BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #380947 przez basba
Aniu kochana dziękuję ci bardzo za informacje. Wieczorem jeszcze siedziałam na necie i czytałam o ty wodniakach :dry: U nas faktycznie konieczna bedzie operacja. CHce się skonsultować jeszcze z innycm chirurgiem ale to po przyjeździe. Zastanawiam się nad prywatnym szpitalem w naszej miejscowości (w państwowym nie robią u nas bo nie ma oddziału chirurgii dziecięcej), ale to też ze względów takich, że robi tam jakis dobry chirurg dziecięcy z poznania no i dziecko nie zostaje na noc (no chyba ze jest taka konieczność). Mam opcje jeszcze szpitala 40 km od nas. Lekarz tłumaczył ze przyjmują nas dzień wcześniej po południu i wtedy robią badania na drugi dzień rano operacja i jak wszystko jest ok to wypuszczają. Chcę oszczędzić młodemu choć stresu spania w szpitalu... Zobaczymy. Wczoraj nawet wieczorem mial względnie więc uspokaja mnie chociaż to ze na wakacjach nic nie bedzie się działo.

Rika zdjecia widziałam na FB... super! Co się stało na tej poczcie???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #381049 przez Oposek
dzień dobry:)
Nam się udało dziś szybko ogarnąć, jesteśmy już po jednym spacerze, obiad gotowy, ciasto Masuskowe się piecze, a niebawem wychodzimy do pediatry na ważenie, mierzenie i ogólnie kontrolę. U nas dziś pochmurno, ale nie pada, więc po południu planujemy spacer do lasu i na plac zabaw.
Noc nienajgorsza, o 6 coś tam postękiwał to wzięłam Go do nas i zasnął jeszcze spokojnie.

Basba ja też zawsze konsultuję u dwóch lekarzy jakieś ważniejsze sprawy, różnie to bywa. Teraz jesteśmy zapisani do dobrego neurologa, żeby wypowiedział się jeszcze o tej filipowej torbieli, zobaczymy co uważa. A pobyt dziecka w szpitalu to zawsze stresująca sprawa, choć wreszcie równamy do innych krajów Europy- jak leżałam z Młodym w Poznaniu to nie zabrali mi Go przez 8 dni nawet na sekundę. Wszystko odbywało się z moim udziałem, a to co można było robić samemu (inhalacje, zmiana kroplówki) robił rodzic, jeśli tylko chciał. Na pewno będziesz mogła być z Synkiem, a przy planowych zabiegach pozwalają nawet być przy podawaniu narkozy i od razu przy wybudzaniu.

Aniu to super, że wieczór się udał:) ja strasznie lubię takie babskie wieczory, w środę wpadają do mnie przyjaciółki z liceum:) No i Filipek dziękuje za komplemety i pyta, kiedy będzie mógl chłopaków Twoich zobaczyć :blink:

Rika fajnie, że płuca i oskrzela czyste! :) Oby Im szybko to przeziębienie przeszło. A co z tą pocztą?

12 lata 6 miesiąc temu #381053 przez Rika
Dzień dobry

Jak wracałam wczoraj od lekarza to zajechałam na pocztę żeby wysłać buciki. Najpierw musiałam przypominać co chwilę że stoję i czekam, później zapytałam czy w końcu mnie ktoś obsłuży. Podeszła baba niechętnie i dała mi kwitek do wypełnienia na paczkę a ja mówię że mam wszystko wypełnione i chcę żeby to poszło listem, znów czekanie. W końcu podeszła. Za wysyłkę plus kopertę zapłaciłam 9,9!!! Gdzie w Michalinie zawsze (czy w Piszu nawet)płacę ok 5 zwykły i 6-7 priorytetowy w zależności od rozmiaru butów. Poszłam do samochodu i myślę, nie dam się w wała robić. Zawróciłam i mówię że mnie oszukała bo nigdy nie zapłaciłam za list polecony ekonom. 9,9 !!! A ona "a to miał być ekonomiczny?" no kurwa. Oddała mi pieniądze, już nawet nie liczyłam tylko pojechaliśmy do domu bo dziewczyny w samochodzie z babcią zostały, zajechałyśmy do sklepu. Tam przeliczyłam ile mi oddała - 2,15!!! Czyli narąbała mnie jeszcze na 2,5!!! No myślałam że szlag mnie trafi po prostu. Nigdy więcej nie pójdę na tamta pocztę, brud, syf, oszuści... tutaj mam blisko,z zawsze miła obsługa a nawet jak trzeba czekać to jest przyjemnie... ehh i prawie 5 zł jestem w plecy :(

A tu obiecane filmy:

12 lata 6 miesiąc temu #381120 przez Rika
A jeszcze co do tego bloga co Aniaw dała link, (zajebisty) i tak mi sie przypomniała nocna rozmowa z moim R.

Ja: - o której jutro kończysz?
R: - jeszcze nie wiem
Ja: - wiesz że jutro ide do dentysty i musi ktoś siedzieć z dziewczynami, co będziesz robił?
R. - rano muszę jechać do Warszawy sprawdzić system a później mam spotkanie

długa cisza

R: - na spotkanie z pewną panią

cisza

R: -bo wiesz, ja po godzinach robię za chippendales'a

cisza

R: -wiesz, tańczę z gołym pysiorem przed starszymi paniami a one wsadzają mi po 2 stówki w dupkę
dlatego nie jem ostatnio grochówki bo boje się że jak puszczę bąkala i pieniądze wylecą to panie pomyślą że nie chcę tych pieniędzy, a ja je chcę.

Ja: - to dlaczego nie widzę tych pieniędzy?

R: - no bo mam je w dupie

AHA!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381220 przez różyczka
Jezuuu jaka ja jestem głodna a w domu nie ma nic i nawet gotówki zeby zamówić jakiegos fast fooda, normalnie taka bieda, ze szok :S
a Młoda spi i jestem sama wiec 21 wiek a ja umre z głodu mieszkjąc w srodkowej cywilizowanej niby Europie :S

nocka jak zwykle:/
o poczcie to sie nie wypowiem bo mnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:angry: nienawidze tam łazić wiec nie odbieram poleconych wcale :)
Rika zarąbiscie tańcują :laugh: a Ola to ja myślałam, ze ta spokojna raczej a tu prosze jaka szalona tancereczka :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu #381324 przez Rika
A co tu tak cicho? To co chcecie cos kupić? :D

Różyczko teraz to nic bo im kazałam tańczyć :) ale jak same z siebie tańczą to dopiero mam śmiechy :)

12 lata 6 miesiąc temu #381343 przez hoborr
Padam...

Rika cudne masz córeczki:)

ooo musze spadać... ale się rozpisałam...ojojojo :ohmy:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381503 przez aska27
Rozyczko sprawdz gg.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381538 przez aniaw
Cześc babeczki :)

Różyczko
mam nadzieję, że żyjesz i odnalazłaś jeszcze jakieś zapasy żywieniowe w domku? :S

Rika genialne Twoje dziewczyny :laugh: Dobre z tym tańcem Twojego M :lol:

Oposek po tzw ślubie się na pewno spotkamy o ile mąż nie przywiąże mnie do kaloryfera :S Trzym się :kiss:

Hoborku pawstałaś już? :)

Mój M dopiero dziś wyjechał w te góry a ja już tęsknię :P
Urządzam dzis dzień świra w domu i już nie mam siły z moimi bobasami. Chyba za bardzo spodobała im się zabawa w skaczące kangury a ja już prawię ducha wyzionęłam :P Teraz odpoczynek bo śpia :)
Ech fajnie mieć weekend wolny :)

Natimp śniło mi się dziś, że napisałaś posta! Biegnę po obudzeniu do kompa, odpalam go a tu Cię nie ma :( Nie bawię się tak :P

12 lata 6 miesiąc temu #381617 przez hoborr
Wszystko wzystkm ale ja nie mam nerwów i nei oglądam meczu....

:S

12 lata 6 miesiąc temu #381672 przez różyczka
Ja tez nie :) bo mnie nie interesuje :)
przezyc bez żarcia sie da a i brzuch płaściejszy od razu :silly: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu #381705 przez hoborr
jak się ma płaski to jest płaściejszy , a jak się nie ma płaskiego to jest niepłaściejszy... :kiss:

ale lipa.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381708 przez aniaw
Ech nie było sensu ogladać tego meczu ale jak zaczęłam to już tak zostałam i teraz jestem grubsza o 2 banany i paczkę popcornu a bobasy dopiero teraz poszły spać :S

12 lata 6 miesiąc temu #381712 przez Rika
:(

12 lata 6 miesiąc temu #381764 przez olka1730
Witam,stawiam sie do apelu :silly:

A poważnie to Ja nie cierpię tych autoprezentacji na szkoleniu,czuje sie jak uczniak wyrwany z ławki do odpowiedzi i stres mnie dopada jak przez klasówką z matmy(z ktorej i tak mało wiedziałam :blush: )

Pytaliście co u nas :) mamy juz 5 ząbków,Mateo ślini sie na potęgę ślinotok taki jak :ohmy: pewnie następne w kolejce...wazy 9kg, dużo sie rusza,raczkuje i spala...za obiadkami nie przepada na siłe robimy podchody podzimla,podzimla....co zje to zje,resztę wypluje :dry: za to arbuza,banany,parówki przepada,za mlekiem tez juz nie specjalnie,wieczorem rożnie raz wypije albo i nie.....nadrobi w nocy(butle 150ml)śpi w południe od 1,5-2 godzpotem tak kolo 14-15.....idzie spac na noc staram sie tak klasc 20-20.30 ale wiecie roznie bywa z zasypianiem,wstaje skowronek o 6 :dry: noc przesypia spokojnie :) ale w kojcu,łóżeczko rozebrałam i wyniosłam.
Wiecie mysle o pchaczu,mamy krokodyla z FP ale ja szukam takiego z raczka i szerokim rozstawem kółek,chyba sie zdecyduje na FP widziałam na allegro,używacie pchaczy???
Kupiliśmy już basenik,czekamy na cieple dni....

Dziewczyny sezon na roczkowe imprezy otwiera Rika :) i to całkiem niedługo :laugh: myslalyscie juz o menu??Ja robie raczej pozno popoludniowa impreze na 18.00 jak pogoda dopisze na dworze grill,no oczywiście torcik-autko będzie:)w bonusie komary :silly:

Pozdrawiam was serdecznie i zycze maluszkom duuzo zdrówka.

A Mateo ostatnio wcinał loda Frugo-zielonego,bo ukradł siostrze i nie chciał oddać

Aska witaj:) miło Ciebie tutaj widzieć....Aska podpowiedz jakie nasz nosidełko na rower,i czy polecasz....muszę cos kupić....rower mam :lol: moze w koncu wyjade,bo ja okropnie leniwa ostatnio :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka