale taki
allegro.pl/hustawka-skoczek-bezpieczna-o...kol-i2088149349.html

Różyczka jest:) Kurde zapomniałam, jak mogłam. Sto lat dla Oliwki:) Żeby dojść co uczula, trzeba odstawić podejrzane produkty, ale to wiesz. Gluten raczej nie daje zmian na polikach, raczej to kupy są brzydkie, bo gluten nie jest trawiony i jelita są podrażniane - lepiej zapytać pediatry.

Asia był Twój komentarz na FB, widziałam :lol:
Joanna skomentował(a) link użytkownika TVN UWAGA!Co stało się z małą Magdą?
uwaga.tvn.pl

12 lata 10 miesiąc temu #297130 przez aska27
Oposek napisał:

Aśka matkom to nigdy nie dogodzisz, ja bym chciała, żeby synek jadł mniej, Ty, żeby jadł więcej;)
Ale fajny sposób masz na Mikołajka:)

wiem,ze za to TV mogę być zlinczowana hehe.. no cóż, piszę jak jest :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #297133 przez dorotas29
Cześć Dziewczyny!!!

Nie dam rady nadrobic :cheer: ,wybaczcie :blush:

Proszę o skrót :laugh:

Chrzciny się udały, bylo minus 10 stopni,ale Kubuś nie zmarzł.Był bardzo grzeczny, Jula z resztą też :)
Impreza się udała..moja mama pojechała dzisiaj ,stąd moja nieobecność.

Kubuś od dwóch dni zjada sobie nóżki i czołga się,bo tego raczkowaniem nie mozna jeszcze nazwać :) , filmik nagrałam,chociaz nie zdążyłam wszystkiego uchwycić.
Ząbek wychodzi- czuję już kuleczke pod palcem :)

Kupiłam takie krzesełko do karmienia-zielone.
moda.allegro.pl/s-krzeselko-do-karmienia...ove-i2074028168.html

Miłej nocki!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka