BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 9 miesiąc temu #337227 przez basba
Aniu kochana... cudne wiadomości. No to zapisuje sobie termin w kalendarzu!

Hoborrku... spoko, nie jest tak źle. Takie wyjazdy mam raz w miesiącu i to tyle. Teraz muszę pozboierać wszystko do kupy i będę z grafikiem dziobać nowy projekt katalogu. Lubie to co robie więc mam z tego dużą satysfakcje :) A na codzień pracuje do 13 :) No dzisiaj do 14... bo prosto z pracy jade z męzem do przedszkola na wystepy synka! Jej doczekać sie nie mogę!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #337232 przez Rika
Oo Aniaw to szykują się 4 imprezy na raz :D 2x chrzest 1x ślub i 1x urodzinki :D

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337250 przez Oposek
Ania przede wszystkim moje gratulacje:):):) Mam nadzieję, że to będzie jeden z piękniejszych dni w Waszym życiu :kiss: (oczywiście następny jest ten, w którym poznałaś mnie, no jakby mogło być inaczej ;) ) Fajnie, że Ci Tomcio w nocy pomaga, bo Ty przecież masz tyle zajęć- praca, dom, treningi... A bierzesz coś na to gardło? Niefajnie, że boli;( Już wczoraj miałam Ci napisać, że z tym samochodzikiem, co Filipek od Ciebie dostał to skaranie boskie. To teraz Jego najukochańsza zabawka i bawi się nią całymi godzinami, a raczej próbuje, bo ciągle mu odjeżdża;) Więc biedna matka nie może posiedzieć w spokoju i pisząc na forum pohodować zapasów tłuszczu na cięższe czasy, byłoby za dobrze. Musi wstawać ciągle i wyjmować rzeczoną zabawkę z rozmaitych zakamarków, jak na przykład usyfiona jama koło lodówki, czy wnętrze litery O w puzzlach piankowych. Dziś już przywiązałam samochód sznurkiem do stołu, a jutro to chyba mu kółka odkręcę :P

Rika Ale za to, jak się przeprowadzicie na górę to będziesz miała super radochę, że macie wygodne nowe łóżko :):):) Swoją drogą apetyt rośnie w miarę jedzenia- jak się przeprowadziłam do mojego męża to spaliśmy na pojedyńczym materacu o szerokości 90 cm przez dwa lata. Z dużym psem i dwoma kotami, a niejednokrotnie i z moją małą szwagierką;) Jak kupiliśmy sobie pierwszą kanapę to miałam wrażenie, że się pogubimy, a to tylko 120 cm było;) Teraz mamy 140 i wiecznie narzekamy, że za mało;)

Hoborku Hehehe, no tabliczkę mnożenia to jeszcze może dałabym radę;) Ja miałam szczególnie w podstawówce super nauczycielkę od matmy, taką wyluzowaną babkę, cierpliwą jak anioł i z dużym poczuciem humoru. Wcześniej pracowała w szkole specjalnej, więc miała praktykę z takimi tak ja;) Bardzo Ją lubiłam i tym bardziej mi było przykro, że taki osioł ze mnie z tego przedmiotu;) No ale ja naprawdę nie mam daru do przedmiotów ścisłych;) nie zapamiętuję liczb- za każdym razem liczę, ile mam lat, bo ciągle mi się myli, czy 27, czy 28 i czy skończone, czy dopiero zaczęte :blush: To pewnie podświadomość tak mnie broni przed okrutną prawdą;)

A co się stało z naszą drogą Natimp ja się pytam?????

12 lata 9 miesiąc temu #337273 przez piernikarczyk07
Hej dziewczyny!
Bardzo Was przepraszam że tak długo mnie nie było ale juz wróciłam, spróbuję Was jakoś nadrobić dziś i napisać więcej co u nas! Na razie całusy dla Was i dla maluszków :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337280 przez Oposek
Oooooo, jest Basba :) A z jakiej okazji to przedstawienie? już wielkanocne? To bawcie się dobrze! ja jak pracowalam w przedszkolu to uwielbiałam takie dni:) Dzieci, szczególnie te młodsze, są tak spontaniczne, że nigdy nie wiesz co się wydarzy:) Na pierwszych Jasełkach dzieci miały na początku śpiewać kolendę, podnosi się kurtyna, a mój ulubieniec krzyczy ze sceny "Mamo, mamo obsikałem majteczki!!! ale to nic nie szkodzi, prawda?" A tu wszyscy rodzice nagrywają;)

Pierniczku najważniejsze, że już jesteś:) My też przesyłamy buziaki:)

Walczymy dalej z megakatarem i wysypką. Póki co sukces połowiczny- z wysypką lepiej, z katarem nie...

12 lata 9 miesiąc temu #337300 przez basba
Oposku przedstawienie z okazji nadejścia wiosny. Mąż sie śmiał wczoraj ze mnie bo pierwsze co zrobiłam po buziakach na dzień dobry (czy dobranoc- bo dzieci już spały) to podłanczałam ładowarki od kamery i aparatu. Matko normalnie jeszcze 10 minut i jade, ale wysiedziec na miejscu juz nie moge ;)

12 lata 9 miesiąc temu #337349 przez hoborr
PIernikarczyk fajnie że jesteś, pisz co tam u was:)

Aniu serdeczne gratulacje z okazji tej doniosłej chwili. Ja 23 czerwca też idę na ślub i wesele mojego najlepszego przyjaciela:) eh już nie mogę sie doczekać.
Nawet jak o tym myśle to śmiac mi się chce. Kiedys obiecaliśmy sobie ze jak w wieku 28 lat będziemy sami to sie pobierzemy i zrobimy dziecko:) hahaha ale mieliśmy pomysły. No i po wyjściu za mąż musiałam mu dziewczyne znleźć - i tak sie stało:) Mam nadzieję że będzie szczęśliwy bo by na mnie było. No nic koneic moich wywodów:) Ale fajnie zapowiada się wasza łączona impreza. A planujecie jakieś przyjęcie po? I czy wybieracie sie potem gdzieć w podróż?
Aniu podziwiam Cię bo naprawde musisz mieć nietęgą głowę:) POnoć na weterynarię trudniej jest sie dostać niż na medycynę! Także wielki szacun. :kiss:

BAsba pewnie juz po przedstawieniu:) Napisz koniecznie jak poszło:) Fajnie że czujesz się spełniona w pracy:) Ja też lubę szkołe i już tęsknie! No mogłabym więcej zarabiać:)

Oposku my z mężem mamy 130 i nigdy nie kupie większego łóżka. : :lol: Przynajmniej na razie tak mówię. A Ty tak nie szalej z rozmiarami bo będziecie musieli spać w osobnych pokojach:) Ada ma jeżdźącego rabaka z którym mam takie same skaranie jak ty z tym samochodzikiem. Alu u nas nie da sie kółek odkręcić!
A myślisz że ja wiem ile mam lat?? Nawet w karcie ciąży nieświadomie odmłodziłam się o 2 lata! Jak zachodziłam w ciąże miałam 26 a jak rodziłam 28!

12 lata 9 miesiąc temu #337350 przez paulinka
Oposek napisał:

Paulinko wiesz co, my się staraliśmy o dzidzię, ja się bardzo bałam, że nie zajdę w ciążę, więc stosowałam testy owulacyjne, żel ułatwiający poczęcie, tabletki z wiesiołka i mnóstwo innych cudów, a nic z tego nie wyszło. A potem zmieniłam pracę, odłożyliśmy starania na półtora roku i jak zaczęliśmy znowu to zaszłam błyskawicznie, w najmniej spodziewanym momencie.
Poczekaj cierpliwie, to naprawdę jeszcze krótko. Nie wiem, ile Ty masz lat, ale jeśli możesz poczekać, to dokładniejsze badania robi się, jeśli para współżyje conajmniej trzy razy w tygodniu i kobieta nie zajdzie w ciążę przez 12-18 miesięcy.

Oposku ja mam AZ 28 lat :blush: a staram sie od ok 6-7 mies wiec niby krotko i po tabletkach anty, wiec wmawiam sobie ze organizm musi dojsc do siebie,a dodatkowo przechodzilam mnostwo diet wiec pewnie to tez swoje robi, a tabletki z wiesiolka stosuje :lol: bo duzo dobrego o nich slyszalam:)

Ale dziekuje ci za cieple slowa, dodalas mi otuchy , :woohoo: buziammmmmmmmmm

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337432 przez masuska
Dobry:) I dziękuję:)

Olka, śliczne Adidaski, ale dla Pita za małe.

Rika uszy di góry:)

Oposku piękny sen:)

Aniu czuję się zaproszona:P Żarcik:) Cieszę się Waszym szczęściem:)

Hoborrek, jesteś?

Pierniczku napisz co tam u Was?

Nati a Ty gdzie?

Paulinka przyjdzie czas i na Ciebie:)

PS. Znalazłam wreszcie zwykłą czapę wiosenną dla Pita, nie wiązaną, bez pokemonów i aut, taką zwykłą ładną w paseczki. Wiecie jak było trudno? No ale jest:)

12 lata 9 miesiąc temu #337438 przez aniaw
Podczytałam :P

Masuska gratki nocnikowe :lol: Ochroniarz hm to szacuneczek, coś chyba kiedys o tym pisałas :)
Ja pracowałam na posterunku policji, w zakładzie drobiarskim, opiekowałam sie dziećmi, sprzatałam u babeczki i prasowałam jej rzeczy a później na studiach dorabiałam sobie w lecznicy i na wyjazdach szczepiąc na wioskach pieski przeciw wściekliźnie :)
A i jeszcze miałam wypad i z samolotu rozrzucalismy szczepionki przeciwwścielkiźnie dla lisów nad lasami :) (miałam wtedy okazje popilotować troszke - ech super poznałam pilota i mogłam nawet sama skrecic tym samolocikiem :laugh: )
A i jeszcze sprzedawałam z moja chrzestna jakieś ciuszki i recznie robione przez nas gobeliny na bazarku :laugh:

Oposek a Twój Filip to modli sie w tym koszyczku? :)
Zdrówka dla niego :kiss:
Mój pokasłuje i cholercia budzi sie w nocy a jam nieprzyzwyczajona do tego ;)
Moje wymarzone łóżko to 2mx2m :lol: Ja wuwielbiam rozwalac sie na wyrku a i akrobacje fajne :silly:
My też długo spalismy na takim
pojedyczym łóżku, super przytulaśno było :blush: Później było takie mega wyrko i ciągle mało nam było miejsca a teraz mamy zwykła wersalke i jeszcze nawet Mały się z nami mieści np dziś :P
Oposku dzień w którym się poznałysmy zmienił wszystko, juz nic nie jest takie jak dawniej :lol: Na gardzioło czosnek w kapsułkach, cerutin, strepsils i herbatkę z malinami. Rano jest najgorzej a w ciągu dnia mi przechodzi, czasem wieczorem katar się nasila i łepek pobolewa ;) Taka zdradliwa ta pogoda ;)
Nie podoba się pr5ezent to oddawaj :P :lol:
A ja wczoraj mało się nie zabiłam jak sie potkłam o takie małe to 4 kołowe, które dziwnym trafem na środku dywanu się usadowiło :lol:

Paulinko Oposek ma rację mniej stresu więcej spontanu, bedzioe dobrze :kiss:

Rika super, że Zuzia sama zasypia :)
U nas ślub i chrzest 23 czerwca a to też dzień ojca :) A 24 czerwca imieniny taty Tomka, urodziny Dominiczka i nasza 6 rocznica znajomości :lol:
A Ty chyba jeszcze nie chrzciłas Oli czy cos pokręciłam, że chciałaś na roczek jej to zrobić? :blush:

Hoborku to Ty urodziłas małe słoniatko skoro tyle w ciązy chodziłaś? :cheer: :silly: Wiesz a ja troszkę żałuje, że na medycyne nie startowałam ;) Ja taki leniuszek jestem i myślałam, że na weterynarii mniej będzie nauki niz na medycynie ;) A tu kurka do tematu mamy podział na gatunki zwierzat i zamiast np neurologii uczyć sie ogólnie to musze przerabiac neurologię kazdego gatunku zwierzat bo nawet pies od kota diametralnie się różni ;) Mamy swoje leki weterynaryjne, ale tez musimy mieć obcykane leki z medycyny ludzkiej, bo często je tez stosujemy ;) To się wkopałam :P
Ale uwielbiam ta robotę :lol:

Basba najważniejsze robić to co się lubi :) I jak po przedstawieniu? :)

Pierniczku my tez przesyłamy buziaki :kiss:

Tomcio własnie do mnie napisał:
- Jak się będziesz nazywać po slubie?
Ja na to inteligentnie:
- Ania :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #337446 przez aniaw
Masuska jasne, że jesteś zaproszona :laugh:

Hoborku niestety z kasa u nas krucho, więc raczej przyjęcia nie bedzie ;)
Mamy i tak kredyty do pospłacania a jak teraz zaciągniemy nowy to bedzie to nas bardziej obciązać i o kredycie na mieszkanie pewnie będziemy mogli zapomnieć ;)
O podróży też nie myśłimy, no chyba że uda się coś uzbierać nam na ślubie.
Tylko ciekawe ile osób przyjedzie na sam ślub skoro bez wesela;)
Może jakiś ciacho tylko i szampana po dla wszystkich, ale sama nie wiem jak to wszystko ugryźć ;)
Zawsze marzyliśmy o slubie i weselu z prawdziwego zdarzenia...
Może jakiś poczęstunek dla najbliższych, ech sama nie wiem :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #337483 przez Oposek
Ania Ola chrzczona, chyba tylko mój Filip, Twój Dominik i Bianka zostali;) Ja to może bym Ci samochód oddała, ale mój syn na pewno nie :P Strasznie fajne to autko, bo tak lekko jeździ, że taki maluch ma szansę wprawić je w ruch. No w każdym razie Filip w tym tygodniu odkrył jego istnienie i cieszy się jak dziecko :laugh:

Masuska czapka bez pokemona? eee, bez sensu;) No Ty nie lubisz wiązanych to masz podwójnie trudno! A jak Ci dzień mija?

Hoborku to Ty jak słonik dwa lata w ciąży chodziłaś :laugh: Odezwała się ta, co ma nietęgą głowę;)

12 lata 9 miesiąc temu #337489 przez Rika
obiecuję że w nocy nadrobię :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337514 przez Oposek
A tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że od kilku nocy Filip lepiej śpi. Trochę pozmieniałam w ciągu dnia i jest całkiem w porządku;)

12 lata 9 miesiąc temu #337599 przez hoborr
Oposku ja sie nie chwale bo nie chce zapeszyć:)

Rika weź się dziewczyno wyśpij w nocy a nie na forum będziesz siedziała!

Dziewczyny oglądałam przed chwilą film MGŁA na 1 leci ! Ale się bałąm i wyłączyłam tv. A pozatym ada tam śpi. A mnie ciekawi jak sie skończył? Moża któraś widziała? A jak nie to może jeszcze leci? :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka