BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #297992 przez Oposek
Aśka nie ma za co, owocnych wypróżnień życzę :P A może jak po jagodach to powinnam napisać owocowych? :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #297998 przez Oposek
Różyczka jeśli zależy Ci na korzystaniu z płyt na notebooku to możesz dokupić zewnętrzne dvd

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298001 przez aska27
Oposek napisał:

Aśka nie ma za co, owocnych wypróżnień życzę :P A może jak po jagodach to powinnam napisać owocowych? :lol:

hehehe najwazniejsze,zeby oby pomoglo! :blink:

I jeszcze jedno mam pytanie:

Jak śpią Wasze dzieci, na płasko czy kładziecie je na podzuszkach, "jaśkach"?

Mikołaj śpi na płasko,a mama ,teściowa,ciotka itp..każą mi go kłąśc na podusi i jak zaotaje po ich opieką to tak zazwyczaj go kładą spać.

12 lata 10 miesiąc temu #298009 przez Oposek
Aśka mi mówili, że nie ma potrzeby kłaść na czymkolwiek, jeśli dziecko nie ulewa. Jeśli ulewa to powinno się podłożyć coś pod nogi łóżeczka z jednej strony lyb wałek pod materac. Dziecko do roku nie powinno spać na poduszce. Mój śpi na płasko... Chyba, że się zalecenia zmieniły? :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #298012 przez aska27
Oposku Czyli dobrze robię..ufff... wiesz a te rady babć to są chyba zalecenia starej daty... wolałam jednak zapytać.

12 lata 10 miesiąc temu #298023 przez masuska
Oglądałam ostatnio Zawitkowskiego i potwierdził to co Oposek napisała. DO roku nie potrzeba żadnych poduszek.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298024 przez masuska
Różyczka pisałaś że Małżowi kończy się umowa tel. może zamiast nowego fona, weźcie laptoka. Nie wiem jak to w waszej sieci, ale gdzieś można było, chyba w Play.

Nie jest jakiś och ach ę, ale do netu jak znalazł:)
allegro.pl/laptop-ibm-komplet-torba-mysz...daz-i2085015076.html

A ten jest niezły:)
allegro.pl/laptop-hp-635-e-300-3gb-320-h...rba-i2091740854.html

12 lata 10 miesiąc temu #298031 przez ewitkun
aska my też tak jak pisze Oposek na płasko a teściowe babcie to.... mnie teściowa nie kazała dawać jagód bo zatwardzają tylko banana a to banan zatwardza więc co stara szkoła to stara szkoła :P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298032 przez aska27
o małej Madzi.. moze chcecie przeczytać.. tam jest to co "widział" Jackowski, jasnowidz:

wiadomosci.wp.pl/title,Jasnowidz-w-spraw...caid=1ddb0&_ticrsn=3

Ewka dziękuję! No a z mamami,babciami tak juz jest,nie chcą źle,wiadomo..ale czasami te rady rzeczywiście są przedawnione.

12 lata 10 miesiąc temu #298053 przez ewitkun
Oposku ja nie gotuję tylko słoiczki i daję różne a to dynia z kurczakiem a to marchewka z ziemniakami i łososiem a to jarzynki z czymś i większość słoiczków ma żółty czy pomarańczowy kolor poza jakąś potrawką z królika i codziennie na obiad jest jakiś słoiczek, myślisz, że to za dużo? nie w każdym jest marchewka ale dynia też jest pomarańczowa. tylko mój łobuz kaszkami pluje tylko obiadek z mięskiem ewentualnie zupka z mięskiem

12 lata 10 miesiąc temu #298067 przez Oposek
Ewitkun ja nie mam pojęcia, czy to za dużo:( Wiem tylko, że dorośli też nie powinni przesadzać z marchewką, właśnie ze względu na karten. Ale jaka jest dzienna dawka? Codzienna zupka gotowana na wywarze (z włoszczyzną w tym z marchewką) na pewno nie zaszkodzi, ale np jest taki słoiczek "marchewkowa z ryżem" i Filip bardzo to lubi, ale bałabym się dawać Mu codziennie. Skoro Antek je różne to chyba ok.

Swoją drogą moje dziecko też woli słoiczki niż gotowane, ale ja Mu uparcie gotuję. Tylko już od wielu osób słyszałam, że maluch nie lubi gotowanego, a je słoiczki i tak się zaczęłam zastanawiać, co oni tam dodają?;)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298068 przez aska27
Mam też ogromną porsbę:
rozliczjąc się mogłybyście przekazać 1% podatku dla Zosi?
To jest ta dziewczynka,o której Wam pisałam, Zosia ma dziecięce porażenie mózgowe.

FUNDACJA FAMILIJNY POZNAŃ
KRS 0000044866
Z DOPISKIEM "DLA ZOSI URBAŃSKIEJ

BARDZO DZIĘKUJĘ!

12 lata 10 miesiąc temu #298097 przez ewitkun
Oposku z dużego słoiczka hippa zjada pół czyli 95ml a z gerbera to 3|4 małego słoiczka zmieniam właśnie na jarzynową zupkę czy rosołek z mięskiem czy warzywka więc nie daję samej marchwi zawsze domieszka innych warzyw a może Antek ma tendencję do ciemnej karnacji po mamie i prababci :D

12 lata 10 miesiąc temu #298117 przez masuska
Ha a ja mam już cielęcinę:) Podzieliłam na porcyjki, pomroziłam, a resztę gotuję na dzisiejszy obiadek.

Ewitkun, Oposku, coś jest w tych słoiczkach, bo i Piotrek chętniej je je:) A ostatnio protestuje jak Bianka Różyczkowa i nie chce jeść za bardzo:(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #298129 przez Oposek
Masuska cielęciny zazdroszczę :)

Różyczka pisałaś kiedyś, że nie masz gdzie ubranek trzymać, a próbowałaś w wrkach próżniowych? ja kupiłam niedawno i jestem zachwycona oszczędnością miejsca:)

Kurcze,znowu muszę jakieś ubranka kupować ech...

Chrupkożerca

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka