BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 9 miesiąc temu #330830 przez Oposek
Zdjęcia Piterka cudne, kurtka też bardzo fajna sama bym taką chciała:) Na razie kupiliśmy na wyprzedaży kurteczkę jeansową, szukamy letniej.

Co do mleka krowiego to ja też bym nie dała, ale kiedy nasi rodzice byli mali to na wsiach się dawało mleko od krowy niemowlętom i żyją:) Więc nie ma co przesadzać też w drugą stronę chyba... No ale w każdym razie ja nie daję jeszcze.

Opooooosek niewyspany. Więc wczoraj wszystko ładnie czytał, ale nie miał już siły odpisać. A teraz to chyba mamy dwa forum w ogóle...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #330834 przez masuska
Oposek napisał:

Zdjęcia Piterka cudne, kurtka też bardzo fajna sama bym taką chciała:) Na razie kupiliśmy na wyprzedaży kurteczkę jeansową, szukamy letniej.

Co do mleka krowiego to ja też bym nie dała, ale kiedy nasi rodzice byli mali to na wsiach się dawało mleko od krowy niemowlętom i żyją:) Więc nie ma co przesadzać też w drugą stronę chyba... No ale w każdym razie ja nie daję jeszcze.

Opooooosek niewyspany. Więc wczoraj wszystko ładnie czytał, ale nie miał już siły odpisać. A teraz to chyba mamy dwa forum w ogóle...

Np ja, od 8 miesiąca na mleku od krowy:P i to od sąsiadów. Z koleżanką na jednej krowi się wychowałyśmy:)

Widziałam żę dwa fora są, Ufolka nas podzieliła, no ale jak kto woli, ja jestem z tego forum i to jest mi bliższe.

12 lata 9 miesiąc temu #330838 przez hoborr
Zaglądałam na tamto forum i widzę że udzielają sie tam Ufolka, Asia i Iwanek. PIsałam żeby się zdecydować na jedno ale jakoś bez echa. Cóż wygląda na to że, forum podzielone. Każdy pisze gdzie chce i z kim chce.

Ja na pewno zostane TU!!!!

Dziweczyny a używacie przypraw do zupek dla dzieci? Czy dajecie normalne zupy - takie jak dla dorosłych???

12 lata 9 miesiąc temu #330840 przez natimp1
Matko świeta jakie dwa fora znowu.. kurna na jedno ledwo czasu starcza a tu dwa jescze ...
mam kontrole.. czyli audyt bo jestesmy forma zagraniczna i sprawdzaja zagraniczni czy wewnętrznie jest oki wszytsko księgowane itp..

jesli chodzi o jedzenie to daję młodemu prócz słodyczy wszytsko.. danonki , jogurty nat, chleb, kiełb białą..co tam wlezie, wczoraj podjadał, bok od pizzy,

ja bardzo wczesnie bylam na mleku krowim , a mam skazę, niestety innego mleka nie tolerowałąm, wiec lekarze ryzykowali i prosze jaka baba wyrosła.. tak więc myślę, ze wszystko dla ludzi...
witaj Oposku ,a co Cię tak wymęczyło... wiosenka:)
za chwilę wkleje jakąs fotę moze..

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #330844 przez hoborr
Natimp co tam wlezie:):) hahah no nie mogę jakie hasła:) :lol: :lol:

Dziewczynki doradźcie! Ada miała skaze białkową - i może jeszcze ma - kto to wie! Czy mogę jej dać jogurcika?? Bo dostała wczoraj od mojej mamci...
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #330846 przez natimp1
Rodzinka prawie jak pl
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #330848 przez hoborr
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #330852 przez masuska
Hoborrku, ja daję do obiadków koperek, pietruszka i już po przyprawach:P

Wczoraj dostał pomidorówkę z makaronem, ale do zupy bazy dla Pita robionej dodałam Pomidory mojej mamy i gicior:)

Właśnie podzielę się z wami moim ostatnim projektem.

Robię zupkę dla Piotra za 4-5 słoików 200 ml, które później wekuję. Jak jakiś otwieram to mam jeszcze na 2 razy, bo dodaję np. pomidory i makaron, ryż i dynię ze szpinakiem, albo cukinię itd.

Bazą jest mięso i warzywa (ziemniak, pietruszka, marchewka).

12 lata 9 miesiąc temu #330853 przez hoborr
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #330854 przez hoborr
No to wychodzi na to że ada ja ciągle bazę do zup:)
Masuska a mogę dać przecieru ? żeby pomidorową zrobic czy trczeba pomidory? Aja nie mam swoich!

12 lata 9 miesiąc temu #330855 przez natimp1
Hobbor , Jaśko też niby ma a wcina danona jak szalony i nic mu nie wychodzi... więc pewnie tej skazy nie ma... próbuj bo b. często skaza jest piersiowa? tak tłumaczyła mi połozna i trwa tylko do 6+ m,ca wiec warto próbować, małymi łyzeczkami pare dziennie i zaobserwujesz.u nas np okazało się ze młody nie na jogurty a na pomidory .. heheh cokolweik zje pomidorowego to boli brzuszekk
p.s też mamy taką książeczka kropk po kroku .. i fajne jest bo Janek płacze - a mój taki marudas był:)
Teraz jednak zwracam mu honor .. zrobił się pogodny i długio się soba zajmie... ekstra jest..

hmm u nas znów pierdy w nocy się zaczęły

12 lata 9 miesiąc temu #330856 przez hoborr
natimp rodzinka piękna - a TY masz świetna włosy i okularki!!!

12 lata 9 miesiąc temu #330857 przez masuska
Jakie fotki sweet na dzień dobry:)

Hoborrku, ja wychodzę z założenia że można powoli próbować coś podać, no i obserwować oczywiście. Piotrek ma cały czas placki, ale mu daję po troszku czegoś tam do spróbowania.

O a jak byliśmy w szpitalu to zalecali podać mu jogurty ze względu na te bakterie, bo rota niszczy tą warstwę ochronną w jelitach. Ale przez skazę zrezygnowano z tego pomysłu.

Nati
ale masz zapierdziel, a rodzinka pl ekstra:)

12 lata 9 miesiąc temu #330858 przez hoborr
masuska a jaki makaro nadjesz? Taki zwykły?

12 lata 9 miesiąc temu #330859 przez natimp1
Oglądałam foty PItka i Aduli.. cudne te nasze lipcowe stworki :):)
mój Jacho na zupy kręci nosem, musi byc treciwie 1 ziemniak , marchewa + mięcho, ewentualnie brokuły , cos co ma brukselke jest zbyt gorzkie, ale jak juz zawekowałam nop 3 takie obiaki , to mieszam pół na pół z kupionymi i wtedy zje.... ale mam jescze chyba z 3 rosołki bobowity i nie da rady trzeba mieszac z konkretami bo nie chce...nie wiem czy zbyt rzadkie czy jak

a Wy zupy takie rzadkie robici? miksujecie jeszcze?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka