BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #381909 przez hoborr
Dzien dobry...:)

Ola ja robię grila 1 lipca:) Z toretm któego sama upiekę i żarełkiem grilowym:)

ALe duchota! :S

o rany zapomniałąm wam napisać że Ada ma 3 ząbka:) jedynka górna - prawa! I zrobiła dziś samam 3 kroczki:) ojojoj :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #381916 przez masuska
Dzień Dobry

Hoborrku
gratuluję i zęba i kroczków:)

Olka, super że napisałaś:) Zazdroszczę że Mati wcina arbuza, ja tak kocham ten owoc, ale Piotrek się do niego nie przekonuje. Teraz króluje gruszka:) parówki Sokoliki i wszystkie soczki:) A co do lodów to też dałam Piotrowi spróbować śmietankowego, polubił. A i pchacza mam, ale z Biedronki żyrafę, zasuwa przy niej jak szalony, lecz lepsze jest autko:)

12 lata 6 miesiąc temu #381917 przez Rika
Hoborr gratuluję zęba kolejnego i tych 3 pierwszych najważniejszych kroczków :)

Moja Ola już śmiga pewnie na nogach i aż mnie to wkurza czasem, wszędzie jej pełno a jak Zuzia się dołączy to w ogóle nie ogarniam nic :cheer:

U nas tak, na urodzinki szykuję 2 torty, dla Zuzi krówkę, dla Oli biedroneczkę. Z tym, że biedroneczka to będzie "kopiec kreta" ozdobiony na biedronkę :)

Zakupy na imprezę zostawię na ostatnią chwilę. Tzn do ciast i tortów wszystko kupię wcześniej ale nie wiem jaka będzie pogoda (podobno ma być do bani :(). Jak będzie słońce to w sobotę pojadę rano po zakupy na grilla, jak nie to w domu mała imprezka gdzie każdy ma i tak wstępnie zaproszenie na tort. Prezenty są, baloniki kupione, lampiony też, jeszcze czapeczki i gwizdki ale to w carrefourze najlepiej a i tak będę tam na zakupach więc nie ma problemu.

Jeszcze naładować kamerę, kupić baterie do aparatu i mam nadzieję że w niedzielę po imprezie uda nam się jechać do zoo, moja siostra przyjeżdża w środę o północy, w czwartek idę do dentysty, w piątek z Zuzią na wyjęcie drutów a w sobotę impreza więc przed imprezą nie damy rady jechać do zoo. Za dużo wrażeń będzie Zuzia miała niestety tych złych a chcę żeby ten dzień w szczególności zapamiętała.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381936 przez aska27
Olka to co napisałas o swoim synku to wypisz wymaluj Mikołaj, z jedzeniem tak samo.. owoce uwielbia, arbuzy tak jak napisałs, babany,a truskawki i porzeczki :) sam zrywa sobie z krzaczka hehe Słodziaki nasze :blink:

Co do pachacza to Mikołaj lubi, ma tez samochodzik za którym też lubi chodzić.
a pchacz mamy taki:
www.smerfusie.pl/i2539_pchacz_c71517_chicco.html

szkoda tylko,ze nie ma skrętnych kółek.

Przejazdzki rowerowe Mikus polubił bardzo, polecam fotelik Hamax Siesta, jest super, oparcie regulowane gdy dziecko zaśnie,nawet wczasie jazdy mozesz "połozyć" oparcie bez problemu :blink: osłonki chroniące nózki.. itp, itd... Sprawdz w Decathlonie, jest duży wybór i wiele promocji.
ach jest jeszcze Hamax Sleepy,w sumie takie samo tylko mniejszy kąt pochylenia oparcia.

allegro.pl/hamax-siesta-fotelik-rowerowy...wer-i2413568379.html

Buziaczki i oby zebuś szybko wyszedł!

Hobrr Brawa dla Adusi :laugh: super!!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381983 przez Oposek
Część Dziewczyny!
U nas mega zakręcone dni teraz i mało czasu na wszystko, więc nie mam nawet kiedy usiąść do komputera. W piątek byliśmy u pediatry, Filip waży 10,640 i mierzy 82 cm. Pani doktor odradza szczepienie na pneumokoki dopóki Młody nie zacznie sam pewnie chodzić i mówić, radzi też opóźnienie szczepionki na odrę, świnkę i różyczkę do tego samego czasu. Poleciła artykuły, ale nie miałam jeszcze kiedy do tego usiąść. Poza tym Filip miał przesiewowe badanie słuchu (u nas wszystkie dzieci mają- najpierw w drugiej dobie życia, potem w 11-12 miesiącu), które wyszło nieprawidłowo. To pierwsze, noworodkowe, wyszło ok, ale są choroby/wady, które ujawniają się dopiero później. Mamy skierowanie na ABR, które u niemowląt najczęściej robi się pod narkozą. Nie przejmujemy się jakoś bardzo, bo wiemy, że Filip słyszy, pytanie tylko, czy nie ma niedosłuchu, a tego nie da się stwierdzić przez obserwację. Znaczny niedosłuch= nieprawidłowa mowa, więc fajnie jest to wychwycić wcześnie. W sobotę byliśmy u laryngologa, jutro idziemy do polecanego specjalisty i będziemy pewnie podejmować decyzję. To tak z cyklu "co się komu u lipcówek spieprzyło":)
Wczoraj kibicowaliśmy tym naszym patałachom, zrobiliśmy biało-czerwone jedzenie, świetnie było, więc nie przeszkodził nam w entuzjastycznej zabawie nawet wynik meczu;) Filip kocha dzieci, goni każde napotkane, nie boi się niczego i nikogo, dziś ściągnął na siebie krzesło, ma mega śliwę pomiędzy oczami i rozwalony nos. Nawet nie jęknął i już za moment przyciął sobie palce szufladą. Na basenie rzuca się do wody, w windzie wkłada każdemu psu rączkę do pyska- masakra. Trzeba chyba jakieś dodatkowe ubezpieczenie wykupić, bo coś czuję, że moglibyśmy nieźle zarobić;) Gorąco jest, więc zajada się na podwieczorek domowymi lodami i domową galaretką z jagód. Pozmieniało Mu się zresztą z posiłkami i znowu je trochę inaczej. Ja wzięłam do domu znowu dodatkową pracę, siedzę po nocach, wstaję jak zombie, ale mąż ma dużo wolnego, więc pomaga przy Młodym. Tyle u nas:)

12 lata 6 miesiąc temu #382001 przez Oposek
Ja patrzę na te nasze suwaczki i nadziwić się nie mogę. Wczoraj Chłopcy Rity roczek skończyli, teraz czekamy na Oleńkę i Dominiczka! :) Dopiero co gratulowałyśmy pierwszego miesiąca, a już dzieci rok mają...

Adusia gratulujemy chodzenia!!!!! i ząbka oczywiście też:)

Masuska Twoje ciasto wymiata, dzięki za przepis :kiss: Robiłam wczoraj na deser (bo biało czerwone), do tego lody śmietankowe z malinami i wszystkim bardzo smakowało:) Robisz w tym roku słoiki dla Pita? jakieś gruszki, jabłka itd?

Rika ja też mam różne przejścia z pocztą, ale teraz mam superanckiego listonosza, pana Waldzia i z Nim załatwiam wszystko co trzeba:) Ja bym chyba się wróciła i opie..doliła tą babkę, ale nie dziwię się, że Ci się nie chciało z dwiema córeczkami:) Tańczą superancko! :) Świetne plany urodzinowe, my jeszcze w polu:)

Ania no ja mam nadzieję, że mąż Cię do kaloryfera nie przywiążę i spotkamy się, jak najszybciej:) A Tomi już wrócił z tych gór? Jak Siostra? Ty chyba kobieto pobijesz rekord świąt w dniu ślubu, bo 23 czerwca jest też wigilia Św. Jana, Dzień Służby Publicznej i Międzynarodowy Dzień Wdów (to tak z przekory na szczęście ;) ) Do tego 23 czerwca 1949 otwarto dworzec kolejowy Warszawa Śródmieście i myślę, że powinniście koniecznie wypić toast z tej okazji :laugh:

Ola fajnie, że napisałaś:) Gratuluję ząbków i zazdroszczę, że Ci synek tak ślicznie śpi:) My mamy jeździk z opcją pchacza. Młody bardzo chętnie korzysta. Ma skrętne kółka i jest fajny, bo dziecko jeżdżąc samo może nim potem skręcać za pomocą kierownicy.
allegro.pl/smoby-jezdzik-bujak-pchacz-ma...ier-i2410081383.html
Krokodyla z fp Filip dostał od Babci (taki z klockami i muzyczką) i lubi go bardzo, ale z opcji pchania go jeszcze nie korzysta, za mało stabilny ten krokodyl jest.

Asia fajnie, że Mikuś lubi owoce, w nich przecież mnóstwo witamin jest, a jak macie swoje to już w ogóle ekstra! do reszty się przekona, jak będzie starszy:) Fajny ten Wasz pchacz:)

12 lata 6 miesiąc temu #382085 przez Rika
Dziewczyny Zuzia prosi codziennie o jeden głosik :) apps.facebook.com/dziecikibicuja/gallery.aspx?id=1093 później nadrobię

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382165 przez aniaw
Hello :laugh:

Oposek no Twój Filipek to niezły kaskader :ohmy: :lol:
Trzymam kciuki za badania :kiss: A z tym dniem wdów to niezła akcja :laugh: Jan to tata Tomka, więc pamiętam - a jeszcze prezent na dzień ojca trza zorganizować :) I dla T i dla jego taty :)
Tomi wraca jutro dopiero, więc jak na razie ślubu nie odwołujemy :P
Podobno z rańca dzwonił do kumpla, żeby mu zresetował pamięć :lol: Ale tak to jest jak się kupuje kilka skrzynek zielonych ufo-przyjaciół - czytaj piw :) I kilka innych bardziej przezroczystych trunków :P

Olka no jak fajniutko, że napisałaś :laugh:
Olka ja już pchacza nie używam, raczej staram się sama trzymać pion :lol:

Hoborku gratulacje dla Adusi :laugh: 1 lipca mówisz? Och to ja już będę zaobrączkowana i mój świat nie będzie już taki jak dawniej, ciekawe czy mąż pozwoli mi nadal pisywać na forum :lol:

Masuska a jak wygląda krzyżówka biedronki z żyrafą? :lol:

Rika z kreta zrobić biedronkę to nie lada wyczyn, powodzenia :lol:

Asiu a Ty to masz dobrze, bo nawet synka karmić nie musisz - wypuścisz go do ogródka pod krzaczek i tyle :lol:

A mi juz odbija niestety :P
Szukam jednak dja bo mi się nie chce tej muzyki zgrywać i na jutro z jednym gośćiem się umówiłam :)
Mamy postanowić co z tym tortem tzn jaki motyw przewodni a mnie jakoś kręcą te śmieszne figurki:
allegro.pl/figurka-figurki-pary-mlodej-p...hit-i2395750652.html
allegro.pl/figurka-na-tort-weselny-bokse...b11-i2408205678.html
allegro.pl/figurga-figurki-na-tort-pan-m...-cm-i2380026898.html

No i zastanawiam się nad pierwszym tańcem a że my tańczyć nie potrafimy to może uda się jakiś remiks na wesoło sklecić :P

Jutro też jeszcze spotkanie z księdzem - ostateczne starcie - i do restauracji dograć szczegóły ;)
Matko a jeszcze nie odebraliśmy naszych strojów z pralni ;)

Dobra zmykam bo jutro rano na dyżur ;)
Tylko nie ma mojego Tomcia i kto mnie rano obudzi ;)

Dobranocki :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382179 przez Rika
Rany ja chcę nadrabiać a tu nie ma co :(

Oposek ale duży jest Filipek :)moja Zuzia waży 10,5 kg i ma 86 cm :D znaczy jakoś 2 miesiące temu tak było :)

Ja bardzo mocno kibicowałam z Zuzią i jestem zawiedziona ale i tak w nich wierzę i ten Tytoń :kiss: i Boenisch :kiss: i Wojtkowiak :kiss: i Matuszczyk :kiss: ahh ci piłkarze :D
I Szczęsny jest starszy ode mnie tylko o 10 miesięcy :D

Aniaw my mieliśmy tą figurkę drugą z pierwszego linku :)

Jeśli chodzi o ten boks i inne to w Ameryce robi się huczną imprezę na rozwód, tak jak na wesele tylko w drugą stronę i właśnie torty są z takimi i zresztą nawet drastycznymi figurkami :D śmieszne to ale to Ameryka chociaż coraz częściej słyszy się o takich imprezach w Polsce.
Np trendz.pl/rozwod-to-moze-byc-niezla-impreza
www.papilot.pl/odzywianie/399/Rozwod-ze-smakiem.html
www.obmawiamy.pl/03/torty-rozwodowe-6684/
Oczywiście życzę Tobie i sobie i reszcie dziewczyn żebyśmy jednak nie miały "przyjemności" jeść takiego tortu :)

12 lata 6 miesiąc temu #382191 przez masuska
Oposku, nie zdziwię się jeśli Piotr nie waż tyle co Filip a nawet i więcej:) Ale ważenie dopiero 12.07. A badanie badaniem, myślę że jest dobrze, a tylko wymyślają:)

Cieszę się że ciasto smakowało, ładne, smaczne i banalne:)

Elu, masz może linka do bloga Rity? Bo po formacie mnie wsiąkło trochę... A i jeszcze jak robisz te lody domowe?

Aniu, Aniu, Ty jako weterynarz powinnaś wiedzieć:)
allegro.pl/figurga-figurki-na-tort-pan-m...-cm-i2380026898.html ta mnie się podoba:)

Rika, no mnie też ten Tytoń... A głosik oddany. Przypominaj się codziennie.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382233 przez aniaw
Rika no własnie przypominaj się codziennie :laugh:

Masuska :laugh:

Kurcze pomału stresik sie pojawia.............

Ps. gdyby mój M nie zadzwonił dziś do mnie o świcie z pobudka to bym oczywiście zaspała ;) (budzik tradycyjnie wyłączyłam i poszłam dalej w kimę) A nic mu przeciez nie mówiłam o pobudce. Zna mnie czy co? :S
Faceci jednak czasem sie przydają :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #382242 przez masuska
Aniu, ale tylko czasem;P

Baby robimy ten zlot czy nie? Ja jadę nad morze na pewno, terminu jeszcze nie ustaliłam z Mężem, więc mogę się zgrać. Co Wy na to?

12 lata 6 miesiąc temu #382246 przez basba
Dzień dobry...

12 lata 6 miesiąc temu #382255 przez Rika
Dzień dobry,
Masuska o zlot to i ja męczyłam już dłuuuugo i odpuszczam, nikt nic nie pisze, nie ma chętnych więc nie ma co się angażować.

12 lata 6 miesiąc temu #382259 przez aniaw
Basba :kiss:

Masuska jak mi zostanie jakaś kasa po ślubie to chętnie na zlot się piszę, bo my nad morzem się zaręczyliśmy, więc byłoby tematycznie :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka