BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #380520 przez różyczka
Ja kocham tą piosenke!!! :)
I też chce zobaczyc jak dziewczyny tancza i spiewają a nie tylko Masuska :silly:

No to Basbo tylko to moge Ci przeslac :kiss:

jejkuuu az mnie głowa z przespania dziś boli :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #380547 przez masuska
Piotrek tez przy tej piosence tańczy:)

Rika
czekam na filmik:)

Różyczko
jak Piotrek po kilku tygodniach gorszych nocy przespał całą, to też nie mogłam się do kupy zebrać:)

PS Zrobiłam muffinki na słono, genialne:)

PS2, miałam dać przepis na ciasto 12 łyżek:)
Ciacho:
12 łyżek mleka
12 łyżek oleju
12 łyżek mąki
12 łyżek cukru
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki kakao
DO nasączenia ciasta:
0,5 szklanki mleka
6 łyżeczek cukru
opakowanie cukru wanilinowego

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, piec około 30 minut w 180 st. Ciasto po ostygnięciu namoczyć. Dalej ja robię tak:
kroję truskawki w talarki, układam na cieście, na to bitą śmietanę z 0,5l + cukier + śmietan fix i na to układam jak mnie poniesie truskawki i posypuję krojoną lub tartą czekoladą:)

Mąż się zajada, ja też, ale teraz jestem na diecie i klops:P

Ciasto nie jest puszyste, ale bardzo mokre i to mi się w nim podoba, takie zakalcowate:P Jak zrobiłam dla teściowej na imprezę to poszło pierwsze:)

12 lata 6 miesiąc temu #380557 przez hoborr
dezien dobry!

Różyczko ale się cieszę że Bianeczka przespała nockę tak grzecznie:) Mimo że może nie będzie ak zawsze wiesz - ze potrafi:) Trzymamy kciuki:) A TY spałaś czy sprawdzałaś non stop czemu soię nie budzi?

Rika normalnie ściskam i już mi brak słów na te choroby itd. Fajnie że masz chociaż pisakownicę - no bez piachu ale zawsze to coś.. Prosze o filmik:)

Basba przykro mi.. Mam nadzijeę że chociaż go to nie boli?

MAsuska eeee oooooo eeeeee ooooo :lol:

A u nas normalnie. Ada śpi, ja robię lody na zimę a Tomek poszedł do pracy, Byłam mu wyniki wybrać i wyszły nie za fajnie:(
ALAT norma do 40 a on ma 85
ASPAT norma do 40 a on 50:(
Pytałam Pani w aptece i mówiła że to coś od wątroby.. A ciśnienie miał wysokie wczoraj - mam nadzieję że to przez emocje związane z EURO!
W poniedziałek do lekarza pójdzie to się zobaczy o co chodzi w\z tymi wynikami....

A ja szykuję scenariusz na zakończenie szkoły. A we wtork e ide na komers III kalsy gimnazjum:)
A za tydzień w sobotę w dzień ślubu naszej Ani tez sobie potańcze na weselu - pierwszy raz ok kilku lat:)

12 lata 6 miesiąc temu #380558 przez hoborr
Masuska a co to znaczy : namoczyć ciasto?? :blush:

12 lata 6 miesiąc temu #380577 przez Oposek
dzień dobry:)

My dziś od rana w biegu. Póki co Młody zasnął i jest chwila czasu na kawę. Wieczorem podłogę jedziemy oglądać...

Ja bardzo przepraszam, że dziś nie odpiszę po kolei, ale przede wszystkim Różyczko cieszę się Twoim szczęściem:):):):) Może to spanie jest zaraźliwe, co? Bo jeśli tak, to ja już wsiadam i jadę do Ciebie, żeby na Filipa spłynęło choć trochę łaski długiego snu księżniczki Bianki:) W zamian, no nie wiem, może zębami się podzielimy?:)

Basba kurcze, więc jednak ta operacja będzie koniczna... No ale dobrze, że teraz jedziecie na wwakacje, emocje trochę opadną. Jeśli chodzi o przygotowanie to Antoś jest już duży, sporo rozumie, więc polecam bajki terapeutyczne o pobycie w szpitalu i książeczki o tej tematyce. Ja kocham Franklina, uważam że to naprawdę mądra seria, więc może "Franklin idzie do szpitala" ? Ściskam mocno :kiss:

Rika ojeju a co Twoim dziewczynkom ?:( Daj koniecznie znać po powrocie od lekarza! Zdrówka życzę :kiss: Czekam na filmik! :)

Masuska ja też się przyłączam do pytania Hoborka co to znaczy namoczyć ciasto:) Tylko wytłumacz jak najprościej, to zrobię jutro to Twoje cudo:) Mam nadzieję, że u Pita wszystko już mineło, my też dawaliśmy Filipowi dicoflor i orsalit. Dodatkowo strzykawką w nocy wodę- co godzinę 30 ml. Podobno nic tak nie podsyca pożądania, jak wojna domowa:)

Hoborku kurcze, nie fajnie że wyniki Męża nie najlepsze:( Mam nadzieję, że lekarz w poniedziałek Was uspokoi i to faktycznie to Euro;) Albo Diablico ganiasz za bardzo biednego Męża do robienia synka aż Mu ciśnienie skacze;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380588 przez masuska
hoborr napisał:

Masuska a co to znaczy : namoczyć ciasto?? :blush:

No co Wy, dziewczyny. Nie wiem jak to fachowo się określa, ale chodzi mi o to żeby te pół szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym wlać w ciasto, tak żeby wszystko wsiąkło i nic się nie wylało:)

Robiłam na dużej okrągłej tortownicy, ciasto wychodzi cienkie, a jak się piecze to rośnie bąbel, proszę się nie martwić nim bo i tak jak opadnie to śladu nie będzie widać:P

Oposku
, pożądanie, pożądaniem, a ja i tak nie mogę:(

12 lata 6 miesiąc temu #380610 przez Oposek
Masuska to będę próbować wlewać to mleko:) A braku seksu szczerze współczuję i mam nadzieje, że nie na długo;)

Dziewczyny, ile śpią w czasie doby Wasze dzieci? W nocy i w ciągu dnia? Mój śpi od 20 do 7-8 w nocy i w ciągu dnia od 14 do 16. Pospałby dłużej, ale zawsze wybudzam. A jak Wasze?

12 lata 6 miesiąc temu #380612 przez Rika
Oglądajcie rozmowy w toku. SZOK!!! Kurwa co za baba!!!!!!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380641 przez aniaw
Hej lipcóweczki :)

A ja dziś widziałam osobiście Filipka Oposkowego i się wcale nie chwalę :P
Oposku ale on jest uhahany i cały czas o nim myślę,bo jest cudny, może jakby pokombinowac troszke genetycznie to i moje maluchy miałyby takie extra kręcone blod włoski :laugh:
Trzymam kciuki za lepszy nocny sen :)

Basba wiesz moje maluchy też maja wodniaki jader, ale nam chirurg powiedział, że jak się to nie wchłonie do 6roku zycia to dopiero operacja ;)
U Szymona tylko sporadycznie jeszcze zbiera się płyn, ale jest poprawa z czasem :)
Trzymam kciuki za Antosia, żeby się nie denerwował i udało mu się cała sytuacje wytłumaczyć :kiss:
U mnie dodatkowo Szymi ma przepukline pępkowa i naczyniaka na prawej łopatce i wszystko niby chirurgiczne - no ale ja jednak wierze, ze nie bedzie trzeba go kroic jak na razie :)

Masuska super, że Piterek ładną kupka obdarował mamusię :) Ze smectą potwierdzam masakra podać a orsalit polecam :)
Ech wojny domowe skąd ja to znam ;) Wczoraj tak na mojego nawrzeszczałam a ten tylko spokojnie słuchał nic nie mówiąc a na koniec spytał: Okres się zbliża? :ohmy: Jeszcze mnie bardziej wpienił :P
Ale za to dzis wybywam i nocuje u kumpeli a jutro już się z nim nie spotkam bo wyjezdża po pracy na weekend w góry na swój wieczór kawalerski i zobaczymy, może zatęskni :P
A Wam duzo "słońca" życzę :kiss:
A dasz przepis na mufinki na słono plis plis plis :blush:

Różyczko ale niespodzianke Tobie sprawiła Bianka, oby tak zostało :kiss:

Hoborku Alat i AspAT to parametry watrobowe, ale aż tak bardzo nie sa podwyzszone - watroba szybko się regeneruje. Zakup mu wspomagacze typu np essentiale forte lub jaką ornityne.
Lub to:
:lol:
Dla pocieszenie powiem, że ostatnio wyciagnęłam kota, który był skazany na odstrzał bo parametry watrobowe miał ponad 50krotnie podwyższone :ohmy: wszyscy stawiali na niego krzyzyk ale się udało go uratować i chyba artykuł o nim napisze :)
W każdym razie rozumiem stres, ściskam mocno :kiss:
To ja będac u siebie na weselu bede myślec o Tobie , że też tańcujesz :laugh:

Rika i co u lekarza? A co to za baba w tyk rozmowach w tłoku? :dry:
Co do farbek do twarzy widziałam dziś w kiosku dołączone do gazety Bravo sport :lol:
3,50zł :lol:

Olka
witaj i napisz cos więcej, co u Ciebie :lol:
No wiesz tak ja na grupowych spotkaniach : wstań, przedstaw się i powiedz kilka słów o sobie :lol:
No nie wstydź się :P No to ja zaczne : Cześć, nazywam się Ania i umiem robic na drutach :P

Ech jak mi sie nie chce nic pracować ;) Właściwie to nic mi się nie chce ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Znacie ten blog:
mim.blox.pl/html
Uwielbiam go :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #380763 przez hoborr
oooo

Aniu dzięi za rade jutro mu kupię:) :kiss:

Masuska u nas to nazywa się nasączaniem:) A juz myślałam że ciasto do wody się wkłąda:) ALe juz wszystkiego można się spodziewać - to moja reakcji po tym jak się dowiedziałam o metodzie upuszczania biszkopta na podllogę!

ooo ide się myć...

A może mój TOmek jest przemęczony... musze mu dzis odpuścić :S

12 lata 6 miesiąc temu #380803 przez masuska
Hej, ja tak na chwilę.

Znów mnie Mąż wkurwił... aż mnie nosi....

Aniu przepis na muffinki wzięłam stąd
dukan.blox.pl/2010/08/Sniadaniowe-muffinki.html
ale przekształciłam go tak, że zamiast szynki to zrobiłam klopsiki malutkie drobiowe i do zalanych foremek powkładałam te klopsy, super wyszło, ale nie wiem czemu bardzo mokre są i papierka nie można zerwać:(

12 lata 6 miesiąc temu #380898 przez Rika
Hej baby, u lekarza OK, Zuzia ma syropek na kaszel plus kropelki na katar, Ola tylko na katar... na szczęście płuca i oskrzela czyste :D

Mnie rozkłada na maksa a jutro na 14 do dentysty :( nie wiem jak dam radę, smarki to mi będą policzkami chyba spływać... :dry:

Dla tych które nie widziały na FB
pokazywarka.pl/p06knv/

U mnie Ola śpi 2 razy w ciągu dnia a noce przesypia całe od ok 22 do 9 rano.
Dzisiaj jedynie spała w dzień jakieś 20 minut, padła ok 21 a Zuzia nie spała w ogóle w dzień i dalej szaleje :dry:

Jutro opowiem Wam przygodę na poczcie. Masakra jakaś, wszędzie chcą robić ludzi w balona i jak samemu człowiek nie dopilnuje to
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
na każdym kroku :angry:

Dobranoc

Ale jestem pociągająca... :dry: :cheer: B)

A filmiki się zgrywają. Ale to nie jest to co chciałam bo trochę wymusiłam :) Jak same chcą to im o wiele lepiej to wychodzi.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380902 przez basba
Jejku Aniu jak to wchłonie... cholera czemu nikt mnie nie poinformowł o takiej możliwości! Tylko od razu OPERACJA!!!! Widzę że muszę szukać jeszcze innych chirurgów. Masakra normalnie! Napisz mi prosze co tobie powiedzieli jak możesz....
Blog ekstra! Aż normalnie uhahałam się :)

Oposku też uwielbiam te serie ksiązek... mamy m.in. o tym jak Franklin czeka na rodzeństwo. Antoś uwielbiał ją jak byłam w ciąży.
A co do spania... Wiki śpi zwykle od 11:30- 13:00 a potem ok. 19-19:30 do 7:00.

masuska... no nieźle. Moja nawet smecte chlepce...nie wybrzydza ;) no ale dobrze że Pitowi przeszło. Jutro zapoznam się blizej z przepisami :)

Rika jak dziewczyny? Co w tych rozmowach cię tak zszokowało co??

Rózyczko dzięki za :kiss: i trzymam dziś kciuki za Biancie :)

Hoborrku... no daj dzis mężowi spokój... niech chłop odpocznie ;) Mam nadzieje ze już go nie boli. Napisz co u słodziutkiej Adusi ....

12 lata 6 miesiąc temu #380907 przez Rika
A tam tytuł był "biję swoje dziecko" czy coś takiego

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380944 przez aniaw
Hej :laugh:

Ale fajnie było u kumpeli i zamiast położyć się wczesniej to chyba do 2giej gadałyśmy :lol:

Basba u nas to kwestia wodniaków wrodzonych wykrytych zaraz po urodzeniu.
www.echirurgia.pl/jadra/wodniak_jadra.htm
Czyli płyn zbiera się między blaszkami osłonki pochwowej jadra przy niezarośnietym wyrostku pochwowym. Przy wrodzonym jest szansa, że ten wyrostek pochwowy się zarośnie i wodniak sie wchłonie i płyn nie będzie się już zbierał. U Szymona musze się przypatrzeć, bo ostatnio nie widziałam czy ten płyn mu nachodzi a on miał obustronne wodniaki.
Różnie się mówi - niektórzy daja czas do 2 giego roku zycia inni do kilku lat a nam ten powiedział, że spokojnie jak się nic nie dzieje to do 6lat obserwacja. Ale każdy lekarz ma chyba swoją teorię.
Inaczej rzecz się ma jak sa to wodniaki nabyte - najczęściej po urazie to wtedy głownie operacja.
Jeszcze inna rzecz to odróżnienie wodniaka jądra od przepukliny pachwinowej schodzacej do jądra czyli tzw mosznowej.
Konsultacja u innego lekarza zawsze coś wniesie do sprawy, ale jak nawet będzie konieczna operacja to jesteśmy z Toba i musi byc dobrze :kiss:

Masuska dzięki za przepis :) My o 23 wczoraj z kumpelą robiłysmy sobie szparagi bo byłysmy mega głodne :P I winko obowiazkowo :laugh:
Co do M niefajnie ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hoborku odpuśc swojemu T albo kup mu opowiednie dopalacze :silly:

Rika
ale kibicki pełna geba z Twoich dziewczyn :lol: Zdrówka życzę :kiss:
A co tam wymyślili na poczcie?

Oposku
moje chłopaki śpia zsynchronizowane w dzień 1-1,5 godz zazwyczaj od ok 14stej a później ok 20stej się je kładzie i szymi spi do rana a Dominik budzi się 1-2 razy na mleczko ale tez przesypia czasen prawie do 10tej :ohmy: Ale zazwyczaj 6-7ma się budzi, ale jak ja mam na popołudniu to nakarmię go i ode dalej spać, więc on nie ma wyjścia i też troche pomarudzi i zasypia :P

Rózyczko jak tam nocka?

Natimp odezwij się babolcu!!!!!!

Wracam do pracy :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka