BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #375428 przez Oposek
Hej Dziewczyny:)
Nie miałam siły już wczoraj napisać co u nas, więc napiszę teraz:)
Wczoraj po południu byliśmy na zajęciach i Młodego z wielkim wrzaskiem zabierałam do domu, aż się wszyscy ludzie patrzyli... Na szczęście, jak już wyszliśmy to się zajął jedzeniem w wózku i jakoś poszło. Wieczorem byliśmy w trójkę na spacerze w lesie, odwiedzić zaprzyjaźnionego Osiołka Mańka który tam mieszka i osioł ugryzł mojego męża w rękę. Ma dwa wielkie siniaki po zębiskach, ale dzielny jest i nie wiął L4 :silly: On w ogóle jakiś inny- poprzedni moi faceci jęczeli przy 37 stopniach, a On twardo chory chodzi do pracy, wszystko robi w domu, chociaż nie musi, bo przecież dostanie to 80% chorobowego jakby co...
Dziś przychodzi do nas moja przyjaciółka z liceum, nasza świadkowa. Odkąd wyszła za mąż rzadko się widujemy, teraz jeszcze dodatkowo jest w ciąży. Strasznie się cieszę, że się zobaczymy i od rana nie mogę sobie znaleźć miejsca.

Za to dla chętnych informacja, że jutro o 4 rano będzie można zobaczyć przejscie wenus przez słonce.
Nastepna okazja w 2117 roku:) W większych miastach są organizowane spotkania i wspólne oglądanie, można też samemu, tylko trzeba sobie jakiś choćby prowizoryczny sprzęt przygotować...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375431 przez Oposek
Rika zapalenie jamy ustnej to pewnie nic przyjemnego :dry: Mam nadzieję, że skoro już wiadomo co to to szybko sobie pójdzie i Zuzia poczuje się lepiej! A jak dzisiejsza nocka?

Masuska to wszystko zależy od podłoża. Ja bym żadnych specjalnie profilowanych nie brała na pewno, a w pomieszczeniach, gdzie stabilne podłoże gładka, cienka podeszwa, żeby nóżka wyczuwała teren. Lub na bosaka, ale nie zawsze można. Możesz jezcze zobaczyć buciki w Bartku, choć mnie tam akurat nie powalają. Ostatnio dużo mówi się o tym, że znak jakości dla dziecka (żółta uśmiechnięta stopa) przyznaje się firmom, których buty w ogóle nie nadają się dla maluchów. Podobno dobre są buciki firmy Emel, ale mi się nic tam kompletnie nie podoba :(

12 lata 10 miesiąc temu #375432 przez Rika
Cześć :)

Oposek dzięki za informację, ciekawe tylko jak z pogodą będzie... budzik w razie co już ustawiony :)

12 lata 10 miesiąc temu #375539 przez hoborr
Dzien dobry!

Rika ściskam biedną córcię! Napisz jak mieła noc. Ja ni w ząb nie nzam się na bucikach .

Ada raczej w skarpetkach chodzin. No bo nie chpdzi:) Ale jak zacznie to peweni trzeba będzie się rozejrzeć ....

Oposku ale ci zazdroszczę! Też bym chcaiła żeby ktos do mni eprzyszedł w gości:) A mąż - peweni go tatusiowaniez zmieniło! I chce dać synowi dobry przykład:) Trzeba być silnym - nie miękkim:) Oj ja tez chce synka:) !!!!! :lol: Nie wiem czy bym wstała o 4 rano! Chyba że pod Ady dyktandem;) CHyba odpuszczę - jak coś to może się załapie na ten kolejny raz.....:)
A tak w razie czego: to jaki sprzęt tzreba miec zeby to widzieć?????

Różyczko co tam u was??

Odkąd forum smiga nawet z tel moge czytać:) hih Szkoda że czasu nie mam. Musze sprawdzić prace kalsowe na jutro.... :S

12 lata 10 miesiąc temu #375814 przez Oposek
Cisza, jak makiem zasiał i nawet nie wiadomo, jak komu popołudnie mija:)
My z Filipem rano wgramoliliśmy się tatusiowi pod prysznic, ojciec się do roboty spóźnił, schab dla dziecka mi się na węgiel spalił i zostałam bez drugiego dania dla Młodego za to z zalaną na maksa podłogą... Ale warto było:) Potem odwiedziny przyjaciółki, a jak mąż marnotrawny wróci z roboty to może pójdziemy na spacer z Młodym w jeździku...

Hoborku można mieć okulary specjalne do patrzenia w słońce, ale moim zdaniem to szkoda trochę kasy na to... Najłatwiej metodą projekcyjną- rzucajac lunetą lub aparatem obraz słońca na kartkę lub ekran.
No ja też nie wiem, czy wstanę :blush: , no i Młodego musielibyśmy zabrać. Ale może się uda...
Mój mąż mega towarzyski, więc u nas ciągle ktoś jest, to fajne, ale potrafi zmęczyć. A ta przyjaciółka to lepiej niż rodzina, nawet sprzątania żadnego nie było, bo by się tylko śmiała, że dywan odkurzony na Jej przyjście;)

Rika no to jak Ty będziesz wstawać o tej chorej godzinie to może i ja się zmobilizuję:)

12 lata 10 miesiąc temu #375815 przez Rika
Oposek wiadomo że będzie widoczne zjawisko przez ok 2 godziny więc może raz na 100 lat można wstać o świcie i zobaczyć :D
Gorzej jak chmury będą a to jest najbardziej prawdopodobne :) wygrałam 10 zł :D

12 lata 10 miesiąc temu #375885 przez hoborr
A ja nagrywam płytę z podkładmai na jutro - bo u nas w szkole dzień dzecka. W piątek padał deszcz i na jutro przełożone - ale czarno to widzę!

Ciągle szukamjakiejś książki na ten prezent i chyba zadzwonie do Pana Młodego i spytam co chce:) Ja będe miała z głowy i on zadowolony będzie:) :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #375914 przez Oposek
Rika to jest mega rzadkie zjawisko, ludzkość obserwowała je tylko 6 razy, z czego raz w 2004 roku.
Centrum Nauki Kopernik organizuje pokaz jakby co. W planach balet, wykład, filmy, wspólne oglądanie i śniadanie na trawie. Ale się napaliłam, jak szczerbaty na suchary normalnie;)

Hoborr fajny pomysł, żeby wprost zapytać, przynajmniej będzie miał co chce:) A u Was jutro Dzień Dziecka jakiś plenerowy? zawsze lubiłam takie imprezy w przedszkolu:) Klasóweczki sprawdzone? ;)

12 lata 10 miesiąc temu #375927 przez hoborr
o fak! Oposek przypomniałaś mi o sprawdzianach!!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Ale mi sie nie chce..... :P

no nic - dzieci sie ucieszą.... :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #375928 przez różyczka
Hoborr - kup mu "Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy" :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #375930 przez Rika
Oposek ja niestety nie będę miała możliwości jechać :( żałuję strasznie ale nic nie poradzę, jakby weekend był to inaczej...

Haaa Różyczka dobra rada :D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375933 przez różyczka
Kurcze Rika biedna Zuzia :(

edit:
Oposku z Bartka Oliwii zawsze kupowałam buty jak była mała :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #375953 przez hoborr
różyczka napisał:

Hoborr - kup mu "Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy" :silly:

Przeglądałam nawet w empiku:)
Tomek by na pewno sie uśmiał ale nie wiem co na to Baśka:)

A wiecie że są już mamy styczeń 2013!

Kurde płakac mi się chce!!!

12 lata 10 miesiąc temu #375954 przez hoborr
Oposku w planie są zawody s[portowe i występ dzieciaków przygotowanych przezemnie:)

12 lata 10 miesiąc temu #376014 przez aniaw
Hej baby :)

U nas się działo. Dominik roznosił jakiegoś wirusa - a zaczęło się u niego wysypką na twarzy, ale to chyab po truskawkach ;) i mega goraczkował ale po 1,5 dnia mu przeszło i śmiał się tylko z Szymona marudy :)
Poza tym zaczął nam chodzić i robi to extra pokazowo - wstaje i patrzy czy wszyscy aby na pewno go obserwuja i dalej w długą - ale jeszcze duuuuużo brakuje mu do perfekcji i ciągle o tym zapomina :lol:

Szymi albo świnkował albo nie świnkował tzn polika miał mega opuchniętego i ślinił się masakrycznie ;) Do tego płakał i krzyczał i nie dało się go uspokoić jak nigdy. Ani picie, ani jedzenie nie miało dla niego znaczenia ;) Gorączkował też strasznie ;) Nawet noszenie na rękach nie uspakajało go ;) Jak dostał dawkę p/gorączkowego syropku to 15 min i był jak nowo narodzony. Zapominał o bólu i bawił się jakby nigdy nic :)
W weekend spał z nami tzn ze mną bo Tomi wylądował na podłosze :) Budził się co chwila w nocy, matko masakra.
A i jeszcze miał biegunkę a Dominik w między czasie wymiotował ;)
Teraz w miarę się ogarnęłam i jestem :P

W między czasie załatwiałam sobie tancerza na wieczór panieński, sama sobie wszystko organizuję, bo dziewczyny się wstydziły podzwonić popytać ;)
Gdybym wiedziała, że wszystko mam sama zaplanować byłoby więcej atrakcji w sobotę a tak to zobaczymy. jutro jadę jeszcze po różne gadżety typu słomki peniski i inne rózki diablicy :blink:

Cały czas czytałam o czym plotkujecie ale nie było kiedy pisać.

Rika jak dziewczynki? U mnie też lekarz podejrzewał zapalenie jamy ustnej,póxniej gardła, później świnka a generalnie to jakiś wirus się przyplatał. Na szczęście p/gorączkowe leki pomogły i nie musiałam dorabiać aptek ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A siora niezła niespodziankę Tobie sprawiła :)

Basba
niezłe z tą tresowaną Krysią :)
Ja tak mam jak chrzestna do mnie przyjeżdża i chce porobić foty chłapakom i ciagle hasło uśmiechnij się doprowadza mnie do szału i do znudzenia jej powtarzam, że to nie małpki w zoo :P

Oposek
a czemu Filipek wrzeszczał? A jakiego dzielnego masz M, dobrze, że on tak nie krzyczał jak ten "potwór" go udziabał, bo dopiero byłby obciach :lol:
Ech o tym wenus czytałam i też się napaliłam, ale nic nie wymyśliłąm, więc chyba pośpię ;) D
Na świnkę Szymi był szczepiony ale Dominik jeszcze nie, ale przecież szczepienie to nie oznacza w 100% niezachorowania.
Ja tez się zawiodłam na butkach Emela z tej kolekcji bo niby w necie były eleganckie dla chłopczyków a w rzeczywistości kicha :P
A jak spotkanko z koleżanką? :)
Ech wspólny prysznic, fajniucho :silly:

Różyczko ja Szymiemu w zeszłym roku kupiłam sandałki w Bartku i wydałam tyyyle kasy - fakt wytrzymałe i super, ale one zbyt usztywniane sa i teraz już takich nie pojecają ;)

Masuska
bo chciałam zgapić po Tobie ten fotelik, bo cena przystępna ale u nas musi być regulowane siedzenie, bo np z Szymim nie wyobrażam sobie inaczej, w długich trasach on zasypia i na półleżaco mu się robi i git :) I znów nie ma pomysłu ;)
A poka poka rzęsy :lol:

Hoborku dla mnie to super pomysł zapytać go tą ksiązkę :)
A klasóweczki trza sprawdzać, bo dzieciaki się niecierpliwią :)
Ja w szkole miałam różne przygody z klasówkami tzn ich oddawaniem przez nauczycielki - w podstawówce z polskiego moje wypracowanie pisane 2 godz pies jej zjadł - zostało pół i dostałam najlepszą ocenę :P A był taki zwyczaj, że osoba wyróżniona czyta na forum klasy swoją pracę a ja raz wyróżniona i przeczytać nie miałam sposobności :lol:
W liceum na niemieckim babce naszej dośc ważne klasówki wyladowały w kałuży jak wysiadała z auta :lol: Ale śmiesznie obłocone i wysuszone na kaloryferze nam oddawała :lol: A jakie oceny dobre były :)
Innym razem ta sama babka zgubiłą nasze klasówki i próbowała nam wmówić, że żadnej kartkówki nie robiła :lol:
Oj ona to była zakręcona :) kluczyki od auta zawsze gdzieś posiała i później przez pól lekcji latała, szukała :lol: A jak stawała pod tablicą to zawsze tak blisko tyłem, że z lekcji zawsze wychodziła z białymi plecami od kredy - a takie ciemne eleganckie kostiumy nosiła :laugh:
Ech jak ja tęsknię za szkoła :( :lol:

A się rozpisałam, ale nie było mnie trochę to miałam prawo :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobranoc :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka