BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 9 miesiąc temu #331321 przez kaska191919
Witajcie mam 8 stron do nadrobienia, ale przeczytam jak Zuzia zaśnie bo tak mi nie daje za bardzo i nie mogę się skupic na czytaniu :P
Ja weekend spędziłma w szkole od 8 do 16 B) mała nie płakała za mna :blush:
dzis cały dzień sprzatała, jakies drobne przemeblowania robiłam.
i wymysliłam ze Zuzia pójdzie od 1 wrezsnia do prywatnego żłobka :P jakoś bardzoej mi się to widzi niż opiekunka a kasa prawie ta sama, a opiekunka dzis jest jutro moze jej niebyc i póxniej problem, a tak Zuzia bedzie miaął kontakt z innymi dziecmi :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #331334 przez Rika
Cześć

Masuska ja chyba też opuszczę forum na kilka dni

Kaska ja jednak wolałabym opiekunkę. Kontakt z dziećmi będzie w piaskownicy itd a takie małe dziecko... no ja bym nie oddała, wolałabym nawet opiekunce 2x więcej zapłacić.

Dzisiaj znowu czeka mnie siedzenie do 3... ehh muszę się z tym wyrobić do niedzieli żeby na poniedziałek już wszystko było gotowe.

A może ktoś chce kupić ubranko do chrztu :)

Ewitkun ostatnio jak byłą to jej Antoś chorował, wydaje mi się ze wtedy była ostatni raz...

A do mnie chyba ciocia przyjedzie bo mnie brzuch boli.
Kurde koty się amrcują tylko jak na fajka wychodzę to słyszę ooooj, aaaaaj, ooooj... :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331391 przez olka1730
Witam wieczorową pora,staram sie byc na bieżąco ale chyba to nie jest mozliwe hehe.

U nas katarowo i nocki takie sobie :dry: ale nie narzekam,przetrwamy...katar minie.

Dla naszego 8 miesięcznego bąbla wszystkiego naj,naj słodszego :)

Zmykam,i pozdrawiam....

Ja daje ciasteczka z Hippa po 7 m-c,i wafelki ryżowe jablkowe z Hippa...mały uwielbia :lol: smaczne,próbowałam sama :laugh:

Adusia słodkości,ładna dziewczynka,Piotruś jaki juz dorosły mezczyzna no i ile wlosków ma:)moj kolanko :silly:
Natimp....no twoje wypowiedzi czasami tak mnie rozbawia,ze jak podczytuje w pracy to śmieje sie do kompa jak glupia,równa babka z ciebie widać :laugh: rodzinka pl swietna

12 lata 9 miesiąc temu #331456 przez Rika
Dziewczyny można pić piwo w pracy? Bo jak nie to sama siebie muszę zwolnić :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #331502 przez Rika
Dlaczego nikogo nie ma :( a ja tu sama, pracuję, piję, gadam do siebie i... wszystko przez Was

12 lata 9 miesiąc temu #331504 przez Oposek
Basba ja też zosia samosia i też dałam radę sama:) Teraz się z tego cieszę, nikt mi się niepotrzebnie nie plątał po domu, zresztą ja wszystkich zaprosiłam do szpitala, jak urodziłam i nie chciałam żadnych odwiedzin przez następne kilka tygodni;)

Hobor mnie też by takei gadanie wkurzało, ta Twoja Teściowa to jednak ma tupet :dry:

Natimp może i wielcy, ale jacy śliczni :) Ja też codziennie patrzę na Młodego i chcę jeszcze małego bejbika;) A macie w planach jeszcze jedno?
Mój mąż póki co niewiele robi przy dziecku, żeby nie powiedzieć, że nic. Pracuje wiecznie. Wychodzi, jak Filip śpi i wraca jak śpi. A z wyjazdami dobra taktyka, ja też uważam, że jak mój nie chce jechać to może w domu zostać;)

Masuska ale u Was też inna sytuacja, bo Wy póki co mieszkacie z Mamą i przecież nie opłaca się gotować dwóch obiadów. A do mojej sis mama przchodzi to wszystko robić;)

Martuś wszystkiego najlepszego dla ośmiomiesięcznego Bąka:) No i zdrówka Wam wszystkim życzę, pogoda taka zdradliwa :dry: Oby jak najszybciej minęło:) Mój syn tak jak Piotruś nosi 74/80. 74 spodenki, bluzki, kurtkę, a większe pajace, body, piżamki :) Kurteczka super! A z tymi włosami to chodziło o to, że się nie skraca przed pierwszymi urodzinami? Ja i tak nie mam z czego małemu skracać, ale nie wierzę w takie zabobony i zawsze jak moja babcia pyta, czemu Filip nie ma czerwonej kokardki w wózku to mówię, że proboszcz nie pozwala :P

Ania fajnie, że spacerem się udał, no i życzę szybkiego znaleźnienia sponsora ;) Ale biegać to ja nie lubię, więc podziwiam zapał. Mój mąż kiedyś biegał, kupił nawet buty do biegania światowej marki tesco i od tamtej pory stoją nierozpakowane jeszcze z metką :lol: Rok już na pewno, wciąż obiecuje, że znowu zacznie;)

Kasia ja pracowałam w prywatnym żłobku i nie mam nic przeciwko takiemu rozwiązaniu, o ile dziecko ma więcej niż rok i ma tam przebywać max 5 godzin dziennie. Mam za to sporo "na nie" a propos opiekunek...

Rika no o tej porze to niespecjalnie jest tu z kim rozmawiać;) Nawet Ania dziś nocką nic nie napisała :P Mam nadzieję, że szybko Ci pójdzie z tymi wszystkimi aukcjami :kiss:

A ja muszę zrobić porządek w zdjęciach i na komputerze... Nie chce mi się tak, że to przechodzi ludzkie pojęcie. W ogóle nic mi się ostatnio nie chce, a czas przepływa przez palce... Masakra jakaś...

12 lata 9 miesiąc temu #331515 przez Rika
Dzień dobry!
Eeeej tylko nie mówcie że śpicie... :(

Oposek ja na szczęście zrobiłam porządek w zdjęciach:) jeszcze tylko zgrać na płyty i wywołać ale już mam wszystko poukładane :)

12 lata 9 miesiąc temu #331540 przez natimp1
Rika no gdzie tam spie... ja też się za foty wzięłam by sezon wiosenny zacząć na pustym aparaci bo potem nie wiem które już zgrywałam:) teraz tylko wysłać interenetem na stronkę i odebrać..
Laski jak wstawię fotę slubna utniecie mi łeb?:):):)> bo suknia najfajniej noszona wygląda a nie chce by ktos mój pyszczol ogladał obcy :)

Igorku całuski na 8 mcy-
Kaśka - ja akurat mam odmienne zdanie , na podtawie opiekunek z którymi mialam do czynienia u koleżanek wiem ze bardzo sporadycznie się zdaża zeby jakaś tak olała pracę, ja z mojej jestem mega zadowolona. na temat złobka mogę się wypowiedzieć tylko tyle ze pracowała koleżanka i powiedziała zeby swojej młodej nie oddała na więcej niz 4 h. Nie wiem jaką masz pracę i czy mozesz sobie pozwolić na zwolnienie w czasie ewentualnej choroby i jak jest u was, ale u nas w prywatnych jest juz głownie tak ze obojetnie czy dziecko chodzi tydzień czy 4 , jest stała opłata np 900 zł.Oczywiście sama wiesz co najlepsze ja tylko przedstawiam jakie słyszałąm opinie od bliskich znajomych. A moja niańka wymarzona wiec plan by poszedł od 1,5 roku do złobka na 4 h odpał-jak zdrowie jej dopisze oczywiście ;)

Olka nie wiem czy równa baka ze mnie bo lewy cycek mam mniejsyz ale dzięki :)a poza tym to ja wredzizna jestem

Oposku ja już na trzecie swiadomie sie nie zdecyduje- demokracja 3 do 1 w domu juz mi wystarczy . Planowałam dwójkę dzieci , jak skończe rehabilitacje z Jankiem chcialabym pomyslec o sobie, poszukać lepiej płatnej pracy, troszku podrózować, nawet po kraju ale robić raz na dwa miesiąace jakis wypad na wekend .

Wczoraj bysmy na rehabilitacji, i o pełzaniu mamy zapomnieć, niby widać chęci do raczkowania, teraz ząbkujemy wiec słabiej znosi targanie poziemi na czwrorakach :) ale trudno coś trzeba tak dograc by się zbyt nie męczył a wzorzec do mózgu dochodził.
Generalnie załozyłam mu wczoraj rajtki i spodnie które miał ostatnio załozone z miesiąc temu i babka mówi.. ooo mama juz ci krótkie spodenki ubrała... pomyslałam jakaś debilka a jemy faktycznie na łydzie sie kończyly :)

12 lata 9 miesiąc temu #331546 przez Rika
Nati ja myślałam że Zuzia nie będzie raczkować bo wstawała itd a raczkowała, późno ale jednak więc może jeszcze potrzebuje czasu, Zuzia się nie czołgała :) Ola to jednak każdy etap przechodzi :)
Dawaj zdjęcie sukni :) i "pyszczola" :D

12 lata 9 miesiąc temu #331552 przez natimp1
suknie z ryjkiem mam w domu

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331556 przez aniaw
Cześć babeczki :)
Ech wczoraj poległam na polu bitwy i nie dałam rady odpisać ;)
Naszykowałam na pulpicie nawet foty do wstawienia, ale mały mnie wykończył psychicznie swoim terroryzmem ;)

Nieźle wczoraj wiało, ale i tak biegałyśmy prawie 40min :) 5 min biegu 2 min marszu naprzemian :) Dążymy do 30min biegu bez przerwy :) Zobaczymy :)
A dziś na rowerach na trening jupi :lol:

A Dominik sie popsuł :ohmy: Nie chce ani chwili zostać sam w pokoju tylko jak ktoś wychodzi np do kuchni czy łazienki to biegnie za nim na czworakach (czy można biec na czworakach? ;) ) i krzyczy :ohmy:
W nocy miał mega doła bo jakos płakał co chwila i skończył w naszym łóżku ;)
Ech a od rana w pracy i odsypiałam w autobusie :)

A własnie miałam kolejnego kota na badanie krwi - bo u nas w marcu ogólnopolska akcja sterylizacji i kastracji - mega promocyjne ceny, więc sa pacjenci - ale kot tak się wkurzył, że mam 3 sznyty na dłoni a właścicielka 2 sznyty na czole - musiałam ja opatrywac, bo biedna krwawiła :ohmy:

Odesłałam ja do domu i czekam aż szefowa wstanie i przytrzyma mi ta bestię bo tylko na morfologie mam krew a jeszcze biochemia ;)

No to mam chwilke czasu na podczytanie Was :laugh:
Tylko 6 stron :)

12 lata 9 miesiąc temu #331563 przez Rika
He he Aniaw ja pisałam ostatnio o aaaaj, ooooj :D

Nati i Aniaw czy tylko my w tym pięknym narodzie z tego cudownego forum Lipcowych mam chodzimy do pracy :D

Ja późno się kładę a wcześnie wstaję, Zuzia gada przez sen AJA, BABA, HEHE :D myślałam że padnę rano ze śmiechu :)

Aniaw Ola też nie lubi jak ktoś wychodzi i zaraz płacze, chyba taki okres teraz.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331591 przez basba
Dzień doberek :)

Dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęc. Masuska... ta... piękni i młodzi to może byliśmy jak braliśmy ślub :) Za rok 30 wiec stara d..a jużjestem hehehe...

Hoborrku ja z wielkopolski. Dokładnie pośrodku między Poznaniem a Wrocławiem.
Mam nadzieję ze czujesz się lepiej. A teściowej to bym coś powiedziała! Co za baba!

Natimp dawaj zdjecie! Ino nie kasuj do jutrajak wieczorem zapodasz zebym sobie lukneła na ciebie hehehe!... uwielbiam zdjęcia ślubne. A chłopaków masz takich przystojniaków ze brak mi słów...

Aniu super ze wiosennie na bieganie ci sie zebrało...zyczę wytrwałości :) no i równiez czekam na zdjecia. No i spełnienia marzeń o własnym domku... ty, a kiedy ten twój ślub?
Moja Wiktoria tez tylko w towarzystwie jest spokojna. Ledwie wychodzę to jest ryk.

Rika... co to znaczy jeszcze zyje.... Ja jeszcze w pracyjestem... skoro pytasz :silly:

Oposek ja własnie wysyłam dzisiaj zdjęcia. Mam je w miarę na bierzącą - tzn. od wrzesnia...alei tak się nazbierało. A gdzie wywołujesz??? ja polecam fotokubin.

Piekarniczyk...no weź męzem potrząsnij! Jak to za mały na wyjazdy?! Wiki miała 1,5 miesiąca jak byliśmy nad morzem a Antoś 4 jak bylismy w czechach i 11 miesięcy jak jechaliśmy do chorwacji 1800km! I było super!
Co do siusiaka to my też Antosiowi ściągaliśmy skórkę jak był mały podczas kąpieli.

Martus zdrówka zycze...I spóźnione buziaki dla synka!!!!!!!!!

Ewa co u ciebie? Antosiowi wyszedł już zebol? Mam nadzieję ze juz zdrowy!!!!

Olka moja juz smarka 2 tygodnie chyba! :angry: Tak wiec sciskam...

Rózyczka jak tam w pracy? jak Bianusia po rehabilitacji???

Kasiu chyba musiałabyś trafic naprawde na niekompetentną opiekunkę. Ja mojego Antka dawałam przez jakiś tydzień do prywatnego złobka -wtedy na próbę na 1 godzine i niestety byłam załamana. Jak go zostawiłam to tak go odbierałam. nie ruszyły go wcale, bo stwierdziły ze musi zacząc uczyc sie "samodzielności"! ... yyyyyy... miał 8 mieisęcy. Na szczescie ciocia nam się trafiła...a sąsiadkę która mi ją znalazła to na rękach powinnam nosic! Aha... i przygotuj sie że mała MOZE ci często chorowac...

Co do mężów i dzieci... z sąsiadkami stwierdziłyśmy ze mój tak swietnie sobie radzi ze chyba czesciej gdzies bedziemy wyjeżdża. A tak na serio na prawde musze go pochwalic. On wogóle jest taki ze nie chce zeby ktoś pomagał (jak i jak zreszta). Jak Wiki się rodziła Antoś miał jecha do moich rodziców,ale mój sie uparł ze on bedzie z synkiem.
Teraz mnie rozwalił... nosiłam Wiki a mój B. do mnie... dasz mi ją w końcu? To jest moja córcik. A ja na to- przecież moja też. Na co on mi odpowiedział: Ale moja bardziejw końcu jak robiłem! :lol: Córunia tatunia hehehehe

12 lata 9 miesiąc temu #331598 przez Rika
Basba szkoda że ja tak nie mam, mój nie chętnie siedzi z dziećmi, jak ma z nimi siedzieć to podrzuca do babci a jak już chce z nimi być to one nie chcą...

12 lata 9 miesiąc temu #331618 przez natimp1
Basba , no wcisnę fotę wcisnę....
jeszcze rózyczka pracuje.....a i Hobbor

Różyczko jak moja fitness women po rehabilitacji?

Rika Ania ponoc dzieci w 8/9 mcu robią się takie , a mój Jachu własnie się oplepszył i nawet w innym pokoju siedzi z 15 min jak mu dam Maksiny skrzynkę z narzedziami
Ale pogoda za oknem a ja w robie.. bleeeeee. opiekunka pewnie dyga kilometry

umówiłam na piątek czyszczenie dywanów i siedzisk, bo od mleka i sliny Jasiowej sa... będzie cudnie , dzis odbieram domek od szefowej do w wekend sie zrobi instalke u dziadków i wesoło...

ale bym cos dobrego zjadła..a dzisiaj tylko mielone :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka