BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 9 miesiąc temu #337622 przez dorotas29
Dobry wieczór!!!

Hoborr- ja też oglądam "Mgłę", w chwilach grozy zasłaniam oczy :blink:

Kubuś dzisiaj zrobił wieeelka kupkę aż do kolan razy dwa :) i aż sie zanosił ze śmiechu,jak go przebierałam.
Nie nadrabiam,bo jutro do pracy i ....tylko weszłam na chwilkę ; mam jeszcze wielką stertę prasowania, ale reszta jutro...
Kubuś te 40 stopniowe gorączki miał przez drugiego zęba ;),który juz prawie wyszedł. :)

Spokojnej nocy!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #337631 przez hoborr
Dorota olej prasowanie - możejutro samo się zrobi:)
ide piuniać - bo Was nie ma:( buuuuuuuu

kolorowe sny onią nie:)
Oposku może mi sie przyśnisz w ramach rewanżu:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337642 przez Oposek
Dorotas to gratulacje dla Kubusia:) Co do prasowania to ja na jakieś większe wyjścia uprasuję conajwyżej po koszuli dla moich panów, a tak to ostatnio nic nie prasuję, a co;)

Aniu my też nie chcieliśmy brać żadnego kredytu, a w dodatku mój mąż nie znosi żadnych jak On twierdzi "nadętych" imprez, więc tradycyjne wesele odpadało. Zrobliśmy obiadek na 45 osób, wynudziliśmy się potwornie, a około 23 poszliśmy z świadkami, siostrami i najbliższymi znajomymi na browar do pubu, oczywiście w strojach ślubnych. Mój mąż nawet mnie namówił, żeby wracać autobusem;)
Tydzień później, już na luzie, zrobiliśmy imprezę dla wszystkich znajomych w innym pubie. Stawialiśmy alkohol i jakieś paluszki, chipsy, wyszło tanio, a bawiliśmy się super:) Może gdzies jakieś fotki wygrzebię, choć z browaru, choć ja głupia byłam i nie pozwalałam ich wtedy robić.

12 lata 9 miesiąc temu #337643 przez aniaw
Oposku oby tendencja poprawy nocnego spania Filipka się utrzymała :kiss:
A z tymi chrztami to ja już sklerotyczka na starośc to mogłam coś pomylić ;)

Hoborku ja ogladałam mgłe sto lat temu ale jak się skończyło nie mam pojęcia ;)
Ja w ogóle uwielbiam horrory/trilery :) W sśrody zawsze na tvn są i właśnie zaczęłyśmy ogladać z siorą Kłamstwo :) Chyba ze 2 tyg temu były Szepty - genialny polecam :)

Rika popieram Hoborka wyśpij się :kiss:

Dorotko super, że zębol prawie na wierzchu a prasowanie nie zając nie ucieknie :)

Wracam do filmu, spokojnej nocki :kiss:

Ps. kupiłam dziś w tesco formę do mufinek za 13,99 ostatnią promocyjną :lol:
Na święta może zadebiutuję wysadzeniem kuchni w powietrze :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #337677 przez paulinka
Dziekuje dziewczynki ,ale wiecie jak to jest im bardzioej sie chce to nie wychodzi,a im bardziej nie wychodzi to tym bardziej sie chce :ohmy: hihihihhhihhhii

wiecie co lysa zostaje!!!!!!!!!!!!!!wlosy garsciami leca, :(

buziam mamusie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337746 przez Oposek
Dzień dobry:)

Paulinka z tym wypadaniem to nic nie pomogę, bo ja mam zawsze odwrotny problem- jakbym nie przycieła włosów to i tak przeszkadzają i wchodzą do oczu.

Hoborku jak tam nocne sny? ;)

Ania pisałyśmy wczroaj posta w tym samym czasie;) Więc nad Twoim ostatnim masz odpowiedź na poprzedniego;) Mufinki na pewno się udadzą! fajnie, że udało się kupić formę po okazyjnej cenie;) A dlaczego Ty masz stare suwaczki? Gdzie są te ładne ze zwierzakami?

Basba jak przedstawienie? :)

A gdzie się podziała Natimp, Pierniczek i Rika? Halooooooo....

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337772 przez hoborr
Dzień dobry!

Oposku niestety nie śniło mi się dziś nic:) A może i lepiej:) Jak tam Filip? Zdrowy? Wysypka przeszła?
Fajną mieliście ślubną imprezę:) Ciekawi m nie jakie miny zrobili w tym pubie jak wkroczyliście w strojach ślubnych? :)
Ja napisze tylko tyle że o 5 rano szłam środkiem ulicy w sukni ślubnej z siekierą w ręce! - Ale jazda była. A Tomek musiął zanieść ze świadkiem jednego gościa do domu bo facet był nietomny:) hihih NIe ma to jak wspomnienia:)

Basba - powielam pytane Oposka:) Jak po przedstawieniu?:)

Aniu powodzenia z pieczeniem. Nie będzie tak xle. ale w razie czego odstaw dzieci do sąsiada:)

Paulina mi też wypadały ale jakoś samo przeszło. Także nie pomogę.

PIerniczek miała byc wieczorem ale pewnie wymiękła:)

Rika pewnie nas posłuchała i poszła spać:)

A Natimp - to już nie wiem co mogło ją powstrzymać przed forum:) hahahha

A ja wiedziałam na ulotce że w akuflandzie jest promocja na blachy na mufiny. na 12 i 24 babeczki. Może kupię te na 24 fajniutkie takie msałe:)

PYtanie!
Odwieczny problem. Jak pisała nasza zdrajczyni Różyczka dziecku wystarczy 2 razy mleczko w ciągu doby. No Ada je rano i wieczorem. W dzień obiad, sinlak i ... znowu mleko bo nie mam pomysłu co mogłabym jej dać. Owoce nie zastąpią jej całego posiłku. Nie chce mi się ryzu gotować codziennie - bo dawałam jej tak ryż z owocami. Mogłabym jej dac bułki z szynką i masłem - i na pewno by zjadła tego duzo ale nie wiem czy wolno??? POMOCY:)!!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337823 przez aniaw
Oposku przede wszystkim buziaki dla Filipka 8miesięczniaka :kiss:
Tak widziałam Twojego posta ale nie miałam siły odpisać ;)
Niezłe weselicho w barze super :lol:
Wiesz ale nam to się marzyło takie prawdziwe mega wesele - wcale nie musi być to od razu drętwa impreza :P Uwielbiamy wesela i zawsze rozkręcaliśmy imprezki i braliśmy udział w konkursach takowych i miło zawsze wspominamy, wszystkozależy od towarzystwa :)
Raz w jakiejś restauracji gdzie tylko część byłą młodych wyszliśmy na taras ze znajomymi i tam przenieśliśmy sobie talerze i napoje. Auto postawiliśmy niedaleko i puściliśmy muzę. Na sali zostały stare pryki i orkiestra a na zewnątrz przeniosła się tzw młodzięż i impra była jak trza :lol: Nawet państwo młodzi przyłłączyli się do nas :lol:
Innym razem nie znaliśmy zbytnio ludków i przysiadł się do nas jakiś koleś i tak go spiliśmy a się okazało że to kierowca rodziny panny młodej :lol:
Raz urwaliśmy się z impry i po północy zwiedzaliśmy okolice w strojach galowych - ja miałam suknię balową więc ludzie na ulicach śpoiewali nam gorzko gorzko bo myśleli, że my Państwo młodzi :lol: Właśnie nie pamiętam jaka to była miejscowość, ale tam nocą mnóstwo było ludzi na rynku :)
A wracając do naszych marzeń - to jak żyła Tomkia mama to już mieliśmy w górach zarezerwowaną karczmę - taką mega wypaśną z pokojami gościnnymi na górze z widokiem na okolicę przepięknym. I super ogród, ech smutno tak....

Różyczka nie jest zdrajczynią tylko po prostu już nas nie kocha :P
No na napisanie witajcie jestem żyję to każdy znalazł by czas :P

Hoborku mój mleko stawia na pierwszym miejscu :) Inne posiłki to dla niego przekąska i nawet słoik 290g obiadku przelatuje po 1,5 godz i zaraz znów chce jeść ;)
Mój wcinał ostatnio pierogi a kanapki tez próbuje, więc za niedługo będzie juz jadł z nami przy stole :)
Akcja z siekierą bardzo mnie zaintrygowła, poprosze więcej szczegółów i zdjęcia :lol:

Oposku tym razem ja miałam dziś gości na balkonie ;) Cholercia zapomnieliśmy wczoraj pościagać prania i większość mam w błocie bo będą ocieplać blok i myją właśnie elewację :ohmy: Ale 9ta rano to przecież świt jak dla mnie bo Mały znów cyrki wyczyniał w nocy i nawet Tomek się zbuntował i powiedział, że następną noc spędza w garażu :ohmy:
A remont u sąsiadów nadal trwa?
Suwaczki zostały na tamtym forum, ale musze je zmienić, bo tamte też mi się podobają :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #337838 przez Rika
Cześć babole
Wczoraj miałam sporo roboty w dzień, ciągle na nogach i ani chwili odpoczynku a jak zeszłam z góry to już w ogóle na nic nie miałam siły a tu jeszcze dziewczyny kąpać... :ohmy:
I wykąpałam je, i siebie i padłam na ryj jak mucha. Wstałam dopiero o 5 jak mąż wrócił z pracy i dalej poszłam spać... dziewczyny śpią a ja siedzę i nie wiem co robić. Nic mi się nie chce...

A wiecie że mojej Oli wychodzą dwie jedyneczki na górze? :) Miała opuchnięte, pcha wszystko do buzi katar ma :dry: ale już widać dołeczki :) za kilka dni spodziewam się ich na świecie :D

12 lata 9 miesiąc temu #337859 przez Oposek
Hoborku ja mam w domu mleko następne Nestle Nan Pro i na nim jest napisane, że dzieci w wieku 9 miesięcy powinny jeść 3 razy po 210 ml.
Ja karmię piersią, więc nie wiem, jak to wygląda w praktyce, bo Filip je mleko znacznie częściej niż te 3 razy, ale oprócz tego je teraz tylko dwa posiłki- obiadek i deser owocowy. Mi się wydaje, że dzieci muszą jeść owoce, chyba nie powinnaś z nich rezygnować. Mój młody dostaje budyń z sokiem, kisiel na bobofrucie, owoce (jabłka, gruszki, maliny, jagody, truskawki, porzeczki) i ryż lub kaszę (sinlak, zbożową, orkiszową, mannę). Czasem dostanie same owoce- 150 gr i też nie narzeka, czasem sam sok owocowy bez cukru. Takie owoce spokojnie moim zdaniem mogą być na jeden posiłek, chyba że Adusia potem jeszcze głodna.
Pieczywo niby powinno się podawać w 10 miesiącu w małych ilościach, ale Młody czasem dostanie kanapkę z jajkiem na twardo (samym żółtkiem), wędliną dla dzieci lub masłem. Ale to naprawdę rzadko, jak wychodzimy gdzieś na dłużej i nie chcę Go z wózka wyjmować. Czasem w weekend zje coś na spróbowanie z naszego obiadu, bo jak my jemy w tygodniu to On już śpi. Albo bułkę w rączkę/suszone owoce/wafelki ryżowe:) Żadnych chrupek, ciastek, danonków z wiadomych względów nie je;) Ja ostatnio nie kupuję żadnych słoików poza mięsem, wszystko robię sama i strasznie mi się to spodobało:) Wiem też, że można robić domowy jogurt, przymierzam się, ale jeszcze mi się nie udało;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337870 przez Oposek
Ania W A mój suwaczek nie działa, a raczej działa źle;) Odmładza Filipa, może i ja powinnam sobie taki trzasnąć;)
Dziękujemy Cioci za życzenia :kiss: To Ci się rozbujnik zrobił z Dominisia;)

Rika fajnie, że Oli ząbki rosną, będzie z głowy;)
To może, skoro Małe śpią, a Ty jesteś zmęczona to też się połóż i odpocznij?

Hoborr wysypka jest, On naprawdę ostatnio był potwornie zsypany- miał takie skupiska krostek na policzkach i brodzie, dookoła tego czerwone placki- podrażnione i wysuszone i pojedyncze krostki pod oczami i na czole. Na razie zniknęło zaczerwienienie. Mega irytujące to leczenie, bo trzeba co godzinę przecierać buzię, czekać aż wyschnie i smarować oraz pilnować, żeby nie miał śliny na rączkach i buzi. Katar nadal jest, ale trochę mniejszy, robimy inhalacje i smarujemy... Ludzie na nas reagowali bardzo pozytywnie- składali życzenia, chcieli sobie z nami zdjęcia robić. Fajnie było:)

Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #337881 przez Rika
O jaaa Oposek dobre :D

12 lata 9 miesiąc temu #337975 przez Oposek
Rany, ale tu dziś cisza:) Jak w weekend;)
My się ubieramy i pędzimy na spacer. A jeszcze zapomniałam Wam napisać, że Filipowi zaczynają się kręcić włosy. A raczej zaczynają rosnąć włosy, które są kręcone, bo do tej pory nie miał ich zbyt wiele;)

12 lata 9 miesiąc temu #338104 przez Rika
O Oposek to super :) dzisiaj taka pogoda więc pwenie baby siedzą w domu i sprzątają :)
Moja teściowa wzięła wolne np :) ja sobie sprzątnę w tygodniu, okna dzisiaj myła a tu taka ulewa i doopa...

Okropna pogoda dzisiaj, teraz właśnie leje jak nie wiem :( idę na górę z Zuziulką...

12 lata 9 miesiąc temu #338310 przez hoborr
HAha OPosku super zdjęcie:)

Ada codziennie je owoce ale zaraz głodna jest:) ALe na pewno nie wypija tyle mleka więc się nie martwię:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka