BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #382299 przez masuska
Basba co tam u Ciebie?

Rika, Aniu, co powiecie na to żeby ustalić dzień spotkania i miejsce. Spędzimy ze sobą trochę czasu a potem każda w swoją stronę i odpoczynek z rodziną. Poznamy się i wakacje odbębnimy:) A specjalnie jakoś nie będziemy musiały się organizować. Powiem wam wieczorem na kiedy planujemy wyjazd i wy mniej więcej ustalcie, oki? Może się coś uda zrobić.

Różyczkę po maltretujemy:)

Reszta dziewczyn może też zainteresowana?

Natimp1 gdzie żeś znikła?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #382307 przez basba
Dziewczyny przepraszam ze nie odpisze każdej i napisze tylko co u mnie...
Więc
1-Wiki ciągle smarka , dziąsła nabrzmiałe ale zebów nie widać póki co...
2- Antoś ma 26 cerwca konsultacje w prv szpitalu u lekarza z Poznania. Dobre wiesci takie że jeżeli byśmy się tam zdecydowali nie trzymią na noc (jak oczywiscie wszystko jest ok wieczorem wypisują do domu)... złe- póki co nie wiem jakie to koszty ;/
3-jakby wszystkiego było mało babcie mam bardzo chorą... właściwie juz nie wstaje... ehhhh...
To na tyle! Wracam do pracy bo nie wiem co pierwsze chwycić! :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #382391 przez hoborr
A ja padam na ryj!
Będe wieczorem... B)

12 lata 6 miesiąc temu #382406 przez Rika
Masuska ja na początku chciałam ustalić termin wyjazdu, myślałam że będzie zjazd to byśmy pojechali nad morze ale nie było chętnych więc sama nie będę się pchać i w tym momencie na morze nie ma budżetu.Wakacje spędzamy na Mazurach.

12 lata 6 miesiąc temu #382432 przez różyczka
elo elo:)

Ok to 2-4 sierpnia w Gdansku jest Oposek i sie widzimy :) kto dołączy??
Masuska, Ania hop hop :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382482 przez Oposek
Hej:)
My dziś na konsultacji u audiologa, w środę Filip ma badania, nie wiadomo jeszcze w jakiej formie.
Poza tym w sumie niewiele- praktyczni całe dnie spędzamy poza domem, dziś trochę mamy przestoju przez lekarza rano, więc Młody moczy się na balkonie rozchlapując wodę na wszystkie pomidory;)

Wiecie co, bo to zawsze tak jest- wielki zapał, wielkie plany i wielka doopa:)
Jak nie ma kogoś, kto bierze organizacje na siebie to ciężko coś ustalić. Od razu powinien być termin i można byłoby jakoś coś zaplanować. A tak wieczne pytania kiedy zjazd i cisza. W końcu mój mąż się wkurzył i wakacje zaplanował sam, twierdząc że żadnego zjazdu i tak nie będzie. Tak, jak Różyczka napisała- ja jestem w Gdańsku między 2, a 4 sierpnia. Chętnie się spotkam:)

Jeśli ktoś kiedykolwiek byłby w Warszawie i miałby ochotę to również chętnie się spotkam i mogę się wtedy zająć całą organizacją (bo to łatwiej, jak się gdzieś blisko mieszka) :)

Basba niedawno umarł mi dziadek, bardzo chorował, mam też dwie Babcie jeszcze i mój mąż dwie, więc rozumiem jak Ci trudno :kiss: Fajnie byłoby, gdyby się udało zrobić prywatnie, bez zostawania na noc, trzymam kciuki!

Masuska blog Rity:
twixowy.blogspot.com/
Ja dla Młodego robię lody- mrożony jogurt domowy lub mleko plus owoce zblendowane i zamrożone. Albo sam owocowy sorbet. Dla nas też próbowałam robić takie zwyczajne domowe lody, ale chyba szkoda zachodu.

Ania przydaje się czasem facet, przydaje:) Mój nawet taki dobry, że kawę do łóżka robi, a i śniadanko się zdarzy:) Ja zawsze obiecuję, że się odwdzięczę, ale rano jakoś siły nie ma;)

12 lata 6 miesiąc temu #382564 przez masuska
I gitarra Różyczko, będe 2-5.08 ustawiała sobie urlop, Mąż też i jedziemy:) Jutro wszystko obgadam i potwierdzę. Resztę ustalamy na GG:)

Oposku no to teraz zapodaj jak się robi jogurt domowy, bo ja czytałam i nic ciekawego nie wyczytałam.

12 lata 6 miesiąc temu #382576 przez Rika
Szkoda że tyle chętnych nie było jak ja byłam chętna :(

Byłam u okulisty, nie muszę nosić okularów czyli jest OK

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382599 przez Oposek
Rika zawsze byli chętni, tylko nikt nigdy nie podał konkretnej daty, wszyscy pisali "ja się dostosuję" , "ustalcie, ja zobaczę co da się zrobić". Ktoś po prostu musi zacząć, inaczej się nie da. Super, że okulary nie potrzebne:) A gdzie Ty na te Mazury jedziesz?

Masuskasuperancko byłoby się spotkać:):):) A chcesz jogurt z "gotowymi" bakteriami, czy sklepowymi? Napiszę Ci jeszze, że Twoje ciasto żyje już u nas własnym życiem:) Mamy taką minitortownicę- na cztery porcje. Wczoraj ja zrobiłam z jabłkami i cynamonem, a dziś mąż z galaretką i jagodami:)

12 lata 6 miesiąc temu #382679 przez Rika
allegro.pl/koszulka-roberta-lewandowskiego-i2424971778.html

Oposek ja jadę do Pisza bo gdzie mam jechać? Pisz, Orzysz, Giżycko to moje strony :) a i Ruciane-Nida od święta :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382788 przez basba
czesc...

Widzę że jednak się spotkacie... fajnie :) Będę z wami myślami :kiss:

U nas Wiki w nocy 39 stopni, pieluszka w buzi - zęby jak nic. Mam nadzieje ze lada dzień się przebiją... poza tym nic nowego. Łeb mi trzeszczy!

Oposku a co się dzieje ze Filipek ma konsultacje u audiologa (nawet nie wiem kto to)...

Hoborrku jednak nie dotarłaś... co cie tak zmęczylo?

12 lata 6 miesiąc temu #382816 przez Rika
apps.facebook.com/dziecikibicuja/gallery.aspx?id=1093 przypominam o głosikach :)

Basba ale super zdjęcia. Widzę że Wiki ma katarek, u nas ostatnio wszyscy się smarczą z tym że Oli to chyba na dwójki idzie bo i w nocy gorzej sypia i gryzie wszystko.

Dzisiaj muszę obejrzeć powtórkę PM :) bo wczoraj u okulisty byłam :(

12 lata 6 miesiąc temu #382817 przez hoborr
Dzień dobry:)

BAsba życie! Życie mnie zmęczyło:) hihih
MAsz urocze dzieci:) A po furtce między jedynkami od razu widać że nie opędzisz się odp otencjalnych zięciów:)

Dziewczyny ja od razu mówiłam że na zjazd się nie pisze :dry: Tomek w lato pracuje od rana do nocy:) MA największe zarobki i my najczęściej urlopujemy się w październiku:) NA rocznicę ślubu.

A i dziś przyszła nasza huśtawka! JEst zarąbnista:) Ada mogłaby w niej siedzieć godzinę. Ale po chwili ją wyjęłąm bo bałam się zeby nie zachorowałą na gardło! Piszczała na całą okolicę:) ale była zabawa:)

U nas w szkole dziś komers - zakończenie 3 klasy gimnazjum i na 16 idę na imprę::) TAkże już zaczęłąm się robić na bóstwo:) NIe wiem czy iść w sukience z chrzcin - trochę materiał gruby.... cz w czarnej fruwajce? Bo ten komers to u nas na 102! Katering, polonez, kwiaty, suknie, fryzjerzy, makijaze itd.Także pełna pompa:) A ja i tak nei mogę się doczekaś soboty i wesela przyjaciela:)

Rika jak tam Zuzia? Nie skarży się na gips?

Oposku trzymam kciuki za te wszystkie badania i wyniki! Mam nadzieję że wszystko wyjdzie ok:) Filipek jest taki radosny i kochany:) Widać że będzie przebojowy po szalonej mamie i zwariowanym tacie z różową gumką do włosów:) :kiss: :lol: A i ja tez chcę wiedzieć jak się robi jogurt??

Różyczko a co tam u Was? Jak smerfetka? Spała w nocy? Ada sdziś obudziła asię dopiero o 6 rano. ALe wieczorem nie chcaiła usnąć i ja tord\che ponosiłam. A jak w szkole? U nas nauczycielki są zbulweroswane bo świadectwa elektronicznie trzeba wypełniać:) JEjsu co za szkołą! 100 lat za murzynami! Widac że wieś! Starsze panie nie potrafią przekonać się do kompa i koniec:) Co za naród!

Asiu co tam słychać u Mikołajka? Jeździcie na rowerze? Ja mam ten wiklinowy koszyk i sobie jeżdzimy po jakiś polach! Wiadomo że w mieście by to nie przeszło ale wybieramy drobi gdzie samochód raz na godzinę jedzie:)

A ja mam postanowienie że co rok sama ędę piekła torta na urodziny adusi:) No i szkuałam wczoioraj jakiegoś pomysłu na necie:) Widziałyścue torty biedronki?? Są śliczne:) Albo motylki:) NIE wiem na co się zdecydować? Może doradzicie?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382825 przez aniaw
Hej:)

Ja tak na szybko bo ciągle cos...
Ksiądz dopiero w srodę dowie się o dokładny porzadek uroczystości - ech brak słów, bo nie mamy nawet jak się dogadać ze skrzypaczka co i kiedy ma grać:) Ale utwory wybrane i dziś bedziemy gnębic organistę, żeby on ustalił z księdzem etapy liturgii słowa i możliwości wejścia z utworami:)

Tyle gdybaliśmy nad tortami, żeby połaczyć te okazję i juz prawie doszlismy do porozumienia, ale jednak wczoraj po mega kółótni beda 2 tory - jeden na chrzest a drugi na ślub :) Ech oba cudne :)

Co do pierwszego tańca jak Wam się podoba taki zlepek:

Akcja zaczyna się po 1:07 :lol:

Dj ma nie lada zadanie, żeby to sklecić w 1 dzień, bo trza jewszcze poćwiczyć :)

matko a ile kasy my juz wydaliśmy, masakra :huh:

Kurcze i jeszcze musze w tym tyg znaleźć czas na Urząd Skarbowy bo cośik nie tak z rozliczeniem a tak się dziwiłam czemu kasy jeszcze nie mam :P

Basba zdjecia cudne :) Buziaki dla córci, oby zeby szybko przestały dokuczać :kiss: Antoś też hna pewno bedzie dzielny :kiss: Oj a starośc jest straszna :dry: Moja babcia też nie za fajnie, mam nadzieje, że choc na slub przyjdzie...

Hoborku super postanowienie tortowe :) A zapodaj zdjęcia to może cosik doradzimy :)

Oposku
racja z tą organizacja, tyle razy pytałaś :dry: Trzymam kciuki za badania :kiss:

Rika fakt Ty tez proponowałaś i jakoś ucichła sprawa :dry:

Masuska Rózyczka
kurka zobacze co da się zrobic, bo pierwsza połowa sierpnia to urlopuje kumpela a jak ona wybedzie z lecznicy to ja sama na posterunku i nie bedzie mnie miał kto zastąpić ;) Ale jeszcze popytam i jakby cosik to jacha oczywicha żebym się pisała :)

miłego dzionka :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382838 przez hoborr
www.garnek.pl/beata77/10093361/tort-biedronka

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd8ba3844e0a9893.html

No to tak:) Biredoronkę robi się ze zwykłego biszkopta i masy z galaretkami lub żelatyną. Wszs\ystko ukłąda się w miśce wyślelanej folią aluminiową. TAkże jakoś bez szału smak. Ale super wugląda. A motyylek można zrobiś obojętnie jaki tylko przeciąć i udekorować:) No nie wiem... Może wartało by spróbowac wcześniej zrobić w tej misce. Może by się rozciapało!!! No i potzrebne by był jakaies barwniki lub masa .... Kurcze , no nie wiem... :blush:

Aniu podoba mi się. Choć sama wolałabym tradycyjenie:) A sama miałam rockową piosenkę i każdy był w szoku. Ale 5 lat temu to jeszcze nie było takiej mody na udziwniane pierwsze tańce:) Chciałabym to zobaczyć:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka