- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
I też chce zobaczyc jak dziewczyny tancza i spiewają a nie tylko Masuska
No to Basbo tylko to moge Ci przeslac
jejkuuu az mnie głowa z przespania dziś boli
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika czekam na filmik:)
Różyczko jak Piotrek po kilku tygodniach gorszych nocy przespał całą, to też nie mogłam się do kupy zebrać
PS Zrobiłam muffinki na słono, genialne:)
PS2, miałam dać przepis na ciasto 12 łyżek
Ciacho:
12 łyżek mleka
12 łyżek oleju
12 łyżek mąki
12 łyżek cukru
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki kakao
DO nasączenia ciasta:
0,5 szklanki mleka
6 łyżeczek cukru
opakowanie cukru wanilinowego
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, piec około 30 minut w 180 st. Ciasto po ostygnięciu namoczyć. Dalej ja robię tak:
kroję truskawki w talarki, układam na cieście, na to bitą śmietanę z 0,5l + cukier + śmietan fix i na to układam jak mnie poniesie truskawki i posypuję krojoną lub tartą czekoladą
Mąż się zajada, ja też, ale teraz jestem na diecie i klops:P
Ciasto nie jest puszyste, ale bardzo mokre i to mi się w nim podoba, takie zakalcowate:P Jak zrobiłam dla teściowej na imprezę to poszło pierwsze:)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Różyczko ale się cieszę że Bianeczka przespała nockę tak grzecznie:) Mimo że może nie będzie ak zawsze wiesz - ze potrafi:) Trzymamy kciuki:) A TY spałaś czy sprawdzałaś non stop czemu soię nie budzi?
Rika normalnie ściskam i już mi brak słów na te choroby itd. Fajnie że masz chociaż pisakownicę - no bez piachu ale zawsze to coś.. Prosze o filmik:)
Basba przykro mi.. Mam nadzijeę że chociaż go to nie boli?
MAsuska eeee oooooo eeeeee ooooo
A u nas normalnie. Ada śpi, ja robię lody na zimę a Tomek poszedł do pracy, Byłam mu wyniki wybrać i wyszły nie za fajnie:(
ALAT norma do 40 a on ma 85
ASPAT norma do 40 a on 50:(
Pytałam Pani w aptece i mówiła że to coś od wątroby.. A ciśnienie miał wysokie wczoraj - mam nadzieję że to przez emocje związane z EURO!
W poniedziałek do lekarza pójdzie to się zobaczy o co chodzi w\z tymi wynikami....
A ja szykuję scenariusz na zakończenie szkoły. A we wtork e ide na komers III kalsy gimnazjum:)
A za tydzień w sobotę w dzień ślubu naszej Ani tez sobie potańcze na weselu - pierwszy raz ok kilku lat:)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
My dziś od rana w biegu. Póki co Młody zasnął i jest chwila czasu na kawę. Wieczorem podłogę jedziemy oglądać...
Ja bardzo przepraszam, że dziś nie odpiszę po kolei, ale przede wszystkim Różyczko cieszę się Twoim szczęściem:) Może to spanie jest zaraźliwe, co? Bo jeśli tak, to ja już wsiadam i jadę do Ciebie, żeby na Filipa spłynęło choć trochę łaski długiego snu księżniczki Bianki:) W zamian, no nie wiem, może zębami się podzielimy?
Basba kurcze, więc jednak ta operacja będzie koniczna... No ale dobrze, że teraz jedziecie na wwakacje, emocje trochę opadną. Jeśli chodzi o przygotowanie to Antoś jest już duży, sporo rozumie, więc polecam bajki terapeutyczne o pobycie w szpitalu i książeczki o tej tematyce. Ja kocham Franklina, uważam że to naprawdę mądra seria, więc może "Franklin idzie do szpitala" ? Ściskam mocno
Rika ojeju a co Twoim dziewczynkom ? Daj koniecznie znać po powrocie od lekarza! Zdrówka życzę Czekam na filmik!
Masuska ja też się przyłączam do pytania Hoborka co to znaczy namoczyć ciasto:) Tylko wytłumacz jak najprościej, to zrobię jutro to Twoje cudo:) Mam nadzieję, że u Pita wszystko już mineło, my też dawaliśmy Filipowi dicoflor i orsalit. Dodatkowo strzykawką w nocy wodę- co godzinę 30 ml. Podobno nic tak nie podsyca pożądania, jak wojna domowa:)
Hoborku kurcze, nie fajnie że wyniki Męża nie najlepsze:( Mam nadzieję, że lekarz w poniedziałek Was uspokoi i to faktycznie to Euro;) Albo Diablico ganiasz za bardzo biednego Męża do robienia synka aż Mu ciśnienie skacze;)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska a co to znaczy : namoczyć ciasto??
No co Wy, dziewczyny. Nie wiem jak to fachowo się określa, ale chodzi mi o to żeby te pół szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym wlać w ciasto, tak żeby wszystko wsiąkło i nic się nie wylało:)
Robiłam na dużej okrągłej tortownicy, ciasto wychodzi cienkie, a jak się piecze to rośnie bąbel, proszę się nie martwić nim bo i tak jak opadnie to śladu nie będzie widać
Oposku, pożądanie, pożądaniem, a ja i tak nie mogę
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Dziewczyny, ile śpią w czasie doby Wasze dzieci? W nocy i w ciągu dnia? Mój śpi od 20 do 7-8 w nocy i w ciągu dnia od 14 do 16. Pospałby dłużej, ale zawsze wybudzam. A jak Wasze?
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
A ja dziś widziałam osobiście Filipka Oposkowego i się wcale nie chwalę
Oposku ale on jest uhahany i cały czas o nim myślę,bo jest cudny, może jakby pokombinowac troszke genetycznie to i moje maluchy miałyby takie extra kręcone blod włoski
Trzymam kciuki za lepszy nocny sen
Basba wiesz moje maluchy też maja wodniaki jader, ale nam chirurg powiedział, że jak się to nie wchłonie do 6roku zycia to dopiero operacja
U Szymona tylko sporadycznie jeszcze zbiera się płyn, ale jest poprawa z czasem
Trzymam kciuki za Antosia, żeby się nie denerwował i udało mu się cała sytuacje wytłumaczyć
U mnie dodatkowo Szymi ma przepukline pępkowa i naczyniaka na prawej łopatce i wszystko niby chirurgiczne - no ale ja jednak wierze, ze nie bedzie trzeba go kroic jak na razie
Masuska super, że Piterek ładną kupka obdarował mamusię Ze smectą potwierdzam masakra podać a orsalit polecam
Ech wojny domowe skąd ja to znam Wczoraj tak na mojego nawrzeszczałam a ten tylko spokojnie słuchał nic nie mówiąc a na koniec spytał: Okres się zbliża? Jeszcze mnie bardziej wpienił
Ale za to dzis wybywam i nocuje u kumpeli a jutro już się z nim nie spotkam bo wyjezdża po pracy na weekend w góry na swój wieczór kawalerski i zobaczymy, może zatęskni
A Wam duzo "słońca" życzę
A dasz przepis na mufinki na słono plis plis plis
Różyczko ale niespodzianke Tobie sprawiła Bianka, oby tak zostało
Hoborku Alat i AspAT to parametry watrobowe, ale aż tak bardzo nie sa podwyzszone - watroba szybko się regeneruje. Zakup mu wspomagacze typu np essentiale forte lub jaką ornityne.
Lub to:
Dla pocieszenie powiem, że ostatnio wyciagnęłam kota, który był skazany na odstrzał bo parametry watrobowe miał ponad 50krotnie podwyższone wszyscy stawiali na niego krzyzyk ale się udało go uratować i chyba artykuł o nim napisze
W każdym razie rozumiem stres, ściskam mocno
To ja będac u siebie na weselu bede myślec o Tobie , że też tańcujesz
Rika i co u lekarza? A co to za baba w tyk rozmowach w tłoku?
Co do farbek do twarzy widziałam dziś w kiosku dołączone do gazety Bravo sport
3,50zł
Olka witaj i napisz cos więcej, co u Ciebie
No wiesz tak ja na grupowych spotkaniach : wstań, przedstaw się i powiedz kilka słów o sobie
No nie wstydź się No to ja zaczne : Cześć, nazywam się Ania i umiem robic na drutach
Ech jak mi sie nie chce nic pracować Właściwie to nic mi się nie chce
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Znacie ten blog:
mim.blox.pl/html
Uwielbiam go
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aniu dzięi za rade jutro mu kupię
Masuska u nas to nazywa się nasączaniem:) A juz myślałam że ciasto do wody się wkłąda:) ALe juz wszystkiego można się spodziewać - to moja reakcji po tym jak się dowiedziałam o metodzie upuszczania biszkopta na podllogę!
ooo ide się myć...
A może mój TOmek jest przemęczony... musze mu dzis odpuścić
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Znów mnie Mąż wkurwił... aż mnie nosi....
Aniu przepis na muffinki wzięłam stąd
dukan.blox.pl/2010/08/Sniadaniowe-muffinki.html
ale przekształciłam go tak, że zamiast szynki to zrobiłam klopsiki malutkie drobiowe i do zalanych foremek powkładałam te klopsy, super wyszło, ale nie wiem czemu bardzo mokre są i papierka nie można zerwać
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie rozkłada na maksa a jutro na 14 do dentysty nie wiem jak dam radę, smarki to mi będą policzkami chyba spływać...
Dla tych które nie widziały na FB
pokazywarka.pl/p06knv/
U mnie Ola śpi 2 razy w ciągu dnia a noce przesypia całe od ok 22 do 9 rano.
Dzisiaj jedynie spała w dzień jakieś 20 minut, padła ok 21 a Zuzia nie spała w ogóle w dzień i dalej szaleje
Jutro opowiem Wam przygodę na poczcie. Masakra jakaś, wszędzie chcą robić ludzi w balona i jak samemu człowiek nie dopilnuje to
Dobranoc
Ale jestem pociągająca...
A filmiki się zgrywają. Ale to nie jest to co chciałam bo trochę wymusiłam Jak same chcą to im o wiele lepiej to wychodzi.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Blog ekstra! Aż normalnie uhahałam się
Oposku też uwielbiam te serie ksiązek... mamy m.in. o tym jak Franklin czeka na rodzeństwo. Antoś uwielbiał ją jak byłam w ciąży.
A co do spania... Wiki śpi zwykle od 11:30- 13:00 a potem ok. 19-19:30 do 7:00.
masuska... no nieźle. Moja nawet smecte chlepce...nie wybrzydza no ale dobrze że Pitowi przeszło. Jutro zapoznam się blizej z przepisami
Rika jak dziewczyny? Co w tych rozmowach cię tak zszokowało co??
Rózyczko dzięki za i trzymam dziś kciuki za Biancie
Hoborrku... no daj dzis mężowi spokój... niech chłop odpocznie Mam nadzieje ze już go nie boli. Napisz co u słodziutkiej Adusi ....
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ale fajnie było u kumpeli i zamiast położyć się wczesniej to chyba do 2giej gadałyśmy
Basba u nas to kwestia wodniaków wrodzonych wykrytych zaraz po urodzeniu.
www.echirurgia.pl/jadra/wodniak_jadra.htm
Czyli płyn zbiera się między blaszkami osłonki pochwowej jadra przy niezarośnietym wyrostku pochwowym. Przy wrodzonym jest szansa, że ten wyrostek pochwowy się zarośnie i wodniak sie wchłonie i płyn nie będzie się już zbierał. U Szymona musze się przypatrzeć, bo ostatnio nie widziałam czy ten płyn mu nachodzi a on miał obustronne wodniaki.
Różnie się mówi - niektórzy daja czas do 2 giego roku zycia inni do kilku lat a nam ten powiedział, że spokojnie jak się nic nie dzieje to do 6lat obserwacja. Ale każdy lekarz ma chyba swoją teorię.
Inaczej rzecz się ma jak sa to wodniaki nabyte - najczęściej po urazie to wtedy głownie operacja.
Jeszcze inna rzecz to odróżnienie wodniaka jądra od przepukliny pachwinowej schodzacej do jądra czyli tzw mosznowej.
Konsultacja u innego lekarza zawsze coś wniesie do sprawy, ale jak nawet będzie konieczna operacja to jesteśmy z Toba i musi byc dobrze
Masuska dzięki za przepis My o 23 wczoraj z kumpelą robiłysmy sobie szparagi bo byłysmy mega głodne I winko obowiazkowo
Co do M niefajnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hoborku odpuśc swojemu T albo kup mu opowiednie dopalacze
Rika ale kibicki pełna geba z Twoich dziewczyn Zdrówka życzę
A co tam wymyślili na poczcie?
Oposku moje chłopaki śpia zsynchronizowane w dzień 1-1,5 godz zazwyczaj od ok 14stej a później ok 20stej się je kładzie i szymi spi do rana a Dominik budzi się 1-2 razy na mleczko ale tez przesypia czasen prawie do 10tej Ale zazwyczaj 6-7ma się budzi, ale jak ja mam na popołudniu to nakarmię go i ode dalej spać, więc on nie ma wyjścia i też troche pomarudzi i zasypia
Rózyczko jak tam nocka?
Natimp odezwij się babolcu!!!!!!
Wracam do pracy